• Latest
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ

Οδηγός για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021: Διανυκτερεύσεις ακόμα και σε 5άστερα -Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

21 Μαΐου 2021
Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου.  Βίντεο και φωτογραφίες

Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες

13 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας

13 Δεκεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»

13 Δεκεμβρίου 2025
χιονι αλυσιδες

H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων

13 Δεκεμβρίου 2025
Όλγα Μαρκογιαννάκη

Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

13 Δεκεμβρίου 2025
Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

Νεάπολη: Σήμερα Σάββατο η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Σήμερα η επίσημη έναρξη της Μαγικής Λιμνοπολιτείας!

13 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

Δήμος Βοΐου: Με 155 έργα στο Τεχνικό Πρόγραμμα ξεκινά το 2026

13 Δεκεμβρίου 2025
Saga Furs: Online Δημοπρασία Δεκεμβρίου 2025

Saga Furs: Πρόγραμμα Πωλήσεων για τη Online δημοπρασία Δεκεμβρίου

13 Δεκεμβρίου 2025
εφορια φορολογια

Τέλος η «ομηρία» από χρέη – Απαλλαγή από ποινικές διώξεις και διπλή ρύθμιση-ανάσα για χιλιάδες επαγγελματίες και νοικοκυριά

13 Δεκεμβρίου 2025
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Σοβαρό επεισόδιο σε νοσοκομείο – Ασθενής-μποξέρ επιτέθηκε σε γιατρό και τον ξυλοκόπησε χωρίς αφορμή

13 Δεκεμβρίου 2025
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Έγκλημα στη Φοινικούντα: Αδιάσειστα στοιχεία κατά του ανιψιού του ιδιοκτήτη κάμπινγκ για τη διπλή δολοφονία – Τρίτο άτομο αναζητά η Interpol

13 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 14 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οδηγός για τον Κοινωνικό Τουρισμό 2021: Διανυκτερεύσεις ακόμα και σε 5άστερα -Δικαιούχοι και προϋποθέσεις

sierafm by sierafm
21 Μαΐου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΙΑΚΟΠΕΣ ΘΑΛΑΣΣΑ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Το Υπουργείο Εργασίας ανακοινώνει τα νέα προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού για την περίοδο 2021-2022, δηλαδή το ευρύ πρόγραμμα που υλοποιεί ο ΟΑΕΔ και την ειδική δράση για τους αγρότες που υλοποιεί ο ΟΠΕΚΑ.

Τα προγράμματα αυτά θα δώσουν επιπλέον ώθηση στον ελληνικό τουρισμό, σε συνδυασμό με την νέα δέσμη στήριξης του κλάδου που ανακοινώθηκε προχθές.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ που θα «τρέξει» κατά την περίοδο 1η Αυγούστου 2021 – 31 Ιουλίου 2022 έχει προϋπολογισμό ύψους 30 εκατ. ευρώ, ποσό που καλύπτει 300.000 επιταγές.

Με δεδομένο ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου 2021 μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι περίπου 300.000 δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, που δεν το έπραξαν νωρίτερα λόγω περιοριστικών μέτρων και lockdown, το πολλαπλασιαστικό όφελος για τον τουρισμό αναμένεται να είναι πολύ μεγαλύτερο.

Πρόκειται για ένα πρόγραμμα ιδιαίτερα ελκυστικό, καθώς χαρακτηρίζεται από αυξημένες επιδοτήσεις στους δικαιούχους (έως και το 100% σε ορισμένες περιπτώσεις) και μειωμένη έως μηδενική ιδιωτική συμμετοχή στο κόστος της διανυκτέρευσης στα τουριστικά καταλύματα που λαμβάνουν μέρος.

Μάλιστα, ειδικά για τον Αύγουστο, το ποσοστό της επιδότησης του ΟΑΕΔ θα αυξηθεί κατά 20%, ώστε να υπάρξει ακόμα μεγαλύτερη στήριξη του τουριστικού κλάδου και συμμετοχή των επιχειρήσεων κατά την «αιχμή» της περιόδου.

Οι δικαιούχοι και ωφελούμενοι μπορούν να πραγματοποιήσουν έως 6 διανυκτερεύσεις σε τουριστικό κατάλυμα που επιλέγουν από το «Μητρώο Παρόχων» του ΟΑΕΔ, κατόπιν συνεννόησης τους με τον πάροχο. Ειδικά για καταλύματα σε Λέρο, Λέσβο, Σάμο, Χίο, Κω και στο νομό Έβρου μπορούν να πραγματοποιηθούν έως και 10 διανυκτερεύσεις με μηδενική ιδιωτική συμμετοχή.

Εκτός από την διαμονή σε τουριστικά καταλύματα επιδοτούνται και ακτοπλοϊκά εισιτήρια. Για άτομα με αναπηρία (ΑμεΑ), τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια διατίθενται δωρεάν. Όσον αφορά στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΠΕΚΑ –που αφορά σε διακοπές 6 ημερών για 50.000 δικαιούχους για την περίοδο 5 Ιουλίου 2021 – 30 Μαΐου 2022, με προϋπολογισμό της τάξης των 6 εκατ. ευρώ, οι αιτήσεις συμμετοχής θα υποβάλλονται από τη Δευτέρα 24 Μαΐου έως και την Τρίτη 15 Ιουνίου, στα ΚΕΠ όλης της χώρας.
Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, δήλωσε:

«Τα φετινά Προγράμματα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και του ΟΠΕΚΑ -από τα οποία θα επωφεληθούν 350.000 άτομα και οι οικογένειές τους- θα έχουν ουσιαστική συμβολή στην επανεκκίνηση του τουρισμού μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας του κορωνοϊού καθώς βοηθούν –μεταξύ άλλων- και στην επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου. Αν μάλιστα σκεφτούμε ότι μέχρι τις 31 Ιουλίου μπορούν να ενεργοποιήσουν τις επιταγές τους και οι δικαιούχοι του περσινού προγράμματος, μιλάμε για μια πολύ σημαντική στήριξη. Όχι μόνο για πολλές επιχειρήσεις του τουρισμού σε όλη την Ελλάδα –με ειδική μέριμνα για ακριτικές περιοχές όπως είναι ο Έβρος και τα νησιά που σηκώνουν το βάρος της διαχείρισης του μεταναστευτικού προβλήματος- αλλά και για χιλιάδες νοικοκυριά που πιθανότατα χωρίς τα προγράμματα αυτά να μην είχαν τη δυνατότητα να κάνουν διακοπές. Αποτελούν μια ακόμη απόδειξη ότι η κυβέρνηση μιλάει με έργα και για τον τουρισμό, σε συνέχεια των νέων μέτρων στήριξης των εργαζομένων και των επιχειρήσεων του κλάδου που ανακοινώθηκαν στην αρχή της εβδομάδας».
Ο διοικητής του ΟΑΕΔ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δήλωσε:

«Με οδηγό το περσινό ενισχυμένο και βελτιωμένο πρόγραμμα κοινωνικού τουρισμού που κατέγραψε ρεκόρ αιτήσεων και συμμετοχής των πολιτών και των καταλυμάτων, το φετινό πρόγραμμα είναι ακόμα πιο ελκυστικό με την αύξηση της επιδότησης κατά 20% τον Αύγουστο που η ζήτηση είναι πολύ μεγαλύτερη. Το πρόγραμμα αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο κοινωνικής, αλλά και οικονομικής πολιτικής, που στηρίζει αφενός τους εργαζόμενους και τους ανέργους και αφετέρου τις επιχειρήσεις του τουριστικού κλάδου που έχουν πληγεί ιδιαίτερα από την πανδημία».
Η διοικητής του ΟΠΕΚΑ, Ξένια Παπασταύρου, δήλωσε:

«Υπό τις παρούσες δύσκολες συνθήκες του κορωνοϊού, Ο ΟΠΕΚΑ, μέσω του Λογαριασμού της Αγροτικής Εστίας, ενισχύει τον αγροτικό πληθυσμό της χώρας και τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις. Φέτος ο συνολικός προϋπολογισμός αγγίζει τα 15 εκατ. ευρώ και θα πραγματοποιηθούν προγράμματα: Κοινωνικού, Εκδρομικού και Ιαματικού Τουρισμού, Πρόγραμμα Παιδικών Κατασκηνώσεων για παιδιά από 6 έως 16 ετών, και Πρόγραμμα Δωρεάν Παροχής Βιβλίων και Εισιτηρίων Θεάτρου, ενώ θα δοθούν χρηματικά βοηθήματα σε τρίτεκνες και πολύτεκνες αγρότισσες μητέρες.

Τα προγράμματα θα αγκαλιάσουν 230.000 δικαιούχους, ασφαλισμένους του e- ΕΦΚΑ (ΟΓΑ), συνταξιούχους του e-ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και τα μέλη των οικογενειών τους».
Ποιοι είναι δικαιούχοι του Κοινωνικού Τουρισμού

Το σύστημα επιλογής των δικαιούχων για το πρόγραμμα Κοινωνικού βασίζεται στη μοριοδότηση συγκεκριμένων οικονομικών, οικογενειακών και ασφαλιστικών κριτηρίων.

Δικαιούχοι είναι εργαζόμενοι και άνεργοι που κατά το 2020:

• πραγματοποίησαν 50 ημέρες εργασίας στην ασφάλιση του e – ΕΦΚΑ (τ. ΙΚΑ – ΕΤΑΜ) με εισφορές υπέρ Εργατικής Εστίας ή
• έλαβαν 50 ημέρες ειδικής παροχής προστασίας μητρότητας ή
• έλαβαν επιδότηση ανεργίας τουλάχιστον 2 μηνών ή
• συγκέντρωσαν 50 ημέρες αθροιστικά από τα παραπάνω ή • είναι εγγεγραμμένοι στο Ειδικό Μητρώο Ανέργων ΑμεΑ του ΟΑΕΔ
Επιπλέον, για να είναι κάποιος δικαιούχος:

• δεν πρέπει να έχει λάβει voucher κατά το αμέσως προηγούμενο πρόγραμμα
• δεν πρέπει να έχει λάβει συναφή παροχή από οποιονδήποτε άλλο φορέα για την ίδια χρονική περίοδο.

Μόνο οι δικαιούχοι ΑμεΑ ή οι δικαιούχοι που έχουν δηλώσει ωφελούμενο μέλος ΑμεΑ στην αίτησή τους μπορούν να λαμβάνουν Επιταγή Κοινωνικού Τουρισμού σε συνεχόμενα προγράμματα.
Ο χάρτης των επιδοτήσεων σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια και σε τουριστικά καταλύματα για την περίοδο 2021-2022

ΑΚΤΟΠΛΟΙΚΑ ΕΙΣΙΤΗΡΙΑ (ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΘΕΣΗ)

ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΟΑΕΔ & ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ (ΑΥΓΟΥΣΤΟΣ 2021)
(ΑΝΑ ΑΤΟΜΟ, ΑΝΑ ΔΙΑΝΥΚΤΕΡΕΥΣΗ ΜΕ ΠΡΩΙΝΟ)

Παράδειγμα

Οικογένεια με 2 παιδιά (5 και 10 ετών) που έχει δικαίωμα συμμετοχής στο πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ και επιλέγει 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 3 αστέρων με πρωινό σε νησί τον Αύγουστο:
Για τη διαμονή το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΟΑΕΔ: 720 € (2 δίκλινα Χ 60 € /ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)
Ιδιωτική Συμμετοχή: 96 € (2 δίκλινα Χ 8€/ημέρα Χ 6 διανυκτερεύσεις)

Για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια (μετ’ επιστροφής) το κόστος επιμερίζεται ως εξής:

Επιδότηση ΟΑΕΔ: 55 € (2 ενήλικες Χ 20 €, 1 παιδί 15 € +1 παιδί δωρεάν)
Ιδιωτική συμμετοχή: 55 € (2 ενήλικες Χ 20 €, 1 παιδί 15 € +1 παιδί δωρεάν)

Συνολική επιδότηση ΟΑΕΔ: 775 € (84%)
Ιδιωτική συμμετοχή: 151 € (16%)
Κοινωνικός Τουρισμός: Ποιοι έχουν δικαίωμα συμμετοχής

α) οι συνταξιούχοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) και οι συνταξιούχοι του Λογαριασμού Ανασφάλιστων Υπερηλίκων του άρθρου 1 του Ν.1296/1982.

β) οι ασφαλισμένοι του ΕΦΚΑ (ΟΓΑ) που είναι ασφαλιστικά ενήμεροι κατά την 31η Δεκεμβρίου του προηγούμενου έτους (2020) της υποβολής της αίτησης συμμετοχής.

Τα μέλη των οικογενειών των παραπάνω προσώπων με δικαίωμα περίθαλψης απορρέον από δικαιούχο παροχών του ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ
Πώς και πότε υποβάλλονται οι δηλώσεις

Οι επιχειρήσεις που επιθυμούν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση έως την Κυριακή 6 Ιουνίου 2021 στην ηλεκτρονική εφαρμογή www.opeka.gr/agrotiki-estia/ilektronikes-ypiresies/ στην ενότητα Εφαρμογές Αιτήσεων για επιχειρηματίες – παρόχους ΛΑΕ/ΟΠΕΚΑ 2021

Οι δικαιούχοι θα μπορούν να υποβάλουν τις σχετικές αιτήσεις συμμετοχής στα ΚΕΠ όλης της χώρας από τη Δευτέρα 24η Μαΐου 2021 και μέχρι και την Τρίτη 15η Ιουνίου 2021. Για την υποβολή της αίτησης συμμετοχής στα ΚΕΠ, θα πρέπει να προσκομίσουν:

Οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει o Αριθμός Μητρώου Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), καθώς και των προστατευόμενων μελών τους (πχ. βιβλιάριο υγείας ή βεβαίωση ΑΜΚΑ) ή οποιοδήποτε έγγραφο από το οποίο να προκύπτει ο Αριθμός Μητρώου (ΑΜ) ΟΓΑ
Δελτίο αστυνομικής ταυτότητας
Στην περίπτωση συνταξιούχων του ΟΓΑ που έχουν υπαχθεί στον ΕΦΚΑ και πάσχουν από νοητική αναπηρία, σύνδρομο DOWN ή εγκεφαλική παράλυση απαιτείται επιπλέον η γνωστοποίηση αποτελέσματος πιστοποίησης αναπηρίας ή η απόφασή της.

Ο ΟΠΕΚΑ επιδοτεί τις επιχειρήσεις καταλυμάτων των νησιών που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή διαχείρισης των προσφυγικών ροών (Λέσβο, Λήμνο, Άγιο Ευστράτιο, Σάμο, Ικαρία, Φούρνοι, Χίο, Οινούσσες, Ψαρά, Κω, Πάτμο, Ρόδο, Κάρπαθο, Κάσο, Λέρο, Κάλυμνο, Αστυπάλαια, Νίσυρο, Σύμη, Τήλο, Χάλκη, Λειψοί, Αγαθονήσι, Καστελόριζο), με ποσό ίσο με το άθροισμα της αντίστοιχης επιδότησης και της οικονομικής συμμετοχής των δικαιούχων ανά κατηγορία καταλύματος στους άλλους προορισμούς.

Ως εκ τούτου, οι δικαιούχοι που θα επιλέξουν προορισμούς στα προαναφερόμενα νησιά –χωρίς παροχή πρωινού- θα πραγματοποιήσουν τις διακοπές τους χωρίς καμία πρόσθετη οικονομική επιβάρυνση διαμονής.
Πηγή: iefimerida.gr

Tags: ΔΙΑΚΟΠΕΣ
Previous Post

Άνοιξε η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια για τους 40-44, ποιοι παίρνουν σειρά

Next Post

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κοινωνικές ομάδες του δημοσίου που εξετάζονται

Next Post
κορονοιος εμβολιο

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Οι κοινωνικές ομάδες του δημοσίου που εξετάζονται

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Έγινε η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 47 ετών ο Χρήστος Καραλιώτας
  • Καλλιόπη Βέττα: «Η τεράστια αύξηση των έμμεσων φόρων πλήττει τη μεγάλη πλειοψηφία, που δεν μπορεί να ανταποκριθεί στην ακρίβεια, το κόστος στέγασης, την έλλειψη προοπτικών και τη διάλυση του κοινωνικού κράτους»
  • H κυκλοφορία των οχημάτων στην επαρχιακή οδό Καστοριάς-Φλώρινας (μέσω Βιτσίου) διεξάγεται αποκλειστικά με τη χρήση ειδικού τύπου ελαστικών ή αντιολισθητικών αλυσίδων
  • Όλγα Μαρκογιαννάκη: Αναφορικά με την ανακοίνωση της  Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Κοζάνης στις 12/12/25

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr