• Latest
ΔΕΗ

Οι τρεις αλλαγές που θέλει η ΡΑΕ στα τιμολόγια ρεύματος

28 Μαρτίου 2019
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»

11 Δεκεμβρίου 2025
Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».

11 Δεκεμβρίου 2025
Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Ενημέρωση για το πρόγραμμα εκσκαφών οπτικών ινών (10 Μαρτίου – 15 Μαρτίου 2025)

Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης

11 Δεκεμβρίου 2025

Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

11 Δεκεμβρίου 2025
Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

Το ΕΠΑΛ Σιάτιστας ευχαριστεί το Δήμαρχο Βοΐου Χρήστο Ζευκλή για την παραχώρηση του αυτοκινήτου

11 Δεκεμβρίου 2025
Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής.  Βίντεο

Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο

11 Δεκεμβρίου 2025
Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

Κλιμακώνουν τον αγώνα τους οι αγρότες της Δυτικής Μακεδονίας με κλείσιμο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ

11 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

Συνάντηση Αμανατίδη- Παπαθανάση για χρηματοδότηση έργων και προγραμμάτων και για τη γούνα

11 Δεκεμβρίου 2025
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις

Συνεδριάζει το Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας την Τετάρτη 17 Δεκεμβρίου 2025

11 Δεκεμβρίου 2025
Φωτοβολταϊκά: Πληρώνουμε και τον Ήλιο που ανατέλλει; Ο ΣΕΦΠΕ για την επιβολή τελών από το Δήμο Σερβίων

Σημαντική Συγκέντρωση μελών ΣΕΦΠΕ Δυτικής Μακεδονίας

11 Δεκεμβρίου 2025
«Ενότητα» – Λάζαρος Μαλούτας: Είμαστε περήφανοι για το έργο μας – Χαιρόμαστε με τα έργα που διευρύνουν τις αναπτυξιακές ευκαιρίες του τόπου μας!

Μαλούτας για δημοτική αρχή: Και ο μήνας έχει 9 …… με αφορμή απένταξη έργου

11 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Οι τρεις αλλαγές που θέλει η ΡΑΕ στα τιμολόγια ρεύματος

sierafm by sierafm
28 Μαρτίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΔΕΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πρωτοβουλία για επιτάχυνση της εγκατάστασης «έξυπνων» μετρητών.

Τρεις παρεμβάσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικής ενέργειας ανήγγειλε ο πρόεδρος της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας, Νίκος Μπουλαξής μιλώντας σήμερα στο συνέδριο «Power & Gas Supply».

Οι παρεμβάσεις αφορούν τόσο το ανταγωνιστικό, όσο και το μονοπωλιακό τμήμα των τιμολογίων και αποσκοπούν, όπως σημείωσε ο κ. Μπουλαξής, σε άρση στρεβλώσεων και βελτίωση της προστασίας των καταναλωτών ρεύματος.

Ειδικότερα:

  1. Ο επικεφαλής της ΡΑΕ κάλεσε τους προμηθευτές ρεύματος να επανεξετάσουν τα κλιμάκια των τιμολογίων και συγκεκριμένα την ρύθμιση που (όπου εφαρμόζεται) προβλέπει ότι αν η κατανάλωση υπερβαίνει το όριο των 2000 κιλοβατωρών, τότε το σύνολο της κατανάλωσης χρεώνεται με την υψηλότερη τιμή που ισχύει για το υψηλό κλιμάκιο. Ανάλογη στρέβλωση υπήρχε στις χρεώσεις των Υπηρεσιών Κοινής Ωφέλειας, αλλά καταργήθηκε με πρόσφατες αποφάσεις της Αρχής.
  2. Για τις μονοπωλιακές χρεώσεις, που περιλαμβάνουν το κόστος των δικτύων μεταφοράς και διανομής, τις ΥΚΩ και το ΕΤΜΕΑΡ ο κ. Μπουλαξής ανέφερε ότι το επόμενο τρίμηνο θα ληφθούν οι αποφάσεις για τυχόν αναθεώρηση, έδωσε ωστόσο την εικόνα ότι οι χρεώσεις θα παραμείνουν σταθερές. Ειδικότερα για τα τέλη μεταφοράς σημείωσε ότι το κόστος των επενδύσεων στις διασυνδέσεις των νησιών θα ενσωματωθεί στα τιμολόγια όταν αυτές τεθούν σε λειτουργία, οπότε θα υπάρξει και το όφελος από τη μείωση των ΥΚΩ που καλύπτουν κυρίως το κόστος ηλεκτροδότησης των νησιών με τελικό στόχο να μην υπάρξει επιβάρυνση των πελατών. Και για το ΕΤΜΕΑΡ σημείωσε ότι αν και τα δεδομένα μπορεί να επιτρέπουν μειώσεις, ωστόσο προτεραιότητα θα δοθεί στη διασφάλιση της σταθερότητας της αγοράς και στην εξάλειψη των καθυστερήσεων πληρωμών των παραγωγών ΑΠΕ.
  3. Ο πρόεδρος της ΡΑΕ ανέφερε εξάλλου ότι σύντομα θα ξεκινήσει η διαβούλευση για την υποχρέωση των προμηθευτών να διαθέτουν σταθερά τιμολόγια, χωρίς ρήτρες που συνδέουν τις χρεώσεις με τη διακύμανση των τιμών χονδρικής. Η ανάγκη όπως είπε ανέκυψε από καταγγελίες καταναλωτών στη ΡΑΕ για χρεώσεις στους λογαριασμούς τις οποίες δεν γνώριζαν ή δεν κατανοούσαν.

Ο κ. Μπουλαξής ανήγγειλε πρωτοβουλία για επιτάχυνση της εγκατάστασης «έξυπνων» μετρητών κατανάλωσης ρεύματος οι οποίοι θα εξαλείψουν και το πρόβλημα των ρευματοκλοπών. Πρόκειται όπως ανέφερε για σημαντική επιβάρυνση των καταναλωτών αν και το φαινόμενο φαίνεται πως έχει ανακοπεί, αλλά πρέπει να μειωθεί περαιτέρω. Για το λόγο αυτό εξετάζεται η εφαρμογή συστήματος ποινών και επιβραβεύσεων για τον Διαχειριστή του Δικτύου σε συνάρτηση με την επίτευξη στόχων μείωσης των ρευματοκλοπών.

Στις πρωτοβουλίες της Αρχής για προστασία των καταναλωτών περιλαμβάνεται τέλος η ανάπτυξη εργαλείου σύγκρισης των λιανικών τιμών ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΔΕΗ
Previous Post

Η προειδοποίηση του Σάκη Αρναούτογλου για τον καιρό των επόμενων ημερών

Next Post

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Ανεμοι σήκωσαν νταλίκα και την «κάρφωσαν» στις πινακίδες!

Next Post

Γέφυρα Ρίου-Αντιρρίου: Ανεμοι σήκωσαν νταλίκα και την «κάρφωσαν» στις πινακίδες!

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Γιατί εξαιρέσατε τους νομούς Κοζάνης και Γρεβενών από την επέκταση του Προγράμματος Δημογραφικής Ανάπτυξης;»
  • Μήνυμα του Στάθη Κωνσταντινίδη για την εκλογή του Κυριάκου Πιερρακάκη προέδρου του Eurogroup «Η ΕΛΛΑΔΑ ΤΗΣ ΕΛΠΙΔΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΡΟΟΔΟΥ».
  • Συμμετοχή του Δήμου Κοζάνης στο Εθνικό Συνέδριο για την Κλιματική Ουδετερότητα που έγινε στην Αθήνα
  • Ψήφισμα στήριξης των αγροτικών κινητοποιήσεων από το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης
  • Ο Δήμος Βοΐου θα τιμήσει τη μνήμη του αείμνηστου Αναστασίου Δάρδα. Το όνομά του στην αίθουσα τελετών του Τραμπάντζειου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr