Candidate with G.. Kasoupidi and Giola Gatzaveli-Tsaridou
Ο Σ. Konstantinidis for the vote of expatriates
Kastoria at full speed for lockdown!!
Majorkinis: “It is possible to see in the coming days 500 cases”
Υποστήριξη των Δήμων της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας μέσω της ΜΟΔ Α.Ε. for the implementation of projects of the RDP of Western Macedonia
Συναντήσεις συνεργασίας στο Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών του βουλευτή ΠΕ Κοζάνης Στάθη Κωνσταντινίδη και για τα διόδια
Festive decoration at the City Hall of Siatista. How to illuminate Christmas trees
Dio N. Intelligence, candidate with G.. Kasapidis
The election of the presidency and the economic committee in the Region of Western Macedonia has been completed
Pilot Hybrid Electric Car Charging System- Another collaboration of the Municipality of Kozani with the TEI of Western Macedonia

Πρωτεϊνες, οι μαγικοί σύμμαχοι στη δίαιτα

The πρωτεΐνες αποτελούν ένα από τα τρία πιο βασικά μακροθρεπτικά συστατικά των τροφών. Είναι ίσως το πιο γνωστό συστατικό που εμπεριέχεται στα προγράμματα απώλειας βάρους λόγω του ότι:
* Μας βοηθάνε να ελέγχουμε καλύτερα τις αυξομειώσεις του σακχάρου μας μέσα στην ημέρα και να πεινάμε λιγότερο.
* Συμβάλλουν στο να έχουμε ένα καλό μυϊκό σύστημα και να κρατάμε τον μεταβολισμό μας σε καλή κατάσταση.
* Δεν έχουν πολλές θερμίδες. Ενα γραμμάριο πρωτεΐνης αποδίδει στον οργανισμό μας τέσσερις θερμίδες, σε αντίθεση με το λίπος που αποδίδει εννέα.

Πρωτεϊνες: Οι top πηγές

Με βάση τα παραπάνω είναι σημαντικό κάποιος που προσπαθεί να χάσει βάρος να έχει στη διατροφή του τροφές που περιέχουν υψηλά ποσά πρωτεΐνης, με χαμηλή όμως περιεκτικότητα σε λίπος. Ας δούμε λοιπόν κάποια τρόφιμα που εμπεριέχουν τα παραπάνω χαρακτηριστικά και δεν θα πρέπει να λείπουν από τη diet your.

Chicken

Το κοτόπουλο και γενικότερα τα πουλερικά αποτελούν από τις καλύτερες πηγές πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας. Alongside, έχουν πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε λίπος και για τον λόγο αυτόν και λίγες θερμίδες. Consequently, μπορούμε να τρώμε μεγάλες ποσότητες, καθώς εμποδίζουν την απότομη αυξομείωση του σακχάρου στο αίμα, γι’ αυτό και μας χορταίνουν πολύ καλύτερα από τα μακαρόνια ή ένα λαδερό φαγητό.

Fish

Ισως η πιο υγιεινή πηγή άπαχων πρωτεϊνών. Μας χορταίνει και μας δίνει λίγες θερμίδες, ενώ τα λιπαρά που μπορεί να περιέχει είναι στην πλειονότητά τους πολυακόρεστα ω3 λιπαρά, τα οποία εκτός των άλλων αποτελούν ένα φυσικό φάρμακο για την καρδιά μας. Ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει σημαντικά το ποσό των θερμίδων που θα πάρουμε από το ψάρι, καθώς το τηγάνισμα σχεδόν τις διπλασιάζει σε σχέση με το ψήσιμο στο grill ή στον ατμό.

Αβγό

Το αβγό παρέχει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, η οποία μάλιστα χρησιμοποιείται και ως «πρωτεΐνη αναφοράς», καθώς το προφίλ αμινοξέων που διαθέτει υπερέχει ενάντια στις άλλες πρωτεϊνες ζωικής προέλευσης. Ο κρόκος του αβγού περιέχει καλά λιπαρά οξέα, εκ των οποίων περίπου τα 2/3 είναι μονοακόρεστα και πολυακόρεστα, τα λεγόμενα δηλαδή «καλά» λιπαρά. In addition, αποτελεί ιδιαίτερα πλούσια πηγή χολίνης, ενός συστατικού που είναι απαραίτητο για τον σχηματισμό των κυτταρικών μεμβρανών, τη σύνθεση νευροδιαβιβαστών και τη φυσιολογική λειτουργία του νευρικού συστήματος, αλλά και για τον μεταβολισμό των λιπιδίων. Σχετικά με το «ένοχο» συστατικό του, γνωρίζουμε πλέον πως η χοληστερίνη που προσλαμβάνουμε μέσω της διατροφής επηρεάζει πολύ λιγότερο τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα συγκριτικά με άλλα συστατικά, όπως τα κορεσμένα ή τα trans λιπαρά οξέα. Therefore, αν και η περιεκτικότητα του αβγού σε χοληστερίνη είναι υψηλή (1 μέτριο αβγό περιέχει περίπου 200 mg χοληστερίνης), ερευνητικά δεδομένα δείχνουν ότι η κατανάλωση έως και 6-7 αβγών ανά εβδομάδα δεν επηρεάζει αρνητικά τα επίπεδα χοληστερίνης στο αίμα σε υγιείς ενηλίκους. On the other, άτομα που εμφανίζουν υπερχοληστερολαιμία μπορούν να το συμπεριλάβουν στη diet their, αρκεί η συχνότητα κατανάλωσης να μην υπερβαίνει τα 2-3 αβγά ανά εβδομάδα. Και εδώ ο τρόπος μαγειρέματος επηρεάζει σημαντικά τη θερμιδική τους αξία. Προτιμήστε τα αβγά σας βραστά ή ποσέ ή ομελέτα με ελάχιστο λάδι και πολλά λαχανικά.

Mushrooms

Ισως τα πιο διαιτητικά τρόφιμα στη φύση. Περιέχουν κατά σχεδόν 90% water, καθώς επίσης και αρκετή πρωτεΐνη. Για αυτό και όταν τα καταναλώνουμε είναι σαν να τρώμε κρέας. Μια μερίδα από μισό κιλό μανιτάρια πλευρότους ψητά μάς δίνουν μόλις 150 calories. Καταλαβαίνουμε λοιπόν ότι μπορούμε να τρώμε άφθονα. Χρησιμοποιούνται συχνά στη μαγειρική για να ενισχύσουν τη γεύση του φαγητού. Ταυτόχρονα εμπλουτίζουν το γεύμα με πολύτιμα θρεπτικά συστατικά, αυξάνοντας έτσι τη διατροφική του αξία. Στην αγορά βρίσκει κανείς πολλά διαφορετικά είδη μανιταριών και πλήθος συνταγών για να τα μαγειρέψει και να τα καταναλώσει. Αν και υπάρχουν μικρές διαφορές στη σύσταση, ανάλογα με το είδος του μανιταριού, σε γενικές γραμμές πρόκειται για ένα τρόφιμο που προσφέρει φυτικής προέλευσης πρωτεΐνες, οι οποίες μάλιστα θεωρούνται υψηλότερης βιολογικής αξίας συγκριτικά με αυτές που προέρχονται από άλλες φυτικές πηγές. Sure, θα πρέπει να τονιστεί πως η περιεκτικότητα των μανιταριών σε πρωτεΐνη δεν είναι ανάλογη με αυτή των τροφίμων ζωϊκής προέλευσης και συνεπώς η κατανάλωσή τους δεν μπορεί να υποκαταστήσει την πρόσληψη πρωτεΐνης υψηλής βιολογικής αξίας που προσφέρουν τα ζωικά προϊόντα.

Source:vita.gr



Related Posts

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

code

*

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.



Welcome Back!

Login to your account below

Create New Account!

Fill the forms below to register

Retrieve your password

Please enter your username or email address to reset your password.