• Latest
παιδι υπνος

Να γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να κοιμάται στην ώρα του

03/03/21 11:24
ΦΣ Κοζάνης: παρέμεινε πρώτη και αήττητη!

Γ’ Εθνική: Πρωταθλήτρια Χειμώνα η Κοζάνη, διπλό με ανατροπή μέσα στην Έδεσσα 

09/02/23 11:25
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Υπέρταση: Μήπως έχετε κι εσείς; Τα συμπτώματα που συχνά αγνοούμε

09/02/23 11:23
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Του… άνοιξαν το κεφάλι επειδή είπε «λάθος» ομάδα

09/02/23 11:13
ανθρωπιστική βοήθεια

Δήμος Κοζάνης: Συνεχίζεται η συγκέντρωση ανθρωπιστικής βοήθειας για τους σεισμόπληκτους Τουρκίας και Συρίας

09/02/23 11:03
σχολειο

Ελληνική PISA: Τι πρέπει να αλλάξει στη διδασκαλία Νεοελληνικών και Μαθηματικών – Η έκθεση της Επιτροπής

09/02/23 10:54
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Τι ισχύει για όσους έχουν ημέρες άδειας του 2022 και πότε μετατρέπονται σε χρήματα

09/02/23 10:52
ΔΗΜΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ

Μέχρι και τη Δευτέρα 13 Φεβρουαρίου η συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης για τους σεισμοπαθείς συνανθρώπους μας

09/02/23 10:47
Αμανατίδης

Ο Βουλευτής Ν. Κοζάνης ΝΔ κ. Γιώργος Αμανατίδης συμμετείχε στην πρόσφατη Εκλογοαπολογιστική Συνέλευση του Μελισσοκομικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης.

09/02/23 10:45
Ευστάθιος Κωνσταντινίδης

Συλλυπητήριο μήνυμα του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη: «Με οδύνη αποχαιρετούμε τον αείμνηστο Μανούσο Βολουδάκη»

09/02/23 10:35
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Τα χωριά μας και τα μάτια μας

09/02/23 10:33
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου, 2023
  • Login
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
Advertisement
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Advertisement
No Result
View All Result
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Να γιατί είναι τόσο σημαντικό το παιδί να κοιμάται στην ώρα του

by sierafm
03/03/21 11:24
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
παιδι υπνος
0
SHARES
11
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα επιστημονική μελέτη συνδέει το ασταθές πρόγραμμα ύπνου του παιδιού με τον υψηλότερο δείκτη μάζας σώματος και την συνολική υγεία του – Πόσο επηρεάζει το οικογενειακό εισόδημα στην επίτευξη ενός σταθερού προγράμματος.

Η διαμόρφωση ενός σταθερού προγράμματος ύπνου για το παιδί μπορεί να αποδειχθεί μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις στην ανατροφή του, δεν παύει, όμως, να είναι και μία από τις πιο σημαντικές.

Ερευνητικά ευρήματα από ομάδα υπό την επίκουρη καθηγήτρια της Νοσηλευτικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Delaware, Δρ. Lauren Covington, υποδεικνύουν ότι τα παιδιά με ασταθές πρόγραμμα ύπνου έχουν υψηλότερα ποσοστά Δείκτη Μάζας Σώματος (ΔΜΣ). Τα ευρήματα, που δημοσιεύθηκαν στο Annals of Behavioral Medicine, δείχνουν ότι ο ύπνος θα μπορούσε να εξηγήσει τον συσχετισμό ανάμεσα στην κακή οικονομική κατάσταση της οικογένειας και τον ΔΜΣ.

«Εδώ και μερικά χρόνια γνωρίζουμε ότι η φυσική δραστηριότητα και η ποιότητα της διατροφής αποτελούν ισχυρούς προγνωστικούς παράγοντες του βάρους και του ΔΜΣ. Πιστεύω ότι η γνώση αυτή υπογραμμίζει το γεγονός ότι ο ύπνος μπορεί να παίζει μεγαλύτερο ρόλο σε αυτό από ό,τι μέχρι τώρα θεωρούσαμε», αναφέρει η Δρ. Covington.

Στη μελέτη χρησιμοποιήθηκαν δεδομένα από μια δοκιμή για την πρόληψη της παχυσαρκίας σε μητέρες και παιδιά που κατοικούσαν στη Βαλτιμόρη, εκ των οποίων το 70% ζούσε στο όριο ή κάτω από το όριο της φτώχειας. Ως μέρος της δοκιμής, 207 νήπια φορούσαν μετρητές που κατέγραφαν τον ύπνο και την φυσική τους δραστηριότητα για έως και μία εβδομάδα κάθε φορά. Οι μητέρες από την πλευρά τους συμπλήρωσαν ένα διατροφικό ημερολόγιο που συγκρίθηκε με τον Οδηγό Υγιεινής Διατροφής, μέτρο ποιότητας της διατροφής βασισμένο στις συστάσεις από τις Διατροφικές Οδηγίες για τους Αμερικανούς.

Οι ερευνητές θέλησαν να εξετάσουν την σχέση ανάμεσα στην φτώχεια και τον ΔΜΣ, ερευνώντας συγκεκριμένα αν η συνέπεια στην ώρα που τα παιδιά πήγαιναν για ύπνο, τα επίπεδα φυσικής δραστηριότητάς τους και η ποιότητα της διατροφής τους μπορούσαν να εξηγήσουν τον συσχετισμό. Διαπίστωσαν, λοιπόν, ότι τα παιδιά από πιο φτωχιές οικογένειες είχαν συνολικά πιο ασταθείς ώρες ύπνου και ότι αυτά τα παιδιά είχαν κατ’επέκταση και υψηλότερα ποσοστά ΔΜΣ.

Οι συστάσεις σχετικά με τον ύπνο υποδεικνύουν ότι τα παιδιά πρέπει να κοιμούνται εντός μίας ώρας από την συνηθισμένη ώρα του ύπνου τους κάθε βράδυ. Όμως, για τις οικογένειες που ζουν στην φτώχεια, ο προγραμματισμός αυτός ίσως να μην είναι εύκολο να επιτευχθεί, σύμφωνα με την Δρ. Covington, ειδικά αν ο πάροχος φροντίδας είναι μόνο ο ένας γονιός που κάνει πολλές δουλειές, προσέχει πολλά παιδιά ή αντιμετωπίζει μια συνεχή στρεσογόνο κατάσταση σχετικά με το σπίτι.

Η Δρ. Covington μαζί με άλλους συνεργάτες ολοκλήρωσαν, επίσης, μια συστηματική επανεξέταση της υπάρχουσας ερευνητικής βιβλιογραφίας εξετάζοντας την επιρροή της οικογένειας στην υγεία του ύπνου κατά την πρώιμη παιδική ηλικία.

Σύμφωνα με τα ευρήματα τους, που δημοσιεύθηκαν στο Sleep Health, η ύπαρξη ενός ‘χάους’ στο σπίτι και οι κακές σχέσεις μεταξύ των γονέων σχετίζονταν άμεσα με τα προβλήματα και το μεταβλητό πρόγραμμα ύπνου στην πρώιμη παιδική ηλικία.

Όσο για τις οικογένειες που αντιμετωπίζουν δυσκολίες κατά την πανδημία, η δημιουργία ενός τακτικού απογευματινού προγράμματος μπορεί να αποδειχθεί ένας εφικτός τρόπος για να πετύχουν τη διαφορά στην υγεία του παιδιού, παρά τα όσα συμβαίνουν αυτή την περίοδο.

«Απλώς και μόνο ένα συνεπές πρόγραμμα ύπνου μπορεί να προσφέρει μια αίσθηση οργάνωσης, η οποία στη συνέχεια είναι πιθανό να επηρεάσει την υγεία και τον Δείκτη Μάζας Σώματος του παιδιού», καταλήγει η ειδικός.

Πηγή: ygeiamou.gr

 

 

 

Tags: παιδι υπνος
ShareTweet

Related Posts

No Content Available

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

CAPTCHA
Refresh

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 

 

tioukalia

 




λαζαριδου

 

 

Facebook Twitter
Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
Η αναβάθμιση επιδοτήθηκε από το πρόγραμμα «Ψηφιακό Βήμα»

Μετάφραση Website

EnglishΕλληνικά

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

[email protected], [email protected]
Γενική Διεύθυνση (Σαμαράς Βασίλης)
Τηλ.Fax:2465023300
Βουλγαροπούλου 3
Σιάτιστα, Κοζάνης

Copyright © Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

Copyright © Sierafm.gr

Welcome Back!

Login to your account below

Forgotten Password?

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.

Log In
Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε.