• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό

4 Απριλίου 2021
ΚΤΕΛ

ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα

24 Ιουλίου 2026
Σέρβια: Βροχή και χαλάζι σε Νεράϊδα και Μεταξά.  Εικόνες

Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)

24 Ιουλίου 2026
Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας

24 Ιουλίου 2026
Κινητή μονάδα ψυχικής Υγείας

Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά

24 Ιουλίου 2026
«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

«Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

24 Ιουλίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Εντάσσεται και η Δυτική Μακεδονία στο Πρόγραμμα Χαλαζικής Προστασίας»

Τρομερό χαλάζι σαν…κορόμηλο έξω από τα Γρεβενά-Δείτε βίντεο μέσω από αυτοκίνητο στην Εγνατία Οδό

24 Ιουλίου 2026
Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

Ο Στάθης Κωνσταντινίδης για την εξαίρεση του sable από το 21ο πακέτο κυρώσεων

24 Ιουλίου 2026
ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

ΔΙΑΔΥΜΑ – 10 χρόνια εκπαιδευτικές δράσεις ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

UoWM Welcome Points: Η πρώτη στάση για κάθε νέο φοιτητή και νέα φοιτήτρια

24 Ιουλίου 2026
Απαγόρευση καύσης αγροτικών εκτάσεων – υπολειμμάτων καλλιεργειών (καλαμιάς)  

Η καύση των υπολειμμάτων καλλιεργειών: μια πρακτική με σοβαρές επιπτώσεις στο έδαφος, το περιβάλλον και τη βιωσιμότητα της γεωργίας

24 Ιουλίου 2026
κκε κουτσουμπας

ΚΚΕ: Άλλη μια κυβερνητική φιέστα στη Δυτική Μακεδονία

24 Ιουλίου 2026
γυμνασιο λυκειο σιατιστας

Συγχαρητήριο μήνυμα ΓΕΛ Σιάτιστας “Γεώργιος Παπαγεωργίου” για τους επιτυχόντες των Πανελλαδικών Εξετάσεων

24 Ιουλίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 24 Ιουλίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την εστίαση, η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα ισχυρή ένεση ρευστότητας για τον τουρισμό, αλλά και τους κλάδους της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού. Οι επιχειρήσεις των κλάδων που αποτελούν τους πλέον πληττόμενους της πανδημίας θα λάβουν μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε ποσοστό του ετήσιου τζίρου τους, ενώ οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν την επιδότηση χωρίς το κριτήριο της μείωσης τζίρου, όπως συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις κατά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους. Για τον τουρισμό η επανέναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας προσδιορίζεται για τα μέσα Μαΐου και θα συνοδευτεί με πρόσθετα μέτρα, όπως είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των εργαζομένων πέραν του Ιουνίου, αλλά και το ενδεχόμενο μιας προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ που συνδέεται με το τουριστικό προϊόν, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθετες παρεμβάσεις από το ΥΠΟΙΚ

Για την ψυχαγωγία και τα γυμναστήρια, το άνοιγμα των επιχειρήσεων δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις 20 Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Ωστόσο, κρίνεται παραπάνω από απαραίτητη και η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, όπως είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι συναυλιακοί χώροι, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού που θα μετρήσουν πάνω από 6 μήνες με κατεβασμένα τα ρολά.

«Διευρύνουμε όσο μπορούμε στοχευμένα μέτρα επανεκκίνησης στους κλάδους που πραγματικά θέλουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη. Σχεδιάζουμε κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις. Προσπαθούμε να βρούμε τα σχετικά κονδύλια και όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων του οικονομικού επιτελείου. Προσέθεσε ότι «τα μέτρα στήριξης θα διατηρηθούν όσο χρειαστεί και θα αρχίσουν να αποσύρονται όταν εξασφαλισθεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Μήνας-κλειδί ο Ιούνιος για τον τουρισμό

Οσον αφορά στον τουρισμό, οι παράγοντες της τουριστικής αγοράς ανησυχούν για τη χρονική ψαλίδα ανάμεσα στον Μάιο που ορίζεται ως η επίσημη έναρξη μέχρι την πραγματική έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, ο oποίος έχει δηλώσει πως ο Ιούνιος θα αποτελέσει μήνα «κλειδί» για τους τουριστικούς στόχους. Πέρυσι είχαν ανοίξει 5.500 ξενοδοχεία, ενώ ο φετινός στόχος είναι από 15 Ιουνίου και μετά να είναι ανοιχτά το 100% των τουριστικών μονάδων της χώρας.

Ο πήχης έχει μπει στο 40-50% των τουριστικών εσόδων που είχε πετύχει η Ελλάδα το 2019. Δηλαδή η χώρα επιδιώκει να «μαζέψει» φέτος από τον τουρισμό περί τα 7,5-9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Οι απώλειες για τον κλάδο της ψυχαγωγίας λόγω του πολύμηνου lockdown είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο τον Ιανουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις του τομέα «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 88,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2020.

Εγιναν καπνός 41,6 δισ. ευρώ

Ο κλάδος των αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνεται σε εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο, δεδομένου ότι το διάστημα που έμεινε ανοιχτός μέσα στο 2020 ήταν ελάχιστο, το 2021 μέχρι τώρα είναι χαμένο, ενώ δεν προβλέφθηκε καμία εναλλακτική λύση για τους επαγγελματίες, όπως στο λιανεμπόριο με το click away και στην εστίαση με το delivey.

Πάντως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι το 2020 έγιναν καπνός 41,6 δισ. ευρώ από το σύνολο της οικονομίας, με τις εγχώριες επιχειρήσεις να εισέρχονται σε συνθήκες… εμπόλεμης ζώνης καθώς από τον χρόνο που ξέσπασε η πανδημία, για κάθε μέρα που περνούσε χάνονταν 135,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: imerisia.gr

Previous Post

Κικίλιας: Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη – Σταθεροποίηση στην Αττική

Next Post

Τι είναι το self test, ποιοι το δικαιούνται, για ποιους είναι υποχρεωτικό και πώς γίνεται

Next Post
Δωρεάν rapid test

Τι είναι το self test, ποιοι το δικαιούνται, για ποιους είναι υποχρεωτικό και πώς γίνεται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • ΚΤΕΛ Κοζάνης: Αλλαγές σε δρομολόγια – Μέσω Ε65 τα δρομολόγια προς Αθήνα και νέες ρυθμίσεις σε Λάρισα, Τρίκαλα, Σέρβια και Πτολεμαΐδα
  • Έντονη χαλαζόπτωση, το μεσημέρι της Παρασκευής 24/7, στον Πεντάλοφο Βοΐου (Βίντεο)
  • Πανήγυρις Ἱστορικοῦ Ἱεροῦ Ναοῦ Ἁγίας Παρασκευῆς Σιάτιστας
  • Δύο νέα Κέντρα Ημέρας Ολικής Φροντίδας Ψυχικής Υγείας με Κινητά Κλιμάκια για άτομα με Αυτισμό σε Κοζάνη και Γρεβενά
  • «Γυμναζόμαστε Παίζοντας» – Μια όμορφη πρώτη εβδομάδα ολοκληρώθηκε!

Πρόσφατα σχόλια

  1. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  2. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
  3. Τι Αυξάνει Πραγματικά την Αξία ενός Σπιτιού; - SieraFM στο Μια παράσταση «Θεάτρου Forum» για το έμφυλο χάσμα στη φροντίδα!
  4. Self Care για Εσένα και το Κατοικίδιό σου - SieraFM στο Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η διημερίδα «Μακροχρόνια Φροντίδα Υγείας: Χτίζοντας Συνεργασίες»
  5. Το Σπίτι, το Σώμα και οι Στιγμές Ξεκούρασης - SieraFM στο Γ. Κασαπίδης: Βάλαμε σε τροχιά υλοποίησης έργα που προστατεύουν το περιβάλλον και βελτιώνουν την ποιότητα ζωής των Δυτικομακεδόνων
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr