Sierafm.gr -SI.E.RA FM 1053 Σιάτιστα
ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΣΙΑΤΙΣΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Παραιτείται η πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας, Καλλιόπη Δάρδα. Επιστολή λάβρος κατά του Πατρός Βασιλείου

  Θέλω με την παρούσα να απευθυνθώ στους δημότες της Γεράνειας, που ταυτόχρονα είναι και ενορίτες του Αγίου Νικολάου,  για να δώσω εξηγήσεις, σχετικά με τον αυταρχικό τρόπο συμπεριφοράς του προέδρου του εκκλησιαστικού συμβουλίου ιερέα Βασίλειου.

Ως πρόεδρος της Τοπικής Ενότητας Σιάτιστας, έδωσα εντολή στο συνεργείο του Δήμου να εγκαταστήσει το Χριστουγεννιάτικο δέντρο στην πλατεία της Γεράνειας.

Ενημερώθηκα ότι ο πατήρ Βασίλειος ειδοποίησε την αστυνομία και το νομικό του σύμβουλο, διότι “καταπατήσαμε” το χώρο του, ένα χώρο που ενώ δυστυχώς νομικά είναι αμφισβητούμενος, αναμφισβήτητα είναι των κατοίκων της Γεράνειας, δημοτών και ενοριτών.

Ο πατήρ Βασίλειος, εκ φύσεως ολοκληρωτικών τάσεων, ακόμα και την ιερή ώρα της λειτουργίας του Χριστού, με ιδιοκτησιακή αντίληψη στα εκκλησιαστικά κτήματα, με “χριστιανική” αντιμετώπιση, κατέβασε την αστυνομία, αντί να με ευχαριστήσει γιατί θα ήταν φωτισμένη η Πλατεία για τον εορτασμό του Αγίου Νικολάου.

Δεν ήθελε την φάτνη της Γεννήσεως και το στολισμό του χώρου.

Αιτία; Όχι γιατί θα στηνόταν ένας στολισμός για κάποιες μέρες, όχι γιατί τρύπησαν τα πλακάκια, αλλά η εμπάθεια και η γεμάτη μίσος προς το Δήμο αντιμετώπιση.

Παραχώρησε το καφενείο του ναού, το κατεδάφισε με έξοδα του ναού, έχασε ο ναός ένα σημαντικό μηνιαίο έσοδο, έκανε χίλια δυο πισωγυρίσματα, αφού δεν μπόρεσε να κτίσει το οίκημα για διαμονή “του εκάστοτε εφημερίου” και τέλος επιδόθηκε στην προσπάθεια συγκεντρώσεως στοιχείων για να αποδείξει ότι ο χώρος δεν είναι του λαού, αλλά της ενορίας.

Τι θεωρεί ενορία; Τους ημετέρους “οπαδούς” μόνο ή όλους τους πιστούς; Πιστεύει ότι Εκκλησία είναι όλος ο λαός, δίκαιοι και αμαρτωλοί ή συγκεκριμένα δικά του παιδιά; Είδατε πως αντιμετωπίζει το εκκλησίασμα;

Αφού υπερβεί τα όρια του χρόνου με το κουραστικό κήρυγμα, στο τέλος αντί να ζητήσει την κατανόηση, μαλώνει τους πιστούς, μ’ εκείνο το υποκριτικό “σας παρακαλώ” γιατί αδημονούν, αφού πλησιάζει μεσημέρι.

Και κοντεύει να πείσει τον εαυτό του ότι είναι ο μόνος ιερέας “με λόγον Θεού”.

Τα γεγονότα της 3/12/2018 στην Πλατεία μιλούν μόνα τους. Είναι περίπου όπως τα εκθέτει στην ανακοίνωση που εξέδωσε.

Ας είναι. Θα μείνει χωρίς χριστουγεννιάτικο στολισμό η Πλατεία, που εγώ συνεχίζω να πιστεύω ότι είναι όλου του λαού, πιστών και ολιγόπιστων ή άπιστων.

Πάντως ένας μη Γερανειώτης, ο εκτός ενορίας Τουρλούμης, βρέθηκε υπερασπιστής του.

Εκείνο που δεν μπορώ να σηκώσω είναι ότι στα ακλόνητα στοιχεία που επικαλείται είναι πρακτικά της παλιάς επιτροπής, με πρόεδρο τον αείμνηστο ιερέα Νικόλαο Δάρδα, που έτυχε να ήταν πεθερός μου.

Τον ιερέα Νικόλαο Δάρδα, δεν δικαιούται να το βάζει στο στόμα του. Ξέρει γιατί…. Δεν είναι του παρόντος.

Πάντως ο Παπανικόλας επί 50 χρόνια, χωρίς κηρύγματα και λόγια φούσκας και αλαζονείας, κράτησε το λαό ενωμένο, ιδιαίτερα τα πρώτα χρόνια μετά τον εμφύλιο, όταν τα πράγματα ήταν τραγικά.

Δεν δίχασε, κατόρθωσε να κρατήσει ενωμένους τους ενορίτες. Και μόνο γι’ αυτό, ελέγχει από εκεί που βρίσκεται. Αν σιωπήσουμε οι πέτρες θα φωνάξουν.

Όσον αφορά 2-3 αξιότιμους Δημοτικούς Συμβούλους της Συμπολίτευσης που, όπως τόνισε ο Δημοτικός Σύμβουλος Μ. Καραμπατζιάς με άφησαν έκθετη, με άλλα μπροστά και άλλα πίσω, γιατί έρχονται δημοτικές εκλογές και υπολογίζουν σε μερικά «ψηφαλάκια» των προβάτων του ιερέα, δεν αξίζει τον κόπο να τους σχολιάσω.

Πιστεύω ότι ο κ. Δήμαρχος θα αποδεχθεί την παραίτηση που έχω πρόθεση να υποβάλω, εντός των ημερών.

Στο λίγο χρονικό διάστημα της Προεδρίας μου, διέθεσα αρκετό χρόνο, σε βάρος της επιχείρησής μου και της οικογένειάς μου. Ένα στόχο είχα να αναβαθμιστεί η Σιάτιστα όσο γινόταν.

Το αναγνωρίζουν πάρα πολλοί δημότες που δεν θέλησαν να βγουν στα ραδιόφωνα, αλλά μου συμπαραστάθηκαν, όπως και μερικοί Δημοτικοί Σύμβουλοι της Συμπολίτευσης και από την αντιπολίτευση οι κύριοι Ι. Νάκος και Μ. Καραμπατζιάς.

Τους ευχαριστώ όλους, όπως ευχαριστώ επίσης όλους τους συνεργάτες μου και τους φορείς που συνετέλεσαν στην επιτυχία του τριήμερου φεστιβάλ Μουσικών Σχολείων, το οποίο προσωπικά οραματίστηκα και υλοποίησα.

Με την εμπειρία που απέκτησα θα είμαι δίπλα σε όσους ειλικρινά πονούν αυτόν τον τόπο.

Ο Χριστός θα γεννηθεί χωρίς δένδρο και χωρίς φάτνη που θα τη χαίρονταν τα μικρά παιδιά, στην Πλατεία, θα γεννηθεί όμως στις ψυχές των ανθρώπων, όχι των μεγάλων σταυρών, αλλά των ανθρώπων με γνήσια αισθήματα αγάπης.                    

                                                                                                                                                     Καλά Χριστούγεννα

Καλλιόπη Δάρδα
Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας Σιάτιστας


Related posts

Σιάτιστα: Το αρχοντικό Χατζημιχαήλ – Κανατσούλη άνοιξε τις πόρτες του

sierafm

Συνεδριάζει το τοπικό συμβούλιο Σιάτιστας τη Δευτέρα 14 Οκτωβρίου

sierafm

Η χρήση του Τραμπάντζειου Γυμνασίου Σιάτιστας… της Ρηνούλας Ζωγράφου

sierafm

7 Σχόλια

Γιώργος Δεκέμβριος 5, 2018 at 6:55 μμ

Ωραία τα έγραψε ο άντρας της !!!

Reply
Χωριατης Δεκέμβριος 5, 2018 at 9:04 μμ

Η κα Δαρδα καλο θα ηταν να μην λεει οτι της κατεβει στο κεφάλι. Ολοι θυμομαστε πόσοι εκκλησιαζονταν προ πατερ Βασιλειου και ποσοι μετα. Μην προσπαθειτε να μας αποδειξετε κατι ιο οποιο δεν ισχυει. Σε πολλα διαφωνω κι εγω με τον παπαΒασιλη, αλλα στο συγκεκριμενο περιστατικο εχει καλως η κακως ΔΙΚΙΟ!
Το οτι καποιος ειναι Προεδρος η νυφη παπα, δεν το δινει το δικαιωμα να αυθαιρετει και να κανει του κεφαλιου του οπως και οταν του καπνισει.
Μιλατε για υπεροψια. Κοιταχτήκατε στον καθρεφτη σας και κανατε καποια κριτικη στον εαυτο σας; Ρωτησατε τον κοσμο, ακομα κι αυτον που σας ψηφισε, αν το μετανιωσε, κι αν ναι γιατι;
Απο την αλλη ο λογο σας ειναι παντελως μπερδεμενος. Εχετε μπερδεψει τις σκεψεις σας και φανερωνουν συγχυση.

Reply
Γιαννης Δεκέμβριος 6, 2018 at 4:31 μμ

Καταρχην το κείμενο δεν γραφτηκε απο την ιδια και φαίνεται.Λεει ασχετα πραγματα με το θεμα τα οποια δεν αφορουν κανεναν.Ο λογος τους ειναι επιθετικος και με εμπαθεια η οποια υπαρχει πολλα χρονια.Η προσωπική επιθεση σε καποιον ιερεα (δεν με ενδιαφέρει αν ειναι ο Παπαβασιλης η αλλος παπας )δειχνει το επίπεδο τους και συνάμα το οτι την ιεροσύνη την θεωρουν επάγγελμα και οχι λειτούργημα.Δυστυχως για αυτους εχει δίκιο με χαρτιά και συμβόλαια.Προσωπικα πιστευω οτι ειναι λαθος και της ενορίας του Αγιου Νικολάου
Αλλα και της μητρόπολης που δεν ξεκαθαρίζουν την κατάσταση που επικρατεί και δεν αναφέρομαι μονο στην πλατεια αλλα και σε αλλα θεματα οπως της Γιαγκοβης.Γιατι ο Παπαβασιλης δεν βγάζει τα συμβόλαια και τα χαρτια που έχει εδω και χρονια για την Γιαγκοβη;;;;Γιατι δεν θελει να ερθει σε σύγκρουση; ;;Μαλλον αυτο πρέπει να κάνει και να δεις που θα ψάχνουν να κρυφτούν!!

Reply
Spiros Δεκέμβριος 7, 2018 at 3:59 πμ

I kuria popi einai axiotimi,rixnete ta veli sads enantion tis.giati?epeidei pige na stolisi tin platia?are ellada pote den tha pame mprosta.ntropi pou katigorite enan anthropo pou theli na kanei ena kalo.den mporo na to xonepso pos ena xeistigeniatiko dentro apo mia praxi agapis den egkeinete apo ton theo.skefteite ta k afiste ta upoloipa kala xristougenna einai meres agapis

Reply
BOURTZOS NIKOLAOS Δεκέμβριος 7, 2018 at 8:53 πμ

Apo oti diepostosa tous 3 mines pou emina stin siatista to teleuteo kalokeri tipota den douleui
sosta ,

Analanvanoun Sinergia apo ton dimo giana singesoun to nero sto kenourgio giktio ke den ehoun idea apo teties doulies me sinepia na iparhoun diaroes ke kanenas den ta epideorthoni afou pire ta leuta min idate ton PANAGI,

i de koultoura pou epikrati tin neolea einai katastrofiki. kanenas sevazmos stous simpolites, oi neolea stin siatista vriskete stin foveri parakmi. oi ginis, oi daskali oi akoma i eklisia ti nani dierotoume ????

Reply
BOURTZOS NIKOLAOS Δεκέμβριος 7, 2018 at 8:57 πμ

Apo oti diepostosa tous 3 mines pou emina stin siatista to teleuteo kalokeri tipota den doulevi
sosta ,

Analanvanoun Sinergia apo ton dimo gia na singesoun to nero sto kenourgio Diktio ke den ehoun idea apo teties doulies me sinepia na iparhoun diaroes ke kanenas den ta epideorthoni afou paroun ta leuta (((min idate ton PANAGI,))

i de koultoura pou epikrati tin neolea einai katastrofiki. kanenas sevazmos stous simpolites, oi neolea stin siatista vriskete stin foveri parakmi. oi gonis, oi daskali i akoma i eklisia ti kani dierotoume ????

Reply
γιωργος τσιαουσης Δεκέμβριος 25, 2018 at 12:33 μμ

τους επιασε η στεναχωρια για το στολισμο της πλατειας…περισευει η υποκρισια.καλα θα κανουν να ασχοληθουν με την εικονα της πολης,ασκουπιστα παντου,γεματο φυλλα,αθλια εικονα,αν δεν μπορειτε κλειστε το το μαγαζι…

Reply

Leave a Comment

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει την εμπειρία σας. Υποθέτουμε ότι είστε εντάξει με αυτό, αλλά μπορείτε να εξαιρεθείτε αν το επιθυμείτε. Αποδοχή Περισσότερα

Privacy & Cookies Policy