• Latest
ΕΜΒΟΛΙΟ

Προσφυγή υγειονομικών κατά δικαστών του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους – Διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ

9 Νοεμβρίου 2023
Έρχονται νέα μέτρα για τα ηλεκτρικά πατίνια – Υποχρεωτική ασφάλιση και πλήρης απαγόρευση σε ανηλίκους

Χειροπέδες σε 42χρονο πατέρα μετά από τροχαίο που είχε με το πατίνι ο 11χρονος γιος του

17 Οκτωβρίου 2026
Καθηγητής Λυκείου κατηγορείται για ασελγείς πράξεις σε μαθήτρια – Τέθηκε σε αργία

80χρονος πρότεινε λεφτά σε ανήλικη για να ασελγήσει!

17 Οκτωβρίου 2026
Καύσιμα: Έρχονται αυξήσεις στην τιμή της βενζίνης- Πόσο θα κοστίσει φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης

Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα

17 Οκτωβρίου 2026
Η 15η τακτική Συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων

Προσλήψεις παιδαγωγών στο Δήμο Σερβίων

17 Οκτωβρίου 2026
17χρονος με ηλεκτρικό πατίνι έπεσε πάνω σε άλογο – σοβαρά τραυματισμένος μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Σοβαρό ατύχημα σε κυνήγι – Τραυματισμός ατόμου από όπλο – Συναγερμός στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

17 Οκτωβρίου 2026
Χειρουργήθηκε ο παίκτης του Μακεδονικού Σιάτιστας Δημήτρης Τζημολάκας.

Χειρουργήθηκε ο παίκτης του Μακεδονικού Σιάτιστας Δημήτρης Τζημολάκας.

17 Οκτωβρίου 2026
Σούπερ μάρκετ, super market

Market Pass: Voucher σίτισης 60 ευρώ πριν από τα Χριστούγεννα – Παραδείγματα με ποσά

17 Οκτωβρίου 2026
χρημα

Συνελήφθη άνδρας με δεκάδες πλαστά χαρτονομίσματα των 50 ευρώ

17 Οκτωβρίου 2026
αστυνομια, συλληψη

Έπιασαν 37χρονο αλλοδαπό στη Φλώρινα, για ληστεία στην Ιταλία

17 Οκτωβρίου 2026
Καστοριά: Νέα σύλληψη μεθυσμένου οδηγού – Πέντε φορές πάνω από το επιτρεπτό όριο έδειξε το αλκοτέστ

Γρεβενά: Τα ήπιε και οδηγούσε – Του πήραν το δίπλωμα

17 Οκτωβρίου 2026
Διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος την Τετάρτη 07-08-2024

Διακοπές ηλεκτρικού ρεύματος σε Βόιο και Κοζάνη από Τρίτη έως Παρασκευή

17 Οκτωβρίου 2026
Ντιναμό Ζάγκρεμπ – Βίκινγκ: «Φουριόζοι» οι Κροάτες

Μπάγερν Μονάχου – Λειψία: Το κοντέρ έγραψε… 12-1!

17 Οκτωβρίου 2026
  • Ακούστε Live
  • O Σταθμός
  • YouTube Videos
  • WEB TV
  • Πρόγραμμα
  • Εμβέλεια
  • Διαφημιστείτε
  • Επικοινωνία
SieraFM
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
Σάββατο, 17 Οκτωβρίου, 2026
No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS
No Result
View All Result
SieraFM
No Result
View All Result
Home ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ

Προσφυγή υγειονομικών κατά δικαστών του ΣτΕ για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους – Διεκδικούν 8,8 εκατ. ευρώ

sierafm by sierafm
9 Νοεμβρίου 2023
in ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ, ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ
0
ΕΜΒΟΛΙΟ
0
SHARES
40
VIEWS
Share on FacebookShare on Twitter

Στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας συζητήθηκε η αγωγή 176 υγειονομικών κατά των 19 μελών της Ολομέλειας του Συμβουλίου της Επικρατείας υπό τον τότε πρόεδρο της Δημήτρη Σκαλτούνη, που απέρριψαν κατά πλειοψηφία (απόφαση 1684/2022) την αίτησή τους κατά της υπουργικής απόφασης που προέβλεπε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό τους. Οι 176 διεκδικούν ως αποζημίωση από τους 19 δικαστές το συνολικό ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ.

Αναλυτικότερα, εγκαλούμενοι δικαστές είναι ο πρώην πρόεδρος του ΣτΕ Δημήτρης Σκαλτούνης, οι αντιπρόεδροι Μιχάλης Πικραμένος και ο παραιτηθείς Παναγιώτης Ευστρατίου, οι σύμβουλοι Επικρατείας Παναγιώτα Καρλή, Βασίλης Αραβαντινός (έχει συνταξιοδοτηθεί), ‘Αννα Καλογεροπούλου, Κωνσταντίνα Φιλοπούλου, Δημήτρης Μακρής, Αγγελική Μίντζια, Μαρλένα Τριπολιτσιώτη, Νικόλαος Σκαρβέλης, Βασίλειος Ανδρουλάκης, Ευσταθία Σκούρα, Κωνσταντία Λαζαράκη, Αικατερίνη Ρωξάνα, Ελένη Γεωργούτσου και οι πάρεδροι Ελένη Μουργιά, Θεοδώρα Ζιάμου και Ζωή Θεοδωρικάκου.

Ειδικότερα, η απόφαση 1684/2022 της Ολομέλειας του ΣτΕ, είχε απορρίψει αίτηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ) που ζητούσε να ακυρωθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό στον τομέα των υπηρεσιών υγείας (γιατροί, νοσηλευτές, κ.λπ.) και την απαλλαγή τους από την υποχρεωτικότητα αυτή. Σύμφωνα με τις επίμαχες υπουργικές αποφάσεις όσοι αρνούνταν (εκτός από τους γιατρούς) να εμβολιαστούν θα εισερχόντουσαν σε καθεστώς αναστολής καθηκόντων.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ, απέρριψε την αίτηση της ΠΟΕΔΗΝ, ενώ η μειοψηφία χαρακτήρισε την υποχρεωτικότητα του μέτρου του εμβολιασμού αντισυνταγματικό.

Ακολούθησε, απόφαση της επταμελούς σύνθεσης του Γ΄Τμήματος του ΣτΕ (2332/2022), με πρόεδρο τον αντιπρόεδρο Γιώργο Τσιμέκα (συνταξιοδοτήθηκε) και εισηγητή το σύμβουλο Επικρατείας Βασίλη Ανδρουλάκης, μετά από αίτηση και πάλι της ΠΟΕΔΗΝ. Το Γ΄ Τμήμα έκρινε ότι η διάταξη με την οποία παρατάθηκε η ισχύς της επαναξιολογήσεως της υποχρεωτικότητας του εμβολιασμού των εργαζομένων στις δομές υγείας μέχρι τις 31-12-2022, είναι αντίθετη προς την συνταγματική αρχή της αναλογικότητας.

Στην συνέχεια, οι 176 υγειονομικοί προσέφυγε στο Ειδικό Δικαστήριο Εκδικάσεως Αγωγών Κακοδικίας στρεφόμενοι κατά των 19 δικαστών της πλειοψηφίας της Ολομέλειας του ΣτΕ, αξιώνοντας το συνολικό ποσό των 8,8 εκατ. ευρώ (50.000 ευρώ για καθένα από τους 176 υγειονομικούς).

Οι 176 υποστηρίζουν, ότι οι επίμαχοι δικαστές του ΣτΕ παραβίασαν το υπηρεσιακό τους καθήκον και αποφάνθηκαν σε αντίθεση με τις διατάξεις της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, όπως υποστηρίζουν ότι εν γνώσει τους αντιμετώπισαν την ΠΟΕΔΗΝ μονόπλευρα ως διάδικο, παραβιάσαν βασικές αρχές λειτουργίας του δικαστηρίου που αφορούν την ισότητα των διαδίκων και «οδήγησαν σε ένα αποτέλεσμα που επιβαρύνει δραστικά την προσωπική τους κατάσταση. Επίσης, αποδίδεται στους 19 δικαστές βαρεία αμέλεια στην άσκηση των υπηρεσιακών τους καθηκόντων.

Η αίτηση των 176 συζητήθηκε στο Δικαστηρίων Αγωγών Κακοδικίας (πρόεδρος η πρόεδρος του Αρείου Πάγου η Ιωάννα Κλάπα – Χριστοδουλέα) κάτω από καθεστώς έντασης καθώς κατά την ακροαματική διαδικασία παραβρέθηκαν υγειονομικοί οι οποίο στράφηκαν λεκτικά κατά των δικαστών της έδρας.

Κατά την ακροαματική διαδικασία, ο εισηγητής της υπόθεσης αρεοπαγίτης Δημήτρης Πέππας ανέφερε ότι το δικαστήριο «πρέπει να εξετάσει εάν οι προβαλλόμενες αιτιάσεις καταδεικνύουν παράνομη και υπαίτια σε βαθμό δόλου ή βαριάς αμέλειας συμπεριφορά των δικαστικών λειτουργών κατά την άσκηση των δικαιοδοτικών τους καθηκόντων».

Σύμφωνα με τον κ. Πέπα, πρέπει να εξεταστεί αν καταδεικνύεται στο πρόσωπο των 19, «είτε δόλος ήτοι πρόθεση τους που κατευθύνθηκε με γνώση ευθέως ή ενδεχομένως στην πρόκληση ζημιάς στους ενάγοντες, είτε βαριά αμέλεια».

Το Δικαστηρίων Αγωγών Κακοδικίας απαρτίστηκε, εκτός από την κυρία Κλάπα – Χριστοδουλέα και τον κ. Πέππα, από τον αρεοπαγίτη Δημήτρη Τράγκα, τους καθηγητές Νομικών Σχολών Δέσποινα Κλαβανίδου (Θεσσαλονίκης), Στυλιανό Σταματόπουλο (Θράκης) και τους δικηγόρους Αθηνών Δημήτριο Μανώλη και Ευστράτιο Καρβέλη.

Πηγή enikos.gr

Tags: ΕΜΒΟΛΙΟΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗΣ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙΑΣ ΣΤΕ
Previous Post

Αυτό το θρεπτικό ρόφημα βοηθάει στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού, την πέψη και τον ύπνο

Next Post

Επίδομα Θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Next Post
πετρελαιο θερμανσης

Επίδομα Θέρμανσης: Όλα όσα πρέπει να γνωρίζουν τα νοικοκυριά

Αφήστε μια απάντηση Ακύρωση απάντησης

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Πρόσφατα άρθρα

  • Χειροπέδες σε 42χρονο πατέρα μετά από τροχαίο που είχε με το πατίνι ο 11χρονος γιος του
  • 80χρονος πρότεινε λεφτά σε ανήλικη για να ασελγήσει!
  • Επίδομα θέρμανσης: Στις 10 Νοεμβρίου ανοίγει η πλατφόρμα
  • Προσλήψεις παιδαγωγών στο Δήμο Σερβίων
  • Σοβαρό ατύχημα σε κυνήγι – Τραυματισμός ατόμου από όπλο – Συναγερμός στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο

Πρόσφατα σχόλια

  1. Βασίλης Στρέμπας στο Με καταγωγή από την Εράτυρα ο 62χρονος που έχασε τη ζωή του στη Ρόδο εξαιτίας της κακοκαιρίας
  2. Κωνσταντίνος Καραγιάννης στο Η 34η Εμποροβιοτεχνική & Γεωργική Έκθεση Δυτικής Μακεδονίας, σε δύο λεπτά και σαράντα πέντε δευτερόλεπτα ! (video)
  3. Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού - TsotiliNews στο Ξεκίνησαν οι εργασίες καθαρισμού στο προφράγμα Πραμόριτσας, στο ύψος του Αυγερινού
  4. Νεκρή 55χρονη μετά από ανατροπή τρακτέρ στο Βόιο - Eordaia.org - ΤΑ ΝΕΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ στο Τσοτύλι: 55χρονη καταπλακώθηκε από τρακτέρ
  5. “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια - TsotiliNews στο “Le Marron”-Tο νέο πολυτελές ξενοδοχείο στο Πολυκάστανο Βοΐου. Βίντεο και φωτογραφίες από τα εγκαίνια
Facebook Twitter

Χρήσιμα

  • Ταυτότητα
  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική Απορρήτου

Ακούστε μας ζωντανά

Επικοινωνία

© 2023 Sierafm.gr

No Result
View All Result
  • ΕΛΛΑΔΑ-ΚΟΣΜΟΣ
  • ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ
  • ΑΘΛΗΤΙΚΑ
  • ΣΙΑΤΙΣΤΑ
  • ΥΓΕΙΑ-ΔΙΑΤΡΟΦΗ
  • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • VIDEOS

© 2023 Sierafm.gr