• Latest
εξοικονομω κατ οικον

Ο απόλυτος οδηγός για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πώς θα κάνετε μία επιτυχημένη αίτηση – Τι θα ισχύει για τα αυθαίρετα

15 Νοεμβρίου 2020
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

5 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026

5 Ιανουαρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών

5 Ιανουαρίου 2026
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

5 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

5 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ο απόλυτος οδηγός για το Εξοικονομώ – Αυτονομώ: Πώς θα κάνετε μία επιτυχημένη αίτηση – Τι θα ισχύει για τα αυθαίρετα

sierafm by sierafm
15 Νοεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
εξοικονομω κατ οικον
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αύριο αναμένεται να δοθεί στη δημοσιότητα ο οδηγός του «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ενώ, όπως όλα δείχνουν, δεν θα δοθεί παράταση για την έναρξη του προγράμματος στις 30 Νοεμβρίου.

Παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός κόσμος θεωρεί επιβεβλημένη μια πίστωση χρόνου εξαιτίας της κατάστασης που διαδραματίζεται στη χώρα λόγω του lockdown και κατ’ επέκταση των διαδικασιών που καθυστερούν, το υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας επιδιώκει να βγει στον… αέρα κανονικά, καθώς η πανδημία δεν αναμένεται να «φύγει» σύντομα.

Ετσι, οι ιδιοκτήτες έχουν πάρει χαρτί και μολύβι προκειμένου να κάνουν όλες τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιδοτηθούν ενεργειακά οι κατοικίες τους.

Το «Εξοικονομώ – Αυτονομώ», ύψους 850 εκατ. ευρώ, περιλαμβάνει παρεμβάσεις σε κουφώματα/συστήματα σκίασης/αερισμού, θερμομόνωση, συστήματα θέρμανσης ψύξης, συστήματα ζεστού νερού χρήσης και άλλα συστήματα αυτονόμησης, όπως φωτοβολταϊκά συστήματα, συστήματα αποθήκευσης ενέργειας (συσσωρευτές), σημεία επαναφόρτισης ηλεκτροκίνητου οχήματος, συσκευές διαχείρισης ενέργειας (smart home), αναβάθμιση ανελκυστήρα και αναβάθμιση φωτισμού.

Με τους πόρους που έχουν εξασφαλιστεί, νοικοκυριά με εισόδημα έως 20.000 ευρώ θα λάβουν μέγιστο ποσοστό επιχορήγησης 85% και οικογένειες που λαμβάνουν μέχρι 120.000 ευρώ τον χρόνο θα επιδοτηθούν με έως και 55%. 

» ΠΡΟΣΟΧΗ!!!

  • Για να λάβουν οι ιδιοκτήτες ενεργειακό premium +10% σε κτίρια υφιστάμενης ενεργειακής κατηγορίας Η και Ζ (μονοκατοικίες, μεμονωμένα διαμερίσματα, πολυκατοικίες Τύπου Α), θα πρέπει να επιτευχθεί αναβάθμιση σε τουλάχιστον Β’ ενεργειακή κατηγορία. Σημειώνεται πως ο έλεγχος για την απόδοση του ενεργειακού premium +10% διενεργείται κατά την υποβολή της αίτησης, όπου και ελέγχεται η δυνητική κατάταξη της πρότασης βελτίωσης του Α’ ΠΕΑ. Εφόσον προβλέπεται αναβάθμιση σε τουλάχιστον Β’ ενεργειακή κατηγορία, προστίθεται το ενεργειακό premium +10%. Εάν δεν προβλέπεται, δεν προστίθεται ενεργειακό premium ακόμα και εάν κατά τον έλεγχο του Β’ ΠΕΑ επιβεβαιωθεί η αναβάθμιση σε τουλάχιστον Β’ ενεργειακή κατηγορία.
  • Οσον αφορά στις παρεμβάσεις με φωτοβολταϊκό σύστημα, είναι επιλέξιμες μόνον εάν με τις παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας (κατηγορίες 1 έως 4) η κατοικία (μονοκατοικία/μεμονωμένο διαμέρισμα) αναβαθμίζεται τουλάχιστον στην ενεργειακή κατηγορία Β+ (για κτίρια αρχικής κατάταξης από Η έως και Δ) ή Α (για κτίρια αρχικής κατάταξης Γ).
  • Κάθε ωφελούμενος μπορεί να υποβάλει περισσότερες από μία αιτήσεις για διαφορετικές επιλέξιμες κατοικίες. Ομως, το συνολικό ποσό της ενίσχυσης (επιχορήγησης, επιδότησης επιτοκίου και ακαθάριστου ισοδύναμου επιχορήγησης – ΑΙΕ) δεν μπορεί να υπερβαίνει τις 100.000€ στο σύνολο των αιτήσεών του. Διευκρινίζεται ότι στην περίπτωση αίτησης διαμερίσματος σε πολυκατοικία (τύπου Α), το ανωτέρω ποσό περιλαμβάνει και την αναλογία των κοινοχρήστων.
  • Ημιτελείς κατοικίες δεν είναι επιλέξιμες για το πρόγραμμα. Οταν το πρόγραμμα αναφέρεται σε «κατοικίες», νοούνται οι αποπερατωμένες και ήδη ηλεκτροδοτημένες.
  • Για να θεωρηθεί ολοκληρωμένη η αίτηση θα πρέπει να αναρτηθούν ηλεκτρονικά όλα τα δικαιολογητικά. Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, θα πρέπει να διευθετηθούν πριν από την υποβολή της αίτησης. Ειδικά στην περίπτωση βεβαιωμένης, από την αρμόδια υπηρεσία, απώλειας οικοδομικής άδειας, προσκομίζονται η σχετική βεβαίωση απώλειας και άλλο αποδεικτικό έγγραφο (π.χ. συμβόλαιο) από το οποίο να προκύπτει ο αριθμός της άδειας και η επιφάνεια του κτιρίου/κτιριακής μονάδας.

 Οι επιλέξιμες κατοικίες

 Επιλέξιμες κατοικίες είναι η μονοκατοικία, η πολυκατοικία, καθώς και το μεμονωμένο διαμέρισμα. Μία κατοικία, προκειμένου να κριθεί επιλέξιμη, πρέπει να πληροί τις ακόλουθες γενικές προϋποθέσεις: Χρησιμοποιείται ως κύρια κατοικία, όπως προκύπτει από τα στοιχεία της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) του προσώπου που τη χρησιμοποιεί. • Υφίσταται νόμιμα. • Εχει καταταχθεί βάσει του Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης (ΠΕΑ) που έχει εκδοθεί μετά την 26.11.2017 σε κατηγορία χαμηλότερη ή ίση της Γ. • Δεν έχει κριθεί κατεδαφιστέα.

 Αναλυτικά οι παρεμβάσεις που προβλέπονται

1) Αντικατάσταση κουφωμάτων

Υποχρεωτική ανακύκλωση ή απόρριψη των υφιστάμενων κουφωμάτων σε νομίμως λειτουργούντες χώρους απόρριψης υλικών (αντικαθιστώ – ανακυκλώνω). Δυνατότητα αντικατάστασης υαλοπινάκων σε κτίρια προστατευόμενα ή ιστορικής αξίας ή ιδιαίτερης αρχιτεκτονικής.

2) Τοποθέτηση/αντικατάσταση θερμοκάλυψης κελύφους.

3) Αναβάθμιση συστήματος θέρμανσης – ψύξης

Επιλέξιμη παρέμβαση θεωρείται και η αποξήλωση καυστήρων πετρελαίου και των σχετικών δεξαμενών. Καταργείται η επιλεξιμότητα για καυστήρες πετρελαίου. Καταργείται η επιλεξιμότητα για ενεργειακά τζάκια σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

4) Σύστημα ζεστού νερού χρήσης με χρήση ΑΠΕ

Υποχρεωτική εγκατάσταση για τις περιπτώσεις που δεν υπάρχει εγκατεστημένο σύστημα ΖΝΧ.

5) Παρεμβάσεις ενεργειακής αυτονομίας

  • Συστήματα ηλεκτροπαραγωγής από ΑΠΕ: Επιλέξιμα μόνο εφόσον η κατοικία αναβαθμίζεται, με τις κύριες παρεμβάσεις εξοικονόμησης ενέργειας, σε ενεργειακή κατηγορία τουλάχιστον Β+.

Επιλέξιμη παρέμβαση αποτελεί η εγκατάσταση φ/β σταθμού μόνο για την κάλυψη της ζήτησης (net metering).

  • Συστήματα αποθήκευσης: Επιλέξιμη μόνο ως συμπληρωματική παρέμβαση στην εγκατάσταση νέου φωτοβολταϊκού σταθμού. 

6) Υποδομές φόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων CE πιστοποιημένες. Επιλέξιμες μόνο οι συσκευές που είναι κατάλληλες, βάσει προτύπων ΕΛΟΤ ΕΝ, και προορίζονται για φόρτιση ηλεκτρικών οχημάτων σε οικιακό περιβάλλον.

7) Παρεμβάσεις «έξυπνων» συστημάτων (Smart Home)

Ψηφιακά συστήματα και τεχνολογίες που συμβάλλουν στην εξοικονόμηση ενέργειας: «Εξυπνου» φωτισμού (π.χ. «έξυπνες» πρίζες, φωτισμός χαμηλής κατανάλωσης LED). • «Εξυπνης» διαχείρισης του συστήματος θέρμανσης/ψύξης (π.χ. «έξυπνοι» θερμοστάτες). • Απομακρυσμένου ελέγχου (π.χ. «έξυπνοι» αισθητήρες διαρροής, υγρασίας κ.λπ.).

8) Λοιπές επιλέξιμες κοινόχρηστες παρεμβάσεις (πολυκατοικίες)

  • Αναβάθμιση ανελκυστήρα: Επιλέξιμες μόνο οι παρεμβάσεις που απαιτούνται για την πιστοποίηση ανελκυστήρων (ΚΥΑ 28425/2008) και η υποχρεωτική εγκατάσταση inverter στους ανελκυστήρες προκειμένου να επιτυγχάνεται μείωση του ενεργειακού τους αποτυπώματος δίχως να επηρεάζονται η ασφάλεια και η λειτουργικότητά τους.
  • Αναβάθμιση συστήματος φωτισμού: Αντικατάσταση λαμπτήρων με χαμηλής κατανάλωσης (π.χ. LED). Αντικατάσταση του συστήματος χρονισμού με «έξυπνο» σύστημα διαχείρισης, αναλόγως χρονικής στιγμής (ημέρα/νύχτα), φωτεινότητας, σημείο εισόδου/εξόδου κ.λπ.). Αντικατάσταση του κυκλώματος ενεργοποίησης με αυτοματισμό με αισθητήρες κίνησης. 

 Τα απαιτούμενα δικαιολογητικά

  • Κάθε φυσικό πρόσωπο που επιθυμεί να συμμετάσχει στο πρόγραμμα πρέπει αρχικά να ελέγξει εάν είναι «επιλέξιμος ωφελούμενος» και εάν η ιδιοκτησία του μπορεί να θεωρηθεί «επιλέξιμη κατοικία».
  • Αν είναι, λοιπόν, δικαιούχος, θα πρέπει να έχει κωδικούς πρόσβασης για την εφαρμογή TAXISnet, καθώς δεν υφίσταται δυνατότητα υποβολής αίτησης στο πρόγραμμα για φυσικά πρόσωπα που δεν είναι πιστοποιημένα μέσω της εφαρμογής και δεν έχουν κωδικούς πρόσβασης.
  • Σε περίπτωση που υπάρχουν εκκρεμότητες νομιμοποίησης/τακτοποίησης στο ακίνητο, η υποβολή δήλωσης για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών θα πρέπει να έχει γίνει πριν από την υποβολή της αίτησης στο πρόγραμμα. Μεταγενέστερη δήλωση, από την υποβολή αίτησης στο πρόγραμμα, για υπαγωγή σε νόμο τακτοποίησης αυθαίρετων κατασκευών, δύναται να υποβληθεί σε περίπτωση απόκλισης της ωφέλιμης επιφάνειας του ακινήτου μέχρι του ορίου των 7 τετραγωνικών μέτρων, προκειμένου οι ενεργειακές παρεμβάσεις να είναι σύμφωνες με την κείμενη νομοθεσία (για τις πολυκατοικίες, το όριο σε τετραγωνικά μέτρα είναι το γινόμενο 7 επί του πλήθους των διαμερισμάτων). Σε κάθε περίπτωση, πριν από την τελική εκταμίευση της επιχορήγησης του έργου θα πρέπει να έχει προσκομιστεί η βεβαίωση περαίωσης της υπαγωγής περί τακτοποίησης αυθαιρέτων κατασκευών, όπου και θα προκύπτει η εξόφληση του συνόλου του ενιαίου ειδικού προστίμου του ακινήτου.
  • Υποβολή και εκκαθάριση δήλωσης για το φορολογικό έτος 2019. Σε περίπτωση που στα φορολογικά στοιχεία του αιτούντος υπάρχουν εκκρεμότητες στην εκκαθάριση της δήλωσης φορολογίας εισοδήματος (Ε1) ή στη δήλωση των στοιχείων ακινήτων (Ε9), θα πρέπει να διευθετηθούν πριν από την υποβολή της αίτησης. Επισημαίνεται ότι στα έντυπα φορολογίας, μίσθωσης ακινήτων και περιουσιακής κατάστασης θα πρέπει να αναγράφεται ορθά ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας.
  • Σε περίπτωση ύπαρξης περισσότερων δικαιούχων εμπράγματων δικαιωμάτων στο ακίνητο θα πρέπει να έχει εξασφαλισθεί η συναίνεση των συγκυρίων και να αναγράφεται ορθά ο αριθμός παροχής ηλεκτρικής ενέργειας στη δήλωση των στοιχείων ακινήτων (Ε9) τους.
  • Σε περίπτωση πρόσφατης απόκτησης ακινήτου (απόκτηση για πρώτη φορά εμπράγματου δικαιώματος επί του ακινήτου μετά τις 31/12/2019 και μόνο για την πλήρη κυριότητα ή την επικαρπία) θα πρέπει να έχει προηγηθεί η καταχώριση/τροποποίηση των στοιχείων στο Ε9 και μετά να προχωρήσει ο ενδιαφερόμενος στην υποβολή αίτησης. Με την αίτηση επισυνάπτονται ο τίτλος ιδιοκτησίας και το πιστοποιητικό μεταγραφής από το αρμόδιο υποθηκοφυλακείο ή πιστοποιητικό καταχώρισής του στα κτηματολογικά φύλλα του οικείου Κτηματολογικού Γραφείου. Η μελλοντική χρήση του ακινήτου ως κύρια κατοικία θα τεκμηριώνεται με Υπεύθυνη Δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον ωφελούμενο (πλήρους κυρίου/επικαρπωτή), όπου αναφέρεται ότι το ακίνητο θα χρησιμοποιηθεί ως κύρια κατοικία είτε από τον ίδιο είτε από τρίτο πρόσωπο, δηλώνοντας το ονοματεπώνυμο και το ΑΦΜ αυτού. Ο δικαιούχος (Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα Α.Ε. διενεργεί τους απαραίτητους ελέγχους προκειμένου να διαπιστωθεί η χρήση του ακινήτου ως κύριας κατοικίας.
  • Εκδοση Πιστοποιητικού Ενεργειακής Απόδοσης του ακινήτου και συμπλήρωση του σχετικού Εντύπου Πρότασης Παρεμβάσεων Ενεργειακής Εξοικονόμησης – Αυτονόμησης.

Πηγή:eleftherostypos.gr

Tags: ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΗΣΗ ΚΑΤ ΟΙΚΟΝ
Previous Post

Εκτροφή ζώων και παραγωγή γουνοδερμάτων: Τι ισχύει αλήθεια ;

Next Post

Κορονοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για το lockdown, που θα φέρει χαλάρωση ή νέα μέτρα

Next Post
μασκα, κορονοιος

Κορονοϊός: Η ημερομηνία «κλειδί» για το lockdown, που θα φέρει χαλάρωση ή νέα μέτρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
  • Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026
  • Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr