• Latest
ΔΙΑΙΤΑ

Οι τροφές βοηθούν να «καίτε» περισσότερες θερμίδες

7 Νοεμβρίου 2019
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Οι τροφές βοηθούν να «καίτε» περισσότερες θερμίδες

sierafm by sierafm
7 Νοεμβρίου 2019
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΔΙΑΙΤΑ
4
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η απώλεια βάρους προϋποθέτει το κάψιμο μεγαλύτερου αριθμού θερμίδων από αυτόν που παίρνετε από τις τροφές.

Η προσθήκη συγκεκριμένων τροφών και συστατικών στα γεύματά σας μπορεί να συμβάλλει στην προσπάθεια αδυνατίσματος.

Καυτερές πιπεριές: Η ουσία καψαϊκίνη που περιέχουν συνδέεται με αυξημένη κατανάλωση θερμίδων και οξείδωση του λίπους. Οι καυτερές πιπεριές ενεργοποιούν διαδικασίες που αυξάνουν την ενεργειακή δαπάνη και τη χρήση του λίπους για ενέργεια.

Γιαούρτι: Το σκέτο ελληνικό γιαούρτι αποτελεί προϊόν ζύμωσης και γι’ αυτό συμβάλλει στην ισορροπία των βακτηρίων του εντέρου. Η υπεροχή των κακών έναντι των φιλικών προς το έντερο βακτηρίων, έχει συνδεθεί με παχυσαρκία διαταραχές του μεταβολισμού. Αποφεύγετε τα γιαούρτια με πρόσθετα σάκχαρα και αρώματα, που εξουδετερώνουν τα καλά βακτήρια.

Kimchi: Το παραδοσιακό κορεάτικο πιάτο λαχανικών τουρσί και καρυκευμάτων είναι ωφέλιμο για το έντερο λόγω των καλών βακτηρίων που περιέχει.

Kombucha: Πρόκειται για ένα ζυμομύκητα που αναπτύσσεται σε διάλυμα μαύρου ή πράσινου τσαγιού και ζάχαρης με τη βοήθεια «μαγιάς» (που συνήθως είναι υγρό από προηγούμενη ζύμωση ή, αν δεν υπάρχει, αποσταγμένο ξίδι). Μέσω της ζύμωσης του μύκητα απελευθερώνονται πολλές θρεπτικές ουσίες, μεταξύ των οποίων, προβιοτικά στοιχεία που συμβάλλουν στην τόνωση του μεταβολισμού, την αποτοξίνωση του οργανισμού, την ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και την εξισορρόπηση της λειτουργίας του ήπατος.

Καφεΐνη: Αυξάνει τους παλμούς της καρδιάς και ενισχύει το κάψιμο θερμίδων. Θα την βρείτε στον καφέ, το πράσινο τσάι (το οποίο έχει πολλά ακόμη οφέλη για την υγεία) και τη μαύρη σοκολάτα.

Μηλόξυδο: Μελέτη του 2009 διαπίστωσε ότι η καθημερινή κατανάλωση μηλόξυδου συνδέεται με απώλεια βάρους. Το σωματικό βάρος, ο Δείκτης Μάζας Σώματος, το σωματικό λίπος, η περιφέρεια μέσης και τα επίπεδα τριγλυκεριδίων ήταν σημαντικά χαμηλότερα σε δύο ομάδες συμμετεχόντων που κατανάλωναν ξύδι μηλίτη συγκριτικά με τα μέλη τρίτης ομάδας που έλαβε εικονικό σκεύασμα.

Ψωμί με προζύμι: Αντικαταστήστε το τυποποιημένο ψωμί με ψωμί που φτιάχνεται με προζύμι, το οποίο περιέχει προβιοτικά (λακτοβάκιλλοι) και μαγιά, που ωφελούν το μικροβίωμα του εντέρου.

Ξυνολάχανο: Λόγω της ζύμωσης που υφίσταται κατά την παρασκευή του, είναι πλούσιο σε καλά βακτήρια που βελτιώνουν την υγεία του εντέρου.

Λάδι καρύδας: Είναι πλούσιο σε μέσης αλύσου τριγλυκερίδια (MCTs), τα οποία μεταβολίζονται διαφορετικά από τα άλλα κορεσμένα λιπαρά. Έχουν την ιδιότητα να «παρακάμπτουν» το πεπτικό και να πηγαίνουν κατευθείαν στο συκώτι, γι’ αυτό μετατρέπονται σε άμεση πηγή ενέργειας. Όσο περισσότερη ενέργεια έχει κάποιος, τόσο περισσότερες θερμίδες καταναλώνει. Το λάδι καρύδας μειώνει την όρεξη και τις λιγούρες, ενώ μελέτη του 2011 έδειξε ότι η καθημερινή κατανάλωση μπορεί να σας βοηθήσει να απαλλαγείτε από το λίπος στην κοιλιά.

Λάδι αβοκάντο: Άλλο ένα υγιεινό λάδι που βοηθά την απώλεια βάρους, καθώς είναι πλούσιο σε καλούς υδατάνθρακες, πρωτεΐνες, φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα. Μειώνει την όρεξη και δημιουργεί αίσθημα κορεσμού.

Τυρί: Τα προβιοτικά είναι πιο ευεργετικά όταν προέρχονται από ακατέργαστες τροφές όπως τα μαλακά μη παστεριωμένα τυριά. Η διαδικασία της παστερίωσης καταστρέφει τα καλά βακτήρια, γι’ αυτό τα τυριά που παρασκευάζονται από αγελαδινό και αιγοπρόβειο γάλα που δεν έχει παστεριωθεί είναι πολύ πλούσια σε καλά βακτήρια και πιο υγιεινά.

Πικρά χόρτα: Για να επιταχύνετε τον μεταβολισμό σας, προσθέστε στη διατροφή σας τροφές που υποστηρίζουν τη λειτουργία του ήπατος και την πέψη, όπως τα πικρά πράσινα φυλλώδη λαχανικά. Τέτοια είναι η ρόκα, οι πικραλίδες, το μάραθο και το νεροκάρδαμο. Μελέτη έχει διαπιστώσει ότι το εκχύλισμα πράσινου τσαγιού αυξάνει το μεταβολισμό κατά 4% σε διάστημα 24 ωρών.

Πηγή: onmed.gr

Previous Post

Σπαστική κολίτιδα: Πώς θα απαλλαχθείτε από τους ανυπόφορους πόνους

Next Post

Στομαχόπονος: Έτσι θα περάσει πιο γρήγορα

Next Post
πονος κοιλια

Στομαχόπονος: Έτσι θα περάσει πιο γρήγορα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr