Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή των Συμβάσεων Αποχιονισμού για την περίοδο 2025-2026  από τον Περιφερειάρχη Γιώργο Αμανατίδη
Στις εκδηλώσεις για την 113η Επέτειο της Απελευθέρωσης της Σιάτιστας η Φιλαρμονική Κέρκυρας
Κοζάνη: Σπάνια εμφάνιση αρκούδας στα νερά της λίμνης Πολυφύτου- Ο ψαράς που την κατέγραψε μιλά στην ΕΡΤ3
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων
Γ’ Εθνική: Νίκη για την Κοζάνη- Τα αποτελέσματα της 5ης αγωνιστικής
ΕΠΣ Κοζάνης: Μοιράζονται την κορυφή Σιάτιστα και Εορδαϊκός
Ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Φανός Σκ’ρκας» σας προσκαλεί στη Συναυλία της Χορωδίας του Φανού
Ηχηρό μήνυμα ζωής, δύναμης, αγάπης και ελπίδας, στην εκδήλωση «Pink Gala», που διοργάνωσαν ο Στάθης Κωνσταντινίδης και η Μελίνα Χατζηπαντελή, για την πρόληψη του καρκίνου του μαστού
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή σύμβασης για το πολιτιστικό κέντρο Αηδονιών Γρεβενών

Ποιες επιχειρήσεις διεκδικούν επιδότηση έως 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 2.000 προορίζονται για ανέργους 18-29 ετών και οι 8.000 θέσεις για ανέργους 30-66 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και μετά τη λήξη της οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους 3 μήνες τουλάχιστον.

Το ποσό της επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:

– έως 12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και µέλη νομικών οντοτήτων µε ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,

έως 9.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και

 έως 8.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

Τα ποσά καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση (έως 4.000€ για ατομική επιχείρηση ή έως 3.000€ γα νομικές οντότητες) μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Η δεύτερη δόση (έως 4.000€ ή έως 3.000€) μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος, ενώ η τρίτη δόση (4.000€ ή 3.000€ ή 2.000€) μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και άνεργοι που είχαν προηγούμενη  επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία διέκοψαν έως 31/12/2011.

Η ένταξη

Η διαδικασία υπαγωγής περιλαμβάνει την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και του επιχειρηματικού σχεδίου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Πριν την υποβολή της αίτησης, πρέπει να έχει προηγηθεί η έναρξη νέας επιχειρηματικής  δραστηριότητας στην εφορία, η οποία όμως θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου 2019 και μετά (ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ήταν άνεργος κατά την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας στη ∆ΟΥ).

Τα προς χρηματοδότηση επιχειρηματικά σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης µε βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Η υπαγωγή στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ύστερα από θετικό επιτόπιο έλεγχο (στον χώρο της επιχείρησης) από υπαλλήλους-ελεγκτές του ΟΑΕ∆.  Από το αποτέλεσμα του επιτόπιου ελέγχου, ο Προιστάμενος του αρμόδιου ΚΠΑ2 εκδίδει την απόφαση υπαγωγής, ή απόρριψης από το πρόγραμμα, και η σχετική απόφαση αποστέλλεται στην επιχείρηση.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *