• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Προσφυγή υγειονομικών κατά δικαστών του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους – Διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ

9 Νοεμβρίου 2023
Ομιλία Π. Κουκουλόπουλου για την Τηλεθέρμανση στην Ολομέλεια της Βουλής

Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»

7 Ιανουαρίου 2026
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου

7 Ιανουαρίου 2026
ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ

Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)

7 Ιανουαρίου 2026
Δηλώσεις συμμετοχής για τα Καστοριανά Ραγκουτσάρια 2025

Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών

7 Ιανουαρίου 2026
Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα.  Βίντεο

Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

7 Ιανουαρίου 2026
Οι συναντήσεις του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Αμανατίδη στην Αθήνα

Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας: Υπογραφή Σύμβασης Εκτέλεσης Έργου για τον Ηλεκτροφωτισμό Ι/Κ Πρεσπών

7 Ιανουαρίου 2026
Κοζάνη: Έκθεση Τοπικών Προϊόντων και Υπηρεσιών στην Αιανή

Πτολεμαΐδα: Απάτη με υποτιθέμενο εθελοντή γιατρό που προσφέρει βοήθεια σε άτομα που έχουν ανάγκη στη Συρία

7 Ιανουαρίου 2026
Καλλιόπη Βέττα: «Καλή επιτυχία στις νέες και τους νέους της Π.Ε. Κοζάνης που συμμετέχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις»

Καλλιόπη Βέττα :Δελτίο Τύπου «Χιλιάδες εποχικά εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εν μέσω εορτών- Τραγική κυβερνητική ανικανότητα στην καταβολή του εποχικού επιδόματος ανεργίας»

7 Ιανουαρίου 2026
ΠΑΣΟΚ: Επίσκεψη του Υποψήφιου Προέδρου Μιχάλη Κατρίνη στον Νομό Κοζάνης

Ανοιχτός διάλογος για το μέλλον της Δυτικής Μακεδονίας από το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής

7 Ιανουαρίου 2026
Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

Κόνιτσα: Παράδειγμα των νέων ανθρώπων

6 Ιανουαρίου 2026
Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

Θεοφάνεια στη Λίμνη Πολυφύτου. Φωτογραφίες

6 Ιανουαρίου 2026
Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

Μπουμπουσάρια Σιάτιστας: Δείτε πολλές φωτογραφίες από όλα τα θέματα

6 Ιανουαρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Τετάρτη, 7 Ιανουαρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγή υγειονομικών κατά δικαστών του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους – Διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ

sierafm by sierafm
9 Νοεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
28
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας συζητήθηκε η αγωγή 176 υγειονομικών κατά των 19 μελών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον τότε πρόεδρο της Δημήτρη Σκαλτούνη, που απέρριψαν κατά πλειοψηφία (απόφαση 1684/2022) την αίτησή τους κατά της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Οι 176 διεκδικούν ως αποζημίωση από τους 19 δικαστές το συνολικό ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, εγκαλούμενοι δικαστές είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτούνης, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Πικραμένος και ο παραιτηθείς Παναγιώτης Ευστρατίου, οι σύμβουλοι Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, Βασίλης Αραβαντινός (έχει συνταξιοδοτηθεί), ‘Αννα Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Δημήτρης Μακρής, Αγγελική Μίντζια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Νικόλαος Σκαρβέλης, Βασίλειος Ανδρουλάκης, Ευσταθία Σκούρα, Κωνσταντία Λαζαράκη, Αικατερίνη Ρωξάνα, Ελένη Γεωργούτσου και οι πάρεδροι Ελένη Μουργιά, Θεοδώρα Ζιάμου και Ζωή Θεοδωρικάκου.

Ειδικότερα, η απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, είχε απορρίψει αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.) και την απαλλαγή τους από την υποχρεωτικότητα αυτή. Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν (εκτός από τους γιατρούς) να εμβολιαστούν θα εισερχόντουσαν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η μειοψηφία χαρακτήρισε την υποχρεωτικότητα του μέτρου του εμβολιασμού αντισυνταγματικό.

Ακολούθησε, απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ΄Τμήματος του ΣτΕ (2332/2022), με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Γιώργο Τσιμέκα (συνταξιοδοτήθηκε) και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκης, μετά από αίτηση και πάλι της ΠΟΕΔΗΝ. Το Γ΄ Τμήμα έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Στην συνέχεια, οι 176 υγειονομικοί προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας στρεφόμενοι κατά των 19 δικαστών της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ, αξιώνοντας το συνολικό ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ (50.000 ευρώ για καθένα από τους 176 υγειονομικούς).

Οι 176 υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχοι δικαστές του ΣτΕ παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και αποφάνθηκαν σε αντίθεση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως υποστηρίζουν ότι εν γνώσει τους αντιμετώπισαν την ΠΟΕΔΗΝ μονόπλευρα ως διάδικο, παραβιάσαν βασικές αρχές λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν την ισότητα των διαδίκων και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση. Επίσης, αποδίδεται στους 19 δικαστές βαρεία αμέλεια στην άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Η αίτηση των 176 συζητήθηκε στο Δικαστηρίων Αγωγών Κακοδικίας (πρόεδρος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα) κάτω από καθεστώς έντασης καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία παραβρέθηκαν υγειονομικοί οι οποίο στράφηκαν λεκτικά κατά των δικαστών της έδρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισηγητής της υπόθεσης αρεοπαγίτης Δημήτρης Πέππας ανέφερε ότι το δικαστήριο «πρέπει να εξετάσει εάν οι προβαλλόμενες αιτιάσεις καταδεικνύουν παράνομη και υπαίτια σε βαθμό δόλου ή βαριάς αμέλειας συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Πέπα, πρέπει να εξεταστεί αν καταδεικνύεται στο πρόσωπο των 19, «είτε δόλος ήτοι πρόθεση τους που κατευθύνθηκε με γνώση ευθέως ή ενδεχομένως στην πρόκληση ζημιάς στους ενάγοντες, είτε βαριά αμέλεια».

Το Δικαστηρίων Αγωγών Κακοδικίας απαρτίστηκε, εκτός από την κυρία Κλάπα – Χριστοδουλέα και τον κ. Πέππα, από τον αρεοπαγίτη Δημήτρη Τράγκα, τους καθηγητές Νομικών Σχολών Δέσποινα Κλαβανίδου (Θεσσαλονίκης), Στυλιανό Σταματόπουλο (Θράκης) και τους δικηγόρους Αθηνών Δημήτριο Μανώλη και Ευστράτιο Καρβέλη.

Πηγή enikos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΕ
Previous Post

Αυτό το θρεπτικό ρόφημα βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την πέψη και τον ύπνο

Next Post

Επίδομα Θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Next Post
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Π. Κουκουλόπουλος: «Στα λόγια η δέσμευση Χατζηδάκη – Ούτε μία διυπουργική σύσκεψη για τη Δυτική Μακεδονία»
  • 7ετές Μνημόσυνο Μητροπολίτου Σισανίου και Σιατίστης Παύλου
  • Δημοσκόπηση στους ΟΤΑ– Αξιολογήστε Δημάρχους και Περιφερειάρχες (ερωτηματολόγιο)
  • Ραγκουτσάρια 2026-Παρέλαση Καρναβαλιστών
  • Πορεία με τρακτέρ στο Αμύνταιο από το μπλόκο Φιλώτα. Βίντεο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο - TsotiliNews στο Οριστικοποιήθηκε η λειτουργία Σχολής Πέτρας στον Πεντάλοφο
  2. Λόζιος κι ανακατωσια στο Σιάτιστα: Έκλεψαν λόζιο, ( φουρφούρια) για τις κλαδαριές αλλά τους έγραψε η κάμερα. Βίντεο
  3. Γιατί η online ψυχαγωγία έχει γίνει μια μικρή απόδραση για τους εργαζόμενους - SieraFM στο Ο Ψηφιακός Μετασχηματισμός της Ψυχαγωγίας στην Ελλάδα: Πέρα από τα Παραδοσιακά Όρια
  4. Αντώνης Φωτόπουλος στο Ηλεκτρονικό εξοπλισμό παρέδωσε στη Σχολή Πυροσβεστών Τσοτυλίου ο Δήμαρχος Βοΐου, Χρήστος Ζευκλής. Βίντεο
  5. Ευδοκία Λιάτου στο Ο πρώην Δήμαρχος Νεάπολης Δημοσθένης Μαυρίδης για τις φυλακές: «Να δούμε την ευκαιρία, όχι τον φόβο»
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Νέα καζίνο για Έλληνες παίκτες

 

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr