• Latest
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

«ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ» του κ. Ιωάννου Ρόνα

22 Μαρτίου 2018
Γαλατινή: Εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Φωτογραφίες

Γαλατινή: Εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Φωτογραφίες

11 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑ

5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χλωρίνη

11 Νοεμβρίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο η πρόταση για Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Μποδοσάκειο

11 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Να αρθούν οι δρακόντειες ποινές για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται από τις υπηρεσίες τους»

11 Νοεμβρίου 2025
ΓΙΑΤΡΟΣ

Δωρεάν εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ – Δείτε τη λίστα με τις 900 περιοχές στη χώρα και τα βήματα για ραντεβού

11 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Βόιο: Ποιος αναλαμβάνει αντιδήμαρχος Οικονομικών

11 Νοεμβρίου 2025
ΕΛΤΑ

ΕΛΤΑ: Στο τραπέζι η λειτουργία ταχυδρομείου εντός των ΚΕΠ

11 Νοεμβρίου 2025
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε μέσα από 24 ερωταπαντήσεις – Τα SOS

11 Νοεμβρίου 2025
ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ ΤΕΛΗ

ΑΑΔΕ: Απάτη ΦΠΑ με πολυτελή μεταχειρισμένα οχήματα, μέσω βουλγαρικής εταιρείας–βιτρίνας

11 Νοεμβρίου 2025
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση Ιnterview: Τι «δείχνει» η πρόθεση ψήφου – Τι απαντούν οι πολίτες για τα ΕΛΤΑ και το βιβλίο του Τσίπρα

11 Νοεμβρίου 2025
Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων από το ΣΕΕΕΝ

Κάλεσμα για οργάνωση του αγώνα ενάντια στο επικείμενο κλείσιμο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου, των λιγνιτικών σταθμών και ορυχείων από το ΣΕΕΕΝ

11 Νοεμβρίου 2025
Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης στην Κοζάνη – 26 Νοεμβρίου 2025 – Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

Ημέρα Καριέρας & Δικτύωσης στην Κοζάνη – 26 Νοεμβρίου 2025 – Ενίσχυση της απασχόλησης και της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

11 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 11 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ» του κ. Ιωάννου Ρόνα

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

« ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ»

 του κ. Ιωάννου Ρόνα Φορο-συμβούλουκατοίκου Σιάτιστας Βοϊου                                                                      

Από τα ραδιοφωνικά και τα διαδικτυακά μέσα, ενημερώθηκα και εγώ ότι άρχισαν οι προεργασίες τοποθέτησης είκοσι ένα (21) ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε δύο ( 2) σημεία του όρους Συνιάτσικου (Άσκιου) και συγκεκριμένα:

Α) Στην κωμόπολη της Εράτυρας του δήμου Βοϊου, πρώην Ασκίου, κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους, πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο και ακόμα πιο πάνω, αριστερά από τον Άγιο Μάρκο δηλαδή, όπως φαίνεται από την πλατεία της.

Β)  Όπως περιγράφηκε, παραπάνω, δεξιά όμως της κορυφογραμμής, που δεν φαίνεται, η δεύτερη αυτή , από την Εράτυρα, αλλά βρίσκεται πίσω και ακριβώς αντίκρυ της κωμόπολης Γαλατινής και των Ναμάτων, νομίζω, του δήμου Βοϊου επίσης και πρώην δήμου  Ασκίου.

Η έγκριση αυτής της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών,  επιτεύχθηκε, προφανώς,  από τον τότε δήμο Ασκίου, όπως πληροφορήθηκα, αλλά και ο σημερινός δήμος Βοϊου, αποδέχθηκε θετικά, σιωπηρώς όμως ή παθητικώς ή συναινετικώς,   την τότε έγκριση και δεν ερεύνησε, φαντάζομαι, περαιτέρω,  ούτε και εναντιώθηκε(;) για την μη επίτευξη αυτού του έργου, όπως έγινε με την προηγούμενη δημοτική Αρχή, στην πρόθεση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος, από την πλευρά της Σιάτιστας. Σημάδι ότι επιθυμεί αυτή την εγκατάσταση, στο Συνιάτσικο, που από κερδοσκοπική  επιχείρηση εκμετάλλευσης, πραγματοποιείται και όχι από τον ίδιο τον δήμο ή την Περιφέρεια ή το κράτος.

Με γνώμονα λοιπόν τις παραπάνω εργασίες επί αυτών των εγκαταστάσεων και επειδή είμαι αντίθετος με τέτοια «έργα»  σε τέτοιες τοποθεσίες,  θα μου επιτραπεί, ως απλός δημότης, έχοντας το δικαίωμα, να εκφράσω τις απόψεις μου, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες από τις προφανείς θέσεις και της σημερινής δημοτικής Αρχής, για αυτή την περιοχή, αδιάφορα αν τα χρηματικά και όχι μόνο «ψίχουλα» που θα αποκομίζει ο δήμος, θα είναι προς κάποιο μηδαμινό όφελος του, ενώ η ζημία που θα υποστεί η περιοχή και οι αναφερόμενες κωμοπόλεις, θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη και σε βάρος των ανθρώπων.

Και εξηγούμε, είτε αυτά ληφθούν υπόψιν είτε όχι, καθ ότι πλέον είναι «αργά για δάκρυα», που λέει και το άσμα.

Τα αναφερόμενα ορεινά σημεία του Ασκίου, να ξέρετε,  από σημεία φυσικού κάλους, θα έλεγα, μετατρέπονται σε δάσος « σιδερένιων δένδρων», πολύπλευρα  ενοχλητικών.

Δυστυχώς, όπως περιγράφηκε, αυτά θα είναι σε έντονη οπτική επαφή και έτσι θα φαίνεται η αλλοίωση του τοπίου.

Ο φυσικός αυτός χώρος θα μεταβληθεί  και θα καταστραφεί τόσο η χαμηλή ή μεσαία του, δεν ξέρω καλά, χλωρίδα όσο και η όποια πανίδα σε ακτίνα δύο (2) και πλέον χιλιομέτρων σε ευθεία γραμμή.

Από τον παραγόμενο θόρυβο, τόσων πολλών ανεμογεννητριών, θα εξαφανισθεί, μοιραίως, η «ορνιθοπανίδα», που λέμε. Δηλαδή, δεν θα υπάρξουν πουλιά, μέλισσες, πεταλούδες, ζωϋφια, ακόμα και κάποια άγρια ζώα, με όλες τις συνέπειες, και φυσικά  ούτε λόγος πλέον για κάποια τουριστική προσέλκυση, ίσως και για κάποια θρησκευτική προσήλωση των πιστών και των λειτουργών της, εκεί  κοντά στους υπάρχοντες Ιερούς Ναούς και στην Ιερά Μονή. Φαντάζομαι ότι έτσι θα είναι.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα κατσίκια, τα πρόβατα, τις αγελάδες των κτηνοτρόφων.

Η εξωτερική δε εμφάνιση όχι μόνο θα είναι αρνητική, αλλά  για τους ντόπιους και για τους καταγόμενους από τις περιοχές αυτές, επισκέπτες,  δεν θα υπάρχει ο συναισθηματισμός των και θα δημιουργηθούν σοβαρές αντιδράσεις σ αυτό το αποκρουστικό φαινόμενο που θα αντικρίζουν όλοι τους,  μέρα και νύχτα. Μόνιμα.

Μια τέτοια αρνητική κατάσταση έχει εντοπισθεί και στην Κάρυστο αλλά και στο Αιγάλεω. Επί ολιγόλεπτης συζήτησης μου με κατοίκους του Ρεθύμνου, αλλά και από τον τοπικό τύπο, εκεί οι κάτοικοι, που δεν ήξεραν, όπως και εδώ, αντέδρασαν στην περιοχή Κουρούπια του Αγ. Βασιλείου ( όπως λέγεται) πρώτα για την διάνοιξη δρόμου, που τα μηχανήματα και τα βαριά οχήματα δεν είχαν τα κατάλληλα δικαιολογητικά  διέλευσης. Μπορεί το ίδιο να συμβεί και εδώ.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η ορεινή περιοχή του Ασκίου είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση ( Νατούρα), δηλαδή προστατευόμενη, από τα αρμόδια Υπουργεία. Αυτά τα ξέρει ο δήμος μας, που ίσως να  τα ερεύνησε και  θα χαίρεται το φαινόμενο των ανεμογεννητριών ως ένα αναπτυξιακό έργο (!) για ψηφοθηρία. Είναι το πιο πιθανόν.

Εγώ, απλά και ταπεινά, ερωτώ αν υπάρχουν εδώ γύρω ή στο Νομό οικολόγοι που και αυτοί τα ερεύνησαν όλα αυτά και συναίνεσαν. Εκτός αν έχουν ως τώρα και αυτοί άγνοια.

Τελειώνοντας, αφού και πάλι παρασύρθηκα, εύχομαι : « καλά σχαρίκια » και υπομονή, φίλοι γείτονες, συμπατριώτες.

Σιάτιστα 22/3/2018

( Υ.Γ. Το παρόν δεν κοινοποιείται στο δήμο που είναι αρμόδιος, αφού θα πεταχθεί, αφ ενός και αφ ετέρου, είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός).

 

Tags: ΑΠΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Previous Post

Ο εθνικός ύμνος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Next Post

Ραχήλ Μακρή: «Η εκποίηση του 51,123% των μετόχων της ΔΕΗ στους Γερμανούς, καθιστά τον Καρυπίδη επίορκο και συνεργό στο εθνικό έγκλημα κατά της Δ. Μακεδονίας»

Next Post

Ραχήλ Μακρή: «Η εκποίηση του 51,123% των μετόχων της ΔΕΗ στους Γερμανούς, καθιστά τον Καρυπίδη επίορκο και συνεργό στο εθνικό έγκλημα κατά της Δ. Μακεδονίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Γαλατινή: Εργασίες στο δημοτικό στάδιο. Φωτογραφίες
  • 5 πράγματα που δεν πρέπει ποτέ να καθαρίζετε με χλωρίνη
  • Στη Βουλή από τον Π. Κουκουλόπουλο η πρόταση για Κέντρο Ακτινοθεραπείας στο Μποδοσάκειο
  • Καλλιόπη Βέττα: «Να αρθούν οι δρακόντειες ποινές για τους αναπληρωτές και τους ωρομίσθιους εκπαιδευτικούς που παραιτούνται από τις υπηρεσίες τους»
  • Δωρεάν εξετάσεις από τις ΚΟΜΥ – Δείτε τη λίστα με τις 900 περιοχές στη χώρα και τα βήματα για ραντεβού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  2. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
  3. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  4. Chris στο Σιάτιστα: Έφυγε από τη ζωή ο Λαογράφος Γεώργιος Μπόντας
  5. Παύλος στο Τσοτύλι: Η απάντηση για την παιδική χαρά
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr