• Latest

Ο Θέμης Μουμουλίδης για το Βελβεντό

7 Μαρτίου 2019
Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη

12 Δεκεμβρίου 2025
Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός

ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση

12 Δεκεμβρίου 2025
ΕΠΣ Κοζάνης: Η αγωνιστική δράση του Σαββατοκύριακου

Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!

12 Δεκεμβρίου 2025
Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

12 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Δέσμευση του υπουργού Εσωτερικών, για το έργο της ανακατασκευής – εκσυγχρονισμού του Δημοτικού Σταδίου «Μίλτος Τεντόγλου»

Ξεκινά το μεγάλο έργο της αναβάθμισης του ΔΑΚ Γρεβενών “Μίλτος Τεντόγλου

12 Δεκεμβρίου 2025
Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

Εορταστικό Ωράριο Καταστημάτων Σιάτιστας

12 Δεκεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύνδεσης Διαβαθμικής Συνεργασίας με τον Δήμο Βοϊου

12 Δεκεμβρίου 2025
ΔΗΜΑΡΧΕΙΟ

Κλείνουν οι Δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου

12 Δεκεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Σερβίων την Πέμπτη 18 Δεκεμβρίου 2025

12 Δεκεμβρίου 2025
Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

Εξαρθρώθηκε από την Υποδιεύθυνση Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καστοριάς εγκληματική οργάνωση

12 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: “Ολοκληρώθηκε ο πρώτος γύρος των αυτοδιοικητικών εκλογών με μία καθαρή νίκη της ‘Ενότητας”

Μαλούτας: Η “Τηλεθέρμανση“ Δρεπάνου και άλλα Χριστουγεννιάτικα παραμύθια…..

12 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 12 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home VIDEOS

Ο Θέμης Μουμουλίδης για το Βελβεντό

sierafm by sierafm
7 Μαρτίου 2019
in VIDEOS, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
3
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Θέμης Μουμουλίδης: «Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα μπορούν να ξεπεραστούν με δυναμικές πολιτικές επιλογές. Αυτή είναι η περίπτωση της απόφασης να δοθεί αυτονομία στον Δήμο Βελβεντού. Μια πολιτική επιλογή που δικαιώνει τον αγώνα των κατοίκων του Βελβεντού»

Απόσπασμα από την ομιλία του Θέμη Μουμουλίδη κατά τη χθεσινή συζήτηση των άρθρων, των τροπολογιών και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Υγείας «Εκσυγχρονισμός και Αναμόρφωση Θεσμικού Πλαισίου Ιδιωτικών Κλινικών, Σύσταση Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας, Σύσταση Εθνικού Ινστιτούτου Νεοπλασιών και λοιπές διατάξεις».

Στην ομιλία του κατά τη χθεσινή συζήτηση στην Ολομέλεια, ο βουλευτής Κοζάνης Θέμης Μουμουλίδης, αναφέρθηκε σε μια δεύτερη πολύ σημαντική τροπολογία που αφορά στον διαχωρισμό του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού.

«Η ενοποίηση των δύο ανεξάρτητων Δήμων αποτέλεσε μια ακόμη αδικία του «Καλλικράτη», που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στο σώμα της Αυτοδιοίκησης. Ένα πρόβλημα που αναζητεί τη λύση του από το 2010. Σε κάποιες περιπτώσεις τα προβλήματα αυτά δεν μπορεί παρά να πρέπει να ξεπεραστούν με δυναμικές πολιτικές επιλογές.
Αντιλαμβάνομαι βεβαίως ότι είναι η αρχή ενός διαλόγου και για άλλες περιοχές, όμως θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι δεν είναι όλες οι περιπτώσεις ίδιες. Οφείλουμε να δεχθούμε τον πιλοτικό χαρακτήρα των διαχωρισμών της εν λόγω τροπολογίας, οφείλουμε να εξετάσουμε κάθε περίπτωση όχι οριζόντια, αλλά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της κάθε περίπτωσης. Αυτό άλλωστε αποτελεί δέσμευση και του υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση.
Στο επιχείρημα κάποιων πως η τροπολογία για τον διαχωρισμό των δήμων έρχεται για λόγους προεκλογικούς, υπάρχει μια αυτονόητη απάντηση. Το πολιτικό κόστος να είναι μεγαλύτερο από το πολιτικό όφελος, δεδομένου ότι οι περιοχές που διεκδικούν διαχωρισμό δήμων είναι περισσότερες από τις πέντε περιοχές που διαχωρίζονται.
Εδώ θέλω να σταθώ στην καθοριστική συμβολή του Υπουργού Εσωτερικών Αλέξη Χαρίτση σε αυτήν την εξέλιξη. Οφείλουμε να τον ευχαριστήσουμε δημόσια, όχι μόνο για την περιοχή μας, αλλά για τη γενναία πολιτική επιλογή να προχωρήσει στον διαχωρισμό δήμων, ένα χρονίζον πρόβλημα, ένα πρόβλημα το οποίο πρέπει να αντιμετωπιστεί στα επόμενα δυο χρόνια οριστικά.
Ο Αλέξης Χαρίτσης με την τροπολογία αυτή, επιχειρεί το πρώτο βήμα αποκατάστασης μιας κραυγαλέας αδικίας όχι μόνο για το Βελβεντό, αλλά και για άλλες περιοχές. Είναι μια εμφανής περίπτωση πολιτικού, που αψηφά το πολιτικό κόστος.
Για να συνδεθεί η χώρα με ένα καλύτερο μέλλον πρέπει να αλλάξουν σημαντικά νοοτροπίες αλλά και πολιτικές επιλογές. Είναι γνωστό πως στη χώρα της δημοκρατίας, στη χώρα που γέννησε τον πολιτισμό, οι προηγούμενες κυβερνήσεις εφάρμοζαν διαχρονικά μια πολιτική αλά κάρτ.
Έτσι εμφανίζονται διάφορα παράδοξα στον δημόσιο βίο.
Βλέπουμε την Αξιωματική Αντιπολίτευση να διαφωνεί σε διάφορα νομοσχέδια, όπως για παράδειγμα σε νομοσχέδια του Υπουργείου Παιδείας που τελικά υπερψηφίζει, βλέπουμε να συμφωνεί ουσιαστικά διαχρονικά με τη Συμφωνία των Πρεσπών και τελικά να την καταψηφίζει, να απεύχεται και να προβλέπει την περικοπή των συντάξεων και με συντριβή να υπερψηφίζει τη μη περικοπή.
Στο ζήτημα του διαχωρισμού του Δήμου Σερβίων – Βελβεντού βλέπουμε να διαφωνεί η Νομαρχιακή της Νέας Δημοκρατίας στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, να διαφωνεί ριζικά με την εξέλιξη, με τον διαχωρισμό, και ο Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας αλλά, παραδόξως και όλοι οι πολιτευτές της Νέας Δημοκρατίας να συμφωνούν με την εξέλιξη!!!
Εμείς από την περίοδο που ακόμη ήμασταν αντιπολίτευση μέχρι σήμερα σταθήκαμε σταθεροί στις επιλογές μας για διαχωρισμό του Δήμου Σερβίων- Βελβεντού.
Δεσμευθήκαμε να στηρίξουμε τον δίκαιο αγώνα των κατοίκων μιας κοινωνίας με τα δικά της ιστορικά και αξιοζήλευτα χαρακτηριστικά, μιας κοινωνίας που έχει αναπτύξει με υποδειγματικό τρόπο το συνεταιριστικό κίνημα και που λειτουργεί σε πολλούς τομείς ως πρότυπο με σύγχρονο τρόπο.
Μια σύγχρονη δημοκρατική κοινωνία, η οποία διεκδίκησε με απαράμιλλο πάθος τη δικαίωση του αιτήματός της. Προσπαθήσαμε με όλες μας τις δυνάμεις να δικαιωθεί το αίτημα και είμαστε περήφανοι γι’ αυτή την εξέλιξη, για το γεγονός ότι ο Δήμος Βελβεντού σε λίγες ώρες θα είναι ένας νέος, ανεξάρτητος δήμος.
Ταυτόχρονα θεωρούμε ότι είναι υποχρέωσή μας να στηρίξουμε όλους τους δίκαιους αγώνες των κοινωνιών και σήμερα και αύριο και πάντα. Η χώρα χρειάζεται τομές, χρειάζεται μεταρρυθμίσεις υπέρ της κοινωνίας, χρειάζεται τολμηρές πολιτικές που να έρχονται από το μέλλον.
Ως Κυβέρνηση θέλουμε να κριθούμε από το άθροισμα των πολιτικών επιλογών μας, από το σύνολο του έργου μας και όχι από αποσπασματικές και επικοινωνιακού τύπου μεθοδευμένες πολιτικές φθοράς που ασταμάτητα επί τέσσερα χρόνια επιχειρεί η Αντιπολίτευση.

Ο διαχωρισμός δήμων που εισάγεται με την εν λόγω τροπολογία είναι ένα ακόμη βήμα επίλυσης αδικιών, ένα ακόμη βήμα να αποκτήσει ουσιαστικό λόγο η κοινωνία, ένα ακόμα βήμα θαρραλέας άσκησης πολιτικής με μοναδικό γνώμονα το κοινωνικό αλλά και το εθνικό συμφέρον.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμη Μουμουλίδη
Σκηνοθέτη, Βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης
Μέλους Διαρκών Επιτροπών
Μορφωτικών και Ευρωπαϊκών Υποθέσεων

Tags: ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ
Previous Post

Τα αποτελέσματά στις εκλογές του ΣΥΠΟΤΑ

Next Post

Καστοριά: Βρέθηκε τριχλωροαιθάνιο στο δίκτυο ύδρευσης -Σφραγίστηκε η Πηγή.

Next Post
διακοπή νερού

Καστοριά: Βρέθηκε τριχλωροαιθάνιο στο δίκτυο ύδρευσης -Σφραγίστηκε η Πηγή.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Με την Evangelia η Φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου Δέντρου στη Σιάτιστα στις 14 Δεκέμβρη
  • Βόιο: Η πρώτη κόντρα Ζευκλή – Μαγιάγκα με αφορμή το τεχνικό πρόγραμμα. Βίντεο
  • ΕΠΣ Κοζάνης: Επιστροφή στη δράση
  • Γ’ Εθνική: Δύσκολες αποστολές για Εορδαϊκό και Κοζάνη στη 13η Αγωνιστική!
  • Ο Κοζανίτης Αϊ Βασίλης και το Κυνήγι του Χριστουγεννιάτικου Θησαυρού

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr