• Latest
φαρμακειο

Νέα εποχή: Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές

2 Ιουλίου 2020
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέα εποχή: Ηλεκτρονικό εισιτήριο σε φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, για εξυπηρέτηση χωρίς αναμονές

sierafm by sierafm
2 Ιουλίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
φαρμακειο
3
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Σε ένα μεγάλο βήμα για τη μείωση των αναμονών στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ, προχωρά ο Οργανισμός με μια νέα υπηρεσία που θέτει σε λειτουργία και θα αφορά αρχικά φαρμακεία του σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Πρόκειται για το ηλεκτρονικό εισιτήριο (eticket.eopyy.gov.gr) που δίνει τη δυνατότητα στον δικαιούχο Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) να εκδώσει ηλεκτρονικά από τον υπολογιστή ή από το κινητό του, αριθμό προτεραιότητας για εξυπηρέτηση από επιλεγμένα φαρμακεία.

Ο δικαιούχος την ημέρα που επιθυμεί να επισκεφθεί το φαρμακείο του ΕΟΠΥΥ θα πρέπει να μπει στην ιστοσελίδα του Οργανισμού (www.eopyy.gov.gr) και να επιλέξει την «Έκδοση Εισιτηρίου». Κατόπιν θα επιλέξει το φαρμακείο που έχει το σκεύασμά του και πατώντας την «Έκδοση Εισιτηρίου» θα λάβει το εισιτήριό του.

Όποιος επιλέξει τη σχετική εφαρμογή θα έχει τη δυνατότητα να ενημερωθεί για τον χρόνο αναμονής, ο οποίος και θα αναγράφεται στο ηλεκτρονικό εισιτήριο (αριθμός προτεραιότητας) και το οποίο θα μπορεί είτε να το έχει στο κινητό του τηλέφωνο είτε να το εκτυπώσει. Έτσι, θα έχει δυνατότητα παρακολούθησης σε πραγματικό χρόνο της εξέλιξης της σειράς προτεραιότητας στο Φαρμακείο, μέσω του κωδικού που θα περιλαμβάνεται στο εισιτήριο. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορεί να προγραμματίζει την άφιξή του στο φαρμακείο χωρίς αναμονές και ταλαιπωρία.

«Είναι ένα ακόμα μικρό αλλά σημαντικό βήμα του Οργανισμού προς την καλύτερη εξυπηρέτηση των δικαιούχων Φαρμάκων Υψηλού Κόστους» τονίζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ καθηγητής Βασίλης Πλαγιανάκος.

Υπογραμμίζει ότι «όλες οι τεχνολογικές παρεμβάσεις στα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ γίνονται με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων με ασφάλεια και ευκολία. Η νέα υπηρεσία που δίνει την δυνατότητα στον ασφαλισμένο να λαμβάνει νούμερο εξυπηρέτησης ηλεκτρονικά και να βλέπει την ώρα αναμονής ώστε να έρχεται στο φαρμακείο λίγο πριν να εξυπηρετηθεί, θα μειώσει σημαντικά τους χρόνους αναμονής. Μαζί με την επέκταση των ραντεβού που ξεκινά από την ερχόμενη εβδομάδα στο Κεντρικό Φαρμακείο της Θεσσαλονίκης (Μιχαήλ Καλού 6) και σύντομα και σε άλλα φαρμακεία της χώρας, η εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων θα γίνεται πλέον με λιγότερη καθυστέρηση. Η νέα υπηρεσία του ηλεκτρονικού εισιτηρίου που έχει ξεκινήσει ήδη από το φαρμακείο μας στο Μαρούσι, θα εφαρμοστεί πιλοτικά μέσα στην εβδομάδα στα περισσότερα φαρμακεία του ΕΟΠΥΥ σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη».
Ηλεκτρονικά η υποβολή ατομικών αιτημάτων

Όπως σημειώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Πλαγιαννάκος, το επόμενο βήμα γίνεται σε συνεργασία με το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης και αφορά στην ανάπτυξη συστήματος ηλεκτρονικής υποβολής ατομικών αιτημάτων για την ελαχιστοποίηση της επισκεψιμότητας στις περιφερειακές διευθύνσεις και τη γρηγορότερη αποζημίωση των ασφαλισμένων. Συγκεκριμένα οι ασφαλισμένοι, προκειμένου να αποζημιωθούν, δε θα απαιτείται πλέον να πηγαίνουν στις περιφερειακές διευθύνσεις για να υποβάλλουν τα ατομικά τους αιτήματα, αλλά θα μπορούν να τα υποβάλλουν ηλεκτρονικά. Το έργο βρίσκεται στην τελική ευθεία και πολύ σύντομα θα είναι διαθέσιμο στους δικαιούχους.
2.300 αιτήσεις έχουν κατατεθεί για παράδοση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία

Ο κ. Πλαγιανάκος εκφράζει την ικανοποίηση του και από την υπηρεσία διάθεσης Φαρμάκων Υψηλού Κόστους (ΦΥΚ) από τα ιδιωτικά φαρμακεία. «Στο πρόγραμμα έχουν ενταχθεί ογκολογικά φάρμακα και φάρμακα που χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία της σκλήρυνσης κατά πλάκας, για τα οποία δεν απαιτείται προέγκριση από το Σύστημα Ηλεκτρονικής Προέγκρισης (ΣΗΠ). Ήδη έχουν κατατεθεί περισσότερες από 2.300 αιτήσεις για παράδοση ΦΥΚ από ιδιωτικά φαρμακεία (μέχρι τέλος Ιουνίου), από τα οποία ήδη έχουν εκτελεστεί 1725 αιτήματα. Αξιοσημείωτο είναι ότι από την αρχή του μέτρου έως το τέλος Μαΐου είχαν κατατεθεί συνολικά 1387 αιτήματα, ενώ μέσα στον Ιούνιο κατατέθηκαν 917 αιτήματα, κάτι που δείχνει ότι η νέα υπηρεσία «κερδίζει» όλο και περισσότερους δικαιούχους ΦΥΚ. Είναι πραγματικά ευχάριστο ότι πολλά από τα μέτρα που εφαρμόστηκαν έχουν ήδη μεγάλη απήχηση και αποδοχή από τους ασφαλισμένους».
Παρεμβάσεις και στις υποδομές

Παράλληλα, συμπληρώνει ο πρόεδρος του ΕΟΠΥΥ, «προωθούνται σημαντικές παρεμβάσεις στις υποδομές για να βελτιώσουμε την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων στα φαρμακεία του Οργανισμού. Μετά την μετεγκατάσταση του παλαιού φαρμακείου που λειτουργούσε στην περιοχή του Γκύζη, σε νέο ιδιόκτητο κτήριο στη λεωφόρο Αλεξάνδρας με εύκολη πρόσβαση στους πολίτες καθώς βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο σταθμό του μετρό, σύντομα θα λειτουργήσει και δεύτερο φαρμακείο στο ίδιο κτήριο, που θα εξυπηρετεί τους ασφαλισμένους κυρίως από το Φαρμακείο στη Λεωφόρο Αλεξάνδρας 119 το οποίο έκλεισε. Επιπλέον, έχουν προγραμματιστεί έργα και επεκτάσεις και σε άλλα φαρμακεία. Ετοιμάζονται νέες αίθουσες αναμονής με κλιματισμό και αριθμούς προτεραιότητας στην Ομόνοια. Επίσης, έχει προγραμματιστεί επέκταση του φαρμακείου στην Καλλιθέα, ενώ έχει γίνει διαγωνισμός για νέο κτήριο που θα στεγάσει το φαρμακείο της Τούμπας στη Θεσσαλονίκη».
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ
Previous Post

Οι απίθανες κι εναλλακτικές χρήσεις της ζάχαρης

Next Post

Η έρευνα της MRB: Τα κόμματα και οι αρχηγοί – Τι λένε οι πολίτες για οικονομία και κορωνοϊό

Next Post
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Η έρευνα της MRB: Τα κόμματα και οι αρχηγοί - Τι λένε οι πολίτες για οικονομία και κορωνοϊό

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr