Ψάρεμα
ΔΕΥΑΚ
ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ
ΚΥΝΗΓΕΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
Χρυσαυγή Βοΐου – Παραδοσιακή Μουσική Βραδιά(Live Video) 6/8/2022
Κορυφή Βοΐου – Η Γκλίτσα στην Παράδοση και την Ποιμενική Ζωή -Έκθεση Γεωργίου Παπαδόπουλου. Βίντεο
Την Πέμπτη η εκδήλωση του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σιάτιστας, «Ο κρυμμένος θησαυρός, ο Σιατιστεύς Μιχαήλ Παπαγεωργίου και το Αλφαβητάρι του 1766»
Δύο νέα απορριματοφόρα παρέλαβε ο Δήμος Βοΐου
Προοδευτικός Σύλλογος Κριμηνίου:  «Γιορτή κάτω από τον πλάτανο»
Σαμαρίνα: Εκδηλώσεις εορτασμού της Μεγάλης Παναγιάς

Ποιοι μπορούν να λάβουν επιστροφή φόρου ακόμα και πριν από το Πάσχα

tioukalia

 


 

 

 

Πέντε μεγάλες κατηγορίες φορολογουμένων έχουν σοβαρό λόγο να υποβάλουν αμέσως τη φορολογική τους δήλωση.

Πρόκειται για φορολογούμενους οι οποίοι δικαιούνται μετά την εκκαθάριση επιστροφή φόρου εισοδήματος, την οποία θα εισπράξουν ακόμη και πριν από το Πάσχα.

Ποιες είναι αυτές οι κατηγορίες:1. Οι φορολογούμενοι που έχουν εισόδημα από έκτακτη και περιστασιακή απασχόληση και αμείφθηκαν το 2018 με τον λεγόμενο τίτλο κτήσης. Με δεδομένο ότι στην αμοιβή από τίτλο κτήσης γίνεται παρακράτηση φόρου εισοδήματος ύψους 20% και η εκκαθάριση της φορολογικής δήλωσης γίνεται με βάση την κλίμακα μισθωτών και συνταξιούχων, δηλ. με αφορολόγητο όριο, προκύπτει επιστροφή σχεδόν του συνόλου του ποσού φόρου εισοδήματος που παρακρατήθηκε από τον φορολογούμενο. Εφόσον ο φορολογούμενος έχει ετήσιο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες από άλλες πηγές, τότε το ποσό που θα του επιστραφεί από τον φόρο του τίτλου κτήσης εξαρτάται από το ύψος του συνολικού του εισοδήματος.

2. Οι μισθωτοί που αμείβονται με δελτίο παροχής υπηρεσιών, το λεγόμενο και μπλοκάκι. Πρόκειται για “ελεύθερους επαγγελματίες” με έως και τρεις πελάτες ή που τουλάχιστον το 75% των ακαθάριστων εσόδων τους προέρχεται από έναν πελάτη με τον οποίο διαθέτουν και έγγραφη σύμβαση και δεν έχουν άλλο εισόδημα από μισθωτές υπηρεσίες. Επίσης, προϋπόθεση για να φορολογηθεί ως μισθωτός ο παραπάνω φορολογούμενος, είναι να έχει ως επαγγελματική έδρα την κατοικία του. Στους φορολογούμενους που εργάζονται ως μισθωτοί με μπλοκάκι γίνεται από τους εργοδότες τους παρακράτηση φόρου 20% από το πρώτο ευρώ εισοδήματος. Επειδή όμως, φορολογούνται ως μισθωτοί, δηλ. δικαιούνται την έκπτωση φόρου μισθωτών που οδηγεί στο αφορολόγητο όριο, κατά την εκκαθάριση της δήλωσής τους επιστρέφεται μέρος ή και το σύνολο του φόρου που τους παρακρατήθηκε. Συγκεκριμένα για ετήσιο καθαρό εισόδημα έως περίπου 8.500 ευρώ τους επιστρέφεται το σύνολο του φόρου που τους παρακρατήθηκε. Το ποσό που τους επιστρέφεται περιορίζεται όσο αυξάνεται το εισόδημα από το μπλοκάκι και μηδενίζεται περίπου στα 31.000 ευρώ εισόδημα.

3. Οι φορολογούμενοι που εμφανίζουν αναπηρία άνω του 67%. Οι συγκεκριμένοι φορολογούμενοι δικαιούνται έκπτωση φόρου 200 ευρώ. Έτσι εφόσον τους έχει παρακρατηθεί φόρος εισοδήματος μισθωτών υπηρεσιών ή είναι συνταξιούχοι που τους παρακρατήθηκε φόρος, τότε λαμβάνουν επιστροφή φόρου ύψους 200 ευρώ.

4. Οι γυναίκες σύζυγοι που είναι μισθωτές και στις οποίες με την εκκαθάριση της δήλωσης προκύπτει συνήθως επιστρεφόμενο ποσό μερικών δεκάδων ευρώ λόγω τεχνικής διαφοράς μεταξύ του ποσού του φόρου εισοδήματος που τους παρακρατήθηκε και του φόρου εισοδήματος που τους αναλογεί. Με δεδομένο ότι από φέτος κάθε σύζυγος θα λάβει το δικό του εκκαθαριστικό, το επιστρεφόμενο ποσό θα φανεί στον τραπεζικό λογαριασμό που κάθε σύζυγος θα δηλώσει στη φορολογική δήλωση. Μάλιστα, συμφέρει αυτή την κατηγορία φορολογουμένων η υποβολή της δήλωσης νωρίς, καθώς ακόμη και στην περίπτωση που για τον σύζυγο προκύπτει οφειλή φόρου, αυτή ούτως ή άλλως θα εξοφληθεί σε τρεις διμηνιαίες δόσεις, τους μήνες Ιούλιο, Σεπτέμβριο, Νοέμβριο.

5. Όσοι φορολογούμενοι έχουν πραγματοποιήσει δαπάνες που εκπίπτουν από τον φόρο, όπως είναι οι δωρεές και οι χορηγίες προς το Δημόσιο. Προσφέρει έκπτωση φόρου 10% επί της δαπάνης.

 

 

 

Related Posts

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.

*

code

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

 

tioukalia

 

  


λαζαριδου

 

 

Welcome Back!

Login to your account below

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.