• Latest
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ

Οι συναντήσεις Κασαπίδη στην Αθήνα με Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης- Τι είπε για ενεργειακά, αγροτικά, διόδια, θέματα υποδομών και κονδυλίων

26 Ιανουαρίου 2021
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

Υπογραφή σύμβασης από την Π.Ε. Κοζάνης “συντήρηση της οδού διασύνδεσης της Επαρχιακής Οδού Δυτικής Εορδαίας με τη Δευτερεύουσα Επαρχιακή Οδό Πτολεμαΐδας – Αναρράχης”

11 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Αυτόνομα φωτιστικά σώματα τεχνολογίας LED, τοποθετούνται σε 85 κόμβους

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Σύγχρονα φωτιστικά υψηλής απόδοσης στο Εθνικό Οδικό Δίκτυο

11 Δεκεμβρίου 2025
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024

Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 12-14 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: Tο τεχνικό πρόβλημα στο ταχυδιυλιστήριο του φράγματος Πραμόριτσας έχει πλέον αποκατασταθεί

11 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Σύλληψη 60χρονου στην Πτολεμαΐδα, διότι εκκρεμούσε σε βάρος του καταδικαστική απόφαση του Τριμελούς Πλημμελειοδικείου Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

Δήμος Καστοριάς: Πρόγραμμα Εκδηλώσεων Θεματικού Πάρκου “Μαγική Λιμνοπολιτεία – Πολικό Εργαστήρι”

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 11 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Οι συναντήσεις Κασαπίδη στην Αθήνα με Υπουργούς και στελέχη της κυβέρνησης- Τι είπε για ενεργειακά, αγροτικά, διόδια, θέματα υποδομών και κονδυλίων

sierafm by sierafm
26 Ιανουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Συνολική ενημέρωση για τις συναντήσεις του στην Αθήνα την προηγούμενη εβδομάδα, με σειρά υπουργών της κυβέρνησης, έδωσε σήμερα ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, Γιώργος Κασαπίδης, στη συνέντευξη τύπου που παραχώρησε στα ΜΜΕ.

Ο Περιφερειάρχης στάθηκε στα θέματα που έβαλε σε κάθε Υπουργό ή στους Γ.Γ. των Υπουργείων που συνάντησε, ενώ απάντησε και σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για θέματα που τρέχουν στην περιοχή. Παράλληλα ο κ. Κασαπίδης είχε συνάντηση και με τον Αρχιεπίσκοπο, Ιερώνυμο με τον οποίο συζήτησαν το θέμα εγκατάστασης οικογενειών στη Δυτική Μακεδονία, με παροχή κινήτρων ώστε να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό ζήτημα, ενώ ανάλογη συζήτηση είχε και με την αρμόδια υφυπουργό, Μαρία Συριγγέλα.

Στο Υπουργείο Ενέργειας, με τον Κώστα Σκρέκα, συζητήθηκαν τα θέματα της απολιγνιτοποίησης, με τον Υπουργό να ανανεώνει το ραντεβού των δύο πλευρών για τις αρχές Φεβρουαρίου, ενώ ψηλά στην ατζέντα μπήκε το ζήτημα της αδειοδότησης έργων ΑΠΕ με τον Περιφερειάρχη να ζητά ειδικό χωροταξικό στη Δυτική Μακεδονία, αποφασιστικό ρόλο της αυτοδιοίκησης και σοβαρά ανταποδοτικά από τις μεγάλες εταιρίες. Παράλληλα υπήρξε αίτημα για άρση της «αδικίας», όπως την χαρακτήρισε με τη μείωση του ποσοστού του Πράσινου Ταμείου από το 6% στο 1%, ζητώντας παράλληλα το ποσοστό αυτό να αυξηθεί.

Στο Υπουργείο Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης ζήτησε από τον Άδωνι Γεωργιάδη, να επισπευστούν οι διαδικασίες ενίσχυσης των επιχειρήσεων που επλήγησαν από τον κορωνοϊό, ξεκαθαρίζοντας πως έχει κλειδώσει ένα κονδύλι αρκετά μεγαλύτερο από τα 40εκ. που μπήκαν σε πρώτη φάση από την Περιφέρεια, ενώ ο Υπουργός τόνισε πως η κυβέρνηση θα ενισχύσει περιοχές όπως η Π.Ε. Κοζάνης που βρέθηκαν πολλές ημέρες σε καθεστώς lock down. Συζήτηση έγινε και για τις ΒΙΠΕ, με το αίτημα της απεμπλοκής της ΕΤΒΑ να παραμένει ως προτεραιότητα.

Στο Υπουργείο Εσωτερικών συζητήθηκαν θέματα του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με τον νέο Αναπληρωτή Υπουργό, Στέλιο Πέτσα, να τηρεί τη δέσμευση της προηγούμενης ηγεσίας για προτεραιότητα στα έργα των Δήμων της περιοχής, ενώ τέθηκαν και ζητήματα με εκκρεμείς αποζημιώσεις φυσικών καταστροφών.

Στο Υπουργείο Υγείας, όπως ενημέρωσε ο «Π» με σχετικό ρεπορτάζ μπήκαν ζητήματα στελέχωσης Νοσοκομείων και ίδρυσης νέων κλινικών, όπως Πνευμονολογική και αιμοδυναμικό στο Μαμάτσειο και Ογκολογική στο Μποδοσάκειο, ενώ απαντώντας σε ερώτημα του «Π» ο Περιφερειάρχης σημείωσε πως για την υπόθεση των ετεροχρονισμένων κρουσμάτων το Υπουργείο έχει στείλει τη αρχή διαφάνειας που διεξάγει έρευνα. Επίσης ο Περιφερειάρχης ζήτησε ο ένας Αντιπρόεδρος της 3ης ΥΠΕ να έχει έδρα στη Δυτική Μακεδονία.

Στο Υπουργείο Μεταφορών έγινε ενημέρωση για τον Ε-65 ενώ ο Περιφερειάρχης έβαλε ψηλά στην ατζέντα το θέμα των σιδηροδρομικών συνδέσεων της Δυτικής Μακεδονίας. Για το θέμα των διοδίων, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα τόνισε πως ο Κώστας Καραμανλής του είπε πως ξέρει το αίτημα του Βοϊού «αλλά το θέμα έχει κλείσει και δεν μπορεί να κάνει τίποτα».

Τέλος στο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, ο Περιφερειάρχης συνάντησε τον Γενικό Γραμματέα, Κώστα Μπαγινέτα, με κορυφαίο ζήτημα την ενίσχυση των πόρων και των κινήτρων για τη Δυτική Μακεδονία μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης, τα οποία όπως είπε θα ισχύσουν και για τους 4 Νομούς της Περιφέρειας.

Ζήσης Πιτσιάβας

Πηγή: e-ptolemeos.gr

Tags: ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΣΑΠΙΔΗΣ
Previous Post

Συνάντηση του δημάρχου Κοζάνης Λάζαρου Μαλούτα με το προεδρείο του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

Next Post

Αίτημα   συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής για την εναντίωση στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΕΑ Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.

Next Post
Λαϊκή Συσπείρωση

Αίτημα   συνεδρίασης του Τοπικού Συμβουλίου Αιανής για την εναντίωση στα σχέδια δημιουργίας ΧΥΤΕΑ Αμιάντου στο χώρο των ΜΑΒΕ στο Ζιδάνι.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  • Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ
  • Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα
  • Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025
  • Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr