Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Ο Μορφωτικός – Πολιτιστικός Σύλλογος Σιάτιστας «Μαρκίδες Πούλιου», τιμώντας τους ήρωες και την ιστορική μνήμη, θα συμμετάσχει στις εορταστικές εκδηλώσεις για τη μάχη και την απελευθέρωση της Σιάτιστας από τον τουρκικό ζυγό.

Για πρώτη φορά στην παρέλαση της 4ης Νοεμβρίου, τέσσερις κοπέλες του τμήματος που θα συμμετάσχει θα παρελάσουν κρατώντας τη σημαία που υψώθηκε στη Σιάτιστα (πιθανόν η πρώτη) από το Νικόλαο Πατσιά, μαζί με τον αξιωματικό των πολεμιστών  της μάχης, που φιλοξενούνταν εκείνες τις μέρες στην οικία του, στη χώρα, αμέσως μετά την απελευθέρωση.

Ο Νικόλαος Πατσιάς ήταν πατέρας της Αγνής, συζύγου Αντωνίου Ι. Στυλιανάκη.

Η σημαία έχει δωρηθεί στο Σύλλογο μας από την οικογένεια του Εμμανουήλ Στυλιανάκη και γι’ αυτό ευχαριστούμε θερμά την σύζυγό του κ. Άννα Γκουτζιαμάνη –Στυλιανάκη.

Ένα οικογενειακό κειμήλιο,  που ανήκει στη λεβεντογέννα Σιάτιστα, στους απανταχού Σιατιστινούς, στους Πανέλληνες.

Από το Δ.Σ του Συλλόγου

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΜΑΡΚΙΔΕΣ ΠΟΥΛΙΟΥ

Άλλες ειδήσεις

Eurovision: Φλερτάρει με την 5αδα η Κύπρος – Σε ελεύθερη πτώση η Ελλάδα

Τα στοιχήματα ανεβάζουν ακόμη περισσότερο την Ελένη Φουρέιρα και το Fuego, που πλέον ανακηρύσσεται σε φαβορί της διοργάνωσης. Η Γιάννα

Πώς να διατηρείτε τις πατάτες σας για περισσότερο καιρό

Οι πατάτες αποτελούν ένα από τα βασικότερα τρόφιμα που υπάρχουν σε κάθε σπίτι, και ο λόγος είναι ότι υπάρχουν δεκάδες

Μαμά μετά τα 35 – Τα υπέρ και τα κατά

Μέχρι και πριν από κάποια χρόνια οι γυναίκες συνήθιζαν να αποκτούν παιδί σε νεαρή ηλικία. Αυτό, πια, έχει αλλάξει και το

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.