• Latest

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο νσχ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής

23 Μαρτίου 2023
Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο και σε παράδρομους της Εγνατίας από αγρότες και κτηνοτρόφους στη Σιάτιστα

Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας

17 Δεκεμβρίου 2025
Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ  στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης

17 Δεκεμβρίου 2025
Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

17 Δεκεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Πέμπτη, 18 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο νσχ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

→ με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια συνεχίζουμε και με αυτό το νομοσχέδιο, για να δώσουμε λύσεις σε πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα. Διότι

• δεν αρκεί να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχουν βαριά πληγωθεί και όλη η Ελλάδα από τα τραγικά γεγονότα, να διερευνούμε τις ευθύνες και βέβαια να αγωνιζόμαστε για την απονομή της δικαιοσύνης, αλλά χρειάζεται να πάρουμε και το μήνυμα, ότι

• με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε όλους τους τομείς, για να αποφευχθούν παραλείψεις και λάθη, τα οποία θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού, θα είναι εις βάρος της νέας γενιάς, εις βάρος των παιδιών μας.

→ Έτσι λοιπόν θα πρέπει να συνεχίσουμε και σε ένα σημαντικό τομέα που είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας με ιδιαίτερη ευθύνη και συνέπεια.

Ο αγροτικός τομέας είναι το κομμάτι της χώρας μας που στηρίζει πολλαπλώς την οικονομία, εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας και υπάρχει επάρκεια στη διατροφική αλυσίδα. Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο το οποίο εκτός του ότι δημιουργεί ασφάλεια στη χώρα μας, παράλληλα έχει σημαντικότατες προεκτάσεις.

Όμως, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι ένα επάγγελμα που δεν μπορεί να διασφαλιστεί πλήρως, διότι εξαρτάται από ποικίλες καινούργιες συνθήκες και κυρίως από τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει πρόβλεψη από τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. Όσες φορές όμως το έχουμε συζητήσει, ξέρουμε ότι σε μία καταστροφή δεν μπορεί μετά η αποζημίωση να καλύψει το κενό και πολλές φορές οι αγρότες δυσκολεύονται να είναι έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιαίτερη μέριμνα έχει δείξει και την περίοδο του κορωνοϊού με σημαντικές αποζημιώσεις και με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στον ΕΛΓΑ με 350 εκατομμύρια πρόσθετα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες που είχαν υποστεί ζημιά, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πορεία.

Παράλληλα και στον κτηνοτροφικό τομέα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση. Ήταν κοινά αποδεκτό ότι έχουν ακριβύνει οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα και στην κατανάλωση του αγροτικού ρεύματος, καθώς επίσης και στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου. Σημαντικότατα βήματα έγιναν και στον τομέα αυτό.

→ Όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο και θα πρέπει οι προτάσεις να γίνονται μετά από μελέτη και από έρευνα. Το Υπουργείο χρειάζεται και έχει ανάγκη τον δικό του εισηγητή που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος προϋπήρχε, αλλά σίγουρα είχε ανάγκη από εκσυγχρονισμό, ενίσχυση και μια καλύτερη οργάνωση για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Όλοι ξέρουμε ότι των μεγάλων έργων προηγούνται οι μελέτες και η έρευνα. Έτσι λοιπόν και στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτιάς χρειάζεται μελέτη, χρειάζεται και έρευνα.

Οι αγρότες μας θέλουν εισηγήσεις για το ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές. Χρειάζονται προτάσεις, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Χρειάζονται επιμόρφωση, για να κάνουν χρήση των κανόνων αυτών για να έχουν τα καλύτερα δυνατά προϊόντα, ποιοτικά, έτσι ώστε να προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών προϊόντα στην αγορά και παράλληλα να μπορούν να έχουν και προϊόντα για εξαγωγές επίσης υψηλών προδιαγραφών, που θα προσθέτουν στην οικονομία της χώρας.

Έτσι λοιπόν το νομικό αυτό πρόσωπο με συγκεκριμένους κανόνες οργανώνεται καλύτερα. Ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας του, με προεδρικό διάταγμα θα καθοριστεί, μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου. Για το διοικητικό συμβούλιο προβλέπονται τα άτομα τα οποία θα το απαρτίζουν, οι γνώσεις που θα πρέπει να έχουν ο Α΄ και Β΄ αντιπρόεδρος και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν. Ξεχωρίζουν οι διευθύνσεις σε πέντε ανά κατηγορία και δίνεται έμφαση και στην έρευνα και στους ελέγχους έτσι ώστε, όπως προείπα, να μπορούμε να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και βέβαια τα πιστοποιημένα προϊόντα μας να εξακολουθήσουν να είναι πιστοποιημένα, να πληρούν τις προδιαγραφές και να μπορούν να συναγωνιστούν τις μεγάλες αγορές και εκτός της χώρας.

→ Εκτός από το νομικό αυτό πρόσωπο, το οποίο χωρίζεται στις κατηγορίες και περιγράφονται η λειτουργία του και οι αρμοδιότητες και θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία του με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλω να αναφερθώ και στο δεύτερο σκέλος που είναι η σύσταση του φορέα διαχείρισης του του Ελαιώνα της Άμφισσας, ενός πρότυπου ελαιώνα, ο οποίος όμως παραμελήθηκε και για χρόνια και μέσα από αυτή την παραμέληση προέκυψαν προβλήματα, όπως ήταν και η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε κάποιες εκτάσεις.

Η σύσταση του φορέα επίσης με συγκεκριμένες προδιαγραφές θα αναδείξει την ιστορία αυτού του τόπου, θα αναδείξει τη σύνδεσή του με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς που βρίσκονται μέσα σε αυτό το ενιαίο σύστημα, να λειτουργήσουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ασφάλεια, ενώ σημαντικά έργα υποδομής θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, εφόσον θα υπάρχει ο φορέας διαχείρισης, έτσι ώστε να γίνουν αυτά τα έργα μετά από μελέτη, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να μπορέσει να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν διάρκεια και βέβαια να διασφαλίσουν μια σωστή περιοχή, η οποία έχει να κάνει και με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, και με την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά βέβαια και με τη διευκόλυνση των αγροτών.

→ Με αυτό το νομοσχέδιο, όπως επίσης και με όσα προηγήθηκαν και με όλες τις προβλέψεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχει μέριμνα και ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα.

Έχουμε ακούσει τους αγρότες, που εκφράζουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, αλλά νομίζω όλο αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει και όλοι μας τους επαίνους του χώρου οι οποίοι αναγνωρίζουν όλα όσα έχουν γίνει.

Βέβαια συνεχίζουμε τη συνεργασία γιατί μέσα από τις προτάσεις τους και την καλή συνεργασία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο έναν τομέα που με ειλικρίνεια αποδεχόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ.

22/03/2023

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Tags: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Previous Post

Καστοριά: Το έπαιξε υπάλληλος της ΔΕΗ κι έκλεψε 3.100 ευρώ από 86χρονη

Next Post

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Γεφύρι της Πορτίτσας (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Next Post

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Γεφύρι της Πορτίτσας (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Περιφερειακό Συμβούλιο: Βύζας και Μπαρδάκας ήρθαν…κεφάλι με κεφάλι. Διακόπηκε η συνεδρίαση. Βίντεο
  • Στάση αναμονής σήμερα από τους αγρότες του μπλόκου της Μπάρας Σιάτιστας
  • Επίσκεψη κλιμακίου ΠΑΣΟΚ στην Λαϊκή Αγορά της Πτολεμαΐδας
  • Παρέμβαση του Βουλευτή Στάθη Κωνσταντινίδη για τη δημιουργία του Εργοστασίου Τεχνητής Νοημοσύνης στην ΠΕ Κοζάνης
  • Δυναμικό τριήμερο διεκδικήσεων για τον Δήμο Καστοριάς με ενεργή συμμετοχή στις κινητοποιήσεις της ΚΕΔΕ

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr