• Latest
μαλλια

Πέντε μύθοι για τα μαλλιά που δεν πρέπει να πιστεύετε

8 Νοεμβρίου 2020
αρκουδακι

Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!

6 Ιουλίου 2025
Αποσύρονται τον Σεπτέμβριο οι μονάδες 1 & 2 του ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου – Σχέδιο της ΔΕΗ για «λουκέτο» στο τέλος 2024 και σε Μελίτη, Μεγαλόπολη 4

Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ

5 Ιουλίου 2025
ΑΡΣΥ: Ανοιχτή επιστολή στο Περιφερειακό Συμβούλιο Δυτικής Μακεδονίας: Να ανακληθούν οι απολύσεις στο λιγνιτωρυχείο Αχλάδας

ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς

5 Ιουλίου 2025
Δρομολόγια για το Stranafest

Δρομολόγια για το Stranafest

5 Ιουλίου 2025
αιωροπτερισμος παραπεντε αλεξιπτωτο

Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

5 Ιουλίου 2025
Google

B2B Marketplace and Quick Logistics Tool on Globy

5 Ιουλίου 2025
Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

Έφυγε από τη ζωή ο Αθανάσιος Ζαγκουντίνος

5 Ιουλίου 2025
Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

Κάλεσμα του συλλόγου “Ποντοκώμη 1923” σε ανοιχτή συνέλευση των κατοίκων της Ποντοκώμης

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: 18χρονος αλλοδαπός μαχαίρωσε συνομήλικο του

5 Ιουλίου 2025
Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

Συνελήφθη 52χρονος  για διάθεση προς πώληση ελαιόλαδου αμφιβόλου ποιότητας

5 Ιουλίου 2025
Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

Fiesta Voio: Ο Bloody Hawk έρχεται το Σάββατο 12/07

5 Ιουλίου 2025
Ποδόσφαιρο

Ρεάλ Μαδρίτης – Ντόρτμουντ: Της έχει πάρει τον αέρα

5 Ιουλίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 6 Ιουλίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Πέντε μύθοι για τα μαλλιά που δεν πρέπει να πιστεύετε

sierafm by sierafm
8 Νοεμβρίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
μαλλια
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Οι μύθοι διαδίδονται από γενιά σε γενιά και από στόμα σε στόμα. Κάπως έτσι γίνονται τόσο διαδεδομένοι που καταλήγουμε να τους αποδεχόμαστε σαν επιστημονικό γεγονός, χωρίς φυσικά να ισχύουν στην πραγματικότητα. Ήρθε όμως η στιγμή να αποκαταστήσουμε την αλήθεια όσον αφορά τα μαλλιά μας.

Μύθος #1 – Το κούρεμα βοηθάει τα μαλλιά να μακρύνουν

Ενώ το συχνό κούρεμα είναι βασική προϋπόθεση για να έχετε υγιή μαλλιά χωρίς ψαλίδα, δεν χρειάζονται υπερβολές. Σίγουρα θα έχετε ακούσει κι εσείς τον διαδεδομένο μύθο ότι το συχνό κούρεμα κάνει τα μαλλιά να μακραίνουν πιο γρήγορα, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει στην πραγματικότητα.

Αν ο στόχος σας είναι να μακρύνουν τα μαλλιά σας, φροντίστε να τα κρατάτε ενυδατωμένα και να αποφεύγετε τα καυτά εργαλεία styling, ώστε στη συνέχεια να μπορείτε να κουρεύετε μόνο τις άκρες τους, περίπου ανά 6 εβδομάδες.

Μύθος #2 – Το σωστό προϊόν μπορεί να «θεραπεύσει» την ψαλίδα

Οι ταλαιπωρημένες άκρες δεν πρόκειται να φύγουν από μόνες τους, όσα ακριβά προϊόντα περιποίησης κι αν εφαρμόσετε. Ο μόνος τρόπος να απαλλαγείτε από την ψαλίδα είναι το κούρεμα, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι ανάγκη να καταλήξετε με καρέ. Μερικά εκατοστά κούρεμα αρκούν, ανάλογα πάντα με την κατάσταση της τρίχας σας.

Τα προϊόντα περιποίησης μπορούν ωστόσο να αποτρέψουν την εμφάνιση της ψαλίδας και να ενισχύσουν την υγεία των μαλλιών σας.

Μύθος #3 – Το συχνό λούσιμο βλάπτει τα μαλλιά

Το λούσιμο των μαλλιών είναι περίπλοκο. Αν λούζεστε λιγότερο συχνά, δείχνετε σαν να σας έχουν ρίξει λάδι στο κεφάλι. Αν λούζεστε πιο συχνά, δείχνετε σαν να σας διαπέρασε ηλεκτρικό ρεύμα. Το να βρείτε τη μέση λύση μπορεί να αποδειχθεί δύσκολη διαδικασία. Ωστόσο, υπάρχουν ορισμένοι παράγοντες που καθορίζουν το πόσο συχνά πρέπει να λούζεστε. Ο τύπος και η ποιότητα της τρίχας σας, η λιπαρότητα του τριχωτού της κεφαλής σας, ο τρόπος ζωής σας, η φυσική σας δραστηριότητα και η χρήση προϊόντων styling επηρεάζουν την ανάγκη σας για λούσιμο.

Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι οι άνθρωποι που γυμνάζονται ή/και ιδρώνουν μέσα στην ημέρα, καλό είναι να λούζονται καθημερινά με ένα απαλό σαμπουάν, ενώ οι άνθρωποι που έχουν μαλλιά με όγκο και ξηρό δέρμα μπορούν να παραλείψουν το λούσιμο για λίγες ημέρες. Δεν υπάρχει, λοιπόν, ένας συγκεκριμένος κανόνας σχετικά με το κάθε πότε πρέπει να λούζεστε. Γενικά καλό είναι να λούζεστε όταν οι ρίζες των μαλλιών σας αρχίζουν να δείχνουν λιπαρές.

Αν έχετε λιπαρές ρίζες, δοκιμάστε ένα εξειδικευμένο σαμπουάν, το οποίο μπορεί να περιορίσει την ανεπιθύμητη λιπαρότητα και να βελτιώσει την ποιότητα της τρίχας σας. Μια έξυπνη λύση για τις γυναίκες με λιπαρά μαλλιά, είναι η χρήση του dry shampoo. Έτσι, θα μπορέσετε να αποφύγετε το καθημερινό λούσιμο.

Μύθος #4 – Πρέπει να βουρτσίζουμε τα μαλλιά μας 100 φορές την ημέρα

Είτε σας το είχε πει η γιαγιά σας είτε σας είχαν επηρεάσει εκείνες οι επικές σκηνές από το «Μικρό σπίτι στο λιβάδι»  είναι πιθανό να έχετε ακούσει την παραπάνω πεποίθηση κατά τη διάρκεια της ζωής σας και ναι, είναι 100% ψευδής! Ενώ το βούρτσισμα είναι απαραίτητο, γιατί διανέμει τα φυσικά έλαια ομοιόμορφα κατά μήκος της τρίχας και διεγείρει τη μικροκυκλοφορία του τριχωτού, τα 100 βουρτσίσματα είναι υπερβολικά. Περιοριστείτε λοιπόν στα 5-10 απαλά βουρτσίσματα με μια ειδική βούρτσα που ξεμπερδεύει τα μαλλιά χωρίς να τα «τραυματίζει».

Μύθος #5 – Αν βγάλουμε μια λευκή τρίχα με τσιμπιδάκι, στη θέση της θα εμφανιστούν δύο λευκές τρίχες

Τα λευκά μαλλιά είναι θέμα κληρονομικότητας και ηλικίας και όχι, αν βγάλετε μια λευκή τρίχα με τσιμπιδάκι, δεν θα πολλαπλασιαστούν τα λευκά σας ως δια μαγείας. Και πάλι όμως καλό είναι να μην την ξεριζώνετε, γιατί μπορεί να τραυματίσετε τον θύλακα της τρίχας και να μην ξαναβγεί η τρίχα.

Πηγή:in.gr

Tags: ΜΑΛΛΙΑ
Previous Post

Αποζημίωση 800 ευρώ: Πότε θα πληρωθούν οι εργαζόμενοι σε αναστολή – Τι ισχύει για πληττόμενες επιχειρήσεις

Next Post

Το νέο διοικητικό συμβούλιο των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Next Post
Γουνοφόρα ζώα μίγκ

Το νέο διοικητικό συμβούλιο των εκτροφέων γουνοφόρων ζώων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

FIESTA VOIO NEW (2)

Πρόσφατα άρθρα

  • Προσωρινό «λουκέτο» σε αρχαιολογικό χώρο στην Καστοριά – Αρκούδα έκανε… κατάληψη με τα αρκουδάκια της!
  • Ηλεκτρική ενέργεια: Τα δύο ρεκόρ στο λιγνίτη και στις περικοπές ΑΠΕ
  • ΑΡΔΥ: Ψήφισμα στήριξης Διωκόμενων αγωνιστών, αγροτοκτηνοτρόφων Κστοριάς
  • Δρομολόγια για το Stranafest
  • Ξεκίνησαν οι πτήσεις του Greek Championship Servia – Olympus Open 2025

Πρόσφατα σχόλια

  1. Στην Ελλάδα δεν υπάρχει μόνο ποδόσφαιρο: Η ποδηλασία κατακτά τους φιλάθλους - SieraFM στο 3ος ο Δημήτρης Σελέτης στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ορεινού Δρόμου στο Καρπενήσι. Βίντεο
  2. Χαρά στο Δήμος Γρεβενών: «ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ 2025» -Το πρόγραμμα της 1ης περιόδου
  3. Σάκης στο Συνεδρίαση με ερώτηση για το κόστος συνδέσεων αερίου στη Γαλατινή. Βίντεο
  4. Βασιλω στο Προσλήψεις 3 ατόμων στο ΠΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
  5. ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ στο Ο Δήμος Κοζάνης απαγορεύει ποδήλατα, πατίνια & μπάλες στην κεντρική πλατεία
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr