• Latest
Πένθος

Νέα Υόρκη: Τρεις Καστοριανοί ηττήθηκαν από τον κορονοϊό

15 Απριλίου 2020
ηλιος

Αντηλιακό: Πότε λήγει και πότε δεν είναι κατάλληλο

13 Ιουλίου 2025
φορολογια

Σε ποιους η εφορία θα «κόβει» αυτόματα πρόστιμα

13 Ιουλίου 2025
Επίδομα στέγασης: Ποιοι κινδυνεύουν να χάσουν την πληρωμή Ιανουαρίου -Τι αλλάζει από το 2025

Έρχονται χιλιάδες ακίνητα με «κοινωνικό» ενοίκιο αλλά και για αγορά με ευνοϊκούς όρους

13 Ιουλίου 2025
Έξι συλλήψεις για χρηματισμούς στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης – Οι παράνομες ταριχεύσεις και καλλωπισμοί νεκρών με το αζημίωτο

Νεκροψίες με tablet και AI: Νέα εποχή στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες

13 Ιουλίου 2025
Οχιά φιδι

Οχιά δάγκωσε ηλικιωμένη τουρίστρια στην παραλία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

13 Ιουλίου 2025
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Τουλάχιστον 11 τραυματίες από την πρόσκρουση αυτοκινήτου σε εστιατόριο

13 Ιουλίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Λογομαχία οδηγών λεωφορείου κατέληξε σε απόπειρα ανθρωποκτονίας – Χειροπέδες σε 58χρονο

13 Ιουλίου 2025
Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

Fiesta voio: Ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κοινού για την εθελοντική αιμοδοσία και δείγμα μυελού των οστών

12 Ιουλίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης: «Στο άρθρο 163 του ν/σ του Υπουργείου Δικαιοσύνης για τις αλλαγές στον Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας η επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη»

12 Ιουλίου 2025
Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής Κοζάνης: Διάλογος με την Κοινωνία ενόψει της Περιφερειακής Συνδιάσκεψης

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Καστοριά: Συνελήφθη επ’ αυτοφώρω 37χρονος αλλοδαπός, μέλος εγκληματικής ομάδας

12 Ιουλίου 2025
ΚΚΕ

ΚΚΕ: Eκδήλωση με θέμα: «Υγεία για λίγους και εκλεκτούς ή υγεία κοινωνικό αγαθό; Οι αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις στην υγεία & η πρόταση του ΚΚΕ».

12 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 13 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Νέα Υόρκη: Τρεις Καστοριανοί ηττήθηκαν από τον κορονοϊό

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2020
in ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
Πένθος
62
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Απίστευτη με όλη τη σημασία της λέξεως είναι η αλληλεγγύη των Καστοριών της Νέας Υόρκης για τις οικογένειες των συμπατριωτών τους στη Νέα Υόρκη και στη γενέτειρα που έχασαν τη μάχη με τον κορωνοϊό, καθώς επίσης και με όσους αρρώστησαν από του ύπουλο ϊό που βύθισε σε πένθος δεκάδες χιλιάδες οικογένειες στη Νέα Υόρκη, στην Αμερική και σε όλον τον κόσμο.

Τις δύο τελευταίες εβδομάδες στην μητροπολιτική περιοχή της Νέας Υόρκης έχασαν την μάχη με τον κορωνοϊό τρεις Καστοριανοί και συγκεκριμένα ένας 90χρονος, ένας 82χρονος και ένας 60χρονος, ενώ ένα άλλος δίνει τη δική του μάχη για να κρατηθεί στη ζωή σε νοσοκομείο του Μανχάταν.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Καστοριέων «Ομόνοια», Δήμος Σιώκης, απαντώντας σε ερώτηση των «Αναμνήσεων» επιβεβαίωσε το γεγονός, αλλά αρνήθηκε να δώσει στη δημοσιότητα τα ονόματα των εκλιπόντων επικαλούμενος το νόμο για την προστασία των προσωπικών δεδομένων.

«Τα στελέχη του διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου, καθώς επίσης της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία με τα μέλη του Συλλόγου και προσπαθούν τόσο σε ατομικό, όσο και σε συλλογικό επίπεδο να συμπαρασταθούν τόσο στις χαροκαμένες οικογένειες, όσο και στις οικογένειες που έχουν ασθενήσει.

Αναφερόμενος στους συμπατριώτες του που πέθαναν επεσήμανε ότι δύο εξ αυτών έπασχαν από υποκείμενες νόσους και ότι ο νεότερος δεν είναι γνωστό εάν έπασχε από κάποια υποκείμενη νόσο.

Διανομή προστατευτικών μασκών
Ο Σύλλογος Καστοριέων «Ομόνοια» το απόγευμα της Παρασκευής 10 Απριλίου 2020 μοίρασε προστατευτικά γάντια στα μέλη του Συλλόγου. Ο Πάνος Πολιτίδης, ο Κώστας Μουσιάδης, η Ζωή Τζίκα και ο Τάσος Καραγκούνης τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα προστασίας για τους ιδίους και τα μέλη τους μοίρασαν σε όλα τα μέλη πακέτα προστατευτικών μασκών και συνάμα ενημερώθηκαν για την κατάσταση της υγείας τους και των συγγενών τους.

Τα μέλη εισέρχονταν στον χώρο στάθμευσης με τα αυτοκίνητά τους έπαιρναν το πακέτο με τις μάσκες, έκαναν αναστροφή και αναχωρούσαν χωρίς να εξέλθουν από τα οχήματα.

Ο κ. Πάνος Πολιτίδης μιλώντας στις «Αναμνήσεις» επεσήμανε ότι μοίρασαν εκατό περίπου πακέτα με δέκα μάσκες εκάστου στους συμπατριώτες τους και στα πρόσωπα όλων διέκρινε κανείς την ευγνωμοσύνη διότι μέχρι και ετούτη την ώρα στην ελεύθερη αγορά της μητροπολιτικής περιοχής της Νέας Υόρκης δεν υπάρχουν μάσκες.

Μερικοί εξ αυτών έπαιρναν μάσκες και για τους γείτονες είτε και τους συγγενείς τους που δεν μπορούσαν να έρθουν αυτοπροσώπως.

Ο κ. Πολιτίδης επεσήμανε ότι τις προσεχείς ημέρες αναμένουν την άφιξη νέας παρτίδας και την ερχόμενη Τετάρτη θα κάνουν μία επί πλέον διανομή μασκών.

Ο κ. Πολιτίδης επεσήμανε ότι έχουν ήδη απολυμάνει το Πνευματικό Κέντρο των Καστοριέων και ότι όταν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα κατά του κορωνοϊού θα το απολυμάνουν για μια ακόμη φορά πριν ανοίξουν τις πύλες του.

Δωρεές στην Καστοριά
Ο Σύλλογος, όπως έγραψαν οι «Αναμνήσεις», παρήγγειλε από την Κίνα δέκα χιλιάδες προστατευτικές μάσκες. Οι 7.000 μάσκες θα αφιχθούν στη Νέα Υόρκη και θα δοθούν δωρεάν στα μέλη του Συλλόγου, καθώς επίσης και σε άλλους φορείς, ενώ το υπόλοιπο των 3.000 μασκών θα δοθούν στο Νοσοκομείο της Καστοριάς.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου επεσήμανε ότι προσπαθούν να βρουν πτήσεις ούτως ώστε να φτάσουν στην Καστοριά οι προστατευτικές μάσκες.

Ερωτηθείς για τον έρανο για την προμήθεια του Νοσοκομείου Καστοριάς με αναλώσιμα ιατρικά υλικά και εξοπλισμό επεσήμανε ότι άγγιξε τις $23.000 και ότι συνεχίζεται. Οι δέκα πρώτες χιλιάδες προέρχονται από το ταμείου του Συλλόγου, οι άλλες πέντε χιλιάδες από το Ταμείο της Αδελφότητας Κυριών Καστοριάς και τα υπόλοιπα προέρχονται από τα μέλη του Συλλόγου.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα του Νοσοκομείου Καστοριάς θα χρηματοδοτήσουν την αγορά μια αυτόματης φορητής συσκευής νεφελοποίησης για την διαμέσου του αέρα απολύμανση χώρων, επιφανειών και ιατροτεχνολογικών συσκευών σε κρίσιμους νοσοκομειακούς τομείς, όπως χειρουργεία, θάλαμοι και άλλα.

Παράλληλα με το «Aerosept Compact 250» ο Σύλλογος θα προμηθεύσει το Νοσοκομείο και με το απολυμαντικό διάλυμα Aseptanios AD.

Το κόστος αυτής της δωρεάς, όπως επεσήμανε ο κ. Σιώκης θα ανέλθει στα 6.500 ευρώ.

Πηγή: anamniseis.net

Previous Post

Λειτουργεί από σήμερα το εργαστήριο μοριακών αναλύσεων Δυτικής Μακεδονίας

Next Post

Ο SI.E.RA. FM σας εύχεται Καλή Ανάσταση!!!!

Next Post
καλο πασχα

Ο SI.E.RA. FM σας εύχεται Καλή Ανάσταση!!!!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Αντηλιακό: Πότε λήγει και πότε δεν είναι κατάλληλο
  • Σε ποιους η εφορία θα «κόβει» αυτόματα πρόστιμα
  • Έρχονται χιλιάδες ακίνητα με «κοινωνικό» ενοίκιο αλλά και για αγορά με ευνοϊκούς όρους
  • Νεκροψίες με tablet και AI: Νέα εποχή στις ιατροδικαστικές υπηρεσίες
  • Οχιά δάγκωσε ηλικιωμένη τουρίστρια στην παραλία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr