• Latest
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ

«ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ» του κ. Ιωάννου Ρόνα

22 Μαρτίου 2018
Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου

2 Δεκεμβρίου 2025
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας

2 Δεκεμβρίου 2025
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο

Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων

2 Δεκεμβρίου 2025
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη

2 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)

Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

2 Δεκεμβρίου 2025
ΤΡΑΚΤΕΡ

Δυτική Μακεδονία: Οι αγρότες στα μπλόκα

2 Δεκεμβρίου 2025
Πρόσκληση Συνοδών για Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το έτος 2025

Σπάρτακος: Η διαφορετικότητα θα πρέπει να αποτελεί πηγή δύναμης και έμπνευσης

2 Δεκεμβρίου 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ

2 Δεκεμβρίου 2025
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Απονομές Βραβείων «Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025»

2 Δεκεμβρίου 2025
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου

Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας: Εσπερινός και Θεία Λειτουργία στον Άγιο Αθανάσιο

2 Δεκεμβρίου 2025
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ

Στάθης Κωνσταντινίδης: Η Ρήτρα Δίκαιης Μετάβασης θα πρέπει να περιλαμβάνει και την κατ’ εξαίρεση διατήρηση κρατικών δομών και υπηρεσιών, ιδίως σχολικών μονάδων

2 Δεκεμβρίου 2025
Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

2 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 3 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

«ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ» του κ. Ιωάννου Ρόνα

sierafm by sierafm
22 Μαρτίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
0
SHARES
5
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

« ΟΛΑ ΤΑΧΕΙ Η ΜΑΡΙΟΛΗ, Ο ΦΕΡΕΤΖΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΕΙΠΕ»

 του κ. Ιωάννου Ρόνα Φορο-συμβούλουκατοίκου Σιάτιστας Βοϊου                                                                      

Από τα ραδιοφωνικά και τα διαδικτυακά μέσα, ενημερώθηκα και εγώ ότι άρχισαν οι προεργασίες τοποθέτησης είκοσι ένα (21) ανεμογεννητριών παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, σε δύο ( 2) σημεία του όρους Συνιάτσικου (Άσκιου) και συγκεκριμένα:

Α) Στην κωμόπολη της Εράτυρας του δήμου Βοϊου, πρώην Ασκίου, κατά μήκος της κορυφογραμμής του όρους, πάνω από τον Άγιο Αθανάσιο και ακόμα πιο πάνω, αριστερά από τον Άγιο Μάρκο δηλαδή, όπως φαίνεται από την πλατεία της.

Β)  Όπως περιγράφηκε, παραπάνω, δεξιά όμως της κορυφογραμμής, που δεν φαίνεται, η δεύτερη αυτή , από την Εράτυρα, αλλά βρίσκεται πίσω και ακριβώς αντίκρυ της κωμόπολης Γαλατινής και των Ναμάτων, νομίζω, του δήμου Βοϊου επίσης και πρώην δήμου  Ασκίου.

Η έγκριση αυτής της τοποθέτησης των ανεμογεννητριών,  επιτεύχθηκε, προφανώς,  από τον τότε δήμο Ασκίου, όπως πληροφορήθηκα, αλλά και ο σημερινός δήμος Βοϊου, αποδέχθηκε θετικά, σιωπηρώς όμως ή παθητικώς ή συναινετικώς,   την τότε έγκριση και δεν ερεύνησε, φαντάζομαι, περαιτέρω,  ούτε και εναντιώθηκε(;) για την μη επίτευξη αυτού του έργου, όπως έγινε με την προηγούμενη δημοτική Αρχή, στην πρόθεση τοποθέτησης ανεμογεννητριών στο όρος Μπούρινος, από την πλευρά της Σιάτιστας. Σημάδι ότι επιθυμεί αυτή την εγκατάσταση, στο Συνιάτσικο, που από κερδοσκοπική  επιχείρηση εκμετάλλευσης, πραγματοποιείται και όχι από τον ίδιο τον δήμο ή την Περιφέρεια ή το κράτος.

Με γνώμονα λοιπόν τις παραπάνω εργασίες επί αυτών των εγκαταστάσεων και επειδή είμαι αντίθετος με τέτοια «έργα»  σε τέτοιες τοποθεσίες,  θα μου επιτραπεί, ως απλός δημότης, έχοντας το δικαίωμα, να εκφράσω τις απόψεις μου, οι οποίες είναι κάθετα αντίθετες από τις προφανείς θέσεις και της σημερινής δημοτικής Αρχής, για αυτή την περιοχή, αδιάφορα αν τα χρηματικά και όχι μόνο «ψίχουλα» που θα αποκομίζει ο δήμος, θα είναι προς κάποιο μηδαμινό όφελος του, ενώ η ζημία που θα υποστεί η περιοχή και οι αναφερόμενες κωμοπόλεις, θα είναι ασύγκριτα μεγαλύτερη και σε βάρος των ανθρώπων.

Και εξηγούμε, είτε αυτά ληφθούν υπόψιν είτε όχι, καθ ότι πλέον είναι «αργά για δάκρυα», που λέει και το άσμα.

Τα αναφερόμενα ορεινά σημεία του Ασκίου, να ξέρετε,  από σημεία φυσικού κάλους, θα έλεγα, μετατρέπονται σε δάσος « σιδερένιων δένδρων», πολύπλευρα  ενοχλητικών.

Δυστυχώς, όπως περιγράφηκε, αυτά θα είναι σε έντονη οπτική επαφή και έτσι θα φαίνεται η αλλοίωση του τοπίου.

Ο φυσικός αυτός χώρος θα μεταβληθεί  και θα καταστραφεί τόσο η χαμηλή ή μεσαία του, δεν ξέρω καλά, χλωρίδα όσο και η όποια πανίδα σε ακτίνα δύο (2) και πλέον χιλιομέτρων σε ευθεία γραμμή.

Από τον παραγόμενο θόρυβο, τόσων πολλών ανεμογεννητριών, θα εξαφανισθεί, μοιραίως, η «ορνιθοπανίδα», που λέμε. Δηλαδή, δεν θα υπάρξουν πουλιά, μέλισσες, πεταλούδες, ζωϋφια, ακόμα και κάποια άγρια ζώα, με όλες τις συνέπειες, και φυσικά  ούτε λόγος πλέον για κάποια τουριστική προσέλκυση, ίσως και για κάποια θρησκευτική προσήλωση των πιστών και των λειτουργών της, εκεί  κοντά στους υπάρχοντες Ιερούς Ναούς και στην Ιερά Μονή. Φαντάζομαι ότι έτσι θα είναι.

Το ίδιο θα συμβεί και με τα κατσίκια, τα πρόβατα, τις αγελάδες των κτηνοτρόφων.

Η εξωτερική δε εμφάνιση όχι μόνο θα είναι αρνητική, αλλά  για τους ντόπιους και για τους καταγόμενους από τις περιοχές αυτές, επισκέπτες,  δεν θα υπάρχει ο συναισθηματισμός των και θα δημιουργηθούν σοβαρές αντιδράσεις σ αυτό το αποκρουστικό φαινόμενο που θα αντικρίζουν όλοι τους,  μέρα και νύχτα. Μόνιμα.

Μια τέτοια αρνητική κατάσταση έχει εντοπισθεί και στην Κάρυστο αλλά και στο Αιγάλεω. Επί ολιγόλεπτης συζήτησης μου με κατοίκους του Ρεθύμνου, αλλά και από τον τοπικό τύπο, εκεί οι κάτοικοι, που δεν ήξεραν, όπως και εδώ, αντέδρασαν στην περιοχή Κουρούπια του Αγ. Βασιλείου ( όπως λέγεται) πρώτα για την διάνοιξη δρόμου, που τα μηχανήματα και τα βαριά οχήματα δεν είχαν τα κατάλληλα δικαιολογητικά  διέλευσης. Μπορεί το ίδιο να συμβεί και εδώ.

Δεν γνωρίζω αν αυτή η ορεινή περιοχή του Ασκίου είναι χαρακτηρισμένη ως δασική έκταση ( Νατούρα), δηλαδή προστατευόμενη, από τα αρμόδια Υπουργεία. Αυτά τα ξέρει ο δήμος μας, που ίσως να  τα ερεύνησε και  θα χαίρεται το φαινόμενο των ανεμογεννητριών ως ένα αναπτυξιακό έργο (!) για ψηφοθηρία. Είναι το πιο πιθανόν.

Εγώ, απλά και ταπεινά, ερωτώ αν υπάρχουν εδώ γύρω ή στο Νομό οικολόγοι που και αυτοί τα ερεύνησαν όλα αυτά και συναίνεσαν. Εκτός αν έχουν ως τώρα και αυτοί άγνοια.

Τελειώνοντας, αφού και πάλι παρασύρθηκα, εύχομαι : « καλά σχαρίκια » και υπομονή, φίλοι γείτονες, συμπατριώτες.

Σιάτιστα 22/3/2018

( Υ.Γ. Το παρόν δεν κοινοποιείται στο δήμο που είναι αρμόδιος, αφού θα πεταχθεί, αφ ενός και αφ ετέρου, είναι πλέον τετελεσμένο γεγονός).

 

Tags: ΑΠΕ ΑΝΕΜΟΓΕΝΝΗΤΡΙΕΣ
Previous Post

Ο εθνικός ύμνος της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας.

Next Post

Ραχήλ Μακρή: «Η εκποίηση του 51,123% των μετόχων της ΔΕΗ στους Γερμανούς, καθιστά τον Καρυπίδη επίορκο και συνεργό στο εθνικό έγκλημα κατά της Δ. Μακεδονίας»

Next Post

Ραχήλ Μακρή: «Η εκποίηση του 51,123% των μετόχων της ΔΕΗ στους Γερμανούς, καθιστά τον Καρυπίδη επίορκο και συνεργό στο εθνικό έγκλημα κατά της Δ. Μακεδονίας»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
  • Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας
  • Δήμος Κοζάνης: Το αναλυτικό Πρόγραμμα των Χριστουγεννιάτικων Εκδηλώσεων
  • Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη
  • Βράβευση της ΜΕΘ του Μαμάτσειου νοσοκομείου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr