Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης καταγγέλει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Σερβίων Βελβεντού

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης καταγγέλει εκ νέου τη Δημοτική Αρχή Σερβίων Βελβεντού

Πριν στεγνώσει  το μελάνι από την καταγγελία μας για την ανυπαρξία προστασίας των εργαζομένων από επιθέσεις πολιτών στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού, σε  κανέναν από τη Διοίκηση  δεν « ίδρωσε το αυτί ».

Το   τελευταίο χρονικό διάστημα παρατηρούνται  φαινόμενα όπου συγκεκριμένοι  πολίτες  χωρίς κάποιο θεσμικό ρόλο ελέγχουν ακόμα και τις καταστάσεις προσέλευσης – αποχώρησης  των υπαλλήλων, ψάχνουν τους κάδους ανακύκλωσης  χάρτου ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΕΙΟΥ  για δημόσια έγγραφα και γενικά κινούνται με ένα τρόπο σα να τους  έχει δώσει κάποιος το «ελεύθερο»!
Ενώ συμβαίνουν αυτά, από πλευράς της  Διοίκησης  του Δήμου,  δεν έχει διαπιστωθεί καμία ενέργεια  γα την  αντιμετώπιση  τέτοιων φαινομένων.
 Εκτός αυτού,  έχουμε γίνει δέκτες  καταγγελιών  ότι  η  Διοίκηση του Δήμου τελευταία έχει βάλει στο στόχαστρο τους συναδέλφους  με οχτάμηνη σύμβαση («επωφελούμενους») οι οποίοι βιώνουν καθημερινές πιέσεις και εκφοβισμούς.       
Η θέση μας είναι διατυπωμένη πολλάκις:  Οι εργαζόμενοι είναι συνεργάτες  της  δημοτικής αρχής,  υπηρετούν το δημόσιο συμφέρον  και  πρέπει η Διοίκηση να τους  προστατεύει από κακότροπους πολίτες και  να τους διασφαλίζει  τις κατάλληλες συνθήκες για την εκτέλεση της εργασίας τους.
Για να λειτουργεί ένας δήμος με ροή , να προσδίδει όραμα και να υπηρετεί  τους σκοπούς που η  πολιτεία του έχει αναθέσει , θα πρέπει η  Διοίκηση και οι  υπάλληλοι να έχουν άψογη συνεργασία.  Χωρίς ρεβανσιστικούς αποκλεισμούς , η δημοτική αρχή οφείλει  να δίνει όραμα και μέσω του παραδείγματος να ηγείται και όχι να δίνει διαταγές μη υλοποιήσιμες και κατόπιν να ψάχνει για φαντάσματα και ευθύνες και να «διοικεί» μέσω τιμωριών και απειλών.

Υπενθυμίζουμε την ταμπέλα που υπάρχει στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού:
«Αι πόλεις άριστα οικούνται εάν οι πολίται τοις άρχουσι πείθονται , οι δε άρχοντες τας νόμοις».
                                                         Σύλλογος Υπαλλήλων ΟΤΑ Ν. Κοζάνης

Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΣΥΠΟΤΑ

Άλλες ειδήσεις

Εφαρμογή του προγράμματος Διαλογής στην Πηγή των βιοαποβλήτων στο Δήμο Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου σε συνεργασία με το Δήμο Κοζάνης και τη ΔΙΑΔΥΜΑ ΑΕ, η οποία αποτελεί τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών

Πρωτοβουλία της Περιφέρειας για δημιουργία δικτύου μονοπατιών στα Γρεβενά

Με πρωτοβουλία του Αντιπεριφερειάρχη Παιδείας-Αθλητισμού και Πολιτισμού Αντώνη Δασκαλόπουλου πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 15/11 συνάντηση του Χιονοδρομικού Ορειβατικού Συλλόγου Γρεβενών και

Πέντε «κόλπα» που θα βελτιώσουν τη σεξουαλική σας ζωή

Η δουλειά, τα παιδιά και οι απαιτήσεις της καθημερινότητας πιθανώς βάζουν εμπόδια στη σεξουαλική σας ζωή. Μην ξεχνάτε όμως ότι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*