• Latest
οαεδ εργασια ανεργια

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Πράσινο φως για 8 προγράμματα για χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους

18 Ιανουαρίου 2023
Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη

3 Δεκεμβρίου 2025
Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας

3 Δεκεμβρίου 2025
Τον πολιούχο και προστάτη της Άγιο Νικόλαο γιορτάζει η Κοζάνη

Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο

3 Δεκεμβρίου 2025
4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Γρεβενά: Εορταστικό Πρόγραμμα Εμπορικών Καταστημάτων Πάσχα 2025

Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

3 Δεκεμβρίου 2025
Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

Ατύχημα με νταλίκα γεμάτη με…πυρομαχικά του στρατού μέσα στο Καπνοχώρι-Έπεσε σε κολόνα της ΔΕΗ!-Φωτογραφίες

3 Δεκεμβρίου 2025
Οι αγρότες του Φιλώτα, κλείνουν το τελωνείο της Νίκης

Μπλόκο Φιλώτα: Πότε θα κλείσει ο δρόμος

3 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Φλώρινα: Ανήλικος έβαζε φωτιά σε θυροτηλέφωνα

3 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Η αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας απαιτεί αλλαγή νοοτροπίας, αναβάθμιση υποδομών κι έμφαση στην εκπαίδευση, όχι μόνο καταστολή και πρόστιμα» – Ομιλία στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Ψηφιακής Διακυβέρνησης

3 Δεκεμβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

Συνελήφθη 36χρονος στην πόλη της Κοζάνης, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του Ένταλμα Σύλληψης

3 Δεκεμβρίου 2025
Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

Τα Σέρβια και οι Κοινότητες του Δήμου ζωντανεύουν με τις γιορτές των Χριστουγέννων

3 Δεκεμβρίου 2025
ευαγγελιο εκκλησια

Πανήγυρη Παρεκκλησίου Αγίας Βαρβάρας πλησίον Υψηλής Γέφυρας Σερβίων

3 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 4 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΟΑΕΔ – ΔΥΠΑ: Πράσινο φως για 8 προγράμματα για χιλιάδες ανέργους και εργαζομένους

sierafm by sierafm
18 Ιανουαρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
οαεδ εργασια ανεργια
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Νέα προγράμματα για χιλιάδες άνεργους σχεδιάζονται για το επόμενο διάστημα σύμφωνα με το Σχέδιο Δράσης για την Ενισχυμένη Εγγύηση για τη Νεολαία του Υπουργείου Εργασίας.

Ειδικότερα περιλαμβάνει δράσεις και προγράμματα διευκόλυνσης της εργασιακής ένταξής των νέων ανέργων ηλικίας 15 – 29 ετών, που αφορούν είτε στη δημιουργία επιδοτούμενων θέσεων εργασίας σε επιχειρήσεις (με επιδότηση του μισθολογικού ή/και μη-μισθολογικού κόστους) ή στη συνδυασμένη κατάρτιση ή/και επανακατάρτιση με βάση τις γνώσεις και δεξιότητες που βρίσκονται σε ζήτηση από συγκεκριμένους κλάδους και στην προώθηση σε απασχόληση ή απόκτηση εργασιακής εμπειρίας σε επιχειρήσεις των ίδιων κλάδων.

Τα εν λόγω προγράμματα και δράσεις συνδυάζουν τη μάθηση εξειδικευμένη σε δεδομένα και ανάγκες συγκεκριμένων κλάδων της οικονομίας και επαγγελμάτων, και απόκτηση πρακτικής εργασιακής εμπειρίας από επιχειρήσεις στους ίδιους κλάδους, και με αυτό τον τρόπο επιτυγχάνουν τη σύνδεση της κατάρτισης των συμμετεχόντων σε συγκεκριμένες δεξιότητες και την πιστοποίηση αυτών και της εφαρμογής των γνώσεων σε επιχειρησιακά περιβάλλοντα.  

Οι νέοι (άνεργοι και αναζητούντες εργασία) θα παραπέμπονται για συμμετοχή σε συγκεκριμένα προγράμματα βάσει της διαδικασίας εξατομικευμένης προσέγγισης, της διάγνωσης των αναγκών τους, της συμβουλευτικής και καθοδήγησης από τους εργασιακούς συμβούλους της Δ.ΥΠ.Α., ενώ θα λαμβάνονται υπόψη και οι εκροές του Μηχανισμού Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας αναφορικά με ανάγκες ανά γεωγραφική περιοχή, κλάδο/τομέα ή/και επάγγελμα.  Οι νέες δράσεις που θα ξεκινήσουν να τρέχουν μέσα στο 2023 είναι: 

1. Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων στον Τουρισμό 

Πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση εποχικών ανέργων του τουριστικού κλάδου, σε θεματικές ενότητες τουρισμού και επισιτισμού συνολικής διάρκειας 50-150 ωρών. 

Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού 5.000.000 ευρω για ανέργους έως 29 ετών.

2.  Πρόγραμμα 

Κατάρτισης σε προηγμένες ψηφιακές δεξιότητες (advanced digital skills) Πρόγραμμα κατάρτισης με πιστοποίηση, διάρκειας 100-250 ωρών, με σκοπό την αναβάθμιση των ψηφιακών δεξιοτήτων ανέργων, αποφοίτων τουλάχιστον δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε θεματικές ενότητες υψηλής ζήτησης στην αγορά εργασίας. Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι την εξάντληση του προϋπολογισμού 40.000.000 ευρώ για ανέργους νέους έως 29 ετών.

3.  Πρόγραμμα κατάρτισης ανέργων σε συνεργασία με επιμελητήρια, κρατικούς φορείς. Στόχος του προγράμματος είναι η απόκτηση και αναβάθμιση οριζόντιων και πράσινων δεξιοτήτων, με πιστοποίηση, για την προώθηση της προϋπολογισμού 20.000.000 € για ανέργους  έως 29 ετών.

4. Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για αποφοίτους επαγγελματική ς εκπαίδευσης, Β’βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης σε επιχειρήσεις και θέσεις συναφείς με το αντικείμενο των σπουδών τους.  Δράσεις σύζευξης αποφοίτων και επιχειρήσεων, πιστοποίησης δεξιοτήτων από τρίτους  φορείς και 100% επιχορήγησης της απόκτησης εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας 6 μηνών. προϋπολογισμού 130.000.000 ευρώ για νέους έως 29 ετών, απόφοιτους Β’βάθμιας και Γ΄βάθμιας εκπαίδευσης.

5. Απόκτηση εργασιακής εμπειρίας νέων με αναπηρία Δράσεις: (α) συμβουλευτικής, (β) διενέργεια career day ανά cluster επιχειρήσεων, (γ) κατάρτιση και πιστοποίηση, και (δ) απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας 6 μηνών σε επιχειρήσεις στους τομείς τουρισμού, κατασκευών, ΤΠΕ, λιανεμπορίου, μεταποιητικής βιομηχανίας, logistics, εξαγωγικού εμπορίου, ηλεκτρονικού εμπορίου, για 5.000 νέους με αναπηρία. Προϋπολογισμού 20.000.000 ευρώ για 5.000 Νέους με αναπηρία, έως 29 ετών. 

6.  Πρόγραμμα απόκτησης εργασιακής εμπειρίας για νέους ανέργους 18-29 ετών. Συμβουλευτική και απόκτηση επαγγελματικής εμπειρίας για 6 μήνες, με έμφαση σε τομείς αιχμής και κλάδους υψηλής ζήτησης. 

Πρόγραμμα ανοικτού τύπου, μέχρι εξαντλήσεως του προϋπολογισμού 72.000.000 για άνεργους έως 29 ετών.

7. Ολοκληρωμένο πρόγραμμα εργασιακής ένταξης και επανένταξης για ευάλωτες ομάδες ανέργων. Δράσεις εξειδικευμένης συμβουλευτικής, ταχύρρυθμης κατάρτισης, πιστοποίησης και απόκτησης εργασιακής εμπειρίας συνολικής διάρκειας 12 μηνών προϋπολογισμού 17.550.000 € για ανέργους έως 29 ετών από ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

8.Υλοποίηση προγραμμάτων για την καταπολέμηση της ανεργίας σε περιοχές – θύλακες υψηλής ανεργίας. Ταχύρρυθμη επανακατάρτιση και επανειδίκευση σε τομείς με αναπτυξιακή δυναμική με επιδοτούμενη απασχόληση 8μηνης διάρκειας και επιχορήγηση του 80% του μισθολογικού και μη μισθολογικού κόστους προϋπολογισμού 80.000.000 ευρώ για ανέργους έως 29 ετών από περιοχές με υψηλή ανεργία.

Πηγή: dikaiologitika.gr

Tags: ΔΥΠΑΟΑΕΔ
Previous Post

Νωρίτερα στη σύνταξη όλοι οι ένστολοι

Next Post

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Next Post
ΑΣΠΑΙΤΕ

Kοπή Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΕΠΠΑΙΚ της ΑΣΠΑΙΤΕ στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Συγκέντρωση τρακτέρ στη Νεάπολη
  • Ο εορτασμός του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
  • Κοζάνη: Ο εορτασμός για τον Πολιούχο Άγιο Νικόλαο
  • 4η Συνεδρίαση Επιτροπής Παρακολούθησης Προγράμματος Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης 2021-2027: Απτά αποτελέσματα για τις τοπικές κοινωνίες
  • Εμπορικός Σύλλογος Γρεβενών: Το ωράριο για την περίοδο των γιορτών

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr