• Latest
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ

Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό

4 Απριλίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool

Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool την Παρασκευή 21 Αυγούστου

20 Αυγούστου 2026
Σεεν, ΣΕΕΕΝ σωματείο εργαζομένων στην ενεργεια

Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ από το ΣΕΕΕΝ

20 Αυγούστου 2026
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Στάθη Παρχαρίδη

20 Αυγούστου 2026
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Δυτική Μακεδονία: Έγκριση 127 επιπλέον αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων

20 Αυγούστου 2026
αστυνομια, συλληψη

Γρεβενά: Συνελήφθη 47χρονος για σωματική βλάβη, απείθεια και βία

20 Αυγούστου 2026
Στη φυλακή 82χρονος που κρίθηκε ένοχος για ενδοοικογενειακή βία σε βάρος της συζύγου του

Κοζάνη: Συνέλαβαν δραπέτη από τις αγροτικές φυλακές Κασσάνδρας

20 Αυγούστου 2026
Εθνική στρατηγική, υποδομές και ο ρόλος των πολιτών στο επίκεντρο του 3ου podcast για την κυκλική οικονομία

Εθνική στρατηγική, υποδομές και ο ρόλος των πολιτών στο επίκεντρο του 3ου podcast για την κυκλική οικονομία

20 Αυγούστου 2026

Πρόσκληση συνάντησης με επιχειρήσεις – μέλη του Επιμελητηρίου Κοζάνης για παρουσίαση του Festival «Gastronomy & Wine Kozani»

20 Αυγούστου 2026
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Δήμος Κοζάνης: Το έργο μας, μιλά από μόνο του! – Ο απολογισμός των κυριότερων δράσεων του πρώτου 15νθημέρου του Αυγούστου 2026

20 Αυγούστου 2026
Τρομακτικό τροχαίο στην Κοζάνη: Τύχη βουνό είχαν οι τρεις επιβαίνοντες αυτοκινήτου που έπεσε σε γκρεμό

Τρομακτικό τροχαίο στην Κοζάνη: Τύχη βουνό είχαν οι τρεις επιβαίνοντες αυτοκινήτου που έπεσε σε γκρεμό

20 Αυγούστου 2026
Δήμος Βοΐου: Κινηματογραφική βραδιά στο Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

Δήμος Βοΐου: Κινηματογραφική βραδιά στο Ιππικό Κέντρο Σιάτιστας

20 Αυγούστου 2026
ΔΕΥΑΒ, Κληροδοτήματα, Αγροβόιο, Γαλατινή και ΕΚΑΒ στη συνεδρίαση Λογοδοσίας του Δήμου Βοΐου. Βίντεο

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τρίτη 25 Αυγούστου 2026

20 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 20 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο πακέτο στήριξης για τουρισμό, ψυχαγωγία και αθλητισμό

sierafm by sierafm
4 Απριλίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΑΝΕΙΑ, ΧΡΗΜΑ, ΦΟΡΟ
0
SHARES
6
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά την εστίαση, η κυβέρνηση επεξεργάζεται μια νέα ισχυρή ένεση ρευστότητας για τον τουρισμό, αλλά και τους κλάδους της ψυχαγωγίας και του αθλητισμού. Οι επιχειρήσεις των κλάδων που αποτελούν τους πλέον πληττόμενους της πανδημίας θα λάβουν μη επιστρεπτέο κεφάλαιο κίνησης μέσω ΕΣΠΑ, το οποίο θα αντιστοιχεί σε ποσοστό του ετήσιου τζίρου τους, ενώ οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν την επιδότηση χωρίς το κριτήριο της μείωσης τζίρου, όπως συμβαίνει και με τις επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στην εστίαση.

Τα χρηματοδοτικά εργαλεία θα στηρίξουν τις επιχειρήσεις κατά την επανεκκίνηση της λειτουργίας τους. Για τον τουρισμό η επανέναρξη της επιχειρηματικής δραστηριότητας προσδιορίζεται για τα μέσα Μαΐου και θα συνοδευτεί με πρόσθετα μέτρα, όπως είναι η επιδότηση των εργοδοτικών εισφορών των εργαζομένων πέραν του Ιουνίου, αλλά και το ενδεχόμενο μιας προσωρινής μείωσης του ΦΠΑ που συνδέεται με το τουριστικό προϊόν, προκειμένου να ενισχυθεί η ανταγωνιστικότητα.

Πρόσθετες παρεμβάσεις από το ΥΠΟΙΚ

Για την ψυχαγωγία και τα γυμναστήρια, το άνοιγμα των επιχειρήσεων δεν προβλέπεται να πραγματοποιηθεί πριν από τις 20 Μαΐου με αρχές Ιουνίου, ανάλογα με την πορεία των επιδημιολογικών δεδομένων. Ωστόσο, κρίνεται παραπάνω από απαραίτητη και η στήριξη των επιχειρήσεων αυτών, όπως είναι τα θέατρα, οι κινηματογράφοι, οι συναυλιακοί χώροι, αλλά και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον χώρο του αθλητισμού που θα μετρήσουν πάνω από 6 μήνες με κατεβασμένα τα ρολά.

«Διευρύνουμε όσο μπορούμε στοχευμένα μέτρα επανεκκίνησης στους κλάδους που πραγματικά θέλουν ακόμα μεγαλύτερη στήριξη. Σχεδιάζουμε κάποιες πρόσθετες παρεμβάσεις. Προσπαθούμε να βρούμε τα σχετικά κονδύλια και όταν είμαστε έτοιμοι θα ανακοινώσουμε», ανέφερε σε δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας, δίνοντας το στίγμα των επόμενων κινήσεων του οικονομικού επιτελείου. Προσέθεσε ότι «τα μέτρα στήριξης θα διατηρηθούν όσο χρειαστεί και θα αρχίσουν να αποσύρονται όταν εξασφαλισθεί η επιστροφή στην κανονικότητα».

Μήνας-κλειδί ο Ιούνιος για τον τουρισμό

Οσον αφορά στον τουρισμό, οι παράγοντες της τουριστικής αγοράς ανησυχούν για τη χρονική ψαλίδα ανάμεσα στον Μάιο που ορίζεται ως η επίσημη έναρξη μέχρι την πραγματική έναρξη της τουριστικής σεζόν. Ενδεικτική είναι η δήλωση του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, ο oποίος έχει δηλώσει πως ο Ιούνιος θα αποτελέσει μήνα «κλειδί» για τους τουριστικούς στόχους. Πέρυσι είχαν ανοίξει 5.500 ξενοδοχεία, ενώ ο φετινός στόχος είναι από 15 Ιουνίου και μετά να είναι ανοιχτά το 100% των τουριστικών μονάδων της χώρας.

Ο πήχης έχει μπει στο 40-50% των τουριστικών εσόδων που είχε πετύχει η Ελλάδα το 2019. Δηλαδή η χώρα επιδιώκει να «μαζέψει» φέτος από τον τουρισμό περί τα 7,5-9 δισ. ευρώ, σύμφωνα με το βασικό σενάριο.

Οι απώλειες για τον κλάδο της ψυχαγωγίας λόγω του πολύμηνου lockdown είναι τεράστιες. Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, μόνο τον Ιανουάριο του 2021 οι επιχειρήσεις του τομέα «Τέχνες, Διασκέδαση και Ψυχαγωγία» κατέγραψαν τη μεγαλύτερη μείωση στον κύκλο εργασιών κατά 88,2% σε σύγκριση με τον Ιανουάριο 2020.

Εγιναν καπνός 41,6 δισ. ευρώ

Ο κλάδος των αθλητικών δραστηριοτήτων περιλαμβάνεται σε εκείνους που χτυπήθηκαν περισσότερο, δεδομένου ότι το διάστημα που έμεινε ανοιχτός μέσα στο 2020 ήταν ελάχιστο, το 2021 μέχρι τώρα είναι χαμένο, ενώ δεν προβλέφθηκε καμία εναλλακτική λύση για τους επαγγελματίες, όπως στο λιανεμπόριο με το click away και στην εστίαση με το delivey.

Πάντως τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ έδειξαν ότι το 2020 έγιναν καπνός 41,6 δισ. ευρώ από το σύνολο της οικονομίας, με τις εγχώριες επιχειρήσεις να εισέρχονται σε συνθήκες… εμπόλεμης ζώνης καθώς από τον χρόνο που ξέσπασε η πανδημία, για κάθε μέρα που περνούσε χάνονταν 135,9 εκατ. ευρώ.

Πηγή: imerisia.gr

Previous Post

Κικίλιας: Τεράστια αύξηση κρουσμάτων σε Κοζάνη, Θεσσαλονίκη – Σταθεροποίηση στην Αττική

Next Post

Τι είναι το self test, ποιοι το δικαιούνται, για ποιους είναι υποχρεωτικό και πώς γίνεται

Next Post
Δωρεάν rapid test

Τι είναι το self test, ποιοι το δικαιούνται, για ποιους είναι υποχρεωτικό και πώς γίνεται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Το party που όλοι αγαπήσαμε επιστρέφει! – Daddy Cool την Παρασκευή 21 Αυγούστου
  • Πραγματοποιήθηκε παράσταση διαμαρτυρίας στο διοικητήριο του ΛΚΔΜ από το ΣΕΕΕΝ
  • Συλλυπητήριο Μήνυμα του Δημάρχου Κοζάνης Γιάννη Κοκκαλιάρη για την απώλεια του Στάθη Παρχαρίδη
  • Δυτική Μακεδονία: Έγκριση 127 επιπλέον αιτήσεων χρηματοδότησης επιχειρηματικών σχεδίων
  • Γρεβενά: Συνελήφθη 47χρονος για σωματική βλάβη, απείθεια και βία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  2. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  3. Σιμος Μιμής στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
  4. Το Μυστικό μιας Ποιοτικής Καθημερινότητας - SieraFM στο Αγχος και καθημερινότητα -Οι 12 αλλαγές που πρέπει να κάνετε στον τρόπο ζωής σας για να το μειώσετε
  5. Οι Καλύτερες Επενδύσεις Ξεκινούν από τις Σωστές Αποφάσεις - SieraFM στο Επένδυση στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας στην Κοζάνη?
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr