• Latest
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Έχασαν 2,5 εκ € απ’ το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ € οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!

4 Ιουνίου 2018
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Όλα έτοιμα για την πρώτη φάση του Εθνικού Τελικού – Σήμερα οι 28 υποψήφιοι

4 Ιανουαρίου 2026
σχολειο

Παιδεία: Το εθνικό απολυτήριο και οι 5 αλλαγές σε σχολεία ΑΕΙ το 2026

4 Ιανουαρίου 2026
Πώς έγινε το τροχαίο δυστύχημα με δύο νεκρούς 16χρονους στην Καστοριά – Η τρελή πορεία της λευκής BMW

Δυτική Μακεδονία: Χωρίς θανατηφόρο τροχαίο ο Δεκέμβριος

4 Ιανουαρίου 2026
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Καστοριά: 5 συλλήψεις σε 2 μέρες για ναρκωτικά

4 Ιανουαρίου 2026
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Νεκρός 30χρονος μετά από αιματηρή συμπλοκή σε κέντρο διασκέδασης

4 Ιανουαρίου 2026
πορτοφολι, χρημα

Αυξήσεις έως 200 ευρώ στους μισθούς

4 Ιανουαρίου 2026
Αγριογούρουνο τραυμάτισε στο πόδι 65χρονο κυνηγό σε περιοχή ανάμεσα σε Σκαφίδι και Βατερό

Καστοριά: Κυνηγός δέχθηκε επίθεση από αγριογούρουνο

4 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Νεάπολη: Τροχαίο ατύχημα λόγω ολισθηρότητας

4 Ιανουαρίου 2026
Π. Κουκουλόπουλος: «Πληθωρισμός με την υπογραφή του καθεστώτος Μητσοτάκη»

Δυτική Μακεδονία: Restart ανάπτυξης – Ποια μεγάλα έργα φέρνει το νέο έτος

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 4 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Περιφέρεια Δυτ. Μακεδονίας Έχασαν 2,5 εκ € απ’ το Ταμείο για τους άπορους και άλλα 2,6 εκ € οι δικαιούχοι τα περιμένουν 2,5 χρόνια!

sierafm by sierafm
4 Ιουνίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
συνδυασμος ελπιδα ΖΕΜΠΙΛΙΑΔΟΥ
1
SHARES
2
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Την ώρα που χιλιάδες πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας δίνουν ακόμα και απ’ το υστέρημα τους για να συνδράμουν τους συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη καθώς διαβιούν σε συνθήκες φτώχειας, η Περιφερειακή αρχή έχασε το 2017 το ποσό των  2,5 εκατ. ευρώ που προορίζονταν για τη στήριξη αυτών των ανθρώπων (για τρόφιμα & είδη πρώτης ανάγκης), προφανώς λόγω της γνωστής ανικανότητας της.

Η απώλεια αυτών των χρημάτων οφείλεται στο γεγονός πως ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΑΝ να διαθέσουν μέχρι σήμερα ένα ανάλογο ποσό (2,6 εκατ. ευρώ) που αφορούσε το 2016, σε δικαιούχους του ευρωπαϊκού Ταμείου για τους απόρους.

Τι ακριβώς συνέβη;  

Το Δεκέμβριο του 2014 η Ευρωπαϊκή Ένωση ενέκρινε πρόγραμμα (τελειώνει Δεκέμβριο του 2022) για την Ελλάδα   που αφορά στην  επισιτιστική βοήθεια για τους άπορους, το γνωστό Τ.Ε.Β.Α. (Ταμείο Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς τους Απόρους).

Στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας αντιστοιχούν 17,5 εκ € για 7 χρόνια, με ετήσιο προϋπολογισμό τα 2.500.000 ευρώ.

Για το έτος 2016 αν και έπρεπε με ευθύνη της Περιφέρειας να δοθεί βοήθεια σε άπορους και πολίτες στα όρια της φτώχειας, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης συνολικού ύψους 2.638.756,52 €, δε δόθηκε τίποτα στους δικαιούχους μέχρι σήμερα.

Η μόνη απορρόφηση κονδυλίων που έγινε από την Περιφέρεια από το πρόγραμμα αυτό είναι για τις απευθείας αναθέσεις μελετών ύψους 258.000 € (!)

Μελέτες που έκανε η Περιφερειακή Αρχή για να υλοποιήσει το Πρόγραμμα.

Αν, εκτός από μελέτες, έκαναν σωστά τη βασική δουλειά τους και είχαν διαθέσει, όπως όφειλαν με βάση τα όσα προβλέπει το Πρόγραμμα, το ποσό των 2,6 εκ € που προβλεπόταν για το 2016, δεν θα χανόταν τα 2,5 εκατ. ευρώ που αφορούσαν την επισιτιστική βοήθεια του 2017!

Και φυσικά δεν θα χανόταν η ευκαιρία και από τους παραγωγούς μας και τις επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας να διαθέσουν λαχανικά, φρούτα, όσπρια, κρέας, λάδι και είδη πρώτης ανάγκης αξίας 5,1 εκ € για τα έτη 2016 και 2017 ενώ θα έτρεχαν ήδη και τα 3,8 εκ € για τα έτη 2018- 2019 που τώρα και αυτά κινδυνεύουν να χαθούν.

Ολιγωρία, ανικανότητα, άγνοια του πώς λειτουργούν τα προγράμματα;

Η ουσία είναι πως συμπολίτες μας με πραγματική ανάγκη περιμένουν 2,5 χρόνια τώρα και δυστυχώς δεν θα πάρουν τίποτα, ως βοήθεια, για το 2017 που χάθηκε οριστικά.

Έλλειψη ευαισθησίας, υπευθυνότητας, σοβαρότητας; Σίγουρα, καθώς κάτι τέτοιο αποδεικνύεται απ’ τις πράξεις τους.

Για μια ακόμα φορά καλοί στα λόγια, ανίκανοι στις πράξεις.

Φυσικά για το τεράστιο αυτό θέμα υπάρχουν πολιτικές και ηθικές ευθύνες.

Αρμόδιος του προγράμματος την επίμαχη περίοδο ήταν ο τότε Αντιπεριφρειάρχης Υγείας και σημερινός εντεταλμένος σύμβουλος για το ΕΣΠΑ κ. Σταύρος Γιαννακίδης. Συνυπεύθυνος, ως πολιτικός του προϊστάμενος, ο Περιφερειάρχης κ. Θόδωρος Καρυπίδης.

Δεν περιμένουμε ότι θα αναλάβουν τις πολιτικές και ουσιαστικές ευθύνες τους, καθώς μέχρι σήμερα απέδειξαν πάμπολλες φορές πως συνηθίζουν να κρύβονται πίσω απ’ το δάχτυλο τους και να κάνουν το άσπρο μαύρο.

Ούτε περιμένουμε να αναγνωρίσουν τις ηθικές ευθύνες τους απέναντι σ’ όλους εκείνους που περίμεναν τα απαραίτητα για τη διαβίωση τους.

Θέλει τόλμη και ειλικρίνεια να κοιτάξεις τον άλλο στα μάτια και να του εξηγήσεις γιατί έπαιξες με την ανάγκη του και ενώ υπήρχε τρόπος να τον βοηθήσεις αδιαφόρησες.

Απαιτούμε όμως να εξηγήσουν στους χιλιάδες πολίτες που δίνουν ακόμα και απ’ το υστέρημα τους για να λειτουργούν οι τόσες δομές και τα δίκτυα βοήθειας (εκκλησιών, συλλόγων, φορέων κ.α.) και να βοηθούνται οι συνάνθρωποι μας, γιατί αποδείχτηκαν ακόμα μια φορά κατώτεροι των περιστάσεων, ειδικά σ’ ένα τόσο ευαίσθητο θέμα.

Όσο για το ότι είναι υπεύθυνοι για την απώλεια και άλλων πόρων, που προστίθενται στους πολλούς που έχασαν μέχρι τώρα, να είναι σίγουροι πως αργά ή γρήγορα θα τους καταλογιστεί και φυσικά θα κληθούν να λογοδοτήσουν.

Υ.Γ. Για το θέμα ο συνδυασμός μας κατέθεσε σχετική επερώτηση στο Περιφερειακό Συμβούλιο (πατήστε εδώ για να διαβάσετε την επερώτηση).

Previous Post

Ξεκίνησαν την λειτουργία τους τα κοινόχρηστα ποδήλατα του Δήμου Φλώρινας

Next Post

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

Next Post
εξετασεις σχολειο

Πώς να βοηθήσετε το παιδί την περίοδο των εξετάσεων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»
  • Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο
  • Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα
  • Eurovision 2026: Όλα έτοιμα για την πρώτη φάση του Εθνικού Τελικού – Σήμερα οι 28 υποψήφιοι
  • Παιδεία: Το εθνικό απολυτήριο και οι 5 αλλαγές σε σχολεία ΑΕΙ το 2026

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr