• Latest

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

28 Ιουνίου 2019
Σύλλογος Εθελοντών Αιμοδοτών Γαλατινής

Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός

23 Νοεμβρίου 2025
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο

23 Νοεμβρίου 2025
Κλειστή η Εθνική Οδός Κοζάνης Λάρισας, λόγω κατολίσθησης

Ανοιχτός ο δρόμος Κοζάνης- Λάρισας. Απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά από την κατολίσθηση

23 Νοεμβρίου 2025
ΚΑΙΡΟΣ ΒΡΟΧΗ

Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτει η θερμοκρασία

23 Νοεμβρίου 2025
Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

Σε κρίσιμη αλλά σταθερή κατάσταση το ζευγάρι που έπαθε δηλητηρίαση από μανιτάρια στην Έδεσσα

23 Νοεμβρίου 2025
ΑΔΕΔΥ

Συγκρότηση της  Εκτελεστικής Γραμματείας του Ν. Τ. ΑΔΕΔΥ Κοζάνης

23 Νοεμβρίου 2025
IRIS, κινητο

IRIS: Αυξάνονται τα όρια – Πληρωμές σε βενζινάδικα και ταξί

22 Νοεμβρίου 2025
Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

Καστοριά: Ο Δήμος Νεστορίου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης

22 Νοεμβρίου 2025
Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

Γρεβενά: Φωτιά σε πολυώροφη οικοδομή – Απεγκλωβίστηκαν πέντε άτομα

22 Νοεμβρίου 2025
Π. Κουκουλόπουλος: «Η Αλλαγή φέρνει τη Βόρεια Ελλάδα σε ρόλο πρωταγωνιστή»

Π. Κουκουλόπουλος: «Μην τσουβαλιάζετε τους αγρότες σε ψηφιακές απαιτήσεις εκτός πραγματικότητας»

22 Νοεμβρίου 2025
Λαϊκή Συσπείρωση

Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Κοζάνης: Λίγους μήνες μετά την «συμφωνία – κλοπή» μεταξύ ΔΕΗ Α.Ε., κυβέρνησης και τοπικής διοίκησης για την τηλεθέρμανση, εκδηλώνεται το μέγεθος της κοροϊδίας απέναντι στον λαό

22 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 23 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΠΑΜΕ: Για διακοπές ηλεκτροδότησης

sierafm by sierafm
28 Ιουνίου 2019
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΟΓΚΡΟΜ ΔΙΑΚΟΠΗΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΔΕΗ

Καταδικάζουμε την πολιτική της τωρινής και των προηγούμενων κυβερνήσεων, καθώς και της διοίκησης της ΔΕΗ, που στο πλαίσιο της «απελευθερωμένης αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας» προβαίνουν σε σωρεία μαζικών εντολών διακοπής ηλεκτροδότησης, καθώς ολοένα και περισσότερες οικογένειες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στην πληρωμή του ηλεκτρικού ρεύματος.

Όλα αυτά, τη στιγμή που όπως ομολογεί η ίδια η διοίκηση της ΔΕΗ, η μείωση του ΦΠΑ στην ενέργεια, είναι ευκαιρία για να αυξήσει η εταιρεία τις εισπράξεις και τη ρευστότητα, καθώς, όπως λέει, «αυξάνονται οι δυνατότητες των καταναλωτών να εξοφλούν τους λογαριασμούς τους και να κάνουν διακανονισμούς». Την ίδια στιγμή ο ΣΕΒ ζητωκραυγάζει για την επιδότηση των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών και την αύξηση του συντελεστή απόσβεσης για νέες επενδύσεις, στο 150%, που ισοδυναμεί με γενναία φοροαπαλλαγή, αποδεικνύοντας ότι το «μπούκωμα» με προνόμια των μονοπωλίων δεν αναιρεί την επίθεση στα εργατικά –λαϊκά νοικοκυριά. Η ανάπτυξη που ευαγγελίζονται, σημαίνει περισσότερα κέρδη για τους μεγάλους επιχειρηματικούς ομίλους, ενεργειακή φτώχεια στα λαϊκά στρώματα. Δεν είναι τυχαίο που άρχισε στα γεμάτα η συζήτηση για νέα αύξηση των τιμολογίων.

Η αντιπαράθεση ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις ζημιές της ΔΕΗ είναι προκλητική για το λαό και τους εργαζόμενους του κλάδου.

Και οι δύο προσπαθούν να κρύψουν ότι η σημερινή κατάσταση στον κλάδο της Ενέργειας είναι αποτέλεσμα της «απελευθέρωσης» που διαχρονικά προώθησαν οι κυβερνήσεις ΝΔ – ΠΑΣΟΚ – ΣΥΡΙΖΑ. Κατά συνέπεια, τα οικονομικά της ΔΕΗ είναι η άλλη πλευρά του νομίσματος των τεράστιων κερδών για τους υπόλοιπους επιχειρηματικούς ομίλους του κλάδου, την ίδια ώρα που τα λαϊκά νοικοκυριά πληρώνουν πανάκριβα το ρεύμα και τα εργασιακά δικαιώματα χτυπιούνται περισσότερο  στις επιχειρήσεις της Ενέργειας.

Προσπαθούν επίσης να κρύψουν ότι στο ίδιο «τέρμα» από διαφορετικούς δρόμους οδηγούν τόσο το σχέδιο της «μικρής ΔΕΗ» που επιχείρησε να υλοποιήσει η ΝΔ, όσο και η «παραλλαγή» της πώλησης Λιγνιτικών  μονάδων που προώθησε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ μαζί με τις δημοπρασίες Ενέργειας (ΝΟΜΕ) και την υποχρεωτική μεταφορά πελατών της ΔΕΗ στους «εναλλακτικούς παρόχους», αλλά και την υποχρέωση της επιχείρησης στο πλαίσιο της «απελευθέρωσης» της λιανικής αγοράς, να πουλά φθηνό ρεύμα στις υπόλοιπες επιχειρήσεις, ώστε με τη σειρά τους εκείνες να το πουλούν πολύ πιο ακριβά στους λαϊκούς καταναλωτές, και να το εξάγουν σε «ανταγωνιστικές τιμές» στο εξωτερικό.

Η απάντηση πρέπει να είναι η μαζική καταδίκη αυτής της πολιτικής που γεννάει φτώχεια και διαχωρισμούς, περαιτέρω εμπορευματοποίηση της ενέργειας. Παλεύουμε ενάντια στον πραγματικό αντίπαλο που δεν είναι άλλος από τις επιχειρήσεις, που μπροστά στα κέρδη δεν υπολογίζουν τίποτα, την εργοδοσία που σκληραίνει ακόμα περισσότερο τη στάση της σε όλα τα επίπεδα, τις κυβερνήσεις που τους υπηρετούν και που μας έχουν φέρει σε αυτή την κατάσταση όλα αυτά τα χρόνια.

Διεκδικούμε:

  • Να μη μείνει κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα! Άμεση επανασύνδεση όλων των κομμένων ρευμάτων σε λαϊκές οικογένειες που δεν έχουν τη δυνατότητα να ανταποκριθούν με βάση το εισόδημά τους.
  • Καμία διακοπή ρεύματος σε εργατικό – λαϊκό σπίτι που δεν έχει να πληρώσει.
  • Άμεσος διακανονισμός χωρίς να απαιτείται προκαταβολή. Δόση με βάση τη δυνατότητα του κάθε νοικοκυριού.
  • Μείωση στα τιμολόγια του ηλεκτρικού ρεύματος στα εργατικά – λαϊκά νοικοκυριά, στους ανέργους, στους άπορους, στους μικρούς επαγγελματίες, στους χαμηλοσυνταξιούχους, στις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες.
  • Να γίνει διαγραφή των συσσωρευμένων χρεών των νοικοκυριών ανέργων, απόρων, χαμηλόμισθων, χαμηλοσυνταξιούχων.

Τα συνδικάτα που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ καλούν όλους τους εργαζόμενους σε κινητοποίηση έξω από τα ταμεία της ΔΕΗ την Δευτέρα 1/7 και ώρα 10:00 το πρωί.

Σωματείο Εργαζομένων και Εργατοτεχνιτών στην Ενέργεια

Συνδικάτο Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Κοζάνης

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν. Κοζάνης

Tags: ΠΑΜΕ
Previous Post

Πρόγραμμα επισκέψεων του υποψήφιου βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Π.Ε. Κοζάνης, Θέμη Μουμουλίδη, την Παρασκευή 28 Ιουνίου.

Next Post

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Next Post
ΑΜΕΑ ΕΟΡΔΑΙΑ

Το Δ.Σ. του Συλλόγου ΑΜΕΑ Εορδαίας ευχαριστεί

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών Γαλατινής: Βρέθηκε ο τυχερός
  • Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο
  • Θάφτηκε στο νερό το Γεφύρι του Πασά. Βίντεο
  • Ανοιχτός ο δρόμος Κοζάνης- Λάρισας. Απομακρύνθηκαν τα φερτά υλικά από την κατολίσθηση
  • Καιρός: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σε όλη τη χώρα – Πέφτει η θερμοκρασία

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr