• Latest
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση

Ποιοι είναι οι επτά μεγαλύτεροι εχθροί της στύσης

27 Ιουλίου 2020
Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο

26 Νοεμβρίου 2025
Συνελήφθη από αστυνομικούς της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ Κοζάνης, 38χρονος  για κατοχή ναρκωτικών ουσιών

Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ

26 Νοεμβρίου 2025
Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR

26 Νοεμβρίου 2025
Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Καλλιεργούσε 6 δενδρύλλια κάνναβης

Κοζάνη: 20χρονος φύτεψε κανναβουριές σε δασική περιοχή

26 Νοεμβρίου 2025
Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

Αστυνομικοί του Γραφείου Αντιμετώπισης Ενδοοικογενειακής Βίας Γρεβενών συμμετείχαν σε εκδήλωση στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών

26 Νοεμβρίου 2025
Ο Τάσος Ροβυθάκης λαμπαδηδρόμος στην Ολυμπιακή Φλόγα των Χειμερινών Ολυμπιακών αγώνων στην Κοζάνη

Ο Δήμος Καστοριάς υποδέχεται την Ολυμπιακή Φλόγα

26 Νοεμβρίου 2025
Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

Τέσσερις υπάλληλοι εντάσσονται μόνιμα στο προσωπικό του Δήμου Καστοριάς

26 Νοεμβρίου 2025
Κοζάνη: Σύλληψη 32χρονης για κλοπή

Συνελήφθη 34χρονος για ναρκωτικά τα οποία είχε κρυμμένα στα υποδήματα του

26 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Nα μην συγχωνευτεί το Γυμνάσιο του Τρανοβάλτου και να μπει τέλος στην εξελισσόμενη υποβάθμιση της Π.Ε. Κοζάνης»

26 Νοεμβρίου 2025
ΣΤΡΑΤΟΣ

Νεκρός στρατιώτης από έκρηξη χειροβομβίδας – Άλλος ένας παλεύει για τη ζωή του

26 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 26 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ

Ποιοι είναι οι επτά μεγαλύτεροι εχθροί της στύσης

sierafm by sierafm
27 Ιουλίου 2020
in ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
0
ΖΕΥΓΑΡΙ σχεση
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Περισσότεροι από τέσσερις στους δέκα άνδρες ηλικίας άνω των 45 ετών αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τη στύση τους, γεγονός που έχει συνέπειες στον ψυχισμό και στην ποιότητα ζωής τους.

«Έρευνες που έχουν δημοσιευθεί σε έγκριτα επιστημονικά περιοδικά, αλλά και η πολυετής κλινική εμπειρία έχουν δείξει ότι η καλή στύση μόνο αυτονόητη δεν είναι προϊόντος του χρόνου», λέει ο χειρουργός ουρολόγος-ανδρολόγος Κωνσταντίνος Α. Ρόκκας. «Στα προαπαιτούμενα είναι ένας υγιής τρόπος ζωής και η αποφυγή συγκεκριμένων συνηθειών, που ενδέχεται να πλήξουν μακροπρόθεσμα τη στυτική λειτουργία».

Να λοιπόν ποιοι είναι οι επτά κυριότεροι εχθροί της στύσης, κατά τον κ. Ρόκκα.

Κάπνισμα
Στα πακέτα των τσιγάρων αναγράφεται, μεταξύ άλλων, η προειδοποίηση ότι οι καπνιστές διατρέχουν αυξημένο κίνδυνο να εμφανίσουν στυτική δυσλειτουργία. Η νικοτίνη συστέλλει τα αιμοφόρα αγγεία, εμποδίζοντας την καλή ροή του αίματος. Αυτή όμως είναι απαραίτητη για την σωστή λειτουργία και την πλήρη στύση του πέους.

Ζάχαρη
Τα γλυκά και τα αναψυκτικά με ζάχαρη προκαλούν απότομη αύξηση των επιπέδων γλυκόζης (σακχάρου) στο αίμα. Αυτό έχει ως συνέπεια να απελευθερώνει το πάγκρεας περισσότερη ινσουλίνη για να τα μειώσει. Η ινσουλίνη εμποδίζει την απελευθέρωση της τεστοστερόνης, γεγονός που δυσκολεύει την στύση.

Καθιστική ζωή
Η πολύωρη παραμονή σε καθιστή στάση κατά την εργασία ή την ανάπαυση προκαλεί αργά ή γρήγορα πολλά προβλήματα στην υγεία. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται και οι δυσκολίες στη στύση. Νεότερες μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες οι οποίοι ασκούνται συστηματικά, μειώνουν έως και 70% τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας, σε σύγκριση με όσους δεν γυμνάζονται καθόλου ή ασκούνται αποσπασματικά.

Η άσκηση συμβάλλει στη διατήρηση ενός φυσιολογικού σωματικού βάρους και στην καλή λειτουργία της καρδιάς και των πνευμόνων. Βελτιώνει επίσης τη ροή του αίματος σε όλο το σώμα και κατ’ επέκτασιν στο πέος, οδηγώντας σε καλύτερη στύση.

Αλάτι και λιπαρά
Μία διατροφή πλούσια σε λιπαρά προκαλεί, μεταξύ άλλων, στενώσεις στις αρτηρίες, που παρεμποδίζουν την κυκλοφορία του αίματος. Αντιθέτως, η υγιεινή διατροφή συμβάλλει στην διατήρηση ανοικτού του αυλού τους και επιτρέπει την καλύτερη διαστολή τους. Έτσι, επιτυγχάνεται καλύτερη συρροή αίματος στο πέος και καλύτερη στύση.

Αντίστοιχα, το αλάτι οδηγεί μακροπρόθεσμα στην υπέρταση, η οποία συνήθως συνυπάρχει με τη στυτική δυσλειτουργία.

Αλκοόλ
Η κατανάλωση μεγάλης ποσότητας αλκοόλ ή η μακροχρόνια κατάχρησή του πλήττουν απ’ ευθείας τη στύση. Το πολύ αλκοόλ προκαλεί αφυδάτωση, η οποία αυξάνει την ουσία αγγειοτενσίνη στον οργανισμό. Η αγγειοτενσίνη είναι μία ορμόνη, η οποία σχετίζεται με τη στυτική δυσλειτουργία.

Η αφυδάτωση εμποδίζει επίσης την επαρκή αιμάτωση του πέους ώστε να επιτευχθεί καλή στύση. Και γι’ αυτό τον λόγο οι μεθυσμένοι άνδρες συχνά δεν μπορούν να αποδώσουν στο σεξ.

Περιττά κιλά
Οι περισσότερες από τις προαναφερθείσες ανθυγιεινές συνήθειες δεν πλήττουν μόνο τη στύση. Οδηγούν και σε αύξηση του σωματικού βάρους. Τα περιττά κιλά, όμως, αυξάνουν ακόμα περισσότερο τον κίνδυνο στυτικής δυσλειτουργίας. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι υπέρβαροι και παχύσαρκοι άνδρες έχουν 30-90% περισσότερες πιθανότητες από τους άνδρες φυσιολογικού βάρους να την εκδηλώσουν.

Τα περιττά κιλά αυξάνουν επίσης τον κίνδυνο καρδιοπάθειας, υπέρτασης, υπερχοληστερολαιμίας και σακχαρώδους διαβήτη τύπου 2. Όλες αυτές οι καταστάσεις επίσης σχετίζονται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

Άγχος
Επιστημονικές μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνδρες, οι οποίοι εργάζονται και ζουν κάτω από συνθήκες έντονης πίεσης και άγχους, παρουσιάζουν συχνά σημάδια κατάθλιψης, κάτι που συνδέεται άμεσα με τη στυτική δυσλειτουργία.

Οι ορμόνες που παράγονται, όταν ο οργανισμός βιώνει στρεσογόνες καταστάσεις, προκαλούν συστολή των αιμοφόρων αγγείων. Η συστολή των αγγείων παρεμποδίζει την ροή του αίματος και έτσι τη στύση.

«Ειδική μνεία πρέπει να γίνει στο λεγόμενο άγχος επίδοσης», τονίζει ο κύριος Ρόκκας. «Είναι μια μορφή άγχους, που συσχετίζεται άμεσα με την ποιότητα της σεξουαλικής πράξης. Θα τα καταφέρω; Θα ικανοποιήσω την/τον σύντροφό μου; Αυτά αναρωτιούνται πολλοί, συνήθως μετά από κάποια προηγούμενη αποτυχημένη απόπειρα. Ωστόσο την κρίσιμη στιγμή, αυτό το άγχος μπορεί να καταστρέψει τη στύση. Η συνέπεια είναι αμηχανία στον άνδρα και έντονο αίσθημα ανεπάρκειας».

πηγή: iatropedia.gr

Previous Post

Προσοχή! Νέα ηλεκτρονική απάτη με τα κινητά τηλέφωνα

Next Post

Πίεση: Τι να προσέχετε τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία

Next Post
ΑΡΤΗΡΙΑΚΗ ΠΙΕΣΗ

Πίεση: Τι να προσέχετε τις ημέρες με υψηλή θερμοκρασία

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Υπογράφτηκε σύμβαση για τη γούνα. Βίντεο
  • Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υποβλήθηκε για χρηματοδότηση το Αρδευτικό Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου. Βίντεο
  • Κοζάνη: Εκλεβαν ανταλλακτικά αυτοκινήτων από αποθήκη. Σύλληψη από την ομάδα ΔΙΑΣ
  • Συμμετοχή της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στο έργο LIFE-RenoInGR
  • Η «Αποκατάσταση και Συντήρηση Ιερού Ναού Αγίου Αθανασίου Λιβαδερού» στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία» 2021-2027

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
  2. Άγνωστος φίλος Βοίου στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  5. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr