• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πώς «τσίμπησαν» τους εικονικούς εμβολιασμούς

12 Σεπτεμβρίου 2021
Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN

1 Δεκεμβρίου 2025
Αγροτοκτηνοτροφικός Σύλλογος Εορδαίας σχετικά με την δίωξη του Δόκιμου Έφεδρου Αξιωματικού Μπέικου Γιώργου.

Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!

1 Δεκεμβρίου 2025
Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης

Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»

1 Δεκεμβρίου 2025
Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

1 Δεκεμβρίου 2025
Προγραμματική Σύμβαση μεταξύ Περιφέρειας και Ελληνικής Αστυνομίας

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία

1 Δεκεμβρίου 2025
Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

Η Μαγεία των Εορταστικών Εκδηλώσεων στο Βόιο

1 Δεκεμβρίου 2025
Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

Εράτυρα: Οι εορταστικές εκδηλώσεις των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς

1 Δεκεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2025

1 Δεκεμβρίου 2025
Πολυτίμη Φαρμάκη

Δημόσια Διαβούλευση για το Πρόγραμμα Τουριστικής Προβολής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για το έτος 2026

1 Δεκεμβρίου 2025
Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

Δήμος Γρεβενών: Εργασίες κλάδευσης στις οδούς πέριξ της Πλατείας Ελευθερίας (Λαχαναγορά) την Τρίτη 2/12

1 Δεκεμβρίου 2025
Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

Μπλόκο αγροτών στα διόδια Μαλγάρων – Κλειστά και τα δύο ρεύματα

1 Δεκεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τρίτη, 2 Δεκεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Πιστοποιητικά εμβολιασμού: Πώς «τσίμπησαν» τους εικονικούς εμβολιασμούς

sierafm by sierafm
12 Σεπτεμβρίου 2021
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μυστήριος αριθμός εμβολίων που… καταστράφηκαν και άλλων που περίσσεψαν… Παράξενες αυξομειώσεις του αριθμού εμβολιασθέντων και αλλαγές σε Ταχυδρομικούς Κώδικες προς άλλα εμβολιαστικά κέντρα… μακριά από τον τόπο διαμονής.

Αυξημένοι αριθμοί εμβολιασμών από έναν… χειριστή σε ασυνήθιστες, αλλόκοτες ώρες. Tablets με αποθηκευμένους κωδικούς επιβεβαίωναν πολλαπλάσιους αριθμητικά εμβολιασμούς από τους αναμενόμενους. Κάποιοι χειριστές τους… βαριούνταν να περνούν τους κωδικούς για κάθε πολίτη, άλλαζαν μόνο το ΑΜΚΑ και πατούσαν επιβεβαίωση, αφήνοντας με αυτόν τον τρόπο, έστω και άθελά τους, δίοδο σε οποιονδήποτε ήθελε να εξασφαλίσει εικονικό πιστοποιητικό να το κάνει από το tablet τους.

Αύξηση… νυχτερινών εμβολιασμών

Σε περιφερειακό εμβολιαστικό κέντρο του Εβρου, τον Ιούλιο είχαν εμβολιαστεί 150 πολίτες και τον Αύγουστο περίπου 350. Σε άλλη γραμμή εμβολιασμού στην Ηπειρο, αυξήθηκαν οι… νυχτερινοί εμβολιασμοί κατά 200%. Σε εμβολιαστικά κέντρα της Στερεάς Ελλάδας και της Θεσσαλίας παρατηρήθηκαν αινιγματικές αλλαγές σε Ταχυδρομικούς Κώδικες πολιτών, πάνω από το 50% του μέσου όρου, προκειμένου να αλλάξουν τον τόπο εμβολιασμού και να… μετακομίζουν αρκετά δεκάδες χιλιόμετρα μακριά από τα σπίτια τους. Τους μήνες Ιούνιο, Ιούλιο και Αύγουστο, σε εμβολιαστικά κέντρα της Θράκης και της Μακεδονίας εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός εμβολίων που… περίσσευαν και ακόμη μεγαλύτερος εκείνων που καταστράφηκαν…

Εντοπίστηκαν αρκετοί χειριστές-εμβολιαστές να έχουν υπερβεί, ανεξήγητα και «ύποπτα» προς το παρόν, τον μέσο όρο των εμβολιασμών που έκαναν καθημερινά και, μάλιστα, σε παράξενες, κυρίως νυχτερινές, ώρες, λίγο πριν από το κλείσιμο των εμβολιαστικών κέντρων.

Ολα τα παραπάνω αποτελούν κάποιες αρχικές ενδείξεις «απατηλών-εικονικών» εμβολιασμών, σε τουλάχιστον 10 εμβολιαστικά κέντρα της χώρας σε Ηπειρο, Στερεά Ελλάδα, Εβρο, Θεσσαλία, Θράκη και Μακεδονία, οι οποίες αναμένεται να ερευνηθούν διεξοδικά από τις εισαγγελικές και τις αστυνομικές Αρχές, καθώς και την Εθνική Αρχή Διαφάνειας, που φαίνεται να έχει εντοπίσει αυτές τις υπό διερεύνηση περιπτώσεις.

«Δικαστές Ντρεντ»

Σε αυτό το πλαίσιο ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Βασίλειος Πλιώτας, κάλεσε σε πανελλαδικό «συναγερμό» τους εισαγγελείς όλης της χώρας προκειμένου να… εφορμούν σε εμβολιαστικά κέντρα, για τα οποία υπάρχουν καταγγελίες, ενδείξεις ή υποψίες για την παράνομη παροχή εικονικών πιστοποιητικών εμβολιασμού ή νόσησης, προκειμένου να προστατευτεί η δημόσια Υγεία. Ο ανώτατος δικαστικός στην παραγγελία του έκανε λόγο ακόμη και για αιφνιδιαστικούς προληπτικούς ελέγχους των εισαγγελικών λειτουργών όλης της χώρας σε εμβολιαστικά κέντρα, ως μία δράση αποθάρρυνσης των επίδοξων δραστών τέτοιων επικίνδυνων ενεργειών. Παράλληλα να ενημερωθούν για τη διαδικασία διενέργειας και καταχώρισης των εμβολιασμών, όπως επίσης για τις ασφαλιστικές δικλίδες του συστήματος.

Στο ίδιο μήκος κύματος ο διοικητής της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, Αγγελος Μπίνης, ανέφερε πως «πρέπει να γίνει εμφανές ότι δεν είμαστε αδρανείς στην ανίχνευση τέτοιου είδους μοτίβων απάτης με τα πιστοποιητικά εμβολιασμού» και προανήγγειλε ενδελεχείς ελέγχους σε όλα τα εμβολιαστικά κέντρα για τα οποία υπάρχουν ύποπτες ενδείξεις.

Ο κ. Μπίνης δήλωσε πως στελέχη της ανεξάρτητης Αρχής επεμβαίνουν προληπτικά, προχωρώντας σε διασταυρώσεις στοιχείων, όπως σε ποια εμβολιαστικά κέντρα υπάρχουν καταχωρίσεις πολύ αργά το βράδυ ή εμφανίζουν μεγάλη αυξομείωση στον αριθμό των εμβολιασμών. Αντίστοιχες έρευνες εξελίσσονται στο νοσοκομείο Σαντορίνης, μετά την αποκάλυψη ότι υπάλληλος χορήγησε πλαστές βεβαιώσεις αρνητικών rapid tests σε τουρίστες, καθώς και στα νοσοκομεία Καβάλας, Δράμας, Μεσολογγίου, Κρήτης.

Ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, ζήτησε από τον διοικητή της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων την ταχύτατη, αποτελεσματική και σε βάθος διερεύνηση της υπόθεσης με τα εικονικά δικαιολογητικά εμβολιασμού στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, αλλά και των προεκτάσεών της στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης και «Γ. Γεννηματάς» Θεσσαλονίκης. Ηδη κλιμάκιο αστυνομικών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων βρίσκεται σε Καρδίτσα, Κοζάνη και Θεσσαλονίκη, προκειμένου να λάβουν καταθέσεις από τους πρωταγωνιστές και εκείνους που έλαβαν τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, όπως επίσης να συλλέξουν στοιχεία από το σύστημα των εμβολιαστικών κέντρων.

Από τα πρώτα στοιχεία που έχουν συλλέξει τα στελέχη της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, που ανέλαβε την προκαταρκτική εξέταση με τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών στο Κέντρο Υγείας Παλαμά Καρδίτσας, όπως και τις προεκτάσεις της, διαπιστώνουν πως τα 34 εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού δόθηκαν από τη διοικητική υπάλληλο σε μέλη της οικογένειάς της, συγγενείς, φίλους και συναδέλφους της. Ανάμεσά τους, η αρνήτρια νοσηλεύτρια στο «Μαμάτσειο» Νοσοκομείο Κοζάνης που είχε πάρει εικονικό πιστοποιητικό εμβολιασμού από το Κέντρο Υγείας Παλαμά, η αδελφή της διοικητικής υπαλλήλου που εργάζεται στο Νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» στη Θεσσαλονίκη, ενώ ερευνώνται τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τριών ακόμη υγειονομικών στο ίδιο νοσοκομείο. Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι κάποια από τα εικονικά πιστοποιητικά δόθηκαν σε συγγενείς που εργάζονται σε διάφορες δημόσιες υπηρεσίες, υγειονομικές δομές, καθώς και σε έναν ιερέα…

Ο αξιωματικός σύζυγος

Ο σύζυγος της διοικητικής υπαλλήλου, αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ., ο οποίος έχει εμβολιαστεί, εξεπλάγη από την εμπλοκή της συζύγου του στην υπόθεση και έκανε και ο ίδιος τη δική του… έρευνα, ανάμεσα στους συγγενείς και τους φίλους, επιβεβαιώνοντας τα καταγγελλόμενα, που και η ίδια έχει αποδεχθεί. Από την εξέταση των στοιχείων και την πορεία της έρευνας εξετάζεται η πιθανότητα άσκησης ποινικής δίωξης εις βάρος των εμπλεκομένων για παραβάσεις των διατάξεων διάδοσης του κορονοϊού σε βαθμό κακουργήματος. Αυτό θα προκαλέσει την άρση τραπεζικού απορρήτου για να διαπιστωθεί αν υπήρχαν αναιτιολόγητες εισροές χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς των εμπλεκομένων, από άτομα που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά, άρα και πιθανή οικονομική συναλλαγή με πολίτες που επεδίωξαν τους εικονικούς εμβολιασμούς τους. Δεν αποκλείεται να ασκηθεί ποινική δίωξη και εις βάρος των πολιτών που πήραν τα ψεύτικα πιστοποιητικά με αυτόν τον τρόπο, χωρίς να εμβολιαστούν.

Προτιμούν θετικά τεστ νόσησης

Τις τελευταίες ημέρες μετά τις απανωτές καταγγελίες για τα εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμών, δικαστικές-αστυνομικές Αρχές και η Εθνική Αρχή Διαφάνειας διαπιστώνουν ότι εκείνοι που θέλουν να παρανομήσουν δεν προτιμούν πλέον ένα εικονικό πιστοποιητικό, αλλά είναι πιο εύκολη η προμήθεια ενός πλαστού αποτελέσματος

θετικού εργαστηριακού τεστ ότι νοσούν, κάτι το οποίο για τους υγειονομικούς που δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν ερμηνεύεται σε εξάμηνη παράταση εργασίας.

Για αυτόν τον λόγο η Επιτροπή Λοιμωξιολόγων εισηγήθηκε να απαιτείται και δεύτερο θετικό τεστ κορονοϊού για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς, οι οποίοι βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Το δεύτερο τεστ θα γίνεται σε δημόσια δομή του συστήματος Υγείας, ανεξάρτητα από το πού έχει γίνει το πρώτο.

«Κάποιοι θέλουν να είναι αντιεμβολιαστές, αλλά ταυτόχρονα να έχουν εικονικό πιστοποιητικό για να μην μπουν σε αναστολή εργασίας. Δεν γίνονται και τα δύο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διοικητής της ανεξάρτητης Αρχής, κ. Μπίνης. Την ίδια ώρα η Εθνική Αρχή Διαφάνειας έχει επεξεργαστεί 8 σενάρια διασταύρωσης μοτίβων απάτης με εικονικά πιστοποιητικά εμβολιασμού ή νόσησης, τα οποία επικαιροποιεί καθημερινά.

ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ

Πηγή: eleftherostypos.gr

Tags: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΥ
Previous Post

Μετακίνηση εκτός νομού: Αλλαγές από τη Δευτέρα 13 Σεπτεμβρίου για τους ανεμβολίαστους – Τα νέα μέτρα

Next Post

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Κυριακή 12/9 στη Δυτική Μκαεδονία

Next Post
κορονοιος, εξεταση

ΕΟΔΥ: Πού θα γίνονται δωρεάν rapid test σήμερα Κυριακή 12/9 στη Δυτική Μκαεδονία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Έναρξη συνεργασίας του Κέντρου Φιλοξενίας Ασυνόδευτων Ανηλίκων Πενταλόφου του Δήμου Βοΐου με τον οργανισμό WHEN
  • Η απάντηση στην καταστολή της Κυβέρνησης θα είναι η μαζικότητα μας στον δρόμο! Όλοι στο μπλόκο του Φιλώτα Τρίτη 2/12 στις 13:00!
  • Εμπορικός Σύλλογος Κοζάνης: «Η Κοζάνη γιορτάΖΕΙ και πάλι..» από την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου 2025
  • Κοζάνη: «Γνωρίζω – Προλαμβάνω – Στηρίζω: Το μήνυμα του Μαμάτσειου Νοσοκομείου για την Παγκόσμια Ημέρα κατά του AIDS»
  • Φωτιά σε διπλοκατοικία στη Λευκόβρυση Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr