• Latest
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η ταλαντούχος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

8 Φεβρουαρίου 2021
Δήμος Κοζάνης: Κλειστό το ένα ρεύμα της οδού Γεωργίου Σαραντάρη λόγω εργασιών του «Cut and Cover» – Παράκαμψη από την οδό Γιάννη Ψυχάρη – Προσοχή στη σήμανση

Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025

12 Ιουλίου 2025
Γιάννης Κοκκαλιάρης στο συνέδριο της ΚΕΔΕ: “Η Ενεργειακή Δημοκρατία πρέπει να φτάνει μέχρι το τελευταίο χωριό” – Βίντεο

Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε

12 Ιουλίου 2025
ΒΕΝΖΙΝΗ

«Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια

12 Ιουλίου 2025
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως

12 Ιουλίου 2025
παχυσαρκια διαιτα

Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

12 Ιουλίου 2025
Στο νοσοκομείο 12χρονη μετά από πτώση από ταράτσα

Οδηγός φορτηγού χτύπησε με σκεπάρνι στο κεφάλι συνάδελφό του για το ποιος θα ξεφορτώσει πρώτος

12 Ιουλίου 2025
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Γάλλος τουρίστας κατήγγειλε ότι τον βίασε 24χρονος Έλληνας

12 Ιουλίου 2025
νοσοκομειο

«Έφυγε στα χέρια μου με υπογραφές γιατρών»: Ξεσπά η μητέρα 13χρονης που πέθανε αφότου ιατροδικαστής δεν είδε κακοποίηση

12 Ιουλίου 2025

Χαλκιδική: Οι 6 εγκληματικές παραλείψεις πίσω από το δυστύχημα στο λούνα παρκ

12 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio 2η μέρα.  Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη.  Βίντεο

Fiesta Voio 2η μέρα. Μαρίνα Σάττι και Ελεωνόρα Ζουγανέλη. Βίντεο

12 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

Κοζάνη: Πολεμικό υλικό του Β’ Παγκοσμίου πολέμου βρέθηκε στην Λευκοπηγή. Βίντεο

11 Ιουλίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 75χρονου για τη φωτιά στο Δρέπανο

Κοζάνη: Υψηλό πρόστιμο και ποινή φυλάκισης 10 μηνών με αναστολή στον 75χρονο για την φωτιά στο Δρέπανο

11 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 12 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πάρις Κουκουλόπουλος: Η ταλαντούχος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ

sierafm by sierafm
8 Φεβρουαρίου 2021
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Αμετανόητη συνεχίζει η κ. Πέρκα στο ζήτημα του σιδηροδρόμου, όπου αντί απαντήσεων σε απλά ερωτήματα διολισθαίνει στο μέγα ατόπημα υποτίμησης της νοημοσύνης των πολιτών.

Η βουλευτής ισχυρίζεται ότι η γραμμή Κοζάνη-Καλαμπάκα με χρηματοδότηση 800 εκ ευρώ κακώς είχε συμπεριληφθεί στο Στρατηγικό Πλαίσιο Επενδύσεων ( ΣΠΕΜ ) το 2014 γιατί το έργο ανήκει σε κατηγορία έργων που πρέπει να ολοκληρωθούν το 2050. Μάλιστα, μας ενημερώνει ότι θα πληρώναμε βαριά πρόστιμα παραβίασης του κανονισμού στην Ε.Ε. αν δεν διορθώναμε το λάθος.

Χωρίς υπερβολή ζητάει και τα εύσημα όλων μας γιατί επανέφερε την ευρωπαϊκή κανονικότητα και γλιτώσαμε τα χειρότερα.

Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια και την απάντηση τη δίνει το ίδιο το ΣΠΕΜ του ΣΥΡΙΖΑ (Ιούνιος 2019) στη διαμόρφωση του οποίου προφανώς συμμετείχε ως Γ.Γρ. Υποδομών.

 

– Ο εθνικός κατάλογος σιδηροδρομικών έργων από 33 έργα προϋπολογισμού 3,9 δις ευρώ το 2014  με την αναθεώρηση ΣΥΡΙΖΑ έφτασε στα 53 έργα με προϋπολογισμό 6,8 δις ευρώ. Το μόνο μεγάλο έργο που απουσιάζει στο νέο κατάλογο είναι το δικό μας έργο.

 

-Στη λίστα 2019 τα περισσότερα έργα που έχουν προστεθεί είναι παντελώς άσχετα με το κεντρικό  δίκτυο, από τις  γραμμές Πάτρα-Πύργος, Καλαμάτα-Κυπαρισσία μέχρι και τον προαστιακό Θεσσαλονίκη-Σκύδρα. Με το φοβερό σκεπτικό της κυρίας Πέρκα αναμένονται τεράστια πρόστιμα στη χώρα από την Ε.Ε.

 

-Η μεγέθυνση του εθνικού καταλόγου έργων ουδόλως σχετίζεται με το ενδιαφέρον του ΣΥΡΙΖΑ για το σιδηρόδρομο. Το ΣΠΕΜ μας ενημερώνει ότι η υλοποίηση σιδηροδρομικών έργων το 2015-19 έφτασε μόλις τα 37 εκ ευρώ.

Άλλα κόλπα κρύβονται πίσω από τη διόγκωση του καταλόγου, αλλά αυτό είναι άσχετο με το θέμα μας που είναι οι υποδομές στη Δυτική Μακεδονία.

Για να γνωρίζουν οι πολίτες, χωρίς τις περικοκλάδες και τις κουτοπονηριές που μετέρχεται η βουλευτής, παραθέτω τα στοιχεία του έργου που ενδιαφέρει όλους τους Δυτικομακεδόνες.

 

  1. Η σιδηροδρομική σύνδεση της Δυτικής Μακεδονίας με τα λιμάνια Πειραιά και Ηγουμενίτσας και η δημιουργία παράλληλα εμπορευματικού σταθμού στα Κοίλα, είναι η πιο νευραλγική υποδομή για το μέλλον της περιφέρειας μας. Αυτή η απλή διαπίστωση ορίζει με απόλυτο τρόπο την ιεράρχηση του έργου τόσο σε περιφερειακό όσο και σε εθνικό επίπεδο.
  2. Η συγχρηματοδότηση οποιουδήποτε έργου μεταφορών από την Ε.Ε. έχει ως βασική προϋπόθεση την ένταξη του στα διευρωπαϊκά δίκτυα μεταφορών κάτι που για το συγκεκριμένο πιο πάνω έργο έχει συντελεστεί προ πολλού.
  3. Προτεραιότητα στην υλοποίηση έργων μεταφορών έχει παντού στην Ε.Ε. το λεγόμενο κεντρικό δίκτυο και από τα έργα του λεγόμενου εκτεταμένου δικτύου αυτά που προτείνονται από κάθε Κράτος Μέλος μέσω του Στρατηγικού Πλαισίου Επενδύσεων Μεταφορών ( ΣΠΕΜ ) και χαρακτηρίζονται ως έργα κοινού ενδιαφέροντος με την ΕΕ όπως έγινε και ισχύει για το ίδιο έργο.
  4. Ισχυρό στοιχείο τεκμηρίωσης της σημαντικότητας του έργου αποτέλεσε αναμφίβολα ότι η Κοζάνη είναι η μόνη πόλη της Δυτικής Μακεδονίας που αναφέρεται στο δίκτυο των πόλεων-Κόμβων Κεντρικού και Εκτεταμένου Δικτύου της Ευρωπαϊκής Ένωσης. (Παράρτημα II του κανονισμού). Ανάλογης σημασίας ήταν και η ωριμότητα του έργου σε επίπεδο μελέτης και των απαραίτητων εγκρίσεων.
  5. Στο Ελληνικό ΣΠΕΜ που υποβλήθηκε στην Ε.Ε. το 2014 αναφέρεται ρητά ότι στον 1ο τομέα δράσης το βάρος θα δοθεί στα έργα ολοκλήρωσης-αναβάθμισης-ηλεκτροκίνησης της βασικής γραμμής Πάτρα-Αθήνα-Θεσσαλονίκη-Προμαχώνας και «….Παράλληλα προωθείται η  υλοποίηση της νέας σιδηροδρομικής γραμμής Καλαμπάκα-Κοζάνη, ώστε να προωθηθεί ο σχηματισμός σιδηροδρομικού δικτύου και περιλαμβάνονται δράσεις αναβάθμισης/συντήρησης του δικτύου ΔΕΔ-Μ σε εντοπισμένα τμήματα».

5.Η ως άνω διατύπωση επαναλαμβάνεται στην αναθεώρηση του ΣΠΕΜ (Ιούνιος 2019) με τη διαφορά ότι η χρηματοδότηση του έργου που είχε το  ΣΠΕΜ 2014 εξαφανίζεται στην αναθεώρηση.

Αυτή η εξαφάνιση είναι το σημείο διαφωνίας μας με την κυρία Πέρκα και είναι κορυφαίας σημασίας, αφενός γιατί το ποσό που έκανε φτερά ανέρχεται στα 800 εκ ευρώ, αφετέρου και κυρίως  γιατί αφορά έργο στρατηγικής σημασίας για το μέλλον του τόπου. Το έργο παρέμεινε στο πρόγραμμα χωρίς λεφτά για τον απλό λόγο ότι οι αρμόδιοι της περιόδου 2015-19, ΣΥΡΙΖΑ στο σύνολο τους, ζήτησαν αλλαγές στο σχεδιασμό οι οποίες έμειναν στα χαρτιά γιατί κανένας δεν έτρεχε πίσω από το έργο για να το κινήσει, ούτε καν η κυρία Πέρκα ως Γ.Γρ. Μεταφορών.

Αντί να ζητήσει συγνώμη από τους πολίτες γιατί αδιαφόρησε για ένα νευραλγικό έργο αρμοδιότητας της προτιμά να μας δέσει τα μάτια για να μη βλέπουμε την πραγματικότητα. Με τί ανάστημα άραγε θα σταθεί μετά από όλα αυτά στην επίθεση που δέχεται η περιοχή; Το ερώτημα δεν είναι ρητορικό, αλλά εντελώς συγκεκριμένο, Η σημερινή κυβέρνηση στο ΣΔΑΜ που ενέκρινε για την περιοχή δεν αναφέρεται καθόλου στο σιδηρόδρομο και η βουλευτής εμφανίζεται ως αυτόκλητη υπερασπιστής της επιλογής αυτής καθώς πασχίζει να μας πείσει ότι το έργο πρέπει να περιμένει, αλλιώς θα μας ρίξουν…πρόστιμα. Για να καλύψει τις δικές της ευθύνες και του κόμματος της, συνειδητά ή όχι, δεν έχει καμία σημασία, γίνεται συνεργός της σημερινής κυβέρνησης στην ερημοποίηση της περιοχής.

Ακριβώς όπως στην ταινία «Ο ταλαντούχος κύριος Ρίπλεϊ» όπου η προσπάθεια συγκάλυψης ενός φόνου καταλήγει σε ένα δεύτερο από τον ίδιο δράστη. Ευχαριστούμε. πολύ, αλλά δεν θα πάρουμε.

Tags: ΚΟΥΚΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ
Previous Post

Πέντε νέα μέτρα στήριξης: 1,5 δισ. ευρώ μέσω επιστρεπτέας 6 και 7 -Πλήρης απαλλαγή ενοικίου τον Μάρτιο

Next Post

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις των ΙΒΑΝ

Next Post
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Εκπνέει η προθεσμία για τις δηλώσεις των ΙΒΑΝ

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην οδό Μεγάλου Αλεξάνδρου για το Ανοικτό Κέντρο Εμπορίου (OPEN MALL) στις 14 και 15 Ιουλίου 2025
  • Μαζί για την Κοζάνη: Αρκετά, κ. Μαλούτα. Όσο και να προσπαθείτε να σώσετε το προσωπικό σας αφήγημα, θα είμαστε εδώ να σας υπενθυμίζουμε τι κάνατε και κυρίως τι δεν κάνατε
  • «Λουκέτο» σε τρία πρατήρια βενζίνης για δυο χρόνια
  • ΔΥΠΑ: Νέες ειδικότητες στις Επαγγελματικές Σχολές Μαθητείας με αμοιβή μέχρι 624 ευρώ μηνιαίως
  • Υπ. Υγείας: Δωρεάν φάρμακα για την παχυσαρκία από τον Σεπτέμβριο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Xri στο Σιάτιστα: Λαμπάδιασε αυτοκίνητο στο πάρκινγκ του Γυμνασίου
  2. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  3. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  4. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  5. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr