• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: ‘Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

13 Ιουλίου 2020
καιρός

Καιρός: Παραμένει η δροσιά και σήμερα, σχεδόν παντού κάτω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία

19 Σεπτεμβρίου 2025
ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ, µονοκλωνικά

Συναγερμός για κρούσμα φυματίωσης στην Καστοριά – Πώς μεταδίδεται, τα συμτώματα

19 Σεπτεμβρίου 2025
χρημα

Έρχεται επίδομα ασθενείας για τους μη μισθωτούς

19 Σεπτεμβρίου 2025
Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»

Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»

18 Σεπτεμβρίου 2025
Αναδιαμορφώνοντας τον κόσμο με την βοήθεια του AI

Πρόταση ανάπτυξης τεχνολογικών προϊόντων και υπηρεσιών Τεχνητής Νοημοσύνης στην Δ. Μακεδονία

18 Σεπτεμβρίου 2025
ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

ZAG COPIER – Ο εξοπλισμός της επιχείρησής σου με ποιότητα και αξιοπιστία

18 Σεπτεμβρίου 2025
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπεγράφη η Προμήθεια Προκατασκευασμένων Αιθουσών στη Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών

18 Σεπτεμβρίου 2025
Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

Το Επιμελητήριο Κοζάνης στη 10η επετειακή Serexpo

18 Σεπτεμβρίου 2025
Νίκος Παπαγεωργίου

Τριετές Μνημόσυνο για τον Μεγάλο Ευεργέτη Νικόλαο Παπαγεωργίου

18 Σεπτεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: Το σκάνδαλο των αγροτικών επιδοτήσεων από τα κυβερνητικά και κομματικά στελέχη της Ν.Δ. επηρεάζει δυστυχώς, εκτός από τους αγρότες, και αμέτοχους συμπολίτες μας

18 Σεπτεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

Κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

18 Σεπτεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Παρασκευή, 19 Σεπτεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: ‘Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η γη και οι άνθρωποι είναι οι βασικοί αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου, όλα τα άλλα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Αυτή είναι βασική αρχή όπου συναντώνται η πολιτική με την επιστήμη και την Ιστορία.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Είναι μια βασική αρχή της δημοκρατίας και στις μέρες μας θεμελιώδης· όταν αγνοείται, προκαλούνται συνέπειες απρόβλεπτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται σε μία μόνο ήπειρο ή χώρα και κατά μείζονα λόγο σε μία μόνο περιοχή. Είναι μια αδιαμφισβήτητη επιστημονική αρχή.

Η γη και οι άνθρωποι είναι οι βασικοί αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου, όλα τα άλλα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Αυτή είναι βασική αρχή όπου συναντώνται η πολιτική με την επιστήμη και την Ιστορία.

Οι πιο πάνω αρχές δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, δίνουν όμως όλες μαζί και η καθεμία χωριστά το μέτρο ενός διαφαινόμενου προβλήματος σε μια περιοχή της χώρας που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται σκληρά.

Στη ΡΑΕ έχουν κατατεθεί 300 αιτήσεις για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στον άξονα Κοζάνη-Φλώρινα συνολικής ισχύος 6 GW. Στην περιοχή δηλαδή όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η πιο βίαιη απολιγνιτοποίηση πανευρωπαϊκά συνωστίζονται «επενδυτές», με τη ΔΕΗ να σέρνει πρώτη τον χορό προγραμματίζοντας εκεί 2 GW.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι τυχόν υλοποίηση τέτοιων εγκαταστάσεων θα ωφελήσει οποιονδήποτε άλλον εκτός από τις εταιρείες Φ/Β. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η αιτούμενη ισχύς δεσμεύει πάνω από 80.000 στρέμματα παραγωγικής γης. Πρόκειται για έκταση που με οργανωμένο σχέδιο γεωργίας και μεταποίησης μπορεί να εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, ό,τι χρειάζεται δηλαδή η περιοχή που οδηγείται στην απώλεια 25.000 θέσεων εργασίας.

Ο πληθωρισμός των αιτήσεων δεν είναι τυχαίος:

– Το κόστος επιδότησης των ΑΠΕ, λόγω της υψηλής αποζημίωσης των Φ/Β είναι 1,8 δισ. ευρώ και βαίνει αυξανόμενο. Και τούτο διότι, ενώ εξαγγέλθηκε ότι στο μέλλον οι ΑΠΕ θα συμμετέχουν με όρους αγοράς, συνεχίζονται οι διαγωνισμοί στους οποίους ξένοι επενδυτές κατοχυρώνουν σημαντικά υψηλές εγγυημένες τιμές.

– Η απουσία χωροταξικού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ καθιστά πρακτικά μοναδικό κριτήριο επιλογής, από την πλευρά των επενδυτών, τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσής τους με το δίκτυο ΗΕ, κάτι που στον άξονα Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα προσφέρεται απλόχερα.

Από αυτή την πραγματικότητα πηγάζει η ανησυχία για την περιοχή και επιτείνεται από την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου έναν χρόνο μετά την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης.

Τυχόν πραγμάτωση των 6 GW μετατρέπει σε έρημο Νεβάδα την περιοχή. Είναι εθνικό έγκλημα και πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει.

Η πρότασή μου είναι να κάνουμε τη Δυτική Μακεδονία προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας με καθολική εφαρμογή του «Εξοικονομώ» στα 80.000 κτίρια της Περιφέρειας, καθιστώντας όλους τους κατοίκους της αυτοπαραγωγούς.

Είναι μια εμβληματική πρόταση που δημιουργεί οικονομίες κλίμακας σε κάθε νοικοκυριό, δίνει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και αναβαθμίζει το ενεργειακό brand name της περιοχής που μπαίνει έτσι στην πρωτοπορία των ενεργειακών αλλαγών.

Πρόκειται ουσιαστικά για πιλοτική εφαρμογή που επιβάλλεται να επεκταθεί παντού, δεδομένου ότι η πλήρης απανθρακοποίηση απαιτεί ανάπτυξη 30 GW ΑΠΕ στη χώρα.

Η παραγωγή της ενέργειας στη νέα εποχή δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας ολιγαρχίας ούτε των Γερμανών, όπως λέει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Bild», μπορεί να γίνει υπόθεση του κάθε πολίτη. Οσο αποφασιστικά οφείλουμε να δράσουμε στο μέτωπο της κλιματικής αλλαγής άλλο τόσο πρέπει να παλέψουμε στο άλλο μεγάλο μέτωπο της εποχής που είναι οι ανισότητες.

Ο ήλιος βγαίνει για όλον τον κόσμο!

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος είναι πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος Κοζάνης.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Απόφοιτη του Λυκείου Σιάτιστας γράφει στο alfavita.gr για τις πανελλαδικές του 2020 και τη χρονιά που πέρασε

Next Post

Μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 στην εστίαση και διασκέδαση

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 στην εστίαση και διασκέδαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καιρός: Παραμένει η δροσιά και σήμερα, σχεδόν παντού κάτω από 30 βαθμούς η θερμοκρασία
  • Συναγερμός για κρούσμα φυματίωσης στην Καστοριά – Πώς μεταδίδεται, τα συμτώματα
  • Έρχεται επίδομα ασθενείας για τους μη μισθωτούς
  • Πραγματοποιήθηκε στα Κομνηνά η εκδήλωση με τίτλο : «Ποντιακές Μνήμες στην Εορδαία»
  • Π. Κουκουλόπουλος: «Η Δυτική Μακεδονία δεν ξεχνά την επέτειο του πρωθυπουργικού “δώρου”»

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr