• Latest
ΦΑΓΗΤΟ

Πέντε μυστικά για να μην παχύνετε στην καραντίνα

10 Νοεμβρίου 2020
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»

17 Δεκεμβρίου 2025
κωστας ντιος

Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»

17 Δεκεμβρίου 2025
Νικόλαος Λυσσαρίδης

Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

17 Δεκεμβρίου 2025
Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ

17 Δεκεμβρίου 2025
Συγκρότηση σε σώμα του νέου Δ.Σ. του Γεωπονικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης

Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

17 Δεκεμβρίου 2025
Συλλυπητήρια από το σωματείου “ΦΙΛΟΙ ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΗΣ ΑΡΧΙΤΕΚΤΟΝΙΚΗΣ – ΑΝΘΗ ΤΗΣ ΠΕΤΡΑΣ” για τον Πενταλοφίτη μάστορα Κώστα Ταρνανά

Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου Γρεβενών για την απώλεια του Στέλιου Ψευτογκά

17 Δεκεμβρίου 2025
Σιάτιστα: Ίδρυμα Δημητρίου  και Θεολογίας Τσιστοπούλου – Χρηματική ενίσχυση σε αριστούχους αποφοίτους Λυκείων

Ο Δήμος Βοΐου τιμά την επιθυμία του Ευεργέτη Γεωργίου Καραγιάννη, δίνοντας και φέτος υποτροφίες σε φοιτητές

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Η ΔΕΗ παρακάμπτει επιχειρήσεις της περιοχής

17 Δεκεμβρίου 2025
ΤΣΑΙ

7 τροφές και ροφήματα με περισσότερα αντιοξειδωτικά από το πράσινο τσάι

17 Δεκεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος ζητά από την κυβέρνηση να αποσύρει το σχέδιο νόμου που φαλκιδεύει το δικαίωμα της συλλογικής διαπραγμάτευσης

Συνέντευξη Προέδρου ΣΠΑΡΤΑΚΟΥ στην τηλεόραση FLASH

17 Δεκεμβρίου 2025
ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

ΑΝΑΒΟΛΗ της εκδήλωσης “Γουρουνοχαρά Γρεβενών 2025.

17 Δεκεμβρίου 2025
Ανακαίνιση σπιτιών

Νέο «Ανακαινίζω»: Πλήρης ανακαίνιση του σπιτιού – Ποιες «δουλειές» θα περιλαμβάνει

17 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 17 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε μυστικά για να μην παχύνετε στην καραντίνα

sierafm by sierafm
10 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΦΑΓΗΤΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πέντε συμβουλές για να διατηρήσετε το βάρος σας σταθερό κι ας είστε συνέχεια μέσα στο σπίτι.

1. Μην ξεχνάτε να ζυγίζεστε

Ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος να διατηρείτε το βάρος σας υπό έλεγχο είναι με το να ζυγίζεστε μία φορά την εβδομάδα. Κάποιοι άνθρωποι συνηθίζουν να ζυγίζονται σε καθημερινή βάση, μια συνήθεια που είναι αρκετά εμμονική και αγχωτική. Άλλωστε, η διαφορά στο βάρος σας από τη μία ημέρα στην άλλη, έχει να κάνει με τα υγρά που έχετε πάρει ή χάσει και όχι με το λίπος.

Καλό είναι να ζυγίζεστε μόλις ξυπνήσετε, προτού πιείτε νερό ή φάτε κάτι και αφού έχετε επισκεφτεί την τουαλέτα. Τότε η ζυγαριά δείχνει το πραγματικό σας βάρος, καθώς το στομάχι σας είναι ακόμα άδειο από τον  ύπνο.

Το νούμερο της ζυγαριάς είναι ένας ρεαλιστικός δείκτης για το αν και κατά πόσο έχετε παχύνει και σίγουρα αποτελεί ένα «καμπανάκι» που μπορεί να σας οδηγήσει σε πιο υγιεινές διατροφικές επιλογές.

2. Επιλέξτε έξυπνα τα σνακ σας

Στην παρούσα φάση δε θα σας πούμε να καταπιεστείτε ώστε να σταματήσετε το νευρικό τσιμπολόγημα, αφού ήδη καταπιέζεστε αρκετά με το να μένετε συνέχεια μέσα στο σπίτι. Αυτό που θα σας πούμε όμως είναι να επιλέγετε έξυπνα τα σνακ σας.

Όλα ξεκινάνε φυσικά με τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ: αποφύγετε τα συσκευασμένα, υψηλά επεξεργασμένα τρόφιμα και γεμίστε το καρότσι σας με άφθονα φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Αν δεν έχετε στο σπίτι σας τρόφιμα-πειρασμούς, δεν πρόκειται να τους ορμήξετε στην πρώτη λιγούρα. Έτσι, αν θελήσετε κάτι γλυκό, αντί να φάτε ένα κουτί μπισκότα, θα πρέπει να περιοριστείτε σε ένα γιαούρτι με μέλι και ξηρούς καρπούς. Πιστέψτε μας, είναι πιο νόστιμο από όσο νομίζετε!

3. Γυμναστείτε

Το γεγονός ότι τα γυμναστήρια έχουν κλείσει δε σημαίνει ότι πρέπει να σταματήσετε να γυμνάζεστε. Μάλιστα, τώρα είναι που έχετε ακόμη μεγαλύτερη ανάγκη τη σωματική άσκηση και την εκτόνωση, αφού περνάτε όλη την ημέρα σας στο σπίτι.

Σε περίπτωση που έχετε όργανα γυμναστικής, είναι μια καλή ευκαιρία να σταματήσετε να κρεμάτε σε αυτά τα ρούχα σας και να αρχίσετε να τα χρησιμοποιείτε. Διαφορετικά, διαλέξτε μερικά από τα workouts που σας προτείνουμε και κάψτε θερμίδες χωρίς καν να βγείτε από το σπίτι.

4. Μείνετε ενυδατωμένη

Μπορεί το νερό να μην έχει κάποια μαγική ιδιότητα αδυνατίσματος, έχει σίγουρα όμως την ιδιότητα να επιφέρει το αίσθημα κορεσμού. Άλλωστε, είναι εντυπωσιακά συνηθισμένο να μπερδεύουμε τη δίψα με την πείνα, επομένως η κατανάλωση νερού κατά τη διάρκεια της ημέρας μπορεί να περιορίσει τις ξαφνικές λιγούρες και κατ΄ επέκταση να οδηγήσει σε μειωμένη κατανάλωση θερμίδων.

Συνδυαστικά με το νερό, δοκιμάστε να πίνετε τα αρωματικά βότανα της αρεσκείας σας και οι λιγούρες σας θα περιοριστούν σημαντικά. Την επόμενη φορά, λοιπόν, που θα επιθυμήσετε ένα κομμάτι σοκολατόπιτα, προσπαθήστε πρώτα να πιείτε μια κούπα τσάι με μέλι.

5. Αποφύγετε το delivery

Ναι, ξέρουμε ότι η ζεστή πίτσα συνοδεύει ιδανικά την αγαπημένη σας ταινία και τη χαλάρωση στον καναπέ, όμως τα έτοιμα γεύματα εκτός από πλούσια σε γεύση είναι και πλούσια σε θερμίδες. Τώρα που έχετε περισσότερο ελεύθερο χρόνο από ό,τι συνήθως, βρείτε μερικές υγιεινές συνταγές που θα θέλατε να δοκιμάσετε και μπείτε στην κουζίνα.

Αν πάλι το μαγείρεμα σας φαίνεται μαρτύριο, προτιμήστε να παραγγείλετε λιγότερο παχυντικά πιάτα, όπως σαλάτες, ψητό κοτόπουλο, μπιφτέκια γαλοπούλας ή καλαμάκια κοτόπουλο.

Πηγή:in.gr

Previous Post

Κατάθλιψη : Ποια είναι τα σημάδια που δεν πρέπει να αγνοήσετε;

Next Post

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας εύχεται καλό ταξίδι και Καλό Παράδεισο στον κ. Γεώργιο Βουχάρα

Next Post
Πένθος

Το Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών (ΚΕ.Π.ΚΑ.) Δυτικής Μακεδονίας εύχεται καλό ταξίδι και Καλό Παράδεισο στον κ. Γεώργιο Βουχάρα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Καλλιόπη Βέττα: «Οι αγρότες της Π.Ε. Κοζάνης ζουν σε μια μόνιμη ανασφάλεια κι έλλειψη προοπτικών»
  • Κώστας Ντιός: «Ο ζωγράφος είναι ένας μεσολαβητής. Μεταφέρει σφραγισμένες επιστολές αγνώστου περιεχομένου σε άγνωστους παραλήπτες που, ενδεχομένως, θα δεχτούν να τις παραλάβουν»
  • Απολογισμός Εκθέσεων 2024–2025 και Στρατηγική Εξωστρέφειας 2026 από την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
  • Στο 145% η τελική απορρόφηση του Leader που υλοποιήθηκε από την ΑΝΚΟ
  • Αγροτικές κινητοποιήσεις και ανάδειξη του έργου των γεωπόνων ως βασικών συμπαραστατών του αγροτικού κόσμου

Πρόσφατα σχόλια

  1. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  2. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  3. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr