Δήμος Κοζάνης: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις την Τετάρτη 3 Δεκεμβρίου 2025 στις οδούς Μεγ. Αλεξάνδρου, Ξενοφώντα Τριανταφυλλίδη και Βενιζέλου για τοποθέτηση Χριστουγεννιάτικου διάκοσμου
Έφυγε από τη ζωή η 25χρονη δικηγόρος Ελευθερία – Παρασκευή Κρίτσιου-Στη Λευκοπηγή η κηδεία της άτυχης κοπέλας
Υπό βροχή και με την “Πανδώρα” το άναμμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου της Κοζάνης -Βίντεο
Αναβάλλεται η συναυλία με τον Sicario-Πότε θα ανάψει το χριστουγεννιάτικο δέντρο, με τη “Λευκή Νύχτα” στην Κοζάνη
Κοζάνη: Αισιόδοξα τα μηνύματα για τον 55χρονο που δηλητηριάστηκε από μονοξείδιο του άνθρακα(βίντεο)
ΤΡΑΚΤΕΡ
Πρόσκληση Συνοδών για Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Ατόμων με Αναπηρία της ΠΟΣΓΚΑμεΑ για το έτος 2025
Συνάντηση του Γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας με τον πρόεδρο του ΤΕΕ
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025
Η Ακολουθία του Μεγάλου Αποδείπνου στον Ιερό Ναό Αγίου Αθανασίου Σιατίστης τη Δευτέρα 10 Μαρτίου
Άρθρο του βουλευτή Ν Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη για την 88η ΔΕΘ
Άνοιξε και επίσημα για πρώτη φορά τις πύλες του  το Σχολείο Β’ Ευκαιρίας στη Γαλατινή του Δήμου Βοΐου με τη συμμετοχή 80 εκπαιδευόμενων

Πελάτης ενοχλήθηκε από το τσιγάρο του διπλανού, κάλεσε την Αστυνομία κι έπεσε… διπλή καμπάνα!

«Ποδαρικό» έκανε ο αντικαπνιστικός νόμος στη Ρόδο, σε καφετέρια στην Ιαλυσό.

Σύμφωνα με τη «Δημοκρατική», θαμώνας της καφετέριας, ενοχλημένος από τον καπνό άλλου πελάτη που καθόταν σε διπλανό τραπέζι , και συνέχισε να καπνίζει παρά τις παρατηρήσεις που του έκανε, κάλεσε την Αστυνομία για να καταγγείλει το γεγονός.

Στο σημείο έσπευσε περιπολικό του ΑΤ Ιαλυσού και οι αστυνομικοί βεβαίωσαν πρόστιμο ύψους 500 ευρώ στην επιχείρηση και 50 ευρώ στον καπνίζοντα!

Η επιχείρηση φέρεται να διατείνεται ότι ο καπνιστής δεν βρισκόταν σε «απαγορευμένη ζώνη» και ότι άδικα επιβλήθηκε το πρόστιμο…

Σημειώνεται ότι από τις πιο βασικές διατάξεις του αντικαπνιστικού νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή μόλις τον περασμένο Οκτώβριο, είναι η ενεργή εμπλοκή της αστυνομίας στην επιβολή της νομοθεσίας, ενώ η σχετική εγκύκλιος του Υπουργείου Υγείας, ορίζει ρητά ότι οι υγειονομικές υπηρεσίες των περιφερειών πρέπει να επιβλέπουν την εφαρμογή του σχετικού αντικαπνιστικού νόμου.

Όπως δήλωσε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Υγείας Θωμάς Σωτρίλλης, παρά τη σοβαρή έλλειψη προσωπικού και το μεγάλο φόρτο εργασίας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας της ΠΝΑΙ, θα πραγματοποιηθούν αιφνιδιαστικοί έλεγχοι τόσο σε δημόσιες υπηρεσίες όσο και σε κλειστούς χώρους εστίασης και διασκέδασης.

«Παρά τη μεγάλη έλλειψη προσωπικού και το φόρτο εργασίας, θα προβούμε στο επόμενο διάστημα στους απαραίτητους ελέγχους για την εφαρμογή του αντικαπνιστικού νόμου», τόνισε ο κ. Σωτρίλλης.

Στο μεταξύ, αυξάνονται συνεχώς τα μέλη της ομάδας «ΑΚΑΠΝΗ ΡΟΔΟΣ», ενώ πολλές είναι και οι αιτήσεις που καταθέτουν επιχειρήσεις προκειμένου να ενταχθούν στον κατάλογο με τα «άκαπνα μαγαζιά» που αποδεδειγμένα τηρούν και εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο. Στο facebook, η ομάδα απαριθμεί πλέον 4000 ακολούθους και στόχος είναι να πραγματοποιηθεί μία σειρά από δράσεις για την ευαισθητοποίηση των πολιτών γύρω από την απαγόρευση του καπνίσματος σε κλειστούς χώρους. Οι αιτήσεις θα αξιολογηθούν και θα επικαιροποιηθεί ο κατάλογος με τα «άκαπνα μαγαζιά» στη Ρόδο.

Πηγή:Reader.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *