Με τον Βασίλη Μαντζώλα συνεχίζει ο Μακεδονικός Σιάτιστας
ΣΤΡΑΤΟΣ
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους
Ευλογιά προβάτων: Στο μικροσκόπιο η προέλευση των κρουσμάτων – Τα μέτρα που ελήφθησαν
Γιώργος Αμανατίδης: Εγκρίθηκαν 110εκ. € για 18 έργα του Πυλώνα ΙΙΙ στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας
ΟΠΕΚΕΠΕ: Πού πήγαν τα 22,6 εκατ. ευρώ – Σχεδόν 1 εκατομμύριο σε 72χρονο από την Κοζάνη, 620.000 ευρώ σε 69χρονο από τα Τρίκαλα
 34η συνεδρίαση της Περιφερειακής Επιτροπής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας
Εορδαία: Φιλανθρωπικός Αγώνας Ποδοσφαίρου από το Σύλλογο Βετεράνων ποδοσφαιριστών
Σε ετοιμότητα ο Δήμος Γρεβενών για την αξιοποίηση του νέου LEADER
Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ»  για το διάστημα 9-11 Αυγούστου 2024
Ικανοποιημένος δηλώνει ο πρόεδρος του ΣΔΑΜ για την πορεία υλοποίησης του προγράμματος απολιγνιτοποίησης. Δηλώσεις
Άργος Ορεστικό: Μετά τη Σιάτιστα έκλεψαν χρυσή αλυσίδα με σταυρό από ηλικιωμένη γυναίκα με την ίδια μέθοδο

Ποιες επιχειρήσεις διεκδικούν επιδότηση έως 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Ευκαιρία να διεκδικήσουν μία από τις 10.000 θέσεις έχουν οι άνεργοι 18-66 ετών που θέλουν να ξεκινήσουν τη δική τους επιχείρηση με επιδότηση έως και 12.000 ευρώ από τον ΟΑΕΔ.

Από το σύνολο των θέσεων, οι 2.000 προορίζονται για ανέργους 18-29 ετών και οι 8.000 θέσεις για ανέργους 30-66 ετών.

Η διάρκεια της επιχορήγησης είναι 12 μήνες και μετά τη λήξη της οι δικαιούχοι δεσμεύονται να διατηρήσουν τις επιχειρήσεις τους για άλλους 3 μήνες τουλάχιστον.

Το ποσό της επιχορήγησης διαμορφώνεται ως εξής:

– έως 12.000 ευρώ για ατομικές επιχειρήσεις και µέλη νομικών οντοτήτων µε ποσοστό συμμετοχής στο εταιρικό κεφάλαιο τουλάχιστον 51%,

έως 9.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/2 έκαστος και

 έως 8.000 ευρώ ανά ανά µέλος νομικών οντοτήτων που συμμετέχουν στο συνολικό εταιρικό κεφάλαιο κατά 1/3 έκαστος.

Τα ποσά καταβάλλονται σε τρεις δόσεις. Η πρώτη δόση (έως 4.000€ για ατομική επιχείρηση ή έως 3.000€ γα νομικές οντότητες) μετά την έκδοση της απόφασης υπαγωγής. Η δεύτερη δόση (έως 4.000€ ή έως 3.000€) μετά τη λήξη του α΄ εξαμήνου και αφού διενεργηθεί τουλάχιστον ένας επιτόπιος έλεγχος, ενώ η τρίτη δόση (4.000€ ή 3.000€ ή 2.000€) μετά τη λήξη του β΄ εξαμήνου.

Στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση και άνεργοι που είχαν προηγούμενη  επιχειρηματική δραστηριότητα, την οποία διέκοψαν έως 31/12/2011.

Η ένταξη

Η διαδικασία υπαγωγής περιλαμβάνει την ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης και του επιχειρηματικού σχεδίου στην ιστοσελίδα του ΟΑΕΔ.

Πριν την υποβολή της αίτησης, πρέπει να έχει προηγηθεί η έναρξη νέας επιχειρηματικής  δραστηριότητας στην εφορία, η οποία όμως θα πρέπει να έχει πραγματοποιηθεί από τις 4 Ιουλίου 2019 και μετά (ο ενδιαφερόμενος θα πρέπει να ήταν άνεργος κατά την ημερομηνία έναρξης της δραστηριότητας στη ∆ΟΥ).

Τα προς χρηματοδότηση επιχειρηματικά σχέδια αξιολογούνται κατά τακτά χρονικά διαστήματα από Τριµελή Επιτροπή Αξιολόγησης µε βάση συγκεκριμένα κριτήρια.

Η υπαγωγή στο πρόγραμμα πραγματοποιείται ύστερα από θετικό επιτόπιο έλεγχο (στον χώρο της επιχείρησης) από υπαλλήλους-ελεγκτές του ΟΑΕ∆.  Από το αποτέλεσμα του επιτόπιου ελέγχου, ο Προιστάμενος του αρμόδιου ΚΠΑ2 εκδίδει την απόφαση υπαγωγής, ή απόρριψης από το πρόγραμμα, και η σχετική απόφαση αποστέλλεται στην επιχείρηση.

Πηγή:insider.gr

Next Post

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα σχόλια