• Latest

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

28 Ιουνίου 2019
Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού

Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού

19 Οκτωβρίου 2025
κτηνοτροφια προβατα

Νέα ευρηματική απάτη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Εικονικά «πάρε-δώσε» συγγενών και φίλων σε Σιάτιστα και Καστοριά

19 Οκτωβρίου 2025
Εσπερινός και Ακολουθία των Χαιρετισμών του Αγίου Δημητρίου την Πέμπτη 24 Οκτωβρίου 2024

Σιάτιστα: Yποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου

19 Οκτωβρίου 2025
Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο

Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο

19 Οκτωβρίου 2025
αστυνομια, συλληψη

3 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης

19 Οκτωβρίου 2025
ταξιδι διακοπες

Νέο Voucher 150 ευρώ για διακοπές – Ξεκινούν οι αιτήσεις

19 Οκτωβρίου 2025
ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗΣ

Προσωπικός αριθμός: Λήγει η προθεσμία – Τι θα συμβεί αν δεν εκδοθεί

19 Οκτωβρίου 2025
3 συλλήψεις για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών και περί όπλων, σε περιοχές της Φλώρινας και της Πτολεμαΐδας

Γρεβενά: 52χρονος είχε στο σπίτι κανναβουριά

19 Οκτωβρίου 2025
Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

Ο Μιχάλης Παπαδόπουλος με την υπουργό Λίνα Μενδώνη στον Βυζαντινό Επισκοπικό Ναό Σισανίου

18 Οκτωβρίου 2025
«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

«Η Κοζάνη είναι η φυσική έδρα της Εθνικής Γυναικών»

18 Οκτωβρίου 2025
Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

Επίσκεψη της Μονάδας Προστασίας Παιδιού Κόνιτσας Περιφέρειας Ηπείρου στο Κέντρο Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου

18 Οκτωβρίου 2025
Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

Επεισοδιακή καταδίωξη στην Καστοριά – Συνελήφθη μεθυσμένος οδηγός χωρίς δίπλωμα. Βίντεο

18 Οκτωβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 19 Οκτωβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

sierafm by sierafm
28 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Καταδικάζουμε την πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και της διοίκησης της ΔΕΗ, που στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» προβαίνουν σε σωρεία μαζικών εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλα αυτά, τη στιγμή που όπως ομολογεί η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ, η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, είναι ευκαιρία για να αυξήσει η εταιρεία τις εισπράξεις και τη ρευστότητα, καθώς, όπως λέει, «αυξάνονται οι δυνατότητες των καταναλωτών να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και να κάνουν διακανονισμούς». Την ίδια στιγμή ο ΣΕΒ ζητωκραυγάζει για την επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του συντελεστή απόσβεσης για νέες επενδύσεις, στο 150%, που ισοδυναμεί με γενναία φοροαπαλλαγή, αποδεικνύοντας ότι το «μπούκωμα» με προνόμια των μονοπωλίων δεν αναιρεί την επίθεση στα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενεργειακή φτώχεια στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο που άρχισε στα γεμάτα η συζήτηση για νέα αύξηση των τιμολογίων.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις ζημιές της ΔΕΗ είναι προκλητική για το λαό και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν ότι η σημερινή κατάσταση στον κλάδο της Ενέργειας είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, τα οικονομικά της ΔΕΗ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος των τεράστιων κερδών για τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα και τα εργασιακά δικαιώματα χτυπιούνται περισσότερο  στις επιχειρήσεις της Ενέργειας.

Προσπαθούν επίσης να κρύψουν ότι στο ίδιο «τέρμα» από διαφορετικούς δρόμους οδηγούν τόσο το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» που επιχείρησε να υλοποιήσει η ΝΔ, όσο και η «παραλλαγή» της πώλησης Λιγνιτικών  μονάδων που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δημοπρασίες Ενέργειας (ΝΟΜΕ) και την υποχρεωτική μεταφορά πελατών της ΔΕΗ στους «εναλλακτικούς παρόχους», αλλά και την υποχρέωση της επιχείρησης στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της λιανικής αγοράς, να πουλά φθηνό ρεύμα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους εκείνες να το πουλούν πολύ πιο ακριβά στους λαϊκούς καταναλωτές, και να το εξάγουν σε «ανταγωνιστικές τιμές» στο εξωτερικό.

Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής που γεννάει φτώχεια και διαχωρισμούς, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ενέργειας. Παλεύουμε ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις επιχειρήσεις, που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τίποτα, την εργοδοσία που σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της σε όλα τα επίπεδα, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Διεκδικούμε:

  • Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, στους ανέργους, στους άπορους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση έξω από τα ταμεία της ΔΕΗ την Δευτέρα 1/7 και ώρα 10:00 το πρωί.

Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Θέμη Μουμουλίδη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Next Post

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Next Post
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Γέμισε κόσμο το ΒΙΟΠΑ Σιάτιστας στο πάρτι του Γυμναστικού
  • Νέα ευρηματική απάτη με τον ΟΠΕΚΕΠΕ – Εικονικά «πάρε-δώσε» συγγενών και φίλων σε Σιάτιστα και Καστοριά
  • Σιάτιστα: Yποδοχή του ιερού λειψάνου του Αγίου Δημητρίου τη Δευτέρα 20 Οκτωβρίου
  • Ο Δήμαρχος Βοΐου Χρήστος Ζευκλής στο Action24 για το κόστος θέρμανσης στην περιοχή. Βίντεο
  • 3 συλλήψεις για ναρκωτικά σε περιοχές της Φλώρινας, της Πτολεμαΐδας και της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. ΜΑΙΡΗ ΚΟΥΤΣΟΥΡΑ στο Εκδήλωση τιμής και μνήμης για τον Δημήτρη (Τάκη) Τσιώνα στη Χρυσαυγή Βοΐου
  2. C.A.SAMPSONIDIS στο Δυο αγρότες από Γρεβενά και Βόιο φέρονται εμπλεκόμενοι στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ
  3. Κωστας στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  4. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Βόιο: ΟΠΕΚΕΠΕ, Fiesta Voio, Κληροδότημα Μανούση στη συνεδρίαση λογοδοσίας. Βίντεο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr