• Latest

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μένουμε όρθιοι για γεωργούς και κτηνοτρόφους

29 Μαΐου 2020
Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο

Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο

15 Δεκεμβρίου 2025
Ευχαριστήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών προς τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη.

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2025–2026

15 Δεκεμβρίου 2025
Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς: Υπογραφή σύμβασης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του  Κέντρο Παλαιοντολογίας

Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς: Υπογραφή σύμβασης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του  Κέντρο Παλαιοντολογίας

15 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ

15 Δεκεμβρίου 2025

Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

15 Δεκεμβρίου 2025
Πυροσβεστική

Ο Εορτασμός των προστατών της Πυροσβεστικής

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Αποκλειστικά με ηλεκτρονική αίτηση μέσω του gov.gr η έκδοση Βεβαίωσης Μόνιμης Κατοικίας

Ο Δήμος Γρεβενών συμμετέχει στην Πανελλαδική Απεργία των Δήμων όλης της χώρας

15 Δεκεμβρίου 2025
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

ΣΕΕΝ: Αναχώρηση Λεωφορείων για το μπλόκο της Σιάτιστας

15 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: «Χριστούγεννα στην Κοζάνη»

Δήμος Κοζάνης: Χριστουγεννιάτικες δράσεις των Δημοτικών, Παιδικών και Βρεφονηπιακών Σταθμών

15 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 19 Δεκεμβρίου 2025

15 Δεκεμβρίου 2025
Παρουσίαση της Μελέτης για το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

Παρουσίαση της Μελέτης για το Εκπαιδευτικό Αστρονομικό Πάρκο Όρλιακα στα Γρεβενά

15 Δεκεμβρίου 2025
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

1η κλήρωση της Μαγικής Λιμνοπολιτείας (14/12/2025)

15 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 15 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Μένουμε όρθιοι για γεωργούς και κτηνοτρόφους

sierafm by sierafm
29 Μαΐου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
14
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «ΜΕΝΟΥΜΕ ΟΡΘΙΟΙ», που παρουσίασε προχθές ο πρώην πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας στο Ζάππειο, ο γεωργικός και κτηνοτροφικός τομέας έχουν το μερίδιο που τους αναλογεί και τους αξίζει, από τη κρατική αρωγή και αλληλεγγύη.

Ειδικά για τον πρωτογενή τομέα και την αγροτική παραγωγή, οι επιπτώσεις έρχονται από όλες τις πλευρές. Δραματική μείωση των εξαγωγών, ελαχιστοποίηση της κατανάλωσης, έλλειψη ρευστότητας και κατάρρευση των τιμών. Κι αν υπολογίσει κανείς και τη τεράστια ύφεση στον τουρισμό κατά τη καλοκαιρινή περίοδο, τα αγροτικά προιόντα με συγκριτικό πλεονέκτημα κατά τα άλλα, θα αντιμετωπίσουν  έντονα αρνητικές επιπτώσεις στην αγορά.

Οι ανακοινώσεις της κυβέρνησης μέχρι τώρα, δεν ικανοποιούν τους αγρότες και ιδιαίτερα τους κτηνοτρόφους. Το ποσό των 150 εκ. ευρώ που ανακοίνωσε η κυβέρνηση υπολείπεται των ιδιαίτερων και αυξημένων αναγκών. Και αυτό χωρίς εξειδίκευση και με προχειρότητα. Στη λογική «βλέποντας και κάνοντας», γεγονός που επιτείνει την αγωνία και την επισφάλεια των αγροτών μας.

Με το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, αρχικά οι πληττόμενες αγροτικές επιχειρήσεις και συνεταιρισμοί καλύπτονται πλήρως από την ομπρέλα των βασικών οριζόντιων μέτρων του «Μένουμε Όρθιοι». Επιπλέον δε, για την αντιμετώπιση των προβλημάτων του αγροτικού κόσμου πέραν των οριζόντων μέτρων και του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, το ύψος του πρυπολογισμού ενίσχυσης, αντίστοιχα με τους άλλους τομείς της οικονομίας ανέρχεται στα 300 εκ. ευρώ.

Τα μέτρα που αναφέρονται στη συνέχεια αφενός στηρίζουν το εισόδημα του γεωργού, του κτηνοτρόφου, αλλά και τις αγροτικές επιχειρήσεις και αφετέρου θωρακίζουν τη βιωσιμότητα του αγροτικού τομέα.  Ρεαλιστικό, αναλυτικά  κοστολογημένο και με αναφορά σε πηγές χρηματοδότησης.

  • Εισόδημα έκτακτης ανάγκης-Δίχτυ ασφαλείας

Το εισόδημα έκτακτης ανάγκης που προτείνει ο ΣΥΡΙΖΑ καλύπτει 1.900.000 νοικοκυριά στα οποία συμμετέχουν άνεργοι, επισφαλώς εργαζόμενοι, εποχικοί εργαζόμενοι ιδίως στον τομέα του τουρισμού, αγρότες, κτηνοτρόφοι, πληττόμενοι ελεύθεροι επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενοι, δημιουργοί, καλλιτέχνες και εργαζόμενοι στον τομέα του πολιτισμού, ΑΜΕΑ. Το επίδομα αφορά σχεδόν 4 εκ άτομα, έχει διάρκεια 4 μήνες και το κόστος του αναμένεται να ανέλθει στα 3,5 δις ευρώ .

  • Επιπλέον του εισοδήματος έκτακτης ανάγκης Μέτρα συνολικού ύψους  300 εκ. ευρώ

Μέτρα στήριξης του εισοδήματος των αγροτών και κτηνοτρόφων

  • Στήριξη των κτηνοτρόφων για απώλεια εισοδήματος λόγω χαμηλών τιμών πώλησης (αμνοερίφια και λοιπή ζωική παραγωγή) σύνολο 80 εκ.
  • Ειδική ενίσχυση ελαιοκαλλιέργειας λόγω πτώσης ζήτησης και τιμών ύψους 120 εκ. (πρόβλημα που προηγείται της πανδημίας)
  • Ειδικό σχέδιο απόσταξης οίνου με ενίσχυση ύψους 30 εκατ., ώστε να καταστεί δυνατή η απορρόφηση της παραγωγής της αμπελουργίας αυτή την καλλιεργητική περίοδο.
  • Μείωση των εισφορών ΕΛΓΑ για την τρέχουσα καλλιεργητική περίοδο κατά 20% με κάλυψη του κενού από εθνικούς πόρους, ύψους 35 εκατ.
  • Επιτάχυνση των πληρωμών του δημοσίου προς δικαιούχους (παλαιές οφειλές, υπόλοιπα βασικής ενίσχυσης, μέτρα ΠΑΑ, κλπ)
  • Ειδικό πρόγραμμα απορρόφησης παραγόμενων προϊόντων ύψους 30 εκατ. για στήριξη κοινωνικών και κρατικών δομών (κοινωνικά παντοπωλεία/τράπεζες τροφίμων, γηροκομεία, σχολεία) με φρέσκα αγροτικά προϊόντα αγροτικών συνεταιρισμών νωπών κηπευτικών, φρούτων εποχής, γαλακτοκομικών ειδών, ελαιολάδου.
  • Άμεση ενεργοποίηση ευρωπαϊκού προγράμματος «Φρούτα & Γάλα στα σχολεία» ύψους 4.8 εκ. περίπου για το 2020 που λόγω ανωτέρας βίας μπορεί να αξιοποιηθεί, σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της Επιτροπής, για αγορά και διανομή σε δημόσια νοσοκομεία, κοινωφελή ιδρύματα και τράπεζες τροφίμων.

Ενίσχυση ρευστότητας μέσω Χρηματοδοτικών Εργαλείων

  • Άμεση ενεργοποίηση του Ταμείου Εγγυοδοσίας της Αναπτυξιακής Τράπεζας (έχουν εξαγγελθεί πόροι 250 εκατ. για την χρηματοδότηση των αγροτών και αγροτικών επιχειρήσεων (μέχρι 200 χιλ για αγρότες και 500 χιλ για επιχειρήσεις).
  • Άμεση ενεργοποίηση του νεοιδρυθέντος Ταμείου Εγγυήσεων ΠΑΑ για την χρηματοδότηση των επενδυτικών σχεδίων στη γεωργία άνω των 10 χιλ ευρώ με πόρους κοντά στα 450 εκ. και με την εγγύηση 80 εκ. του ΠΑΑ.
  • Άμεση ενεργοποίηση του χρηματοδοτικού εργαλείου των μικροπιστώσεων που προέβλεπε η σύσταση του Ταμείου Εγγυήσεων του ΠΑΑ με την νομοθέτηση του σχετικού νομοσχεδίου που είχε ετοιμάσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.
  • Καταβολή του 70% των άμεσων ενισχύσεων της ΚΑΠ στους αγρότες πριν το καλοκαίρι στη βάση  του μέσου όρου των δηλώσεων των περασμένων τριών ετών.

 

Τμήμα Αγροτικής Πολιτικής

Νομαρχιακή Επιτροπή ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης

Tags: ΣΥΡΙΖΑ
Previous Post

Διοίκηση του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και απουσία κοινής λογικής

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Σε εξέλιξη η προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19 

Next Post

Δήμος Γρεβενών: Σε εξέλιξη η προληπτική απολύμανση των σχολικών μονάδων για την αποφυγή μετάδοσης του Covid-19 

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Η εκδήλωση με θέμα Παιδιά και Διαδίκτυο. Βίντεο
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών, Χριστουγεννιάτικες Δράσεις 2025–2026
  • Ένα ακόμη βήμα για την αναβάθμιση της Τ.Κ  Μηλιάς: Υπογραφή σύμβασης μελέτης για την ανάπλαση του περιβάλλοντος χώρου του  Κέντρο Παλαιοντολογίας
  • Συμμετοχή του Δήμου Βοΐου στις πανελλαδικές κινητοποιήσεις των ΟΤΑ
  • Δήμος Κοζάνης: Το εθιμικό δρώμενο των Μωμόγερων στην κεντρική πλατεία Νίκης της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr