• Latest
τει πανεπιστημιο

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαδικτυακού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον»

6 Ιουλίου 2021
Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων

3 Ιανουαρίου 2026
Μητρόπολη Σισανίου και Σιατίστης: Αγιασμός Σχολής Βυζαντινής Μουσικής

Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια

3 Ιανουαρίου 2026
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διαδικτυακού Συνεδρίου με διεθνή συμμετοχή που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, με θέμα «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον»

sierafm by sierafm
6 Ιουλίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
τει πανεπιστημιο
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Με θετικό πρόσημο ολοκλήρωσε τις εργασίες του το διαδικτυακό Συνέδριο που διοργάνωσε το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και πραγματοποιήθηκε από τις 2 έως και τις 4 Ιουλίου 2021, με θέμα: «Γλωσσική Διδασκαλία και Μάθηση στο Σύγχρονο Εκπαιδευτικό και Κοινωνικό Περιβάλλον» και τελούσε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών.

Το Συνέδριο διοργανώθηκε από το Ινστιτούτο Ελληνικής Γλώσσας του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, το Π.Μ.Σ. του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. «Επιστήμες της Αγωγής με Νέες Τεχνολογίες»,  σε συνεργασία με το Δια βίου Πρόγραμμα «Διδασκαλία της Ελληνικής ως Δεύτερης/Ξένης Γλώσσας σε Διαπολιτισμικά Εκπαιδευτικά Περιβάλλοντα» και την υποστήριξη του Εργαστηρίου Ψηφιακών Μέσων και Στρατηγικής Επικοινωνίας του Τμήματος Επικοινωνίας και Ψηφιακών Μέσων του Π.Δ.Μ.

Μέσα από τις άκρως ενδιαφέρουσες εισηγήσεις που παρουσιάστηκαν, αναλύθηκαν ζητήματα γλωσσικής διδασκαλίας και έρευνας, τονίστηκε η αναγκαιότητα καλλιέργειας των Παραγραμματισμών και η σημασία της  Γλωσσικής διδασκαλίας σε ψηφιακά περιβάλλοντα. Παρουσιάστηκαν καινοτόμα διαθεματικά προγράμματα και τα μαθησιακά τους αποτελέσματα  στη γλωσσική διδασκαλία  και αναδείχθηκε η σημασία υιοθέτησης εναλλακτικών μεθόδων και πρακτικών αξιολόγησης. Επίσης  συζητήθηκαν  θέματα διδασκαλίας της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό, αλλά και ζητήματα επιμόρφωσης των εκπαιδευτικών που διδάσκουν την ελληνική γλώσσα.

Καταξιωμένοι πανεπιστημιακοί, από την Ελλάδα, την Κύπρο και το εξωτερικό ήταν προσκεκλημένοι ομιλητές στο συνέδριο. Ενδεικτικά αναφέρονται η κ.Αναστασιάδη-Συμεωνίδη Άννα, ο κ. Αναγνώστου Γεώργιος, ο κ. Γούτσος Διονύσιος, η κ. Ιορδανίδου Άννα, η κ. Κουτσελίνη-Ιωαννίδου Μαίρη, η κ. Νικολούδη Σταυρούλα, ο κ.Ντίνας Κώστας,η κ. Σελλά-Μάζη Ελένη, η κ. Tresorukova Irina, Tonnet Henri, η κ. Τριάρχη Βασιλεία, η κ. Ψάλτου-Joycey Αγγελική κ.ά ενώ το Συνέδριο είχε απάνω από 600 συμμετέχοντες από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Πρύτανης του Π.Δ.Μ. καθηγητής κ. Θεόδωρος Θεοδουλίδης, ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας  του ΥΠ.ΕΞ. κ. Γιάννης Χρυσουλάκης,  η Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και Πολιτισμού Δυτικής Μακεδονίας κ. Όλγα Πουταχίδου,  ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρος Μαρδίρης, ο Ομ. Καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Γεώργιος Σπανός,  ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Ερευνητικού Κέντρου ΤΗΜΕΝΟΣ και Ανπλ. Καθηγητής του Π.Δ.Μ. κ. Δημήτριος Στημονιάρης και η Δ/ντρια του Ιστιτούτου Ελληνικής Γλώσσας και καθηγήτρια του Π.Δ.Μ. κ. Ελένη Γρίβα.

Tags: ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ
Previous Post

Συναντήσεις Πάτση στην Αθήνα

Next Post

Συνάντηση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Έντεκα χιλιάδες επτακόσιοι νέοι διορισμοί στην εκπαίδευση!»

Next Post
Συνάντηση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Έντεκα χιλιάδες επτακόσιοι νέοι διορισμοί στην εκπαίδευση!»

Συνάντηση του βουλευτή Π.Ε. Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη με την Υπουργό Παιδείας Νίκη Κεραμέως: «Έντεκα χιλιάδες επτακόσιοι νέοι διορισμοί στην εκπαίδευση!»

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεάπολη: Τριήμερο εκδηλώσεων από την Εύξεινο Λέσχη Ποντίων
  • Ενημέρωση από την Ενορία Αγίου Δημητρίου Σιάτιστας για τα Θεοφάνεια
  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα
  • Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου
  • Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr