• Latest

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ, στο Μάλι Μάδι

26 Σεπτεμβρίου 2018
Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης.  Βίντεο και φωτογραφίες

Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες

10 Ιανουαρίου 2026
Διπλή δολοφονία στη Φοινικούντα: Στο «μικροσκόπιο» οι επικοινωνίες του ανιψιού – Τα ερωτήματα και το μυστήριο με το λευκό αυτοκίνητο

Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη

10 Ιανουαρίου 2026
ΔΥΠΑ

ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους

10 Ιανουαρίου 2026
κυνηγι καραμπινα

Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα

10 Ιανουαρίου 2026
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ

Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

10 Ιανουαρίου 2026
Νίκος  Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

Νίκος Ανδρουλάκης από Καστοριά: «Πολιτική αλλαγή και σταθερότητα μπορεί να φέρει μόνο το ΠΑΣΟΚ»

10 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

Αφιέρωμα στο Μακαριστό Μητροπολίτη Σισανίου και Σιατίστης Παύλο επί τη συμπληρώσει 7 ετών από την κοίμηση του

10 Ιανουαρίου 2026
Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

Αρώματα και Γεύσεις Γης Βοϊου: Μαγειρεύοντας στα μηδέν χιλιόμετρα – Εκεί που η παράδοση γίνεται γαστρονομία

10 Ιανουαρίου 2026
χιονι αλυσιδες

Που χρειάζονται αλυσίδες στη Δυτική Μακεδονία

10 Ιανουαρίου 2026
Φίλοι της Παράδοσης: Ευχαριστήρια επιστολή

Βαθιά ευγνωμοσύνη στη Χειρουργική Κλινική του Νοσοκομείου Κοζάνης – Επιστολή εκπαιδευτικού από το Μουσικό Σχολείο Σιάτιστας

10 Ιανουαρίου 2026
Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου.  Βίντεο

Ζευκλής στην κοπή πίτας: 367 εργαζόμενοι λειτουργούν ως ομάδα και δίνουν πρωτιά στο Δήμο Βοΐου. Βίντεο

10 Ιανουαρίου 2026
Τα πρώτα χιόνια στα ορεινά της Καστοριάς. Βίντεο

Ψυχρή εισβολή με χιόνια ακόμα και στα πεδινά της Βόρειας Ελλάδας – Πού και πότε θα χιονίσει

10 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 11 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση του ΚΚΕ, στο Μάλι Μάδι

sierafm by sierafm
26 Σεπτεμβρίου 2018
in ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ, ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
0
1
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η εκδήλωση της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ, με αφορμή τη συμπλήρωση 70 χρόνων από το νικηφόρα μάχη του ΔΣΕ στο Μάλι Μάδι.

Στήθηκε νέο μνημείο στον χώρο των μεταλλείων της ΛΑΡΚΟ, στους πρόποδες του Μάλι Μάδι, καθώς το προηγούμενο αποτέλεσε στόχο θρασύδειλων που προσπάθησαν να το αμαυρώσουν.

Το μνημείο είναι έμπνευση και έργο του Σταύρου Βλάχου, δημιούργημα του οποίου είναι και το μνημείο για τις γυναίκες μαχήτριες του ΔΣΕ στον Πυξό των Πρεσπών.

Τα αποκαλυπτήρια του μνημείου έγιναν από τον Γιάννη Κανάτσιο, μέλος του ΓΠ της ΕΠ Δυτικής Μακεδονίας του ΚΚΕ.
Ακολούθησε ομιλία από τον Θανάση Χαστά, Γραμματέας της ΕΠ Δυτικής Μακεδονία του ΚΚΕ.

Στην ομιλία αναδείχθηκε η σημασία της νικηφόρας μάχης του ΔΣΕ στο Μάλι Μάδι που προκάλεσε σοβαρή κρίση στην αστική κυβέρνηση της Αθήνας και τάραξε του Αμερικάνους ιμπεριαλιστές.

Τονίστηκε η σημασία τέτοιων εκδηλώσεων, καθώς αποτελούν πηγή έμπνευσης και διδαγμάτων για την πάλη των κομμουνιστών στις σημερινές συνθήκες, η σημασία να διαδοθεί περισσότερο η ιστορική αλήθεια, οι νεότερες γενιές να γνωρίσουν τον αγώνα του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας.

Αναδείχτηκε «η ηθικοπολιτική ανωτερότητα του ΔΣΕ, η σημασία της ιδεολογικοπολιτικής δουλειάς που γινόταν στις γραμμές του και υπηρετούσε τον στρατιωτικοπολιτικό στόχο του. Αξιόλογη ήταν η εκδοτική δραστηριότητα βιβλίων, εφημερίδων και άλλων εντύπων.

Η διαφώτιση εκφράστηκε και με ιδεολογικά μαθήματα, διαλέξεις και ομιλίες στους μαχητές και τις μαχήτριες του ΔΣΕ, που επικεντρώνονταν στην ανύψωση του ηθικού, αλλά και στην ενημέρωση για τις τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις και τα καθήκοντα του ΔΣΕ. Ακόμα, πραγματοποιούνταν μαθήματα για το Πρόγραμμα και το Καταστατικό του ΚΚΕ.

Έχει μεγάλη σημασία, σήμερα, να αναλογιστούμε όλη αυτή η ιδεολογικοπολιτική δουλειά σε τι συνθήκες γινόταν. Αποτελεί οδηγό για τις σημερινές γενιές των κομμουνιστών, ιδιαίτερα για τα μέλη της ΚΝΕ, καθώς η γνώση και η μόρφωση είναι βασικό γνώρισμα της κομμουνιστικής πρωτοπορίας.
Το ταξικός πόλεμος είναι σκληρός πόλεμος και απαιτεί μεγάλη πίστη στο σκοπό και αντοχή, σταθερότητα και ψυχικά αποθέματα, πηγή απόκτησης των οποίων είναι η συστηματική μαρξιστική – λενινιστική μόρφωση. Στην ταξική πάλη δοκιμάζονται τα νεύρα, ο χαρακτήρας, η στάση ζωής των αγωνιστών.
Στις σημερινές συνθήκες έχει αυξηθεί αντικειμενικά, συγκριτικά με παλιότερα, ο ρόλος της συνειδητότητας ως όρος της επαναστατικής πολιτικής στράτευσης, ακόμα και της συμμετοχής στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα».
Έγινε εκτενής αναφορά στα συμπεράσματα που προκύπτουν από τον ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ και ενισχύουν την επαναστατική πάλη σήμερα, καθώς Η πείρα και τα συμπεράσματα από των ηρωικό αγώνα του ΔΣΕ, αλλά και ολόκληρης της δεκαετίας του ΄40, συνέβαλαν στη σύγχρονη στρατηγική επεξεργασία του Κόμματος, στο Πρόγραμμά μας, τα καθήκοντα του Κόμματος σε επαναστατικές, αλλά και σε μη επαναστατικές συνθήκες.
«Επιβεβαιώνεται από την ιστορική πείρα πως δεν αρκεί να εμφανιστούν οι συνθήκες ραγδαίας αλλαγής του ταξικού συσχετισμού δυνάμεων – της επαναστατικής κατάστασης – όπως εμφανίστηκαν στη χώρα μας τις μέρες της απελευθέρωσης από τους Γερμανούς, τον Οκτώβρη του 1944, για να πάρει η εργατική τάξη την εξουσία, αλλά προϋποθέτει την ολόπλευρη προετοιμασία του Κομμουνιστικού Κόμματος από τα πριν, πρώτα από όλα τη διαμόρφωση αντίστοιχης στρατηγικής και Προγράμματος για την σοσιαλιστική επανάσταση, την συγκέντρωση δυνάμεων σε αυτή την κατεύθυνση.
Προϋποθέτει, σε επαναστατικές συνθήκες, τον αυστηρό υπολογισμό του ταξικού συσχετισμού δυνάμεων και την προετοιμασία της ένοπλης εξέγερσης, ώστε την κατάλληλη στιγμή να δοθεί το αποφασιστικό χτύπημα για την κατάληψη της εξουσίας.
Μετά την απελευθέρωση της χώρας μας από τους φασίστες κατακτητές το 1944, αναπόφευκτα οξύνθηκε η σκληρή ταξική ένοπλη αναμέτρηση που είτε θα οδηγούσε στην ανατροπή της αστικής εξουσίας, με απομόνωση και των ξένων στηριγμάτων της, είτε στην ήττα των λαϊκών δυνάμεων, στην απομόνωση του ΚΚΕ και στην επανασταθεροποίηση της αστικής εξουσίας.
Ο αγώνας του ΔΣΕ ήταν απάντηση του ΚΚΕ στο όργιο της αστικής βίας που επιχειρούσε να ανατρέψει το συσχετισμό που είχε διαμορφωθεί την περίοδο της κατοχής και της απελευθέρωσης, ξεκίνησε ως αγώνας πίεσης για δημοκρατικά μέτρα, αλλά αναπόφευκτα γενικεύτηκε σε ένοπλη ταξική σύγκρουση.
Μπροστά στο δίλλημα «υποταγή ή οργάνωση της πάλης και αντεπίθεση», το ΚΚΕ διάλεξε το δεύτερο δρόμο.
Ο ΔΣΕ είναι η πιο τρανή απόδειξη ότι οι κοινωνικές αντιθέσεις δεν χωράνε στα ιδεολογήματα της λεγόμενης «εθνικής ομοψυχίας» και της κατάργησης των ταξικών διαχωριστικών γραμμών. Ο ΔΣΕ έσωσε την τιμή του λαού και του ΚΚΕ»…
…«Εβδομήντα χρόνια μετά, ο ταξικός πόλεμος συνεχίζεται, καθώς συνεχίζει να υπάρχει η εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο, συνεχίζει το καπιταλιστικό σύστημα να ματώνει το λαό για τα κέρδη του κεφαλαίου, συνεχίζει να γεννά κρίσεις, φτώχεια και πολέμους»…
… «Η Ιστορία διδάσκει ότι δεν μπορεί να υπάρξει φιλολαϊκή κυβέρνηση, όποια ονομασία και αν έχει και οποιοδήποτε κόμμα και αν συμμετέχει σε αυτήν, εφόσον η πολιτική εξουσία, τα μέσα παραγωγής και όλος ο πλούτος που παράγει η εργατική τάξη βρίσκονται στα χέρια των καπιταλιστών, εφόσον η Ελλάδα συμμετέχει στις ιμπεριαλιστικές ενώσεις της ΕΕ και του ΝΑΤΟ».
… «Το ΚΚΕ, έμπειρο και διδαγμένο, φιλοδοξεί και μπορεί να γίνει ο φάρος της νέας και νικηφόρας ταξικής αναμέτρησης για το σοσιαλισμό, που είναι αναγκαίος, επίκαιρος και ρεαλιστικός. Συνεχίζουμε μέχρι την τελική νίκη του σοσιαλισμού – κομμουνισμού»…

Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με λαϊκό γλέντι στο χωριό Ιεροπηγή Καστοριάς.

Ερωτηματικά προκαλεί η προκλητική παρουσία της αστυνομίας στην περιοχή που πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση, η οποία αναγκάστηκε να αποχωρήσει μετά από παρέμβαση της Κομματικής Οργάνωσης και του ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Σωτήρη Ζαριανόπουλου.

Tags: ΚΚΕ
Previous Post

Αιμοδοσία στο Καλονέρι

Next Post

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Νέος κύκλος θεατρικών εργαστηρίων

Next Post
ΔΗΠΕΘΕ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης: Νέος κύκλος θεατρικών εργαστηρίων

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Στο μπλόκο Σιάτιστας ο Νίκος Ανδρουλάκης. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Φοινικούντα: Ανατροπή στο έγκλημα – Ποιον δείχνει η ανακρίτρια ότι πάτησε τη σκανδάλη
  • ΔΥΠΑ: Ξεκινά η υποβολή προγραμμάτων κατάρτισης με Voucher για ανέργους
  • Νεκρός 27χρονος κυνηγός μετά από πτώση σε χαράδρα
  • Ποιες Κυριακές θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα στις χειμερινές εκπτώσεις

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr