Πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής του Δήμου Κοζάνης

Πραγματοποιήθηκε η Λαϊκή Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής του Δήμου Κοζάνης

Σήμερα ημέρα Κυριακή στις 21/10/2018, πραγματοποιήθηκε Λαϊκή Συνέλευση στην Τοπική Κοινότητα Ακρινής του Δήμου Κοζάνης με θέμα: Ενημέρωση, συζήτηση σχετικά με τις εξελίξεις για τη μετεγκατάσταση της Ακρινής και λήψη αποφάσεων.

Στη Λαϊκή Συνέλευση παρευρέθηκαν τέσσερις (4) Βουλευτές του Νομού Κοζάνης, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, ο Αντιπεριφερειάρχης Περιφερειακής Ενότητας (Π.Ε.) Κοζάνης, ο Δήμαρχος Κοζάνης, θεματικοί Αντιπεριφερειάρχες, Αντιδήμαρχοι, επικεφαλείς των παρατάξεων στο Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Τμήμα Δυτικής Μακεδονίας, ο Γενικός Διευθυντής της ΑΝΚΟ, πρώην μέλη του Κοινοβουλίου, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Δημοτικοί Σύμβουλοι και το σύνολο σχεδόν των κατοίκων της Ακρινής.

Μετά από παραγωγικό διάλογο επί των θεμάτων που έθεσε ο Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής και τον έντονο προβληματισμό για τις καθυστερήσεις  στην προώθηση των διαδικασιών που προβλέπονται στο ισχύον θεσμικό πλαίσιο  σχετικά με τη μετεγκατάσταση της Ακρινής, αποφασίστηκαν τα παρακάτω:

  1. Να συγκροτηθεί Επιτροπή με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Κοζάνης, της Περιφέρειας Δυτ. Μακεδονίας, του συμβουλίου της Τοπικής Κοινότητας Ακρινής και του Συλλόγου Ανέργων και Περιβάλλοντος Ακρινής που θα δρομολογήσει δυναμικές κινητοποιήσεις και κάθε άλλη πρόσφορη ενέργεια, προκειμένου να διατρανωθεί το δίκαιο αίτημα για τη μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής.
  2. Να σταλεί επιστολή από τους εκπροσώπους των παραπάνω Φορέων, με την οποία να αιτούνται συνάντηση με τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Σταθάκη Γιώργο και, οπωσδήποτε, με την παρουσία του Προέδρου της ΔΕΗ κ. Παναγιωτάτη Εμμανουήλ για διατύπωση σαφών απαντήσεων και λήψη τελεσίδικων αποφάσεων επί του θέματος
  3. Εντός της εβδομάδας, με ευθύνη των Βουλευτών του Νομού Κοζάνης, να κατατεθεί επίκαιρη ερώτηση στο Ελληνικό Κοινοβούλιο σχετικά με τη μετεγκατάσταση του οικισμού Ακρινής.
  4. Είμαστε αντίθετοι και δεν θα επιτρέψουμε την εξόρυξη του κάμπου της Ακρινής (περιοχή ΟΝΠ 10) από τη ΔΕΗ, παρά μόνον εφόσον προχωρήσει παράλληλα και η απαλλοτρίωση του οικισμού της Ακρινής, η δε μετεγκατάστασή του θα πρέπει να προχωρήσει ανεξάρτητα από την πρόθεση της ΔΕΗ να ολοκληρώσει ή όχι την απαλλοτρίωση του κάμπου.

Για λογαριασμό των παρευρισκόμενων

             Καρυπίδης Θεόδωρος                                      Ιωαννίδης Ελευθέριος

Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας                          Δήμαρχος Κοζάνης

                                                                                    Οι Βουλευτές του Νομού Κοζάνης

               Πουτογλίδης Παύλος                                      Δημητριάδης Δημήτριος          

Πρόεδρος Τοπικής Κοινότητας Ακρινής                     Μουμουλίδης Θέμης

                                                                                                Ντζιμάνης Γεώργιος

                                                                                          Κασαπίδης Γιώργος

 


Ετικέτες που έχουν αντιστοιχιστεί σε αυτό το άρθρο:
ΔΗΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ

Άλλες ειδήσεις

Σιάτιστα: 44 άτομα προσήλθαν στη αιμοδοσία της Κυριακής

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η σημερινή αιμοδοσία, από τον σύλλογο αιμοδοτών » Ο Άγιος Παντελεήμων». Προσήλθαν 44 άτομα και αιμοδότησαν 35,

Συνάντηση Δημάρχου Βοΐου με εκπροσώπους συνταξιούχων Νομού Κοζάνης

Τους εκπροσώπους του συντονιστικού οργάνου συνταξιούχων Νομού Κοζάνης υποδέχτηκε στο γραφείο του ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος το πρωί της

ΟΑΕΔ: Αυτά τα επιδόματα δικαιούσαι αφού σταματήσεις να παίρνεις επίδομα ανεργίας

Ειδικό επίδομα από τον ΟΑΕΔ, δικαιούνται οι άνεργοι, εφόσον ολοκλήρωσαν τη λήψη του επιδόματος ανεργίας. Οι προϋποθέσεις που ορίζει ο ΟΑΕΔ Οι

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

<

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.