• Latest

Νέο ραντεβού για το Σκοπιανό – Πηγές ΟΗΕ: Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος, αλλά υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας

25 Μαΐου 2018
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Νέο ραντεβού για το Σκοπιανό – Πηγές ΟΗΕ: Δεν υπάρχει ακόμα κοινό έδαφος, αλλά υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας

sierafm by sierafm
25 Μαΐου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Χωρίς αποτέλεσμα ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των συνομιλιών στην έδρα του ΟΗΕ μεταξύ των υπουργών Εξωτερικών Ελλάδας και ΠΓΔΜ, Κοτζιά-Ντιμιτρόφ.

Οι δύο ΥΠΕΞ αποφάσισαν να δώσουν νέο ραντεβού σήμερα Παρασκευή στις 9.30 π.μ (16:30 ώρα Ελλάδος) διατηρώντας ζωντανή την διαπραγματευτική διαδικασία.

Μετά το τέλος της 7ωρης σχεδόν συνάντησης τους στην έδρα του ΟΗΕ – μεσολάβησε και γεύμα εργασίας – υπό τον ειδικό διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς, δεν υπήρξε ουδεμία ενημέρωση από την ελληνική πλευρά για την πορεία των διαπραγματεύσεων. Επικράτησε συσκότιση, ως είθισται να πράττει η παρούσα ηγεσία του ΥΠΕΞ, επικαλούμενη «την λεπτή φάση των διαπραγματεύσεων».

Αξιολογώντας το αποτέλεσμα της πρώτης ημέρας των διαπραγματεύσεων διπλωματική πηγή στην έδρα του ΟΗΕ σχολίασε στο real.gr: “Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος μεταξύ των δύο πλευρών για μια συμφωνία.

Όμως ,υπάρχει ένα μικρό παράθυρο ευκαιρίας” αφήνοντας να εννοηθεί ότι υπάρχουν προοπτικές να βρεθεί σήμερα Παρασκευή μια χρυσή τομή μεταξύ Αθηνών και Σκοπίων.

Από την ίδια διπλωματική πηγή εκφράστηκε η εκτίμηση ότι ο Μάθιου Νίμιτς δεν θα καταθέσει μια τελική πρόταση στις δύο πλευρές αν δεν εξασφαλίσει ότι Αθήνα και Σκόπια θα έχουν συμφωνήσει στο 90% των βασικών θεμάτων (ονομασία, erga omnes, αλλαγές στο Σύνταγμα, γλώσσα) ανεξάρτητα με το τι έχει συμφωνηθεί στις τεχνικές επιτροπές για δευτερεύοντα θέματα.

Στο θέμα της ονομασίας τα φαβορί είναι τα Republika Nova Makedonija (Δημοκρατία της Νέας Μακεδονίας), Republika Gorna Makedonija (Δημοκρατία της Άνω Μακεδονίας). Αργά το βράδυ ακούστηκε – αλλά δεν επιβεβαιώθηκε- στην Νέα Υόρκη ότι στο θέμα της ονομασίας από το πακέτο Νίμιτς ,ως επιλογή, συζητήθηκε σοβαρά και το Republika Vardarska Makedonija (Δημοκρατία της Μακεδονίας του Βαρδάρη).

Σκοπιανές δημοσιογραφικές πηγές από την έδρα του ΟΗΕ διέρρεαν χθες το μεσημέρι ότι σε περίπτωση που δεν υπάρξει θετικό αποτέλεσμα ο Σκοπιανός υπουργός Εξωτερικών Νίκολα Ντιμιτρόφ – που εκπροσωπεί την σκληρή γραμμή της κυβέρνησης Ζάεφ- σχεδίαζε να υποβάλλει την παραίτηση του.

Οι ίδιες πηγές τόνιζαν μετά το τέλος της πρώτης ημέρας «ότι οι εξελίξεις στην 7ωρη διαπραγμάτευση απομακρύνουν πλέον τώρα ένα τέτοιο ενδεχόμενο» αυξάνοντας τις προοπτικές σύγκλισης.

Η Ουάσιγκτον που παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις στο Σκοπιανό και έστειλε πρόσφατα σήμα να προχωρήσουν σε μια συμφωνία οι δύο πλευρές, (παρέμβαση του Αμερικανού αντιπροέδρου, Μάικ Πενς, με τηλεφώνημα στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα το περασμένο Σάββατο) φαίνεται ότι έχει χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών μετά την απόρριψη από ελληνικής πλευράς της ονομασίας «Μακεδονία του Ίλιντεν».

Εκτιμάται εγκύρως στην αμερικανική πρωτεύουσα ότι το θέμα των πρόωρων εκλογών έρχεται πιο κοντά στην Ελλάδα. Κατά συνέπεια, η κυβέρνηση Τσίπρα δεν μπορεί να προχωρήσει σε μια λύση κάτι το οποίο για τον ίδιο λόγο πιστεύει -και έχει εκφράσει ιδιωτικώς προ τριμήνου – και ο ειδικός διαμεσολαβητής, Μάθιου Νίμιτς.

Η εικόνα που ενδεχομένως θα θελήσουν να περάσουν Αθήνα και Σκόπια, σύμφωνα πάντα με την διπλωματική πηγή, μετά το πέρας το συνομιλιών στην Νέα Υόρκη, θα αποτυπώνεται στο μήνυμα: «Aν καθυστερούμε λίγο είναι λογικό, αλλά θα προχωρήσουμε. Έχουμε κάνει πολύ πρόοδο, αλλά έχουμε δυσκολίες».

Πηγή:Real.gr

Tags: ΚΟΤΖΙΑΣ
Previous Post

Handesblatt: Σε αυστηρή επιτήρηση για δεκαετίες η Ελλάδα

Next Post

Τα 3 στάδια ανάπτυξης των αγοριών που κάθε γονιός είναι καλό να γνωρίζει

Next Post
ΠΑΙΔΙ ΜΑΜΑ ΑΓΟΡΙ

Τα 3 στάδια ανάπτυξης των αγοριών που κάθε γονιός είναι καλό να γνωρίζει

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr