Πρόγραμμα προώθησης υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Κοζάνης

Πρόγραμμα προώθησης υιοθεσιών αδέσποτων ζώων συντροφιάς από το Δήμο Κοζάνης

Ο Δήμος Κοζάνης, στο πλαίσιο των οργανωμένων δράσεων που υλοποιεί αναφορικά με τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων συντροφιάς,  ξεκινά πρόγραμμα προώθησης υιοθεσιών σε συνεργασία με την πενταμελή επιτροπή διαχείρισης του προγράμματος των αδέσποτων ζώων συντροφιάς.

Όσοι υιοθετούν αδέσποτο σκύλο από το Δήμο Κοζάνης έχουν τη δυνατότητα, εφόσον το επιθυμούν, να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει ένα δωρεάν σεμινάριο εκπαίδευσης του νέου κατοικιδίου τους και συμβουλών προς τον ιδιοκτήτη, το οποίο πραγματοποιείται από το Κέντρο Εκπαίδευσης Σκύλων White Ghosts K9 και τον Κυναθλητικό Όμιλο W.G. dog sports club www.whiteghosts.gr με τον Εκπαιδευτή / Ερεθιστή Σέγκα Γεώργιο μέλος ΠΑΣΕΚΣ, ο οποίος είναι και μέλος της πενταμελούς επιτροπής του Δήμου. Επίσης, παρέχεται από το κέντρο εκπαίδευσης ειδική έκπτωση για τα ζώα αυτά, προκειμένου να ενταχθούν σε ένα πλήρες πρόγραμμα εκπαίδευσης, εφόσον επιθυμεί ο νέος ιδιοκτήτης.

Οι συμμετέχοντες στο πρόγραμμα δύνανται να αποστέλλουν στο Δήμο φωτογραφικό υλικό από τις διάφορες φάσεις της ζωής του νέου τους κατοικιδίου από τη στιγμή της υιοθεσίας μέχρι την εκπαίδευση και την πλήρη ενσωμάτωσή του στο νέο περιβάλλον διαβίωσής του. Στόχος είναι να δημιουργηθεί μια ηλεκτρονική έκδοση με ιστορίες υιοθεσίας, η οποία θα περιγράφει με τον ιδανικότερο τρόπο τα οφέλη της υιοθεσίας ενός αδέσποτου ζώου συντροφιάς τόσο για το ζώο όσο και για τον άνθρωπο και την κοινωνία γενικότερα αλλά και τη σημασία της σωστής εκπαίδευσης του ζώου συντροφιάς προκειμένου να συνυπάρχει αρμονικά με το περιβάλλον του.

Οι πολίτες μπορούν να ενημερώνονται από την ιστοσελίδα του Δήμου για ζώα συντροφιάς διαθέσιμα για υιοθεσία και εφόσον επιθυμούν να υιοθετήσουν ένα αδέσποτο να προσέρχονται στη Διεύθυνση Περιβάλλοντος ώστε να ενημερώνονται για το πρόγραμμα και να  υποβάλλουν το αίτημά τους.

Χορηγοί  προγράμματος

White Ghosts K9

W.G. Dog Sports Club


Άλλες ειδήσεις

Δήμος Βοΐου: Προετοιμασία τουριστικής προβολής για την Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων 2019

Δήμος Βοΐου: Προετοιμασία τουριστικής προβολής για την Παγκόσμια ημέρα των Μουσείων 2019 Κάλεσμα στις επιχειρήσεις Προκειμένου το γραφείο τουρισμού του

Η ανακάλυψη των αρχαιότερων εργαλείων ανατρέπει όσα ξέραμε για την προέλευση του ανθρώπου

Η ανακάλυψη ανατρέπει την κρατούσα υπόθεση, πως το λίκνο της ανθρωπότητας βρίσκεται στην Ανατολική Αφρική. Πριν από ένα χρόνο, ένας

Νέο συλλαλητήριο στο Σύνταγμα για τη Μακεδονία

Νέο συλλαλητήριο την ημέρα ψήφισης της συμφωνίας με την ΠΓΔΜ στη Βουλή διοργανώνει η «Επιτροπή για την προστασία των δικαιωμάτων

Χωρίς σχόλια

Γράψτε σχόλιο
Χωρίς σχόλια ακόμα! Γίνετε ο πρώτος που θα σχολιάσει αυτή την είδηση!

Γράψτε ένα σχόλιο

Η διεύθυνση email σας δεν θα δημοσιευτεί
Απαιτούμενα πεδία είναι με *

*

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.