• Latest
ΒΟΥΛΗ

Ποιοι είναι οι 6 πρόθυμοι να σώσουν τον Τσίπρα αν φύγει ο Καμμένος

10 Ιανουαρίου 2019
«Μηδενική Ανοχή στη μη χρήση κράνους»: Πραγματοποιήθηκαν 461 τροχονομικοί έλεγχοι σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας

5 Ιανουαρίου 2026
Eurovision

Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΡΤΕΣ ΤΡΑΠΕΖΑ POS καρτα

Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026

5 Ιανουαρίου 2026
Νέο Πρυτανικό Σχήμα στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας

Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών

5 Ιανουαρίου 2026
Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

5 Ιανουαρίου 2026
ΚΚΕ

Συνεστίαση το Σάββατο 10 Γενάρη, στο Ioannou Resort Hotel στην Πτολεμαΐδα, από την Τ.Ε. Ενεργειακού Κέντρου του ΚΚΕ και τα παραρτήματα της ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ

5 Ιανουαρίου 2026
ΔΕΥΑΒ

ΔΕΥΑΒ: 8 με 10 Ιανουαρίου θα πραγματοποιηθούν εργασίες αποκατάστασης σοβαρής βλάβης σε κεντρικό αγωγό της ΔΥΠΡΑ

5 Ιανουαρίου 2026
Μπλόκο Φιλώτα με κλείσιμο δρόμου και γλέντι!!!!

Μπλόκο κόμβου Φιλώτα: Συνέλευση την Δευτέρα 05/01 στις 18:00

5 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Οι αγρότες κλείνουν τα πάντα για 48 ώρες!

4 Ιανουαρίου 2026
Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

Σιάτιστα: Ο Λαογραφικός Όμιλος Μελίκης παρουσιάζει τα «Ρουγκάτσια»

4 Ιανουαρίου 2026
Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη.  Βίντεο

Το Έθιμο των Μωμόγερων στη Νεάπολη. Βίντεο

4 Ιανουαρίου 2026
ΚΑΦΕΣ

Ο καφές μπορεί να προσθέσει χρόνια στη ζωή σου, αλλά μόνο αν τον πίνεις αυτή την ώρα

4 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Δευτέρα, 5 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Ποιοι είναι οι 6 πρόθυμοι να σώσουν τον Τσίπρα αν φύγει ο Καμμένος

sierafm by sierafm
10 Ιανουαρίου 2019
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΒΟΥΛΗ
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Έτοιμος να ζητήσει «ψήφο εμπιστοσύνης» από τη Βουλή δήλωσε χθες στη συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας, σε περίπτωση που ο Πάνος Καμμένος την Παρασκευή τού δηλώσει ότι αποσύρει την εμπιστοσύνη του από την κυβέρνηση.

Και όπως φάνηκε, είναι αισιόδοξος ότι μπορεί να βρει τους 151 βουλευτές που χρειάζεται ώστε να διατηρήσει τη «δεδηλωμένη». Σε διαφορετική περίπτωση, θα είναι πιθανότατα κυβέρνηση μειοψηφίας και θα οδηγήσει τη χώρα σε πρόωρες εκλογές, «συντεταγμένα και εν ευθέτω χρόνω».

Από πάνω αριστερά: Σαρίδης, Δανέλλης, Κουντουρά. Από κάτω αριστερά: Παπακώστα, Παπαχριστόπουλος, Κόκκαλης

Ποιοι όμως είναι αυτοί οι 6 «πρόθυμοι βουλευτές» που χρειάζεται ο Αλέξη Τσίπρας; Σημειώνεται ότι η φράση «πρόθυμοι βουλευτές» προέκυψε από την πρόσφατη δήλωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας, Μαρίας Σπυράκη, που κάλεσε τον πρωθυπουργό να πει ποιοι είναι οι πρόθυμοι βουλευτές από τα άλλα κόμματα που τον στηρίζουν και «ποια είναι τα κίνητρά τους». Σε αυτήν προστέθηκε η χθεσινή επίσημη ανακοίνωση της ΝΔ ότι ο κ. Τσίπρας «επιχειρεί με 6 πρόθυμους βουλευτές άλλων κομμάτων να σχηματίσει μια κυβέρνηση κουρελού με ημερομηνία λήξεως».

Ας δούμε ποιοι είναι αυτοί οι έξι πρόθυμοι βουλευτές που «καρφώνει» η ΝΔ και είναι έτοιμοι να σώσουν τον Αλέξη Τσίπρα, δίνοντας ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση μειοψηφίας που θα έχει, όταν αποχωρήσει ο Καμμένος:

Στους 145 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει να προστεθεί κατ’ αρχάς η Κατερίνα Παπακώστα, υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, που όχι μόνο αυτονόητα στηρίζει την κυβέρνηση στην οποία μετέχει αλλά δηλώνει πρόθυμη να ψηφίσει και τη Συμφωνία των Πρεσπών. Όπως είπε πρόσφατα, «θα ζυγίσω τη συμφωνία και στη ζυγαριά θα γείρει το εθνικό συμφέρον. Αν εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον, θα την ψηφίσω».

Έτοιμος να ψηφίσει υπέρ της παραμονής της κυβέρνησης είναι και ο Θανάσης Παπαχριστόπουλος, βουλευτής των ΑΝΕΛ. Ο κ. Παπαχριστόπουλος αρχικά δήλωσε ότι θα ψηφίσει τη Συμφωνία των Πρεσπών και θα παραδώσει την έδρα του, μετά όμως διευκρίνισε ότι δεν παραδίδει την έδρα του όσο κινδυνεύει η κυβέρνηση και διεμήνυσε στον Πάνο Καμμένο ότι αν τον διαγράψει δεν θα παραδώσει καθόλου την έδρα του!

Η υπουργός Τουρισμού Έλενα Κουντουρά μπορεί να μην ανοίγει τα χαρτιά της, αλλά θεωρείται περίπου βέβαιο ότι και τη Συμφωνία των Πρεσπών θα ψηφίσει, και ψήφο εμπιστοσύνης θα δώσει στην κυβέρνηση στην οποία μετέχει, και θα είναι υποψήφια με τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε, είναι τέτοια η απόστασή της από τους ΑΝΕΛ που οι πληροφορίες λένε ότι μόλις έμαθε ότι ο Πάνος Καμμένος συγκαλεί την ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων κανόνισε ταξίδι στο Τορόντο για να είναι μακριά και να μην υποχρεωθεί να παραστεί. Ορισμένοι τη βλέπουν στις επόμενες εκλογές να είναι υποψήφια στο Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Έτερος εκ των ΑΝΕΛ που έχει «μετακομίσει» αριστερότερα και εικάζεται ότι είναι πρόθυμος να δώσει ψήφο εμπιστοσύνης στην κυβέρνηση είναι ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Βασίλης Κόκκαλης. Χθες, για να μην παραστεί στην ΚΟ των ΑΝΕΛ δήλωσε ότι χάλασε το αυτοκίνητό του -λες και δεν μπορούσε να μετακινηθεί με το συνοδευτικό της ασφάλειάς του- ενώ οι κακές γλώσσες λένε ότι εθεάθη να πίνει καφέ στο Κολωνάκι.

Δεν υπάρχουν πρόθυμοι όμως μόνο από τον χώρο των ΑΝΕΛ. Ο Σπύρος Δανέλλης, βουλευτής του Ποταμιού, δεν έχει κρύψει τις προθέσεις του. Δηλώνει εδώ και καιρό ότι θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών και πρόσφατα κάλεσε το κόμμα του να επανεξετάσει το θέμα των πρόωρων εκλογών. «Δεν συνδέουμε τη Συμφωνία των Πρεσπών με την παραμονή ή μη της κυβέρνησης στα καθήκοντά της. Δεν συμψηφίζουμε το εθνικό θέμα με πολιτικές σκοπιμότητες» δήλωσε πρόσφατα, διευκρινίζοντας ότι «η κυβέρνηση δεν πρέπει να πέσει εξαιτίας τη συμφωνίας των Πρεσπών». Εδώ και πολύ καιρό στα δημοσιογραφικά γραφεία θεωρείται δεδομένο ότι στις επόμενες εκλογές ο Σπύρος Δανέλλης θα είναι υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Φθάσαμε αισίως στους 150. Ποιός είναι ο 151ος; Ο Γιάννης Σαρίδης της Ενωσης Κεντρώων. Ο βουλευτής του Βασίλη Λεβέντη ψήφισε τον προϋπολογισμό των ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που θεωρείται ψήφος εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση, δεν ψηφίζει λέει την Συμφωνία των Πρεσπών αλλά δεν θέλει να πέσει η κυβέρνηση έως ότου τουλάχιστον, είπε πρόσφατα, ολοκληρώσει το νομοθετικό της έργο και φέρει στην Βουλή τα θετικά της νομοθετήματα. Ο Βασίλης Λεβέντης του διαμηνύει να παραδώσει την έδρα του αν θέλει να πάει στον ΣΥΡΙΖΑ αλλά είναι μάλλον…απίθανο να τον ακούσει.

Ετσι εξηγείται λοιπόν η ψυχραιμία του Αλέξη Τσίπρα που χθές δήλωσε ότι σε περίπτωση που ο κυβερνητικός του εταίρος άρει την εμπιστοσύνη στην κυβέρνησή του, τότε «θα πάει σε ψήφο εμπιστοσύνης, πρίν από την κύρωση της Συμφωνία των Πρεσπών». Ψύχραιμος γιατί ξέρει ότι διαθέτει τους πρόθυμους, οι περισσότεροι εκ των οποίων εικάζεται ότι μετά την ψήφο τους, θα βρεθούν στις λίστες των υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ ως συνεργαζόμενοι.

Στους πρόθυμους να στηρίξουν την κυβέρνηση θα έπρεπε πιθανότατα να προσθέσουμε και τον Κώστα Ζουράρι που έχει δηλώσει μέν οτι δεν συμφωνεί και δεν θα ψηφίσει την συμφωνία των Πρεσπών, αλλά έχει διευκρινίσει ταυτόχρονα, οτι δεν πρόκειται επ ουδενί να ρίξει την αριστερή κυβέρνηση Τσίπρα. «Δεν υπάρχει περίπτωση ποτέ να ρίξω αριστερή κυβέρνηση, με το βάρος το οικογενειακό που κουβαλώ και την προσωπική μου περιπέτεια, είχε πεί προς καιρού στο ραδιόφωνο ο Κώστας Ζουράρις, Συμπέρασμα, ακόμα κι αν δεν δώσει ψήφο εμπιστοσύνης σίγουρα δεν καταψηφίζει. Στην χειρότερη για τον Αλέξη Τσίπρα περίπτωση, θα απόσχει από την ψηφοφορία.

Μιλώντας το πρωί στα Παραπολιτικά 90,1, ο Γιάννης Σαρίδης ξεκαθάρισε μετά και τις χθεσινές του δηλώσεις, πως εάνη κυβέρνηση ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης πρίν να έρθει προς ψήφιση η Συμφωνία των Πρεσπών, δεν θα την δώσει και ας οδηγηθεί η χώρα σε εκλογές.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σαρίδης ανέφερε: «Αν αύριο το πρωί –πριν τις Πρέσπες- η ΝΔ καταθέσει πρόταση μομφής θα την υπερψηφίσω όπως έκανα τον Ιούνιο του ’18 καλώντας ταυτόχρονα όπως το έκανα και τότε τον αρχηγό της να δεσμευτεί δημόσια πως δεν θα δώσει το όνομα Μακεδονία.»

Πηγή:iefimerida.gr
Tags: ΒΟΥΛΗ
Previous Post

Αγαπημένα αμφίσκορα από την Ιβηρική

Next Post

Κοζάνη: Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.

Next Post
Σχολεία χιονι

Κοζάνη: Κλειστά σχολεία και την Παρασκευή 11 Ιανουαρίου 2019.

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • 210 τροχονομικοί έλεγχοι για κράνος σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας
  • Eurovision 2026: Ποιοι είναι οι 28 φιναλίστ που διεκδικούν την εκπροσώπηση της Ελλάδας στον διαγωνισμό
  • Ποιες συναλλαγές ελέγχει άμεσα η ΑΑΔΕ το 2026
  • Σοφία Ζαχαράκη: Έκτακτη επιχορήγηση 369.000,00 στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας για κάλυψη λειτουργικών αναγκών
  • Το Τμήμα Τροχαίας Κοζάνης δώρισε για 5η συνεχόμενη χρονιά παιδικό κάθισμα αυτοκινήτου στο πρώτο παιδί που γεννήθηκε το έτος 2026 στην πόλη της Κοζάνης

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr