• Latest
παιδι υπνος

Να γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να κοιμάται στην ώρα του

3 Μαρτίου 2021
Eurovision

Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2025

14 Μαΐου 2025
Eurovision

Δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision η Κύπρος παρά την ενυπωσιακή εμφάνιση του Theo Evan

14 Μαΐου 2025
Αιμοδοτικός σύλλογος Καλονερίου: Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ»

Αιμοδοτικός σύλλογος Καλονερίου: Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ»

14 Μαΐου 2025
Οι εκδηλώσεις του πανηγυρικού εορτασμού του «Γενέσιου του Τιμίου Προδρόμου Προφήτου και Βαπτιστού του Χριστού Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος»

Το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος θα τιμήσει την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου

13 Μαΐου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Πληγείσες καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας μένουν εκτός των αποζημιώσεων του Μέτρου 23»

13 Μαΐου 2025
Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση «Το δικό μου “μαμά” είναι αλλιώς» στα Ιωάννινα

Το Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου – Δήμου Βοΐου στην εκδήλωση «Το δικό μου “μαμά” είναι αλλιώς» στα Ιωάννινα

13 Μαΐου 2025
Τέλος η ταλαιπωρία στη Γέφυρα Αξιού – Ποιο κομμάτι δίνεται σε κυκλοφορία

Φανάρια και μονοδρόμηση στη Γέφυρα Σερβίων ξανά!

13 Μαΐου 2025
Κοζάνη: Σταύρος Καλαφάτης: “Η καινοτομία αποτελεί κουλτούρα για την κυβέρνηση”

Κοζάνη: Σταύρος Καλαφάτης: “Η καινοτομία αποτελεί κουλτούρα για την κυβέρνηση”

13 Μαΐου 2025
Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Επαναλειτουργία της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Κοζάνης!

13 Μαΐου 2025
Έξι παιδιά ζητάνε βοήθεια!

Έξι παιδιά ζητάνε βοήθεια!

13 Μαΐου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημοσίευση δεύτερου ενημερωτικού δελτίου (newsletter) της Αντιπεριφέρειας Τουρισμού, Πολιτισμού και Περιβάλλοντος

13 Μαΐου 2025
Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

Τα θέματα των επιχειρήσεων της Δυτικής Μακεδονίας στο επίκεντρο της συζήτησης του Περιφερειάρχη με το Περιφερειακό Επιμελητηριακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας

13 Μαΐου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 14 Μαΐου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να κοιμάται στην ώρα του

sierafm by sierafm
3 Μαρτίου 2021
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παιδι υπνος
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα επιστημονική μελέτη συνδέει το ασταθές πρόγραμμα ύπνου του παιδιού με τον υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και την συνολική υγεία του – Πόσο επηρεάζει το οικογενειακό εισόδημα στην επίτευξη ενός σταθερού προγράμματος.

Η διαμόρφωση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου για το παιδί μπορεί να αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ανατροφή του, δεν παύει, όμως, να είναι και μία από τις πιο σημαντικές.

Ερευνητικά ευρήματα από ομάδα υπό την επίκουρη καθηγήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Delaware, Δρ. Lauren Covington, υποδεικνύουν ότι τα παιδιά με ασταθές πρόγραμμα ύπνου έχουν υψηλότερα ποσοστά Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Annals of Behavioral Medicine, δείχνουν ότι ο ύπνος θα μπορούσε να εξηγήσει τον συσχετισμό ανάμεσα στην κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας και τον ΔΜΣ.

«Εδώ και μερικά χρόνια γνωρίζουμε ότι η φυσική δραστηριότητα και η ποιότητα της διατροφής αποτελούν ισχυρούς προγνωστικούς παράγοντες του βάρους και του ΔΜΣ. Πιστεύω ότι η γνώση αυτή υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο ύπνος μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό από ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε», αναφέρει η Δρ. Covington.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από μια δοκιμή για την πρόληψη της παχυσαρκίας σε μητέρες και παιδιά που κατοικούσαν στη Βαλτιμόρη, εκ των οποίων το 70% ζούσε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Ως μέρος της δοκιμής, 207 νήπια φορούσαν μετρητές που κατέγραφαν τον ύπνο και την φυσική τους δραστηριότητα για έως και μία εβδομάδα κάθε φορά. Οι μητέρες από την πλευρά τους συμπλήρωσαν ένα διατροφικό ημερολόγιο που συγκρίθηκε με τον Οδηγό Υγιεινής Διατροφής, μέτρο ποιότητας της διατροφής βασισμένο στις συστάσεις από τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς.

Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν την σχέση ανάμεσα στην φτώχεια και τον ΔΜΣ, ερευνώντας συγκεκριμένα αν η συνέπεια στην ώρα που τα παιδιά πήγαιναν για ύπνο, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητάς τους και η ποιότητα της διατροφής τους μπορούσαν να εξηγήσουν τον συσχετισμό. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τα παιδιά από πιο φτωχιές οικογένειες είχαν συνολικά πιο ασταθείς ώρες ύπνου και ότι αυτά τα παιδιά είχαν κατ’επέκταση και υψηλότερα ποσοστά ΔΜΣ.

Οι συστάσεις σχετικά με τον ύπνο υποδεικνύουν ότι τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται εντός μίας ώρας από την συνηθισμένη ώρα του ύπνου τους κάθε βράδυ. Όμως, για τις οικογένειες που ζουν στην φτώχεια, ο προγραμματισμός αυτός ίσως να μην είναι εύκολο να επιτευχθεί, σύμφωνα με την Δρ. Covington, ειδικά αν ο πάροχος φροντίδας είναι μόνο ο ένας γονιός που κάνει πολλές δουλειές, προσέχει πολλά παιδιά ή αντιμετωπίζει μια συνεχή στρεσογόνο κατάσταση σχετικά με το σπίτι.

Η Δρ. Covington μαζί με άλλους συνεργάτες ολοκλήρωσαν, επίσης, μια συστηματική επανεξέταση της υπάρχουσας ερευνητικής βιβλιογραφίας εξετάζοντας την επιρροή της οικογένειας στην υγεία του ύπνου κατά την πρώιμη παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τους, που δημοσιεύθηκαν στο Sleep Health, η ύπαρξη ενός ‘χάους’ στο σπίτι και οι κακές σχέσεις μεταξύ των γονέων σχετίζονταν άμεσα με τα προβλήματα και το μεταβλητό πρόγραμμα ύπνου στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Όσο για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την πανδημία, η δημιουργία ενός τακτικού απογευματινού προγράμματος μπορεί να αποδειχθεί ένας εφικτός τρόπος για να πετύχουν τη διαφορά στην υγεία του παιδιού, παρά τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο.

«Απλώς και μόνο ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση οργάνωσης, η οποία στη συνέχεια είναι πιθανό να επηρεάσει την υγεία και τον Δείκτη Μάζας Σώματος του παιδιού», καταλήγει η ειδικός.

Πηγή: ygeiamou.gr

Tags: παιδι υπνος
Previous Post

Τι να κάνετε αν νιώθετε συνέχεια κουρασμένοι

Next Post

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Τρία «γιατροσόφια» που λύνουν το πρόβλημα

Next Post
ΑΥΠΝΙΑ

Δυσκολεύεστε να κοιμηθείτε; Τρία «γιατροσόφια» που λύνουν το πρόβλημα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Αυτές είναι οι 10 χώρες που πέρασαν στον τελικό της Eurovision 2025
  • Δεν κατάφερε να περάσει στον τελικό της Eurovision η Κύπρος παρά την ενυπωσιακή εμφάνιση του Theo Evan
  • Αιμοδοτικός σύλλογος Καλονερίου: Εκπαιδευτικό σεμινάριο καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης «ΚΑΡΠΑ»
  • Το Σωματείο Αγίου Ιωάννου Βαζελώνος θα τιμήσει την μνήμη της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Πληγείσες καλλιέργειες της Δυτικής Μακεδονίας μένουν εκτός των αποζημιώσεων του Μέτρου 23»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ελπίδα στο Πάτρα: «Δεν βρίσκω κάτι να έχω κάνει κακό στα παιδιά, έστω και αφορμή έστω» – Η συνέντευξη της Ρούλας Πισπιρίγκου από τη φυλακή
  2. Σιάτιστα: Η ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου - Orizontes στο Σιάτιστα: Η Ενορία Αγίου Δημητρίου υποδέχθηκε την Εικόνα της Παναγίας Μικροκάστρου. Βίντεο
  3. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  4. Μπάμπης στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
  5. sierafm στο Τι ισχύει με την αναρρωτική άδεια και το επίδομα ασθενείας, πώς πληρώνεται, ποιος το χορηγεί
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr