• Latest
εξετασεις σχολειο

«Νόμος του κράτους πριν το Πάσχα» η νέα Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής

16 Μαρτίου 2019
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Νόμος του κράτους πριν το Πάσχα» η νέα Γ’ Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής

sierafm by sierafm
16 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξετασεις σχολειο
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Γαβρόγλου: Οι εγκύκλιες σπουδές ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου και η γενική παιδεία συνεχίζεται και στη Γ’ Λυκείου.

«Το σύστημα είναι πολύ ορθολογικό και πολύ ενισχυμένη η παιδαγωγική του διάσταση», δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM» για τη νέα Γ΄ Γενικού Λυκείου και το νέο σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

«Οι εγκύκλιες σπουδές ολοκληρώνονται στη Β’ Λυκείου και η γενική παιδεία συνεχίζεται και στη Γ’ Λυκείου, αλλά συνεχίζεται σε ένα πλαίσιο προετοιμασίας για το πανεπιστήμιο», επισήμανε για τη φιλοσοφία της πρότασης, που ανακοίνωσε ο ίδιος την Πέμπτη και τίθεται από βδομάδα σε διαβούλευση, ώστε πριν από το Πάσχα να είναι νόμος του κράτους.

Απαντώντας στις επιφυλάξεις που εξέφρασε η ΟΛΜΕ για το αδιάβλητο των ενδοσχολικών εξετάσεων απολυτηρίου, ο υπουργός κάλεσε την Ομοσπονδία να απαντήσει εάν συμφωνεί με τον σημερινό τρόπο που οι μαθητές αποκτούν απολυτήριο, καθώς και να δηλώσει δημόσια εάν δεν έχει εμπιστοσύνη στους εκπαιδευτικούς.

Σχετικά με τη συμπλήρωση -τον Οκτώβριο- των πρώτων μηχανογραφικών δελτίων, μέσα από τα οποία θα προκύψουν τα Τμήματα Ελεύθερης Πρόσβασης, διαβεβαίωσε πως έπειτα από «πάρα πολλές συζητήσεις με σχολεία, μαθητές, εκπαιδευτικούς, επιστήμονες» η διαδικασία που ανακοινώθηκε δεν έχει δυσκολίες ως προς την κατανόηση και δεν επιφέρει επιπρόσθετη πίεση στους μαθητές.

Σε ό,τι αφορά τα βήματα μέχρι την ολοκλήρωση της αναδιάταξης του χώρου της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης σημείωσε ότι το δρόμο της Βουλής παίρνουν άμεσα οι συνέργειες των Ιδρυμάτων στη Δυτική Μακεδονία, όπως και το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδας στη Θεσσαλονίκη. Γνωστοποίησε, δε, πως σε πολύ καλό δρόμο βρίσκεται η συζήτηση ανάμεσα στο Πανεπιστήμιο Πατρών και το ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας, όπου υπάρχει μία πρόταση για τη Σχολή Μηχανικών του ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας να γίνει Σχολή Μηχανικών του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου με έδρα την Πάτρα και τα υπόλοιπα τμήματα να πάνε στο Πανεπιστήμιο Πατρών, όπου θα ιδρυθεί Νομικό Τμήμα, Τμήμα Μηχανικών Πληροφορικής και Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας.

Με τα νομοσχέδια που πρόκειται να ψηφιστούν το επόμενο διάστημα, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος παρεμβάσεων της κυβέρνησης στην Παιδεία και ξεκινά ένας νέος κύκλος, ο οποίος θα δίδει έμφαση στην ποιότητα της εκπαίδευσης.

Περαιτέρω, ο υπουργός «έκλεισε» οριστικά τη συζήτηση, η οποία είχε ανοίξει τις τελευταίες μέρες μέσα από εισηγήσεις πανεπιστημιακών τμημάτων για τη δυνατότητα προαιρετικής αφυπηρέτησης των μελών ΔΕΠ στα 70 έτη, γνωστοποιώντας ότι στη σημερινή σύνοδο των πρυτάνεων προτίθεται να ανακοινώσει νέες θέσεις καθηγητών.

Για τον προγραμματισμό των μόνιμων διορισμών στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση διευκρίνισε ότι για τις 4.500 προσλήψεις που έχουν προϋπολογιστεί για το 2019, σε λίγες μέρες το ΑΣΕΠ θα προχωρήσει στην προκήρυξη και το άνοιγμα του συστήματος για αιτήσεις και αμέσως μετά θα εκδοθεί η πράξη του Υπουργικού Συμβουλίου για τον προγραμματισμό των 5.250 διορισμών, για το 2020.

Εν αναμονή της συνεδρίασης της Ιεραρχίας, την ερχόμενη Τρίτη, ο κ. Γαβρόγλου εξέφρασε την ελπίδα «να συνεχιστεί ο διάλογος και για τα θέματα μισθοδοσίας, για τα οποία η Ιεραρχία έχει δηλώσει ότι αρνείται να συζητήσει».

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ
Previous Post

Στην Επίσημη Εκδήλωση του ΣΒΕΕ ο πρόεδρος του ΣΓΚ Γιάννης Κορεντσίδης.

Next Post

Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ταξί με τραύμα από πιστόλι στο κεφάλι

Next Post
ΤΑΞΙ

Άνδρας βρέθηκε νεκρός σε ταξί με τραύμα από πιστόλι στο κεφάλι

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr