• Latest
ΓΙΑΤΡΟΣ

«Ο οικογενειακός γιατρός δεν είναι τροχονόμος» Νέες δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας

15 Δεκεμβρίου 2018
Έρχεται το πιο μαγικό ταξίδι των Χριστουγέννων – Το «Πολικό Εργαστήρι» στην Καστοριά!

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»

19 Δεκεμβρίου 2025
Λάζαρος Γκερεχτές: Προχωρά η κατασκευή κόμβων στη Μπάρα Σιάτιστας.  Φωτογραφίες

Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας

18 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο Αντιγόνου: Συνεχίζουμε τον αγώνα μας!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου

18 Δεκεμβρίου 2025
Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες

18 Δεκεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος στο Συνέδριο του Economist: «Αλλαγή πορείας στην ελληνική οικονομία, με διαρθρωτικές πολιτικές κοινωνικής συνοχής»

Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

18 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

Δήμος Κοζάνης: Την Κυριακή 28 Δεκεμβρίου 2025 το «2ο Χριστουγεννιάτικο Φεστιβάλ Τοπικής Γευσιγνωσίας»

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

Καστοριά: Υποδεχόμαστε όλοι μαζί το 2026 παρέα με τον μοναδικό Τόνι Σφήνο!

18 Δεκεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Δευτέρα 22-12-2025

18 Δεκεμβρίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

7 Συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Κοζάνης και της Φλώρινας

18 Δεκεμβρίου 2025
Καστοριά: Περιμένουν την υποχώρηση των νερών για να απεγκλωβιστούν οι πέντε κτηνοτρόφοι στον Γράμμο

26.026.943,28 € για αποζημιώσεις από την ευλογιά. Λάρισα Σέρρες και Ξάνθη παίρνουν πάνω από τα μισά χρήματα

18 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Κοζάνη: Άρπαξαν 4.500 ευρώ παριστάνοντας τον λογιστή

18 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα.  Βίντεο

Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο

18 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

«Ο οικογενειακός γιατρός δεν είναι τροχονόμος» Νέες δηλώσεις από τον υπουργό Υγείας

sierafm by sierafm
15 Δεκεμβρίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΓΙΑΤΡΟΣ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Καμία αλλαγή δεν πρόκειται να υπάρξει στην υγειονομική κάλυψη των πολιτών, από την 1η Ιανουαρίου είτε έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό είτε όχι, διευκρινίζουν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ στελέχη του υπουργείου Υγείας. Δηλαδή θα συνεχίσουν να απευθύνονται είτε στους γιατρούς του ΕΣΥ είτε σε άλλους, θα συνταγογραφούν τα φάρμακα και θα κάνουν τις εξετάσεις τους με τον ίδιο τρόπο που το κάνουν και σήμερα.

Με την πλήρη λειτουργία όμως του συστήματος ο πολίτης που δεν θα έχει εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό δεν θα μπορεί να λάβει στοχευμένη παραπομπή εντός του συστήματος υγείας.

Ο οικογενειακός γιατρός αποτελεί την πρώτη επαφή με το σύστημα υγείας, λειτουργεί ως σύμβουλος υγείας και καθοδηγεί τον ασθενή στην διαδρομή του σε αυτό, δίνει έμφαση στην πρόληψη και προαγωγή της υγείας του πληθυσμού ελέγχου του, αναφέρουν στελέχη του υπουργείου Υγείας. Ως οικογενειακοί γιατροί ορίζονται γιατροί ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας για τον ενήλικο πληθυσμό και παιδίατροι για τον παιδικό πληθυσμό. Για τους γιατρούς ειδικότητας γενικής ιατρικής ή παθολογίας, ο ανώτατος πληθυσμός τον οποίο μπορούν να εγγράψουν (δηλαδή ο ανώτατος πληθυσμός ευθύνης τους) είναι έως 2.250 ενήλικες. Για τους παιδιάτρους, ο ανώτατος πληθυσμός είναι έως 1.500 παιδιά.

«Η ανάπτυξη του νέου μοντέλου ΠΦΥ θα προχωρήσει με βήματα προσεκτικά, με σταδιακό και ευέλικτο τρόπο και σε βάθος χρόνου, όπως ακριβώς συνέβη σε όλες τις σοβαρές μεταρρυθμίσεις των Συστημάτων Υγείας ανά τον κόσμο», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Ξανθός.

Ο οικογενειακός γιατρός δεν έχει ρόλο ούτε «θυροφύλακα» ούτε «τροχονόμου»

«Ο θεσμός του οικογενειακού γιατρού και η μεταρρύθμιση στην ΠΦΥ έρχονται στη χώρα μας με ιστορική καθυστέρηση, σε σύγκριση με την υπόλοιπη Ευρώπη. Ο οικογενειακός γιατρός δεν έχει ρόλο ούτε θυροφύλακα ούτε τροχονόμου στο Σύστημα Υγείας», δηλώνει ο υπουργός Υγείας. «Δεν έχει στόχο να δημιουργήσει εμπόδια στην πρόσβαση και στην εξυπηρέτηση των πολιτών και ιδιαίτερα των χρονίως πασχόντων. Αντίθετα, ο στόχος είναι να εγγυηθεί τη συνεχή, ολοκληρωμένη και ποιοτική φροντίδα υγείας σε πρωτοβάθμιο επίπεδο, με έμφαση στην πρόληψη και στην αγωγή υγείας και όχι μόνο στη θεραπεία της αρρώστιας» .

Ο υπουργός υπογραμμίζει ότι «οι Τοπικές Μονάδες Υγείας , οι οικογενειακοί γιατροί και η ομάδα υγείας (νοσηλευτές, επισκέπτες υγείας , κοινωνικοί λειτουργοί) που τους πλαισιώνει, αποτελούν μια σημαντική καινοτομία στο ΕΣΥ που υπηρετεί το πολιτικό σχέδιο της καθολικής και ισότιμης κάλυψης των ιατροφαρμακευτικών αναγκών των πολιτών».

Η ανάπτυξη της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, «κλειδί» της οποίας είναι ο οικογενειακός γιατρός βρίσκεται σε εξέλιξη .Μέχρι σήμερα λειτουργούν 101 Τοπικές Ομάδες Υγείας, (ΤΟΜΥ), ο στόχος είναι τον Ιανουάριο οι ΤΟΜΥ να έχουν φτάσει τις 120 και οι διαδικασίες προχωρούν γρήγορα ώστε να αναπτυχθεί πλήρως το νέο σύστημα που προβλέπει 239 δομές σε όλη τη χώρα. Επιπλέον διευρύνεται το δίκτυο των συμβεβλημένων με τον ΕΟΠΥΥ γιατρών (έως σήμερα έχουν συμβληθεί 700 γιατροί). Έχουν εγγραφεί στον οικογενειακό γιατρό 1,2 εκατ. πολίτες και η διαδικασία εγγραφής προχωρά σε όσες περιοχές λειτουργεί οικογενειακός γιατρός.

«Η στάση ιατρικών συλλόγων, αλλά και μεμονωμένα, ιατρικών κύκλων του ιδιωτικού τομέα, δείχνει ότι βλέπουν τη συγκεκριμένη μεταρρύθμιση ανταγωνιστικά ως κάποιον που έρχεται να πάρει ένα μέρος από τη δουλειά τους. Και αυτό είναι εν μέρει αλήθεια. Έχουμε πει με κάθε ευκαιρία και σε όλους τους τόνους ότι η μεταρρύθμιση γίνεται με στόχο τη διεύρυνση του δημόσιου συστήματος προς όφελος του πολίτη», σχολιάζει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας, αρμόδιος για την ΠΦΥ, Σταμάτης Βαρδαρός.

Πηγή:Newsbeast.gr

Tags: ΓΙΑΤΡΟΣ
Previous Post

Έντονη χιονόπτωση και αρκετά εκατοστά στο Χιονοδρομικό της Βασιλίτσας – Δείτε τα βίντεο

Next Post

Προειδοποίηση της ΕΜΥ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας – Ποια ημέρα θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Next Post
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Προειδοποίηση της ΕΜΥ: Έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας - Ποια ημέρα θα είναι πιο έντονα τα φαινόμενα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Ξεκινούν τα δρομολόγια του Χριστουγεννιάτικου Τρένου προς και από τη «Μαγική Λιμνοπολιτεία»
  • Λάζαρος Γκερεχτές: Εντάσσεται σε χρηματοδότηση ο κόμβος της Μπάρας Σιάτιστας
  • Μπλόκο κόμβου Φιλώτα Δ. Αμυνταίου: Την Παρασκευή 19/12 στις 15:30 συνέλευση στο μπλόκο και 16:00-19:00 κλείσιμο δρόμου
  • Βελβεντό: Χριστουγεννιάτικες μελωδίες
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Ανεπίτρεπτη αιφνιδιαστική ταλαιπωρία για τους αγρότες και κτηνοτρόφους στη Δημοτική Κοινότητα Λιβαδερού»

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα casino για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr