Περιστατικά εμφάνισης λύκων στην πόλη της Φλώρινας

Περιστατικά εμφάνισης λύκων στην πόλη της Φλώρινας

Περιστατικά εμφάνισης λύκων μέσα στην πόλη της Φλώρινας καταγράφηκαν το τελευταίο χρονικό διάστημα προκαλώντας ανησυχία στου κατοίκους της πόλης, γεγονός που έθεσε άμεσα σε κινητοποίηση και εγρήγορση τους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται σε τέτοιου είδους περιστατικά προσέγγισης άγριων ζώων σε κατοικημένες περιοχές.

Οι πρώτες αναφορές πολιτών για εμφάνιση τεσσάρων (4) λύκων στην πόλη της Φλώρινας έγιναν στις 24/3/2019, περιστατικό το οποίο επιβεβαιώθηκε λίγες μέρες αργότερα από κλιμάκιο της Ομάδας ΔΙΑΣ της Ελληνικής Αστυνομίας σε βραδινή περιπολία.

Συγκεκριμένα το κλιμάκιο της Ομάδας ΔΙΑΣ εντόπισε τέσσερις (4) λύκους στις 27/3/2019 και ώρα 21:20 μ.μ στην επαρχιακή οδό 7ης Νοεμβρίου. Το Αστυνομικό Τμήμα Φλώρινας ενημέρωσε τηλεφωνικά τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, όπου αμέσως έσπευσαν στο σημείο υπάλληλοι της Διεύθυνσης Δασών και σε συνεργασία με την Ομάδα ΔΙΑΣ προσπάθησαν να εντοπίσουν τα άγρια ζώα.

Την επόμενη μέρα η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας συγκάλεσε τον Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας (Περιβαλλοντικές Οργανώσεις «ΑΡΚΤΟΥΡΟΣ», «ΚΑΛΛΙΣΤΩ», Αστυνομία, ΚΟΜΑΘ) και με τη συνδρομή της Ομάδας ΔΙΑΣ, μετέβησαν στις 7:30 μ.μ. στο σημείο εμφάνισης των λύκων όπου τοποθέτησαν δυο (2) θερμικές κάμερες, προκειμένου να συλλεχθούν επιπλέον πληροφορίες για τη συμπεριφορά και τις κινήσεις των άγριων ζώων σε πραγματικό χρόνο.

Υπογραμμίζεται ότι, η επιδίωξη τροφής σε ανθρώπινα περιβάλλοντα είτε με τη συλλογή τροφής από απορρίμματα είτε οικόσιτων ή αδέσποτων ζώων, ευνοούν την εμφάνιση και παραμονή των άγριων ζώων κοντά σε κατοικημένες περιοχές.

Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας και η Ομάδα Άμεσης Επέμβασης της Π.Ε. Φλώρινας, συνιστά στους πολίτες σε περίπτωση εμφάνισης λύκων να αποφύγουν την προσέγγιση με τα άγρια ζώα και να ενημερώσουν άμεσα τους αρμόδιους φορείς.

Επίσης θα πρέπει να γίνεται προσεκτική συλλογή και αποκομιδή των αστικών απορριμμάτων, απομακρύνοντας τυχόν ανθρωπογενείς τροφικές πηγές για τους λύκους όπως νεκρά ζώα, εγκαταστάσεις με ζωικά υπολείμματα καθώς και να ληφθεί μέριμνα για τη φύλαξη των οικόσιτων ή κατοικίδιων ζώων εντός αποτελεσματικής περίφραξης.

Πολίτες που ενδεχομένως εντοπίσουν πτώμα (πρόσφατο) σκύλου, γάτας ή λύκου να μην επιχειρήσουν να το αγγίξουν με γυμνά χέρια λόγω αυξημένης πιθανότητας μεταφοράς λύσσας, αλλά να ειδοποιήσουν αμέσως τη Διεύθυνση Δασών Φλώρινας.

Για την καλύτερη επιτήρηση της περιοχής η Διεύθυνση Δασών Φλώρινας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας έχει εντείνει τις περιπολίες των κλιμακίων της, παραμένοντας σε στενή συνεργασία με την Ομάδα Άμεσης Επέμβασης, προκειμένου να αντιμετωπιστεί από κοινού με προσεκτικό σχεδιασμό και συμπεριφορά το φαινόμενο.


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΛΥΚΟΣΦΛΩΡΙΝΑ

Άλλες ειδήσεις

«Εκρήξεις» στην εφηβεία. Τα «πρέπει» και τα «μη» στη συμπεριφορά των γονιών!

Οι εκρήξεις και ο θυμός στους εφήβους μπορεί να έχουν πολλές αιτίες. Μπορεί να οφείλονται στις τεράστιες ορμονικές αλλαγές που

ΟΑΕΔ -Κοινωφελής: Πότε ξεκινά η υποβολή αιτήσεων για 8.933 προσλήψεις ανέργων

Μετά την έκδοση σε ΦΕΚ της Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την προώθηση της απασχόλησης μέσω προγραμμάτων κοινωφελούς χαρακτήρα, συμπεριλαμβανομένης και της κατάρτισης,

Πώς θα μάθετε στο παιδί σας καλούς τρόπους συμπεριφοράς

«Τα παιδιά είναι καλό να μάθουν ένα και μοναδικό πρότυπο συμπεριφοράς και αυτό πρέπει να είναι το υψηλό και όχι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.