• Latest
ασεπ

Προκήρυξη 3Κ/2018: Χιλιάδες ψευδείς δηλώσεις και ενστάσεις στο ΑΣΕΠ

15 Απριλίου 2018
Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες

15 Νοεμβρίου 2025
Μαλούτας: Ποιος εμπιστεύεται πλέον τη Δημοτική Αρχή Κοκκαλιάρη

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025

15 Νοεμβρίου 2025
Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης

15 Νοεμβρίου 2025
Συλλυπητήριο μήνυμα του Δημάρχου και του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου

Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας

14 Νοεμβρίου 2025
Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

14 Νοεμβρίου 2025
Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

Ορκωμοσία των πρωτοετών Δοκίμων Αστυφυλάκων της εκπαιδευτικής σειράς 2025-2028 στο Τμήμα Δοκίμων Αστυφυλάκων Γρεβενών

14 Νοεμβρίου 2025
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος τη Δευτέρα 17-11-2025

14 Νοεμβρίου 2025
Με οριακή ψηφοφορία (10-9) το νέο 1ο Δημοτικό Σερβίων θα στεγαστεί στο κτήριο του 1ου Δημοτικού – Ένταση και αντεγκλήσεις στο Δ.Σ. Σερβίων (Βίντεο)

18η κατεπείγουσα συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

14 Νοεμβρίου 2025
Ζωντανή μετάδοση της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Βοΐου

Συνεδριάζει η Δημοτική Επιτροπή του Δήμου Βοΐου την Τετάρτη 19 Νοεμβρίου 2025

14 Νοεμβρίου 2025
Βόιο: Διεγράφη ο Γιώργος Μαγιάγκας από μέλος του συνδυασμού του Δημάρχου Χρήστου Ζευκλή. Βίντεο

Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Βοΐου για ισολογισμό 2021

14 Νοεμβρίου 2025
Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

Διεθνής Διάκριση για την Ελληνική Γουνοποιία στο “Furmark Futures Competition 2026”

14 Νοεμβρίου 2025
Βέττα Καλλιόπη

Καλλιόπη Βέττα: «Στη Βουλή η ταλαιπωρία των ογκολογικών ασθενών της Δυτικής Μακεδονίας. Απαιτείται ενίσχυση της Ογκολογικής Κλινικής του Μποδοσάκειου και ίδρυση ακτινοθεραπευτικής μονάδας»

14 Νοεμβρίου 2025
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Κυριακή, 16 Νοεμβρίου, 2025
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προκήρυξη 3Κ/2018: Χιλιάδες ψευδείς δηλώσεις και ενστάσεις στο ΑΣΕΠ

sierafm by sierafm
15 Απριλίου 2018
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ασεπ
0
SHARES
0
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Μετά τη δημοσίευση των προσωρινών πινάκων διοριστέων της προκήρυξης 3/Κ για τις κατηγορίες ΔΕ και ΥΕ, έχουμε δεχτεί δεκάδες καταγγελίες σχετικά με το ότι πολλοί συμμετέχοντες στο διαγωνισμό, έχουν δηλώσει ψευδή στοιχεία και έχουν λάβει μόρια που δεν δικαιούνται, με αποτέλεσμα να βρίσκονται μεταξύ των επιτυχόντων. Ειδικότερα, πολλοί υποψήφιοι δήλωσαν είτε ότι διέθεταν την ειδική εμπειρία των 24 μηνών, χωρίς όμως να εργάστηκαν ποτέ  σε ανταποδοτικές υπηρεσίες κάποιου Δήμου, είτε ότι ήταν τέκνα τρίτεκνης οικογένειας, ενώ ήταν ήδη άνω των 25 ετών και επομένως είχαν απολέσει την ιδιότητα του τέκνου τρίτεκνης οικογένειας, είτε ότι διέθεταν τον απαιτούμενο τίτλο σπουδών για να συμμετάσχουν στο διαγωνισμό, ενώ δεν τον διέθεταν, είτε ότι ήταν ανάπηροι, χωρίς να διαθέτουν τα απαιτούμενα πιστοποιητικά, είτε τέλος ότι συνέτρεχε στο πρόσωπό τους το κριτήριο της εντοπιότητας (στους επαρχιακούς Δήμους), ενώ δεν διέθεταν τη σχετική βεβαίωση μόνιμης κατοικίας του αντίστοιχου Δήμου κτλ.

Οι ανωτέρω ψευδείς δηλώσεις, που έγιναν είτε σκοπίμως από πολλούς, είτε ακούσια, είχαν τις ακόλουθες συνέπειες:

1. Να μείνουν εκτός των προσωρινών πινάκων (και επομένως άνεργοι) χιλιάδες εργαζόμενοι επί πολλά χρόνια στην καθαριότητα των Δήμων (παρατασιούχοι), οι οποίοι δήλωσαν τα αληθινά τους προσόντα και έλαβαν μόρια, τα οποία πιθανότατα θα ήταν ικανά να τους κατατάξουν στους πίνακες διοριστέων αν όλοι οι υποψήφιοι είχαν δηλώσει αληθινά στοιχεία.

2. Να αντιμετωπίζονται με καχυποψία από τους συνυποψηφίους τους όσοι περιλαμβάνονται στους προσωρινούς πίνακες κατάταξης για το αν δήλωσαν αληθή ή όχι στοιχεία. Ειδικά όσοι είναι γνωστό ότι δήλωσαν ψευδή στοιχεία (ακόμα και από λάθος) αντιμετωπίζουν στους Δήμους που καλούνται να εργαστούν έντονη εχθρική ατμόσφαιρα ακόμα και από τους μόνιμους υπαλλήλους.

3. Οι Δήμοι να μην είναι σε θέση να καλύψουν τις ανάγκες τους στον τομέα της καθαριότητας, καθώς πολλοί από τους περιλαμβανομένους στους προσωρινούς πίνακες, γνωρίζοντας ότι έχουν δηλώσει αναληθή στοιχεία και ότι αυτό είναι γνωστό, αρνούνται να αναλάβουν υπηρεσία.

4. Να έχουν υποβληθεί χιλιάδες ενστάσεις στον ΑΣΕΠ, χωρίς κανένας να γνωρίζει αν και πότε θα υπάρξουν αποτελέσματα επί των ενστάσεων αυτών. Σημειωτέον ότι για την υποβολή της ένστασης κάθε ενιστάμενος υποψήφιος έπρεπε να προσκομίσει παράβολο ύψους 20 ευρώ, ήτοι πολλαπλάσιο του παραβόλου της συμμετοχής του.

5. Να αναγκαστούν όσοι παρατασιούχοι έμειναν άδικα εκτός των προσωρινών πινάκων να προσφύγουν στη Δικαιοσύνη, καταθέτοντας αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων προκειμένου να καταφέρουν να παραμείνουν στην εργασία τους.

Το epoli.gr επικοινωνώντας για το σοβαρότατο αυτό θέμα, με τον Δικηγόρο κ. Λάμπρο Σ. Ντουματσά, που εκπροσώπησε πολλούς από τους “παρατασιούχους” στις δικαστικές τους ενέργειες, μας δήλωσε:

«Ο τρόπος που διεξήχθη ο διαγωνισμός της προκήρυξης 3/Κ του ΑΣΕΠ μέσω της υποβολής ηλεκτρονικής δήλωσης αλλά και το γεγονός ότι μόνη η δήλωση αρκούσε προκειμένου να αναλάβει κάποιος άμεσα εργασία, είχε ως αποτέλεσμα μεγάλο μέρος των υποψηφίων να υποβάλει ψευδή στοιχεία με το σκεπτικό “ας εργαστούμε τώρα και βλέπουμε μετά”. Έτσι κλήθηκαν  από τους Δήμους για να εργαστούν ως επιτυχόντες, κάποιοι που στην πραγματικότητα συγκέντρωσαν πολύ λιγότερα μόρια από τους  συνυποψηφίους τους που έμειναν εκτός επειδή απλά δήλωσαν την αλήθεια. Με άλλα λόγια αυτός ο διαγωνισμός “επιβράβευσε” – τουλάχιστον για την ώρα – τα ψέματα, ενώ η αλήθεια αποδείχθηκε πικρή για πολλούς. Μόνη λύση η προσφυγή στη Δικαιοσύνη, με το μεγαλύτερο μέρος των ήδη εργαζομένων στους Δήμους, που έμεινε εκτός των προσωρινών πινάκων, να προσπαθεί να παραμείνει στην εργασία που άδικα απώλεσε, μέσω της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων. Μεγάλο μέρος των Δικαστών αναγνώρισε την αδικία αυτή και χορήγησε προσωρινές διαταγές, για την παραμονή των “παρατασιούχων” στην εργασία τους. Δυστυχώς, όμως, άλλοι Δικαστές απέρριψαν τα ίδια αιτήματα, με αποτέλεσμα ακόμα και μέσα στον ίδιο Δήμο κάποιοι να διατηρήσουν προσωρινά την εργασία τους και κάποιοι άλλοι να μείνουν άνεργοι, νιώθοντας διπλά αδικημένοι. Επομένως, ακόμα και τώρα, την ύστατη στιγμή, πρέπει να αναληφθούν κυβερνητικές πρωτοβουλίες, για την παράταση των συμβάσεων των ανθρώπων που αδικήθηκαν μέχρι την έκδοση των οριστικών πινάκων διοριστέων».

Πηγή:epoli.gr

Tags: ΑΣΕΠ
Previous Post

ΟΑΕΔ: Έρχονται τέσσερα προγράμματα για 22.750 ανέργους

Next Post

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή αδασμολόγητου καπνού στην Κοζάνη

Next Post
Ομάδα δίας αστυνομία

Σύλληψη δύο αλλοδαπών για κατοχή αδασμολόγητου καπνού στην Κοζάνη

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *



Πρόσφατα άρθρα

  • Σιάτιστα: Η όμορφη εκδήλωση με τίτλο:«Κορίτσια σε Κίνηση: Δεδομένα – Κίνδυνοι – Προστασία» από το Κ.Φ.Α.Α. Πενταλόφου. Βίντεο και φωτογραφίες
  • Συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τετάρτη 19-11-2025
  • Ο Σπάρτακος για το Πολυτεχνείο: Ημέρα μνήμης, τιμής, σκέψης
  • Ο Δήμος Βοΐου ευχαριστεί τον Σύλλογο Πανηγυριστών Μεσολογγίου «Αη Συμιός» και τη Φιλαρμονική Κέρκυρας
  • Ενημερωτική ημερίδα με θέμα: Ηλεκτρονική απογραφή δραστηριοτήτων μέσω της πλατφόρμας “Open Business”

Πρόσφατα σχόλια

  1. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  2. sierafm στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  3. Ανδρομάχη Τσιώρα στο Νεάπολη: Προβλήματα και παράπονα από την απαγόρευση στάθμευσης στον κεντρικό δρόμο
  4. Νεάπολη Βοΐου: Τελετή τιμής για τους ήρωες του Α’ Βαλκανικού Πολέμου - TsotiliNews στο Νεάπολη: Τίμησαν τους νεκρούς μαχητές Α΄ Βαλκανικού Πολέμου
  5. Τυρνα Μπινου Ελενη Οδοντιατρος Αριδαι Ν.Πελλας στο Το πρόγραμμα εορτασμού στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αυγερινού
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Plinko.gr

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr