• Latest
ΠΕΤΣΑΣ

Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακίνηση σε άλλη Περιφέρεια – Τι ισχύει για τις καφετέριες και τα sms

8 Δεκεμβρίου 2020
Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Μ.Π.Σ Γαλατινής

Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων

17 Νοεμβρίου 2025
Συμπτύξεις τμημάτων: Σε βάρος της δημόσιας εκπαίδευσης  η ακολουθούμενη πολιτική του Υπουργείου Παιδείας

Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;

17 Νοεμβρίου 2025
Γιάννης Κορεντσίδης

Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη

17 Νοεμβρίου 2025
φυσικο αεριο

Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες

17 Νοεμβρίου 2025
Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

17 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης  για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

Κοζάνη: Πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση με αφορμή την «Παγκόσμια Ημέρα Μνήμης για τα Θύματα Τροχαίων Ατυχημάτων» με τίτλο «Δρόμοι Ασφαλείς για Όλους»

17 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου 2025

17 Νοεμβρίου 2025
Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

Τελέστηκε από το Σύλλογο Σιατιστέων Αθηνών-Πειραιώς, τρισάγιο στην μνήμη των πεσόντων στη Μάχη της Σιάτιστας της 4ης Νοεμβρίου

17 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

17 Νοεμβρίου 2025
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα: «Το Πολυτεχνείο ζει, με τα μηνύματά του πάντα επίκαιρα, παρακινώντας μας να αγωνιστούμε για ένα καλύτερο μέλλον»

17 Νοεμβρίου 2025
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

157 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

17 Νοεμβρίου 2025
νερο

Τι συμβαίνει στο σώμα μας όταν δεν πίνουμε αρκετό νερό

17 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πέτσας: Ποιοι θα εξαιρεθούν για μετακίνηση σε άλλη Περιφέρεια – Τι ισχύει για τις καφετέριες και τα sms

sierafm by sierafm
8 Δεκεμβρίου 2020
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΕΤΣΑΣ
0
SHARES
1
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Διευκρινίσεις για τα όσα ανακοινώθηκαν τις προηγούμενες μέρες και στοιχεία για τις ανακοινώσεις που αναμένονται τις επόμενες ημέρες έδωσε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας. Μιλώντας στον ΑΝΤ1, είπε ότι “οριστικό είναι ότι θα παραμείνει κλειστή η εστίαση μέχρι και τις 7 Ιανουαρίου, κάτι που σημαίνει πως δεν θα ανοίξουν ούτε τα καφέ και τα εστιατόρια, ενώ τόνισε ότι «μας απασχολεί γιατί υπάρχει τόσο βραδεία πτώση του ιικού φορτιού».

Οι οριστικές ανακοινώσεις για το λιανεμπόριο, της εκκλησίες, τα κομμωτήρια αλλά και τις μετακινήσεις, αναμένονται στο τέλος της εβδομάδας, ξεκαθάρισε και σημείωσε πως θα υπάρξει χρόνος να προετοιμαστεί τα άνοιγμα της αγοράς. Όσον αφορά στη μετακίνηση με sms ο Στέλιος Πέτσας τόνισε ότι εξακολουθήσει να ισχύει και μετά την απελευθέρωση του λιανεμπορίου, η οποία θα γίνεται με την αποστολή ανάλογου κωδικού, ενώ για τα ψώνια σε διαφορετικούς δήμους είπε ότι θα επιτρέπονται.

Αυτό που δεν θα επιτραπεί όμως, είναι οι μετακινήσεις σε άλλες περιφέρειες, κυρίως δε για όσους έχουν εξοχικά. Από τον κανόνα θα εξαιρεθούν εργαζόμενοι σε άλλες περιφέρειες και φοιτητές, αφού όπως είπε ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος, θα υπάρξει πρόβλεψη για επανένωση οικογενειών.

«Ας προσπαθήσουμε να προσαρμοστούμε όλοι στη δύσκολη κατάσταση που δε μας επιτρέπει να δούμε τους γονείς ή τα παιδιά μας που είναι σε άλλες περιφέρειες», απάντησε για τους παππούδες που είναι μακριά από τα παιδιά και τα εγγόνια τους. Σημειώνοντας ότι συγκριτικά με το πρώτο lockdown η κίνηση είναι 20% πιο αυξημένη, τόνισε ότι, «σκοπός είναι ο περιορισμός των μετακινήσεων και η διασπορά της νόσου».

Σχετικά με την καραντίνα στην οποία θα υποχρεώνονται όσοι έρχονται από το εξωτερικό, είπε ότι θα μένουν στο σπίτι τους, ενώ εξήγησε ότι πρόκειται για μέτρο που σκοπό έχει την αποτροπή της μετακίνησης από την Ελλάδα προς το εξωτερικό, αφού χαρακτήρισε «λίγο υπερβολικό κάποιος να φύγει για Αυστρία ή Ελβετία, αν ανοίξουν τα χιονοδρομικά, αφού τα δικά μας είναι κλειστά». «Θα είναι διαφορετικά αυτά τα Χριστούγεννα», είπε σχετικά.

«Αν ανοίξει το λιανεμπόριο, φυσικά θα χρειαστεί να γίνει προσαρμογή στο ωράριο νυχτερινής κυκλοφορίας, πρώτον γιατί μπορεί να διευρυνθεί το ωράριο, για να μην υπάρξει συνωστισμός, δεύτερον για να υπάρχει χρόνος να επιστρέψουν στα σπίτια τους οι καταναλωτές», είπε σχετικά με την απαγόρευση της νυχτερινής κυκλοφορίας, που τώρα είναι από τις 21:00. Σε κάθε περίπτωση, πρόκειται για διεύρυνση που θα ισχύσει το διάστημα των γιορτών, που θα είναι και ανοιχτή η αγορά, που ως φαίνεται θα είναι από τις 14 Δεκεμβρίου έως τις 7 Ιανουαρίου. Άφησε πάντως ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξει ειδική πρόβλεψη για τις παραμονές και ανήμερα των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. «Θα το δούμε όπως πλησιάζουμε, θα το δούμε τις επόμενες ημέρες».

Ειδικά για τις Εκκλησίες είπε πως θα γίνουν ανακοινώσεις στο τέλος της εβδομάδας. «Δεν μπορεί να ανοίγει το λιανεμπόριο και να μείνουν κλειστές οι εκκλησίες. Αυτά είναι που θα συζητηθούν τις επόμενες 2-3 μέρες ώστε να ληφθούν αποφάσεις».

Ερωτηθείς για το σταδιακό άνοιγμα της αγοράς, αρνήθηκε να απαντήσει, είπε όμως ότι, «μπορεί αυτό να ήταν επιλογή στην αρχή όμως είμαστε πια πολύ κοντά στα Χριστούγεννα».

Όσον αφορά στο θέμα των τιμών των τεστ για κορονοϊό, είπε πως η ανατίμηση «είχε να κάνει με το κόστους του τεστ και όχι την παρεχόμενη υπηρεσία», ενώ σχετικά με το μειωμένο αριθμό τεστ που έγιναν τις τελευταίες μέρες, εκτίμησε ότι, «μπορεί να υπήρχε κάμψη, λόγω της ανατίμησης των τεστ» και εξέφρασε την ελπίδα ότι, «να έχει τελειώσει αυτό και να επανέλθουμε στα 30.000 τεστ τη μέρα»

Για την καταβολή των επιδομάτων είπε ότι “γίνονται προσπάθειες για να δίνονται νωρίτερα και όχι αργότερα τα επιδόματα. Θα επιφυλαχθώ για το κατά πόσο είναι εφικτό». «Το μόνο που θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας είναι ότι αυτή η προσπάθεια είναι τεράστια και πρωτοφανής. Δεν έχει βιώσει κανείς τέτοιο πράγμα», είπε για τον εμβολιασμό του πληθυσμού. Παραδέχθηκε ότι, υπάρχει σχεδιασμός για την διοχέτευση των εμβολίων στα 1018 κέντρα εμβολιασμού που έχουν προετοιμαστεί, που όπως είπε «είναι το βασικό». Και είπε ότι, «το βασικό πρόβλημα θα είναι να βρεθεί ο ρυθμός και το δεύτερο είναι το παράδειγμα, όπως είπε ο Πρωθυπουργός θα το κάνει πρώτος, για να δώσει το παράδειγμα».

«Κυνήγι και ψάρεμα συνδέεται συνήθως με περιφερειακή μετακίνηση και συνήθως δε γίνεται κατά μόνας», είπε ερωτηθείς για το αν μπορεί να επιτραπούν οι δύο δραστηριότητες και εξέφρασε την ελπίδα το θέμα να λυθεί σύντομα, είπε όμως, ότι «δεν είναι της ώρας».

«Το θέμα της ημέρας είναι το θέμα της απολιγνιτοποίησης που παρουσίασε ο Κωστής Χατζηδάκης. Χθες ανακοινώθηκε πακέτο 5 δις για το τι θα γίνει μετά το κλείσιμο των μονάδων της ΔΕΗ στη βόρεια Ελλάδα», τόνισε ο Στέλιος Πέτσας, ενώ σχετικά με το σενάριο αύξησης της τιμής στα τιμολόγια της ΔΕΗ είπε πως «υπήρχε προσπάθεια να συγκρατηθούν οι τιμές και νομίζω ότι αυτό θα έχει καλό αποτέλεσμα». Χαρακτήρισε «αδιάφορο» το πού μένει ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και είπε ότι είναι «άλλο να το θέτει κανείς με πολιτικά χαρακτηριστικά. Εκείνος το έθεσε. Τα υπόλοιπα ήρθαν στην επιφάνεια μετά από παρέμβαση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ».

Όσον αφορά στις εισηγήσεις της Επιτροπής είπε ότι, «στην Επιτροπή συμμετέχουν οι επιστήμονες για να λένε ελεύθερα την άποψή τους, όμως όποιος θέλει να επιρρίψει ευθύνες, να τις επιρρίψει στην κυβέρνηση, που παίρνει αποφάσεις» και ξεκαθάρισε πως «δεν υπήρξε εισήγηση για κλείσιμο της Θεσσαλονίκης νωρίτερα».

Τέλος, αναφερόμενος στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της Ευρώπης είπε πως είναι «ενθαρρυντικό ότι αντιλαμβάνονται την υποκριτική συμπεριφορά της Τουρκίας και επιτέλους είμαστε έτοιμοι να προχωρήσουμε σε κάτι πιο χειροπιαστό».

Πηγή: enikos.gr

 

 

Tags: ΣΤΕΛΙΟΣ ΠΕΤΣΑΣ
Previous Post

Ποια είναι τα αίτια της αϋπνίας και οι θεραπείες της

Next Post

Σε ποιους δήμους εντοπίζονται τα 55 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου για την Δυτική Μακεδονία

Next Post
κορονοιος

Σε ποιους δήμους εντοπίζονται τα 55 κρούσματα που ανακοινώθηκαν από τον ΕΟΔΥ την Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου για την Δυτική Μακεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Μορφωτικός πολιτιστικός σύλλογος Γαλατινής: Έναρξη εγγραφών χορευτικών τμημάτων
  • Το Νηπιαγωγείο έχει φτάσει στο 1…πόσο απέχει το 0;
  • Ευχαριστήριο Δημάρχου Καστοριάς, Γιάννη Κορεντσίδη
  • Φλώρινα: Παύση νέων ενεργοποιήσεων φυσικού αερίου εν μέσω χειμώνα από τις εταιρείες που είναι απλήρωτες
  • Υπογραφή σύμβασης εκπόνησης μελέτης για την προστασία και ασφάλεια του συστήματος ύδρευσης της Καστοριάς

Πρόσφατα σχόλια

  1. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr