• Latest
ΠΑΣΟΚ

ΠΑΣΟΚ: O «πράσινος ήλιος» επέστρεψε – «Ψήφος εμπιστοσύνης» από 180.000 πολίτες

9 Μαΐου 2022
χρημα

Πανάκριβο «λάθος» – Πρόστιμο 1.367 ευρώ για απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος

29 Αυγούστου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Το ΠΑΣΟΚ για την Περιοδεία Μητσοτάκη στο Νομό Κοζάνης

29 Αυγούστου 2026
Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας

Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας

29 Αυγούστου 2026
ΣΥΡΙΖΑ

ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η κυβέρνησή σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα             

29 Αυγούστου 2026
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: Την ώρα της πρωθυπουργικής φιέστας, η Κυβέρνηση στη Βουλή απέρριπτε τις προτάσεις των μικρών γουνοποιών Σιάτιστας και Καστοριάς. Βίντεο

29 Αυγούστου 2026
Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

Συνάντηση Σπάρτακου με τον Πρωθυπουργό

29 Αυγούστου 2026
χαπια φαρμακα

Απόφαση ορόσημο: Ο FDA ενέκρινε φάρμακο για τον καρκίνο στο πάγκρεας

29 Αυγούστου 2026
πισινα

Τρία παιδιά αισθάνθηκαν δυσφορία από χλώριο πισίνας παιδότοπου – Συνελήφθη η υπεύθυνη

29 Αυγούστου 2026
Σκύλος δάγκωσε ταχυδρόμο – Συνελήφθη η ιδιοκτήτρια του ζώου

Άγρια επίθεση σκύλου σε 12χρονο- Συνελήφθη 28χρονη

29 Αυγούστου 2026
Τουρισμός για όλους

«Κλήρωσε» το Τουρισμός Για Όλους 2026: Δείτε τα αποτελέσματα

29 Αυγούστου 2026
ΚΛΙΜΑΤΙΣΤΙΚΟ, ΚΑΥΣΩΝΑΣ

Λειτουργία Dry στο κλιματιστικό: Πώς προσφέρει δροσιά καταναλώνοντας λιγότερο ρεύμα

29 Αυγούστου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Μυστήριο για τον τρόπο που έχασε την ζωή της η 18χρονη στους καταρράκτες Δερματά – Είχε πάει για φωτογραφίες

29 Αυγούστου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 29 Αυγούστου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

ΠΑΣΟΚ: O «πράσινος ήλιος» επέστρεψε – «Ψήφος εμπιστοσύνης» από 180.000 πολίτες

sierafm by sierafm
9 Μαΐου 2022
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΠΑΣΟΚ
0
SHARES
8
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Υπερψηφίστηκε με πάνω από 90% η αλλαγή του ονόματος και του συμβόλου – Ψήφισαν για νομαρχιακές και τοπικές οργανώσεις και συνέδρους – Επόμενος σταθμός το συνέδριο του κόμματος 20 με 22 Μαΐου

Σε πρωτοβουλίες διαρκούς αναβάθμισης του ρόλου του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ στο πολιτικό σκηνικό θα επιχειρήσει να μετατρέψει ο Νίκος Ανδρουλάκης την «καθαρή εντολή» των μελών του κόμματος που σφράγισαν με μια απροσδόκητα μαζική προσέλευση στις κάλπες της εκλογικής διαδικασίας.

Η «καθαρή εντολή» περιγράφεται από τις περίπου 180 χιλιάδες πολιτών που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της ηγεσίας, από το ισχυρό «ναι» για την «επιστροφή» στη μαρκίζα του ΠΑΣΟΚ και του ήλιου- που συγκέντρωσε πάνω από 90% θετικές γνώμες- και από την μαζική συμμετοχή στο εγχείρημα ειδικά των νεότερων γενιών. Συντριπτική νίκη φαίνεται ότι εξασφαλίζει επίσης ο νέος αρχηγός της Χαριλάου Τρικούπη και στο πεδίο εκλογής των αντιπροσώπων στο Συνέδριο και των νέων ηγεσιών των οργανώσεων. Σαρωτική ήταν η συμμετοχή στην Αττική, όπου στις τελευταίες εθνικές εκλογές το ΚΙΝΑΛ σημείωσε χαμηλές μονοψήφιες πτήσεις, στην Κρήτη, όπου τοπικοί παράγοντες θυμήθηκαν μέρες… του Δεκέμβρη (με την πρώτη μεγάλη νίκη του κ. Ανδρουλάκη), στην Αχαΐα, όπου ο ανταγωνισμός προεδρικών με τους παπανδρεϊκούς κινητοποίησε πολύ κόσμο, στην Θεσσαλία και σε άλλες περιοχές της χώρας με τους πολλούς νέους και μεγαλύτερους σε ηλικία υποψήφιους για το Συνέδριο και τα όργανα του κόμματος. Η συμμετοχή θα κλειδώσει αύριο οριστικά, αφού ψηφίζουν για το όνομα, τους Συνέδρους και τις Νομαρχιακές Επιτροπές, η ομάδα των επιστημόνων και των συνδικαλιστών του κόμματος.

nikos_and

Η χθεσινή εικόνα αποτελεί για την ηγεσία πλέον «διαβατήριο» για μεγάλες δόσεις ανανέωσης του πολιτικού δυναμικού, που σχεδιάζει να αναπτύξει από τον επόμενο «σταθμό» του Συνεδρίου, στις 20-22 Μάη, σε συμπόρευση με όλες τις δυνάμεις, γενιές και τάσεις.

Στενοί συνεργάτες του κ. Ανδρουλάκη ομολογούν ότι παρά τις αισιόδοξες ενδείξεις δεν ανέμεναν τόσο ισχυρή συμμετοχή στις κάλπες- τονίζουν μάλιστα ότι για τις ίδιες διαδικασίες εκλογής Συνέδρων και οργάνων, στη Νέα Δημοκρατία, προσήλθαν πρόσφατα περίπου 130 χιλιάδες και στον ΣΥΡΙΖΑ περίπου 40 χιλιάδες. Εκτιμούν ότι η νέα ψήφος εμπιστοσύνης του κόσμου της παράταξης στο νέο εγχείρημα προήλθε σε σημαντικό βαθμό από την πολιτική προίκα των 270 χιλιάδων που ψήφισαν τον περασμένο Δεκέμβρη για την ανάδειξη ηγεσίας, αλλά και από άλλους φίλους του κόμματος που γράφτηκαν μέλη για να ψηφίσουν και να στηρίξουν την προσπάθεια για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές κάλπες, όποτε κι αν στηθούν. Πιστεύουν δε ακράδαντα ότι αποδίδει όλο και περισσότερο καρπούς η «μάχη του συγκεκριμένου», η καθημερινή προσπάθεια του ΠΑΣΟΚ να παρουσιάσει συγκεκριμένες προτάσεις για τα μείζονα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες πολίτες. Μέσα στην εβδομάδα, ο πρώην υπουργός και επικεφαλής του Ινστιτούτου του κόμματος θα παρουσιάσει το προγραμματικό κείμενο για διαβούλευση μέχρι το Συνέδριο. Στη συνέχεια θα γίνουν αρκετές περιφερειακές συνδιασκέψεις και σύμφωνα με τον οδικό χάρτη που συγκροτείται, θα διεξαχθεί Προγραμματική Συνδιάσκεψη τον Σεπτέμβρη, όπου θα παρουσιαστεί στο σύνολό του το σοσιαλδημοκρατικό μοντέλο διακυβέρνησης.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης ποντάρει στην δημιουργία ενός ακόμη μεγάλου πολιτικού γεγονότος με αφορμή το Συνέδριο του κόμματος στο Τάε Κβον Ντο, όπου θα περιγράψει το πολιτικό «στίγμα» και τις κατευθύνσεις του κόμματος μπροστά στις κρίσιμες μάχες. Θα απαντήσει σε Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ για τα περί κυβερνητικών συνεργασιών, θα επαναλάβει ότι δικός του στόχος είναι η ανατροπή των συσχετισμών και μια σοσιαλδημοκρατική κυβέρνηση και ότι «ούτε ο κ. Μητσοτάκης, ούτε ο κ. Τσίπρας θα δουν ξανά από το ΠΑΣΟΚ πρωθυπουργική καρέκλα». Στελέχη της Χαριλάου Τρικούπη υποστηρίζουν ότι «οι καθαρές εντολές του κόσμου του ΠΑΣΟΚ χρειάζονται καθαρές «γραμμές» μπροστά στα ερωτήματα που θέτουν οι πολίτες». Επισημαίνουν ότι δεν πρόκειται το κόμμα να ενδώσει στις αποπροσανατολιστικές πιέσεις της ΝΔ και του ΣΥΡΙΖΑ κι ότι το ΠΑΣΟΚ θα δώσει νικηφόρα μάχη «όταν ο κ. Μητσοτάκης αποφασίσει να πάει σε εκλογές».

Καθοριστικής σημασίας χαρακτηρίζουν δε την παρουσία και την ομιλία στο Συνέδριο (τη δεύτερη μέρα) των δύο πρώην πρωθυπουργών, Κώστα Σημίτη και Γιώργου Παπανδρέου, καθώς και του επίσης πρώην προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελου Βενιζέλου. Ο Κώστας Σημίτης στήριξε δημόσια με άρθρο του στα Νέα το εγχείρημα Ανδρουλάκη δίνοντας έμφαση στον προγραμματικό του λόγο, ενώ ο Γιώργος Παπανδρέου που είχε αργά χθες το βράδυ, σύμφωνα με πληροφορίες, τηλεφωνική επικοινωνία με τον αρχηγό του κόμματος, θεωρεί πολύ θετική εξέλιξη για την πορεία του κόμματος την χθεσινή μαζική συμμετοχή στις κάλπες- είχε δε συμφωνήσει με την απόφαση Ανδρουλάκη για τις δύο επιλογές στο ψηφοδέλτιο σε σχέση με το όνομα.

Μήνυμα νίκης

«Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους. Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. Μαζί με τις μνήμες μιας ιστορικής παράταξης, που ταυτίστηκε με τους αγώνες του λαού μας για δημοκρατία, κοινωνική δικαιοσύνη και εθνική αξιοπρέπεια.», δήλωσε χθες το βράδυ ο Νίκος Ανδρουλάκης εκτιμώντας ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αλλαγή των πολιτικών συσχετισμών στις εθνικές εκλογές. Όπως είπε χαρακτηριστικά από την Χαριλάου Τρικούπη, ανάμεσα σε στενούς συνεργάτες του και στελέχη:

Η συγκλονιστική σας συμμετοχή δυνάμωσε την ελπίδα που γεννήθηκε τον Δεκέμβριο. Ευχαριστώ τα πάνω από 170 χιλιάδες μέλη μας, που έδωσαν δυναμικό παρών, παίρνοντας το μέλλον της παράταξης στα χέρια τους.
Οι πολίτες αποφάσισαν: Το σύμβολο μας, ο ήλιος, επέστρεψε. pic.twitter.com/2v6ppHLH6n

— Nikos Androulakis (@androulakisnick) May 9, 2022

«Επέστρεψαν οι προσδοκίες να γίνει ξανά η Δημοκρατική Παράταξη, μαζί με τις δυνάμεις της ελληνικής σοσιαλδημοκρατίας, της ανανεωτικής αριστεράς και των κινημάτων της οικολογίας , η φωνή της δημιουργικής Ελλάδας.

Της Ελλάδας της προόδου, της αλληλεγγύης και της ανάπτυξης.

Η φωνή των Ελλήνων, που αγωνιούν για ένα καλύτερο μέλλον, επιζητώντας την διαφάνεια και την αξιοκρατία.

Η φωνή των νεότερων γενεών που αγωνίζονται για περισσότερες ευκαιρίες στη ζωή τους.

Οικοδομούμε μέρα με τη μέρα μια καινούργια σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό σε κάθε πεδίο των μεγάλων προκλήσεων της εποχής μας.

Μπροστά μας έχουμε κρίσιμες κοινωνικές και πολιτικές μάχες.

Προχωράμε με το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής.

Όλοι μαζί θα τα καταφέρουμε.

Όλοι μαζί θα νικήσουμε.».

Ο Γενικός Διευθυντής του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ και στενός συνεργάτης του, Νίκος Σαλαγιάννης με ανάρτησή του στο facebook υπογράμμισε από την πλευρά του ότι: «Ναι, είναι απροσδόκητη, είναι εκπληκτική αυτή η συμμετοχή!

Είναι και βαθειά συγκινητικό να βλέπεις τόσους ανθρώπους να υπομένουν και να επιμένουν τόση ώρα στην ουρά, για να εκφράσουν τη βούλησή τους .

Συνάμα είναι κι ένα βαθύτατα αισιόδοξο μήνυμα, που οφείλουμε να το αφομοιώσουμε και να το τιμήσουμε.

ΠΑΣΟΚ- Κίνημα Αλλαγής!

– Τιμούμε την ιστορία μας, είμαστε περήφανοι γι αυτή και μένουμε πιστοί στις βασικές αρχές κι αξίες μας .

– Σεβόμαστε και τιμούμε τους άλλους συναγωνιστές, που συμπαραταχθήκαμε και συμπορευτήκαμε τα τελευταία δύσκολα χρόνια.

– Βλέπουμε μπροστά και διεκδικούμε, όλοι μαζί και αποφασιστικά , το σήμερα και το αύριο.

– Υψώνουμε στο κατάρτι μας τον Ήλιο

τον Ήλιο της Ελπίδας, τον Ήλιο της Κοινωνικής Δικαιοσύνης, τον Ήλιο της Εθνικής Αξιοπρέπειας.

Επιστρέψαμε και θα πρωταγωνιστήσουμε!».

Ο Χρήστος Πολυζωγόπουλος, στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά που είχε διαφωνήσει ανοιχτά με την «αντιπαραθετική απόφαση» των δύο επιλογών για το όνομα, δήλωσε επίσης μετά το φινάλε της διαδικασίας: «Βαθιές και γερές οι ρίζες της Παράταξής μας. Με ενότητα, σεβασμό στη βάση μας και δύναμη, να συνεχίσουμε για την αυθεντική έκφραση της κοινωνίας, σ’ αυτούς τους δύσκολους καιρούς. Μπράβο μας, για την μαζική συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές».

Πηγή: protothema.gr

Tags: ΠΑΣΟΚ
Previous Post

 Άνοιξαν οι πύλες του Κέντρου Γούνας Δυτικής Μακεδονίας – Κατέφθασε η 25μελης εμπορική Αποστολή από τη Ν. Κορέα.

Next Post

Μονεμβασιά: Σε αμόκ ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Next Post
ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ

Μονεμβασιά: Σε αμόκ ο 52χρονος που παρέσυρε και σκότωσε δύο άτομα

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Πανάκριβο «λάθος» – Πρόστιμο 1.367 ευρώ για απόρριψη υπολειμμάτων καπνίσματος
  • Το ΠΑΣΟΚ για την Περιοδεία Μητσοτάκη στο Νομό Κοζάνης
  • Σιάτιστα: ( Φωτογραφία). Οι νεαροί απατεώνες που συνελήφθησαν, είχαν πάρει με τον ίδιο τρόπο κάρτες στην Πτολεμαΐδα και σε άλλες 9 περιοχές της Ελλάδας
  • ΣΥΡΙΖΑ Κοζάνης: Η κυβέρνησή σας κ. Μητσοτάκη δεν είναι η λύση, είναι το πρόβλημα             
  • Π. Κουκουλόπουλος: Την ώρα της πρωθυπουργικής φιέστας, η Κυβέρνηση στη Βουλή απέρριπτε τις προτάσεις των μικρών γουνοποιών Σιάτιστας και Καστοριάς. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
  2. Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου - TsotiliNews στο Ανακήρυξη ως Ευεργέτη του Παναγιώτη Ξενόπουλου από το Δημοτικό Συμβούλιο Βοΐου
  3. Vangelis Tzelepis στο Σιάτιστα- Δεκαπενταύγουστος: Η παρέα ” Τα Λεβεντόπαιδα”. Βίντεο και φωτογραφίες
  4. Xris στο Δήμος Βοΐου: Τέσσερις νέες παιδικές χαρές σε Γαλατινή, Σιάτιστα, Εράτυρα και Τσοτύλι. Φωτογραφίες
  5. sierafm στο Ενοικιάζεται γκαρσονιέρα στη Σιάτιστα στο κέντρο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr