Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ

Ομαδική Εικαστική Έκθεση με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας στο Μουσείο Τεχνών Κοζάνης

 

Το Δ.Σ. του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης, με αφορμή την ολοκλήρωση του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης 2019 με θέμα «Ο ΕΡΩΤΑΣ» ο μικρός κι ο μέγας, σας προσκαλεί στα εγκαίνια της Ομαδικής Εικαστικής Έκθεσης των μελών του ΣΚΕΤΒΕ – Συλλόγου Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος με τίτλο ¨Ο ΕΡΩΤΑΣ¨ ο μικρός κι ο μέγας, η οποία θα φιλοξενηθεί στο Μουσείο Τεχνών Κοζάνης, από 21 Σεπτεμβρίου έως 8 Νοεμβρίου 2019.

Λίγα λόγια για την έκθεση:

Έρωτας

Ο έρωτας είναι η σωματοποίηση ενός βαθύτατου ζωώδους ενστίκτου, του γενετήσιου που καθορίζει την επιβίωση και στις προχωρημένες κοινωνίες υπόκειται σε εθιμικούς κανόνες. Πλέον στις εξελιγμένες  υπόκειται σε δικονομικούς προβλεπόμενους νόμους συμπεριφοράς και κοινωνικοποίησης.

Ο έρωτας αποτελεί μια ανακάλυψη της δυνατότητας ενός ατόμου που μπορεί να τον οδηγήσει σε ενότητα ή εκκρεμότητα. Ο έρωτας που μας ενώνει ή μας χωρίζει τραγουδήθηκε και περιγράφηκε από πολλούς.

47 Εικαστικοί από τον ΣΚΕΤΒΕ οραματίστηκαν τον Έρωτα με την δική τους εικαστική ματιά και δημιούργησαν έργα Ζωγραφικής , γλυπτικής, χαρακτικής, κεραμικής, ψηφιδωτού, Video Art, και μας τα παρουσιάζουν.

Στα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθεί δρώμενο, όπου ο ποιητής Γιώργος Δελιόπουλος θα απαγγείλει ποίηση με τη συνοδεία Αργεντίνικου tango (χορεύουν: Γλύκα Διονυσοπούλου και Μιχαήλ Μπιμπάσης). Επίσης, άτομα της Κοζανήτικης Κοινωνίας θα διαβάσουν τα βραβευμένα ποιήματα, Μαθητών & Ενηλίκων που διακρίθηκαν στον 5ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ποίησης 2019, του Αρχείου Ιστορίας & Τέχνης.

Επιμέλεια έκθεσης: Γλύκα Διονυσοπούλου: Εικαστικός – Υποψήφια Δρ Ιστορίας της Τέχνης.

Υποστήριξη – Επικοινωνία: Φλώροι Εικαστικοί

Εγκαίνια έκθεσης: Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου 2019 στις 7:30 το βράδυ.

Διάρκεια έκθεσης: 21 Σεπτεμβρίου – 8 Νοεμβρίου 2019.

Ώρες επίσκεψης: Δευτέρα – Τετάρτη – Σάββατο 10:00 π.μ. – 2:00 μ.μ.

Τρίτη – Πέμπτη – Παρασκευή 10:00 π.μ. 2:00 μ.μ. και 7:00 μ.μ. – 9:00 μ.μ. (Κυριακή κλειστά)

Επίσκεψη πέρα από το ωράριο ύστερα από συνεννόηση

Διεύθυνση: Μουσείου Τεχνών: Δελμούζου 1 – Κοζάνη.

Τηλ. επικοινωνίας: 24610 39559 και 6980021640

E-mail:  arhiokesarias1@gmail.com

Βιογραφικό του ΣΚΕΤΒΕ

Ο Σύλλογος Καλλιτεχνών Εικαστικών Τεχνών Βορείου Ελλάδος (ΣΚΕΤΒΕ) ιδρύθηκε το 1983 από ομάδα γνωστών εικαστικών, με σκοπό την ανάπτυξη και διάδοση των εικαστικών τεχνών στη Βόρεια Ελλάδα, την προβολή των καλλιτεχνών που δραστηριοποιούνται στο συγκεκριμένο χώρο, την ενεργό συμμετοχή τους στην πολιτιστική και κοινωνική ζωή, την καλλιτεχνική αποκέντρωση και τη συνεργασία με αντίστοιχους φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Αυτοί οι βασικοί σκοποί εκφράζονται και στο καταστατικό του Συλλόγου.

Ο Σύλλογος από την ίδρυση του έως σήμερα αριθμεί περισσότερα από 450 μέλη, αποφοίτους  της Α.Σ.Κ.Τ. (Εικαστικούς, Ιστορικούς Τέχνης), του ΕΕΤΕ , καθώς και διεθνών εικαστικών φορέων, αλλά και αυτοδίδακτους καλλιτέχνες που εντάχτηκαν στον χώρο μετά από κρίσεις μελών.

Σε αυτά τα χρόνια ο ΣΚΕΤΒΕ έχει συμβάλει ουσιαστικά στην ανάδειξη της εικαστικής φυσιογνωμίας της Θεσσαλονίκης και έχει εντάξει στο δυναμικό τους διακεκριμένους εικαστικούς (ζωγράφους, γλύπτες, χαράκτες, κεραμίστες, ψηφιδογράφους, φωτογράφους) φορείς σύγχρονων τάσεων και αναζητήσεων στο χώρο της τέχνης.

Η καλλιτεχνική δραστηριότητα του Συλλόγου διοχετεύεται μέσα από ΚΑΙΝΟΤΟΜΕΣ προσπάθειες, όπως οι «Παράλληλοι Δρόμοι» που από το 2011 έχει γίνει πλέον θεσμός στο Καλλιτεχνικό Τοπίο της Θεσσαλονίκης. Πρωτοποριακή Έκθεση – Διαγωνισμός που διοργανώνει ο ΣΚΕΤΒΕ, δίνοντας την ευκαιρία σε καλλιτέχνες εκτός Συλλόγου να προβάλλουν το έργο τους.

Η έκδοση του περιοδικού του συλλόγου με τίτλο «ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ», σε τριμηνιαία έκδοση, που από τον Απρίλιο του 2019 (δηλ. φέτος) το περιοδικό του Συλλόγου μας αποτελεί μέρος του Αρχείου της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδας και είναι διαθέσιμο προς ανάγνωση εντός της Εθνικής Βιβλιοθήκης. Το περιοδικό εκδίδεται αποκλειστικά από τον Σύλλογο από το 2012 και αριθμεί 14 τεύχη.

Από το 1983 μέχρι σήμερα ο Σύλλογος έχει να επιδείξει πλούσια πολιτιστική και κοινωνική δράση:

 • 36 Ετήσιες εικαστικές εκθέσεις στη Θεσσαλονίκη,
 • 10 Ετήσιες Εκθέσεις –Διαγωνισμοί «Παράλληλοι Δρόμοι»,
 • Εκθέσεις σε άλλες χώρες (Λουξεμβούργο, Βοστώνη, Βόννη Γερμανίας, Παρίσι Γαλλίας, Νότια Ιταλία, Ουγγαρία, Στοκχόλμη και Κάρλσταντ Σουηδίας),
 • 4 Διεθνής Εκθέσεις Mail Art και  Art Thessaloniki,
 • 10 Εκθέσεις στην Αθήνα,
 • Εκθέσεις στην περιφέρεια της Βόρειας Ελλάδας (Φλώρινα, Ξάνθη, Κομοτηνή, Δράμα, Καβάλα, Κιλκίς, Κοζάνη, Κατερίνη, Νάουσα), της Θεσσαλίας (Λάρισα, Βόλος), της Ηπείρου (Ιωάννινα), της Κρήτης (Χανιά), της Στερεάς Ελλάδας (Λαμία),
 • Διοργάνωση πανελληνίων εκθέσεων,
 • 14 Διοργανώσεις διαβαλκανικής έκθεσης μινιατούρας και ετήσιες εκθέσεις μινιατούρας,
 • Δωρεές έργων για κοινωνικούς και φιλανθρωπικούς σκοπούς (τα χρήματα από τις πωλήσεις δόθηκαν στους «Γιατρούς χωρίς σύνορα»),
 • Προτάσεις πολιτιστικές – αισθητικές παρεμβάσεις,
 • Διοργάνωση καλλιτεχνικού καφενείου, συμποσίων τέχνης και μαθητικών εργαστηρίων (σχέδιο γυμνού και φωτογραφίας),
 • Ανταλλαγές φιλοξενίας καλλιτεχνών,
 • Αδελφοποιήσεις με αντίστοιχους συλλόγους του εξωτερικού

Στον χώρο αυτό διοργανώνονται (όχι μόνο για τα μέλη), σεμινάρια, διαλέξεις, εικαστικά εργαστήρια, συναντήσεις φίλων, εκθέσεις, ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ ΣΚΕΤΒΕ και βιβλιοθήκη προκειμένου να εκφράζονται γόνιμοι προβληματισμοί για τα θέματα της τέχνης, ώστε να ενισχύεται η ποιότητα και αποτελεσματικότητα της δράσης του.

Οι δράσεις του ΣΚΕΤΒΕ προβάλλονται πλέον εκτός από το περιοδικό “Τέχνης Ίχνη – Technis Ichni(fb) και μέσα από το διαδίκτυο :  Το BLOG του ΣΚΕΤΒΕ, facebook SKETBE-ΣΚΕΤΒΕ”, το ραδιόφωνο και την τηλεόραση.

Ο σύλλογος έχει ένα πλούσιο παρελθόν, με πολλούς και σημαντικούς εικαστικούς που λάμπρυναν με την παρουσία τους τα εικαστικά στη Βόρεια Ελλάδα και όχι μόνο. Έχει ένα ιδιαίτερο δυναμικό παρόν με εικαστικές δράσεις και πρωτοβουλίες που του έχουν δώσει μια νέα πνοή και σίγουρα ένα λαμπρό μέλλον, καθώς έχουν τεθεί οι βάσεις για κάτι τέτοιο.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ  Σ.Κ.Ε.Τ.Β.Ε                                                    Περιοδικό «ΤΕΧΝΗΣ ΙΧΝΗ»

Οδός Φλέμιγκ 10, Θεσσαλονίκη                                             e-mail: texnisixnisketbe@gmail.com

e-mail: sketbeoffice@yahoo.gr                                                                fb: Τέχνης Ίχνη – Technis Ichni

BLOG του ΣΚΕΤΒΕ                                                                                             : tecnisichni.magazine

fb:  “SKETBE-ΣΚΕΤΒΕ”,

ΤΗΛ.: 63936945844

 Αφήστε ένα σχόλιο

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy
Font Resize
Aντίθεση