Ultraviolet radiation, the stress, smoking, Your diet and lifestyle contribute significantly to the aging process, προκαλώντας την εμφάνιση λεπτών γραμμών και ρυτίδων.
Πώς μπορείτε λοιπόν να διατηρήσετε φρέσκια και λαμπερή την επιδερμίδα σας; Ξεκινήστε από τη διατροφή σας, επιλέγοντας τροφές που θα τονώσουν τον οργανισμό σας και περιορίζοντας τις ουσίες που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.
Καταναλώστε τρόφιμα που είναι πλούσια σε αντιοξειδωτικά
Η κατανάλωση τροφών πλούσιων σε αντιοξειδωτικά όπως οι ντομάτες (λυκοπένιο), the berries (polyphenols), τα φυλλώδη πράσινα λαχανικά (βιταμίνη E) και το σπανάκι (carotenoids) μπορούν να περιορίσουν τις βλάβες που προκαλούνται από τις ελεύθερες ρίζες. Συνδυάστε το γεύμα σας με μερικά φλιτζάνια πράσινο τσάι (catechins) και καφέ (καφεϊκό οξύ) για μία πρόσθετη τόνωση του οργανισμού σας!
Πείτε «ναι» στις αντιφλεγμονώδεις τροφές
Adding τρόφιμα πλούσια σε καροτενοειδή φυτικά συστατικά όπως το λυκοπένιο (tomatoes, watermelon), η λουτεΐνη (pumpkin, peanuts, green leafy vegetables) and zeaxanthin (parsley, κέιλ, κρόκος αυγού), θα αντλήσετε τις αντιφλεγμονώδεις και αντιοξειδωτικές ουσίες που χρειάζεστε. Τα τρόφιμα πλούσια σε ψευδάργυρο, selenium και χαλκό όπως οι φακές, the eggs, η μαύρη σοκολάτα και τα αμύγδαλα είναι επίσης ζωτικής σημασίας για τον σχηματισμό κολλαγόνου και ελαστίνης και βοηθούν στη μείωση της φλεγμονής.
Τροφές κατά της γλυκοζυλίωσης
Τα τρόφιμα που περιορίζουν τις απότομες μεταβολές στα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα μπορούν να συμβάλλουν στον περιορισμό των ουσιών που καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη.
More specifically, the apples, the asparagus, the figs, το σέλινο, οι πράσινες πιπεριές, το κουνουπίδι και τα κρεμμύδια έχουν αποδειχθεί ότι καταπολεμούν τη διαδικασία της γλυκοζυλίωσης. Πρόκειται για μία φυσική διαδικασία γήρανσης του οργανισμού, ενώ τα παράγωγά της που ονομάζονται εν συντομία AGES (Advanced Glycation End Products) καταστρέφουν το κολλαγόνο και την ελαστίνη, που διατηρούν το δέρμα σφριγηλό και ελαστικό.
The λαχανικά που έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε φυτικές ίνες όπως οι αγκινάρες και το μπρόκολο, καθώς και τα βότανα και τα μπαχαρικά, όπως η κανέλα, το τζίντζερ, turmeric, the garlic, το φασκόμηλο, το θυμάρι και το σέλινο, μπορούν να σας βοηθήσουν να διατηρήσετε σταθερά τα επίπεδα σακχάρου στο αίμα και να εμποδίσουν τις ουσίες που καταστρέφουν το κολλαγόνο.
Source: mindandbodygreen.com