• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: ‘Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

13 Ιουλίου 2020
Στάθης Κωνσταντινίδης: Η δημιουργία 2 Ωνάσειων Σχολείων στην περιοχή μας αποτελεί μία ιδιαίτερα θετική εξέλιξη

Στάθης Κωνσταντινίδης· «Κανονικά η ΠΕ Κοζάνης στο Καθεστώς των Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου.

1 Ιουλίου 2025
Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο προς Πετρανά, στο ύψος της αντιπροσωπείας της ΒΜW-“Τούμπαρε” αυτοκίνητο

Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο προς Πετρανά, στο ύψος της αντιπροσωπείας της ΒΜW-“Τούμπαρε” αυτοκίνητο

1 Ιουλίου 2025
Οζίδια φωνητικών χορδών

Οζίδια φωνητικών χορδών

1 Ιουλίου 2025
Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες

1 Ιουλίου 2025
Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες

Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες

1 Ιουλίου 2025
Χάθηκε το 31% των ελληνικών αγροκτημάτων – Τα στοιχεία νέας μελέτης για τη Δυτική Μακεδονία. Βίντεο

Κατασκευή θερμοκηπίων και προσπελάσιμων στεγάστρων φυτικής παραγωγής στη Δυτική Μακεδονία

1 Ιουλίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες  του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Οίνου

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Ευρωπαϊκού Συνεδρίου Οίνου

1 Ιουλίου 2025
Απολογισμός 1ης μέρας στο τουρνουά Μπάσκετ Σιάτιστας

5η μέρα τουρνουά μπάσκετ του ΑΓΣ Η Σιάτιστα

1 Ιουλίου 2025
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Μεγάλος χαμένος οι έντιμοι αγρότες από τις δημοσιονομικές επιπτώσεις του σκανδάλου ΟΠΕΚΕΠΕ»

1 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Νέος Κ.Ο.Κ. : Η χρήση προστατευτικού κράνους στο επίκεντρο των ελέγχων της Ελληνικής Αστυνομίας

1 Ιουλίου 2025
Μαθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης

Μαθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής του Τμήματος Τροχαίας Κοζάνης

1 Ιουλίου 2025
Πρόγραμμα “Μαριέττα Γιαννάκου”:  Εντός του Ιουνίου ξεκινούν εργασίες  ανακαίνισης και αναβάθμισης του 1ου Ημερήσιου Γυμνασίου Γρεβενών

Ηλεκτρονικές Αιτήσεις Εγγραφής, Ανανέωσης και Μετεγγραφής στο 1ο Ημερήσιο ΕΠΑ.Λ. Γρεβενών

1 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 2 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: ‘Ερημος Νεβάδα: Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα

sierafm by sierafm
13 Ιουλίου 2020
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
7
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Η γη και οι άνθρωποι είναι οι βασικοί αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου, όλα τα άλλα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Αυτή είναι βασική αρχή όπου συναντώνται η πολιτική με την επιστήμη και την Ιστορία.

Οι πολίτες πρέπει να γνωρίζουν πώς παίρνονται οι σημαντικές αποφάσεις που θα επηρεάσουν τη ζωή τους. Είναι μια βασική αρχή της δημοκρατίας και στις μέρες μας θεμελιώδης· όταν αγνοείται, προκαλούνται συνέπειες απρόβλεπτες.

Η κλιματική αλλαγή είναι αναμφίβολα το μεγαλύτερο παγκόσμιο πρόβλημα και δεν αντιμετωπίζεται σε μία μόνο ήπειρο ή χώρα και κατά μείζονα λόγο σε μία μόνο περιοχή. Είναι μια αδιαμφισβήτητη επιστημονική αρχή.

Η γη και οι άνθρωποι είναι οι βασικοί αναπτυξιακοί πόροι κάθε τόπου, όλα τα άλλα είναι ανθρώπινα δημιουργήματα. Αυτή είναι βασική αρχή όπου συναντώνται η πολιτική με την επιστήμη και την Ιστορία.

Οι πιο πάνω αρχές δεν έχουν ιδιαίτερη σχέση μεταξύ τους, δίνουν όμως όλες μαζί και η καθεμία χωριστά το μέτρο ενός διαφαινόμενου προβλήματος σε μια περιοχή της χώρας που αυτές τις ώρες δοκιμάζεται σκληρά.

Στη ΡΑΕ έχουν κατατεθεί 300 αιτήσεις για τοποθέτηση φωτοβολταϊκών στον άξονα Κοζάνη-Φλώρινα συνολικής ισχύος 6 GW. Στην περιοχή δηλαδή όπου πρόκειται να εφαρμοστεί η πιο βίαιη απολιγνιτοποίηση πανευρωπαϊκά συνωστίζονται «επενδυτές», με τη ΔΕΗ να σέρνει πρώτη τον χορό προγραμματίζοντας εκεί 2 GW.

Κανένας σοβαρός άνθρωπος δεν ισχυρίζεται ότι τυχόν υλοποίηση τέτοιων εγκαταστάσεων θα ωφελήσει οποιονδήποτε άλλον εκτός από τις εταιρείες Φ/Β. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η αιτούμενη ισχύς δεσμεύει πάνω από 80.000 στρέμματα παραγωγικής γης. Πρόκειται για έκταση που με οργανωμένο σχέδιο γεωργίας και μεταποίησης μπορεί να εξασφαλίσει χιλιάδες θέσεις απασχόλησης, ό,τι χρειάζεται δηλαδή η περιοχή που οδηγείται στην απώλεια 25.000 θέσεων εργασίας.

Ο πληθωρισμός των αιτήσεων δεν είναι τυχαίος:

– Το κόστος επιδότησης των ΑΠΕ, λόγω της υψηλής αποζημίωσης των Φ/Β είναι 1,8 δισ. ευρώ και βαίνει αυξανόμενο. Και τούτο διότι, ενώ εξαγγέλθηκε ότι στο μέλλον οι ΑΠΕ θα συμμετέχουν με όρους αγοράς, συνεχίζονται οι διαγωνισμοί στους οποίους ξένοι επενδυτές κατοχυρώνουν σημαντικά υψηλές εγγυημένες τιμές.

– Η απουσία χωροταξικού για την ανάπτυξη των ΑΠΕ καθιστά πρακτικά μοναδικό κριτήριο επιλογής, από την πλευρά των επενδυτών, τη δυνατότητα άμεσης σύνδεσής τους με το δίκτυο ΗΕ, κάτι που στον άξονα Κοζάνη-Πτολεμαΐδα-Φλώρινα προσφέρεται απλόχερα.

Από αυτή την πραγματικότητα πηγάζει η ανησυχία για την περιοχή και επιτείνεται από την ανυπαρξία κυβερνητικού σχεδίου έναν χρόνο μετά την εξαγγελία της απολιγνιτοποίησης.

Τυχόν πραγμάτωση των 6 GW μετατρέπει σε έρημο Νεβάδα την περιοχή. Είναι εθνικό έγκλημα και πρέπει εδώ και τώρα να σταματήσει.

Η πρότασή μου είναι να κάνουμε τη Δυτική Μακεδονία προπύργιο ενεργειακής δημοκρατίας με καθολική εφαρμογή του «Εξοικονομώ» στα 80.000 κτίρια της Περιφέρειας, καθιστώντας όλους τους κατοίκους της αυτοπαραγωγούς.

Είναι μια εμβληματική πρόταση που δημιουργεί οικονομίες κλίμακας σε κάθε νοικοκυριό, δίνει ισχυρή αναπτυξιακή ώθηση και αναβαθμίζει το ενεργειακό brand name της περιοχής που μπαίνει έτσι στην πρωτοπορία των ενεργειακών αλλαγών.

Πρόκειται ουσιαστικά για πιλοτική εφαρμογή που επιβάλλεται να επεκταθεί παντού, δεδομένου ότι η πλήρης απανθρακοποίηση απαιτεί ανάπτυξη 30 GW ΑΠΕ στη χώρα.

Η παραγωγή της ενέργειας στη νέα εποχή δεν μπορεί να είναι υπόθεση μιας ολιγαρχίας ούτε των Γερμανών, όπως λέει ο Πρωθυπουργός στη συνέντευξή του στην «Bild», μπορεί να γίνει υπόθεση του κάθε πολίτη. Οσο αποφασιστικά οφείλουμε να δράσουμε στο μέτωπο της κλιματικής αλλαγής άλλο τόσο πρέπει να παλέψουμε στο άλλο μεγάλο μέτωπο της εποχής που είναι οι ανισότητες.

Ο ήλιος βγαίνει για όλον τον κόσμο!

Ο κ. Πάρις Κουκουλόπουλος είναι πρώην βουλευτής, πρώην δήμαρχος Κοζάνης.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Απόφοιτη του Λυκείου Σιάτιστας γράφει στο alfavita.gr για τις πανελλαδικές του 2020 και τη χρονιά που πέρασε

Next Post

Μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 στην εστίαση και διασκέδαση

Next Post
ΠΑΝΣΕΚΤΕ

Μείωση ενοικίου 40% και για τους μήνες Ιούλιο και Αύγουστο του 2020 στην εστίαση και διασκέδαση

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Στάθης Κωνσταντινίδης· «Κανονικά η ΠΕ Κοζάνης στο Καθεστώς των Περιοχών Ειδικής Ενίσχυσης του Αναπτυξιακού Νόμου.
  • Τροχαίο ατύχημα στο δρόμο προς Πετρανά, στο ύψος της αντιπροσωπείας της ΒΜW-“Τούμπαρε” αυτοκίνητο
  • Οζίδια φωνητικών χορδών
  • Εορδαία: Βρήκαν κατασπαραγμένα τα πουλερικά τους – Διαμαρτυρίες κατοίκων για καταστροφές από αρκούδες
  • Τροχαίο στην Εγνατία στο ύψος της Καλαμιάς. Φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr