• Latest
ασεπ

Προκήρυξη 3Κ/2018: Χιλιάδες ψευδείς δηλώσεις και ενστάσεις στο ΑΣΕΠ

15 Απριλίου 2018
Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα

3 Ιανουαρίου 2026
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου

3 Ιανουαρίου 2026
Αδράνεια καταλογίζει στην Περιφερειακή Αρχή ο Γιώργος Κασαπίδης

Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων

3 Ιανουαρίου 2026
Στήθηκε το μεγάλο μπλόκο των αγροτών στα διόδια Σιάτιστας-Έκλεισαν την Εγνατία Οδό με 300 τρακτέρ-Ανοιχτός ο παλιός δρόμος Κοζάνης-Σιάτιστας – Βίντεο και φωτογραφίες

Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία

3 Ιανουαρίου 2026
Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας.  Δείτε πολλές φωτογραφίες

Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

2 Ιανουαρίου 2026
Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια.  Βίντεο

Εράτυρα: Ξεκαρδιστική σάτιρα στα Μπουμπουσάρια. Βίντεο

2 Ιανουαρίου 2026
Δήμος Βοΐου: Σε εξέλιξη οι διαδικασίες για Φυσικό Αέριο και Ενεργειακές Κοινότητες – Χρήστος Ζευκλής: Μειώνουμε το ενεργειακό κόστος για τους Δημότες

Η επίσημη απόφαση για ορισμό αντιδημάρχων στο Δήμο Βοΐου

2 Ιανουαρίου 2026
λίμνη Πολυφύτου

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου

2 Ιανουαρίου 2026
Πτολεμαΐδα: Τρεις μητέρες Ρομά, καταγγέλλουν οδηγό ταξί για κακομεταχείριση των παιδιών τους

Πτολεμαΐδα: Εξιχνιάσθηκε υπόθεση κλοπής κατά συναυτουργία

2 Ιανουαρίου 2026
πανσελινος

«Φεγγάρι του Λύκου»: Πότε θα δούμε την πρώτη πανσέληνο του 2026, γιατί ονομάστηκε έτσι

2 Ιανουαρίου 2026
Τραγωδία στη Χαλκιδική: Αγόρι 8 ετών κατέρρευσε και πέθανε μπροστά στους γονείς του

Στη ΜΕΘ 16χρονος που τραυματίστηκε από όπλο στο κεφάλι – Υποβλήθηκε σε πολύωρη εγχείρηση

2 Ιανουαρίου 2026
ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

Δημόσιο -Νέο πειθαρχικό: Τέθηκε σε ισχύ από την Πρωτοχρονιά με εξοντωτικές ποινές

2 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 3 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προκήρυξη 3Κ/2018: Χιλιάδες ψευδείς δηλώσεις και ενστάσεις στο ΑΣΕΠ

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ασεπ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών πινάκων διοριστέων της προκήρυξης 3/Κ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, έχουμε δεχτεί δεκάδες καταγγελίες σχετικά με το ότι πολλοί συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία και έχουν λάβει μόρια που δεν δικαιούνται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μεταξύ των επιτυχόντων. Ειδικότερα, πολλοί υποψήφιοι δήλωσαν είτε ότι διέθεταν την ειδική εμπειρία των 24 μηνών, χωρίς όμως να εργάστηκαν ποτέ  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες κάποιου Δήμου, είτε ότι ήταν τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, ενώ ήταν ήδη άνω των 25 ετών και επομένως είχαν απολέσει την ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, είτε ότι διέθεταν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ενώ δεν τον διέθεταν, είτε ότι ήταν ανάπηροι, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε τέλος ότι συνέτρεχε στο πρόσωπό τους το κριτήριο της εντοπιότητας (στους επαρχιακούς Δήμους), ενώ δεν διέθεταν τη σχετική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του αντίστοιχου Δήμου κτλ.

Οι ανωτέρω ψευδείς δηλώσεις, που έγιναν είτε σκοπίμως από πολλούς, είτε ακούσια, είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

1. Να μείνουν εκτός των προσωρινών πινάκων (και επομένως άνεργοι) χιλιάδες εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια στην καθαριότητα των Δήμων (παρατασιούχοι), οι οποίοι δήλωσαν τα αληθινά τους προσόντα και έλαβαν μόρια, τα οποία πιθανότατα θα ήταν ικανά να τους κατατάξουν στους πίνακες διοριστέων αν όλοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει αληθινά στοιχεία.

2. Να αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τους συνυποψηφίους τους όσοι περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης για το αν δήλωσαν αληθή ή όχι στοιχεία. Ειδικά όσοι είναι γνωστό ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία (ακόμα και από λάθος) αντιμετωπίζουν στους Δήμους που καλούνται να εργαστούν έντονη εχθρική ατμόσφαιρα ακόμα και από τους μόνιμους υπαλλήλους.

3. Οι Δήμοι να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους στον τομέα της καθαριότητας, καθώς πολλοί από τους περιλαμβανομένους στους προσωρινούς πίνακες, γνωρίζοντας ότι έχουν δηλώσει αναληθή στοιχεία και ότι αυτό είναι γνωστό, αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία.

4. Να έχουν υποβληθεί χιλιάδες ενστάσεις στον ΑΣΕΠ, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν και πότε θα υπάρξουν αποτελέσματα επί των ενστάσεων αυτών. Σημειωτέον ότι για την υποβολή της ένστασης κάθε ενιστάμενος υποψήφιος έπρεπε να προσκομίσει παράβολο ύψους 20 ευρώ, ήτοι πολλαπλάσιο του παραβόλου της συμμετοχής του.

5. Να αναγκαστούν όσοι παρατασιούχοι έμειναν άδικα εκτός των προσωρινών πινάκων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην εργασία τους.

Το epoli.gr επικοινωνώντας για το σοβαρότατο αυτό θέμα, με τον Δικηγόρο κ. Λάμπρο Σ. Ντουματσά, που εκπροσώπησε πολλούς από τους “παρατασιούχους” στις δικαστικές τους ενέργειες, μας δήλωσε:

«Ο τρόπος που διεξήχθη ο διαγωνισμός της προκήρυξης 3/Κ του ΑΣΕΠ μέσω της υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης αλλά και το γεγονός ότι μόνη η δήλωση αρκούσε προκειμένου να αναλάβει κάποιος άμεσα εργασία, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των υποψηφίων να υποβάλει ψευδή στοιχεία με το σκεπτικό “ας εργαστούμε τώρα και βλέπουμε μετά”. Έτσι κλήθηκαν  από τους Δήμους για να εργαστούν ως επιτυχόντες, κάποιοι που στην πραγματικότητα συγκέντρωσαν πολύ λιγότερα μόρια από τους  συνυποψηφίους τους που έμειναν εκτός επειδή απλά δήλωσαν την αλήθεια. Με άλλα λόγια αυτός ο διαγωνισμός “επιβράβευσε” – τουλάχιστον για την ώρα – τα ψέματα, ενώ η αλήθεια αποδείχθηκε πικρή για πολλούς. Μόνη λύση η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με το μεγαλύτερο μέρος των ήδη εργαζομένων στους Δήμους, που έμεινε εκτός των προσωρινών πινάκων, να προσπαθεί να παραμείνει στην εργασία που άδικα απώλεσε, μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων. Μεγάλο μέρος των Δικαστών αναγνώρισε την αδικία αυτή και χορήγησε προσωρινές διαταγές, για την παραμονή των “παρατασιούχων” στην εργασία τους. Δυστυχώς, όμως, άλλοι Δικαστές απέρριψαν τα ίδια αιτήματα, με αποτέλεσμα ακόμα και μέσα στον ίδιο Δήμο κάποιοι να διατηρήσουν προσωρινά την εργασία τους και κάποιοι άλλοι να μείνουν άνεργοι, νιώθοντας διπλά αδικημένοι. Επομένως, ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, πρέπει να αναληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, για την παράταση των συμβάσεων των ανθρώπων που αδικήθηκαν μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων».

Πηγή:epoli.gr

Tags: ΑΣΕΠ
Previous Post

ΟΑΕΔ: Έρχονται τέσσερα προγράμματα για 22.750 ανέργους

Next Post

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή αδασμολόγητου καπνού στην Κοζάνη

Next Post
Ομάδα δίας αστυνομία

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή αδασμολόγητου καπνού στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Επιμελητήριο Κοζάνης: Αντάλλαξαν ευχές και έκοψαν τη βασιλόπιτα
  • Η επίσημη ανακοίνωση για τις αλλαγές σε Αντιδημάρχους και Εντεταλμένους του Δήμου Βοΐου
  • Κασαπίδης: Αιφνιδιασμός αγροτών και ιδιοκτητών γης των οικισμών Λιβαδερού, Αιανής, Κρόκου, Καρυδίτσας, Μηλιάς και Κερασιάς με τον αποκλεισμό αγροτεμαχίων
  • Μπλόκο Σιάτιστας: Συνεχίζεται η διακοπή κυκλοφορίας στην Εγνατία
  • Φωτορεπορτάζ από τα Μπουμπουσάρια της Εράτυρας. Δείτε πολλές φωτογραφίες

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr