• Latest

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο νσχ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής

23 Μαρτίου 2023
ΠΑΙΔΙ, ΒΡΕΦΟΣ, μωρο,

Νεκρό βρέφος: Διώξεις σε τρεις – Τι ερευνούν οι Αρχές

31 Αυγούστου 2026
Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας

Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας

31 Αυγούστου 2026
έμφυλη βία

Έμφυλη βία στη Δυτική Μακεδονία: Αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία στον Π. Κουκουλόπουλο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη

31 Αυγούστου 2026
Αρτηριακή Αγγειοπλαστική και Ενδοπρόθεση. Επιμελείται ο Γιώργος Ζιμπιλίδης, ΑγγειοΕπεμβατικός Ακτινολόγος

Επισκέπτες ιατροί στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 3 και 10 Σεπτεμβρίου

31 Αυγούστου 2026
Στήριξη τριετίας για το άλμα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης

Στήριξη τριετίας για το άλμα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης

31 Αυγούστου 2026
ΣΠΗΛΑΙΟ ΔΡΑΚΟΥ ΚΑΣΤΟΡΙΑ

Κλειστό το Σπήλαιο του Δράκου για συντήρηση

31 Αυγούστου 2026
Το πρόγραμμα των 44ων Λασσανείων του Δήμου Κοζάνης

44α Λασσάνεια: Οι Εκδηλώσεις «Τροχιά 26» του Δήμου Κοζάνης για την Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2026

31 Αυγούστου 2026
“4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας  Let’s Get Together “

Η Κοβεντάρειος Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης στο 4ο Φεστιβάλ Ψυχικής Υγείας της ΕΨΥΚΑ

31 Αυγούστου 2026
Σε αυξημένη ετοιμότητα η Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

Σε αυξημένη ετοιμότητα η Π.Ε. Κοζάνης για την αντιμετώπιση πυρκαγιών

31 Αυγούστου 2026
Μαγευτική μουσική βραδιά στα Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα με την Αναστασία Μουτσάτου

Μαγευτική μουσική βραδιά στα Πλινθόκτιστα του Άνω Κρανιώνα με την Αναστασία Μουτσάτου

31 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: Ξεκίνησαν τα έργα. Κλειστό το κέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Ξεκίνησαν τα έργα. Κλειστό το κέντρο. Βίντεο και φωτογραφίες

31 Αυγούστου 2026
Αστυνομικοί ντύθηκαν εργάτες και «έκοψαν» 967 κλήσεις σε οδηγούς!

ΔΕΥΑΒ: Διακοπή κυκλοφορίας στη Σιάτιστα στο τμήμα της οδού από το νέο κτίριο του Κέντρου Υγείας έως τη διασταύρωση του γηπέδου Γκαγκαράτσους

31 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 1 Σεπτεμβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Ομιλία Π. Βρυζίδου στο νσχ του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην Ολομέλεια της Βουλής

sierafm by sierafm
23 Μαρτίου 2023
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
0
SHARES
17
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Ευχαριστώ, κύριε Πρόεδρε.

Κύριε Υπουργέ, κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

→ με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια συνεχίζουμε και με αυτό το νομοσχέδιο, για να δώσουμε λύσεις σε πολύ βασικά και σημαντικά ζητήματα. Διότι

• δεν αρκεί να συμπαραστεκόμαστε στους ανθρώπους που έχουν βαριά πληγωθεί και όλη η Ελλάδα από τα τραγικά γεγονότα, να διερευνούμε τις ευθύνες και βέβαια να αγωνιζόμαστε για την απονομή της δικαιοσύνης, αλλά χρειάζεται να πάρουμε και το μήνυμα, ότι

• με αίσθημα ευθύνης και συνέπεια πρέπει να συνεχίσουμε να δουλεύουμε σε όλους τους τομείς, για να αποφευχθούν παραλείψεις και λάθη, τα οποία θα είναι εις βάρος του ελληνικού λαού, θα είναι εις βάρος της νέας γενιάς, εις βάρος των παιδιών μας.

→ Έτσι λοιπόν θα πρέπει να συνεχίσουμε και σε ένα σημαντικό τομέα που είναι ο αγροτικός και κτηνοτροφικός τομέας με ιδιαίτερη ευθύνη και συνέπεια.

Ο αγροτικός τομέας είναι το κομμάτι της χώρας μας που στηρίζει πολλαπλώς την οικονομία, εξασφαλίζονται θέσεις εργασίας και υπάρχει επάρκεια στη διατροφική αλυσίδα. Είναι ένα μεγάλο ζητούμενο το οποίο εκτός του ότι δημιουργεί ασφάλεια στη χώρα μας, παράλληλα έχει σημαντικότατες προεκτάσεις.

Όμως, ο αγρότης και ο κτηνοτρόφος είναι ένα επάγγελμα που δεν μπορεί να διασφαλιστεί πλήρως, διότι εξαρτάται από ποικίλες καινούργιες συνθήκες και κυρίως από τις καιρικές συνθήκες.

Υπάρχει πρόβλεψη από τον ΕΛΓΑ για τις αποζημιώσεις. Όσες φορές όμως το έχουμε συζητήσει, ξέρουμε ότι σε μία καταστροφή δεν μπορεί μετά η αποζημίωση να καλύψει το κενό και πολλές φορές οι αγρότες δυσκολεύονται να είναι έτοιμοι για την επόμενη χρονιά.

Το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ιδιαίτερη μέριμνα έχει δείξει και την περίοδο του κορωνοϊού με σημαντικές αποζημιώσεις και με πρόσθετες χρηματοδοτήσεις στον ΕΛΓΑ με 350 εκατομμύρια πρόσθετα, προκειμένου να αποζημιωθούν οι αγρότες που είχαν υποστεί ζημιά, για να μπορέσουν να αντιμετωπίσουν την πορεία.

Παράλληλα και στον κτηνοτροφικό τομέα δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση. Ήταν κοινά αποδεκτό ότι έχουν ακριβύνει οι ζωοτροφές, τα λιπάσματα και πρέπει να ληφθεί μέριμνα και στην κατανάλωση του αγροτικού ρεύματος, καθώς επίσης και στην επιστροφή του φόρου πετρελαίου. Σημαντικότατα βήματα έγιναν και στον τομέα αυτό.

→ Όμως θα πρέπει να υπάρχει ένα σχέδιο και θα πρέπει οι προτάσεις να γίνονται μετά από μελέτη και από έρευνα. Το Υπουργείο χρειάζεται και έχει ανάγκη τον δικό του εισηγητή που δεν μπορεί να είναι άλλος παρά ο ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, ο οποίος προϋπήρχε, αλλά σίγουρα είχε ανάγκη από εκσυγχρονισμό, ενίσχυση και μια καλύτερη οργάνωση για να έχει τα καλύτερα αποτελέσματα

Όλοι ξέρουμε ότι των μεγάλων έργων προηγούνται οι μελέτες και η έρευνα. Έτσι λοιπόν και στο μεγάλο κεφάλαιο της αγροτιάς χρειάζεται μελέτη, χρειάζεται και έρευνα.

Οι αγρότες μας θέλουν εισηγήσεις για το ποιες είναι οι καλύτερες επιλογές. Χρειάζονται προτάσεις, για να μπορέσουν να αξιοποιήσουν τα χρηματοδοτικά εργαλεία. Χρειάζονται επιμόρφωση, για να κάνουν χρήση των κανόνων αυτών για να έχουν τα καλύτερα δυνατά προϊόντα, ποιοτικά, έτσι ώστε να προσφέρουν υψηλών προδιαγραφών προϊόντα στην αγορά και παράλληλα να μπορούν να έχουν και προϊόντα για εξαγωγές επίσης υψηλών προδιαγραφών, που θα προσθέτουν στην οικονομία της χώρας.

Έτσι λοιπόν το νομικό αυτό πρόσωπο με συγκεκριμένους κανόνες οργανώνεται καλύτερα. Ο κανονισμός οργάνωσης και λειτουργίας του, με προεδρικό διάταγμα θα καθοριστεί, μετά από πρόταση του αρμόδιου Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και εισήγηση του διοικητικού συμβουλίου. Για το διοικητικό συμβούλιο προβλέπονται τα άτομα τα οποία θα το απαρτίζουν, οι γνώσεις που θα πρέπει να έχουν ο Α΄ και Β΄ αντιπρόεδρος και βέβαια ο τρόπος με τον οποίο θα λειτουργήσουν. Ξεχωρίζουν οι διευθύνσεις σε πέντε ανά κατηγορία και δίνεται έμφαση και στην έρευνα και στους ελέγχους έτσι ώστε, όπως προείπα, να μπορούμε να εξασφαλίσουμε όλα αυτά που έχουμε ανάγκη και βέβαια τα πιστοποιημένα προϊόντα μας να εξακολουθήσουν να είναι πιστοποιημένα, να πληρούν τις προδιαγραφές και να μπορούν να συναγωνιστούν τις μεγάλες αγορές και εκτός της χώρας.

→ Εκτός από το νομικό αυτό πρόσωπο, το οποίο χωρίζεται στις κατηγορίες και περιγράφονται η λειτουργία του και οι αρμοδιότητες και θεωρούμε ότι θα συμβάλλει σημαντικά στη συνεργασία του με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, θέλω να αναφερθώ και στο δεύτερο σκέλος που είναι η σύσταση του φορέα διαχείρισης του του Ελαιώνα της Άμφισσας, ενός πρότυπου ελαιώνα, ο οποίος όμως παραμελήθηκε και για χρόνια και μέσα από αυτή την παραμέληση προέκυψαν προβλήματα, όπως ήταν και η πυρκαγιά, η οποία κατέστρεψε κάποιες εκτάσεις.

Η σύσταση του φορέα επίσης με συγκεκριμένες προδιαγραφές θα αναδείξει την ιστορία αυτού του τόπου, θα αναδείξει τη σύνδεσή του με την ιστορία και τον πολιτισμό της περιοχής. Παράλληλα θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς που βρίσκονται μέσα σε αυτό το ενιαίο σύστημα, να λειτουργήσουν με συγκεκριμένες προδιαγραφές και ασφάλεια, ενώ σημαντικά έργα υποδομής θα μπορέσουν να υλοποιηθούν, εφόσον θα υπάρχει ο φορέας διαχείρισης, έτσι ώστε να γίνουν αυτά τα έργα μετά από μελέτη, να εξασφαλιστεί η χρηματοδότηση και να μπορέσει να κατασκευαστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να έχουν διάρκεια και βέβαια να διασφαλίσουν μια σωστή περιοχή, η οποία έχει να κάνει και με την παραγωγή αγροτικών προϊόντων, και με την ιστορία και τον πολιτισμό, αλλά βέβαια και με τη διευκόλυνση των αγροτών.

→ Με αυτό το νομοσχέδιο, όπως επίσης και με όσα προηγήθηκαν και με όλες τις προβλέψεις του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης, αποδεικνύεται περίτρανα ότι υπάρχει μέριμνα και ενδιαφέρον σε αυτόν τον τομέα.

Έχουμε ακούσει τους αγρότες, που εκφράζουν τις όποιες δυσκολίες αντιμετωπίζουν, αλλά νομίζω όλο αυτό το διάστημα έχουμε ακούσει και όλοι μας τους επαίνους του χώρου οι οποίοι αναγνωρίζουν όλα όσα έχουν γίνει.

Βέβαια συνεχίζουμε τη συνεργασία γιατί μέσα από τις προτάσεις τους και την καλή συνεργασία θα μπορέσουμε να δώσουμε λύσεις και να βελτιώσουμε ακόμη περισσότερο έναν τομέα που με ειλικρίνεια αποδεχόμαστε ότι είναι πολύ σημαντικός για τη χώρα μας.

Σας ευχαριστώ.

22/03/2023

Παρασκευή Βρυζίδου

Βουλευτής Ν. Κοζάνης_Νέα Δημοκρατία

Tags: ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Previous Post

Καστοριά: Το έπαιξε υπάλληλος της ΔΕΗ κι έκλεψε 3.100 ευρώ από 86χρονη

Next Post

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Γεφύρι της Πορτίτσας (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Next Post

Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Γεφύρι της Πορτίτσας (Βίντεο+Φωτογραφίες)

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Νεκρό βρέφος: Διώξεις σε τρεις – Τι ερευνούν οι Αρχές
  • Κοζάνη: Νέα ταλαιπωρία στην Εγνατία Οδό – Ουρές χιλιομέτρων μετά από βλάβη νταλίκας
  • Έμφυλη βία στη Δυτική Μακεδονία: Αναλυτικά τα επίσημα στοιχεία στον Π. Κουκουλόπουλο από το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
  • Επισκέπτες ιατροί στο Ιατρείο Γ. Ζιμπιλίδη την Πέμπτη 3 και 10 Σεπτεμβρίου
  • Στήριξη τριετίας για το άλμα ανάπτυξης του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζήτησε από τον Πρωθυπουργό ο Πρύτανης Θεόδωρος Θεοδουλίδης

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr